Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pocet etnickych Rusu v byvalych etnickych republikachTo řekl bývalý ministr obrany USA Robert GatesGeorge W. Bush byl diplomatičtější: „Když jsem se podíval do jeho očí, spatřil jsem odraz jeho duše.“ – V roce 1989 bylo 47% obyvatel SSSR přesvědčeno, že jejich největším nepřítelem jsou oni sami – Dnes vidí 78% Rusů svého největšího nepřítele z zahraničí.

„O válečném umění“ čínského stratéga Mistra Suna: Nespoléhej že nepřítel nepřijde ale spoléhej na svou připravenost; Nespoléhej že nepřítel nezaútočí ale spoléhej na svou  nenapadnutelnost - Jsou-li otupeny zbraně, ochabne–li horlivost vojákům, tvé síly vyprchají, prostředky vyschnou, načeš ostatní knížata využijí tvé nouze a povstanou a ani největší mudrc nenapraví co se už stalo.“

EU a NATO trpí nerozhodností a neschopností jasného, rychlého, účinného rozhodnutí, přitom mají jasnou materiální a morální převahu, které se Putinovo Rusko obává! Nechtějí obětovat, riskovat a ztratit. Riskuje, že ztratí mnohem více! Ani stav Armády ČR nebudí žádný velký optimismus. Cituji ze článku 15.výročí vstupu do NATO není jen přehled úspěchů, bývalého náčelníka GŠ ČA Jiřího Šedivého:

...  Politická reprezentace přeceňuje naše působení v zahraničí a považuje české jednotky, dnes v Afghánistánu či Mali za  výkladní skříň armády. Hlavním silám armády – tedy ta která plné své povinnosti v přípravě a výcviku „doma“ je věnována jen malá pozornost. Svědčí o tom relativně velká četnost návštěv politiků u jednotek a útvarů v zahraničí, ale jen velmi sporadický zájem o návštěvy a jednání s vojáky u útvarů v republice. Ve spojení s nepochopením toho, že základem nejsou vojska v zahraničí, ale armáda v ČR, omezováním rozpočtů MO ČR a s tím spojená nestabilita  dlouhodobě dochází k nerovnoměrnému rozvoji armády. Armáda při tak malém rozpočtu má neúměrně velké letectvo a v tomto trendu bude pravděpodobně pokračovat.  Pokud ano, pak by měla být zhodnocena role všech základních systémů – nadzvukových letadel Gripen, podzvukových L 159 (pokračovat v projektu bitevníků, nebo L 159 využívat jen jako cvičná letadla, a to i s ohledem na nedokonalosti bitevníků a na nově požadované schopnosti letadel Gripen pro použití i proti pozemním cílům.) Je na stole koncepce vrtulníkového letectva se závěrem nákupu nových vrtulníků a dopravního letectva s nelogickým závěrem jakkoli zdůvodněným, koupit další Airbus místo malých letadel k náhradě přesluhujících „Jaků“ a „Challengera”. 

Naproti tomu doslova stojí  projekty pozemních sil a logistiky.  Jen pomalu postupuje přezbrojování ručními zbraněmi, není dokončeno přezbrojení kolovými obrněnými transportéry, přezbrojení pásovými transportéry je odloženo, nebylo ani zahájeno přezbrojení dělostřelectva, ženijního vojska, útvary chemického vojska potřebují komplexní modernizaci, výstrojní sklady zejí prázdnotou.  Armádě chybí finance na udržování infrastruktury, dodnes nebyly dokončeny všechny redislokační rozhodnutí, která byla učiněna v reformě z roku 2002.  Po určitou dobu byl dokonce zastaven nábor do armády.

Výčet problémů není jednoduchý a bohužel poměrně dlouhý.  V dalším plánovacím období bude muset Česká republika informovat partnery v Severoatlantické alianci o snížení svých závazků, které byly v minulých letech deklarovány. 

http://sedivy.blog.idnes.cz/c/400669/15vyroci-vstupu-do-NATO-neni-jen-prehled-uspechu.html#t2

* * *

Ministr obrany má být v dnešní době zkušený, rozhodný voják, obklopený schopnými veliteli a odborníky. Miliardové korupční obchody na ministerstvu obrany s vrchním velitelem, který má problém s alkoholem a dodržováním životosprávy, je nakloněn přímo či nepřímo Rusku, nezaručují profesionální velení armádě v době krize a hrozících válečných konfliktů. Zaručují jen zmatky, chaos, zbytečné ztráty na životech, neefektivitu jednání a boje. Je-li v zemi možné, aby byla šéfkou kanceláře premiéra bývalá prodavačka v samoobsluze a ministrem obrany herec, tak je něco v naší zemi hodně špatně. Není to problém prodavačky a herce, ale společnosti, která to umožní. Přestává to i vnímat, jakoby by už zcela ztratila pud sebezáchovy, stala se zcela apatickou a odevzdanou osudu.  

Jan Šinágl, 24.3.2014

 

„Cena za odmítnutí účasti v politice, je to, že Vám budou vládnout méněcenní.“

Platón

* * *

„Právo ve službě mocných a spravedlnost v otroctví peněz, jsou bezprávím a rakovinou společnosti! Moc morálně nemocných mocných, která se stává prokletím bezmocných, není vůlí většiny, ale zvůlí menšiny!“

Oldřich Lukáš

* * *

NEVZDELANÝ A NEMORÁLNÍ  NˇAROD – MASA JE KATASTROFOU DEMOKRACIE

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.43 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Jan Chlumský 2014-03-24 16:44
To je holt vždycky tak, když se věci nedotáhnou ať již z jakýchkoliv důvodů do úplného konce. Náš národ zblbnul, oslepnul a zamiloval se do vykouřeného ožraly a prospěcháře Havla a dodnes si po něm pojmenovává ulice a letiště. Ruský národ si do čela nechal nasadit Putina, bývalého KGbáka, který se tam bude držet do konce svého života, protože jinak mu půjde o kejhák za minulost. Těžko říci, který národ je na tom hůře...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)