Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin Vladimir„Běž do piči Šinágle, netušíš o co jde, prudiči. Používej mozek, bude z toho válka. Foukáš doKrym vojaci toho? Tak Tě taky navštíví. Budeš prosit Putina za odpuštění…“ – Životopis Štěpána Bandery – Zklamání Volynští Češi – Sněmovna zbaběle proti sankcím - Ministryně Válková má pravdu, mne za stejné výroky hrozilo vězení – Senátorka Gajdůšková, jako bývalá komunistka, chce opět okrádat okradeného její bývalou stranou KSČ – O Julii Tymošenkové (zvuková záznam slovního napadení Putina), referují ČT a ARD zcela rozdílně - Fórum Karla Schwarzenberga pořádá ve čtvrtek v pražské Lucerně od 18:00 hod., debatu UKRAJINA V MLZE. Kapacita sálu je už vyčerpána.

Rusko se za Putinovy vlády v hodnocení novinářské svobody v indexu Reportérů bez hranic propadlo na 148. místo ze 180 hodnocených zemí- „Předejte tohoto Oscara ruskému kanálu a Dmitriji Kiseljovovi za všechny ty lži a hlouposti, které říká o lidech na Mejdanu.“ - Propaganda je především snem o tom, co má přijít, její základní funk­cí není reprezentace současnosti, ale vytvá­ření reality budoucnosti - Stejně tak může být krymské referendum modelem pro podob­ná referenda na dalších územích Ukrajiny, která zpětně legitimizuje velký projekt znovuobnoveného impéria - Z dlou­hodobého hlediska je pak nejúčinnější po­kračovat v podpoře ruské občanské společ­nosti, která snad ještě může svou reprezen­taci přimět k odpovědnému chování. Pro­paganda se nejlépe rozleptává ze­vnitř.

… Ruský velvyslanec při OSN Vitalij Čurkin například v projevu v Radě bezpečnosti OSN mluvil o ohrožení etnických Rusů a sí­lících útocích fašistů na pravoslavné koste­ly. Jako důkaz zmínil zprávu o útoku na jes­kynní klášter v Kyjevě (Kyjevskopečerskou lávru), která se hojně objevovala v ruských médiích. V době, kdy o ní referoval, už ale na webových stránkách kláštera viselo de­menti s opačným vyzněním, podle něhož ak­tivisté Euromajdanu přišli klášter na zákla­dě zvěstí o rabování chránit. Při líčení humanitární katastrofy, která měla legitimizovat ochranu etnických Rusů ohrožovaných fašisty ze západu Ukrajiny, použili ruští politici opakovaně zprávu o útěku 675 tisíc Ukrajinců do Rus­ka (První kanál, Rossija-24, Hlas Ruska a další), dokud se neukázalo, že záběry po­cházejí z hraničního přechodu mezi Ukraji­nou a Polskem a dokud zprávu nedementoval Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Počty běženců následně ruská média snížila na 143 tisíc uprchlíků, z ni­chž nakonec - podle zpráv celníků - zbylo 5 osob.

… Vzdor opakovaným prohlášením ukra­jinských židovských organizací i představi­telů židovské obce o „ruských antisemit­ských provokacích“ referují ruská média vytrvale o antisemitských útocích západoukrajinských extremistů. Hákový kříž, kte­rý se 28. února objevil na dveřích synago­gy v krymském Simferopolu a začal se šířit sociálními sítěmi, odkud ho převzala ruská média, patřil podle všeho k jedněm z nich. „Nemyslím si, že za tím stál Pravý sektor. Spíš myslím, že někdo použil jejich logo, aby destabilizoval situaci na Krymu,“ řekl v rozhovoru pro Svobodnou Evropu pře­dák místní židovské obce Oleksandr Hendin. Vrchní ukrajinský rabín Yaakov Dov Bleich pak na tiskové konferenci přirovnal inscenování antisemitských útoků Rusy k chování nacistů, které předcházelo anšlusu Rakouska v roce 1938. Přes 90% ruských médií vykresluje kyjevské demonstranty striktně jako fašisty, teroristy a pouliční rusofobní lůzu, vycvičenou Západem a NATO. Rus­ký ministr zahraničí Lavrov obvinil západ­ní politiky a média, že zkreslují realitu a za­vírají oči nad „nacionalistickým a neofašistickým sentimentem v západních oblas­tech Ukrajiny“.

… Ultrapravicová strana Svoboda ovšem zasedala v opozičních lavicích už za prezi­denta Janukovyče a ve volbách v roce 2010 dostala přes 10% hlasů. Její dnešní preference se podle průzkumu z po­čátku března pohybovaly kolem 6% a její předseda Oleh Ťahnybok jako kandidát na prezidenta by podle volební­ho modelu obdržel 3,6% hlasu. Kandidát za Pravý sektor Dmytro Jaroš pak 2,3%. Vzdor skutečnosti jsou v ruských médiích tito ultrapravicoví vůd­ci zobrazováni jako hlavní hvězdy aktuál­ního dění a Euromajdan jako fašistický převrat.

… Ruští profesionálně vyzbrojení vojáci v moderních obrněncích, kteří koncem února začali obsazovat Krym (podle rus­kých zpráv příslušníci krymské domobra­ny), s sebou přivezli i cenzuru a propagan­du. Jediné místní nezávislé televizi Black Sea TV byl jednoduše vypnut elektrický proud a nahrazen spolu s dalšími ukrajin­skými televizemi ruskými televizními ka­nály. Ruský internetový cenzor Roskomnadzor pak začal blokovat třináct ukrajin­ských „nacionalistických“ profilů ruské so­ciální sítě V Kontaktě. Referendum o připo­jení Krymu k Ruské federaci, vyhlášené na 16. března, se tak může odehrát pod ozbro­jeným a informačním dohledem ruských normalizátorů.

Není náhodou, že se na Krymu před ko­náním referenda objevily billboardy, na kterých je mapa Krymu vyplněna háko­vým křížem a vedle pak barvami ruské ná­rodní vlajky a textem „16. března si vybere­me“. Podobně černobílé rámování událostí se objevuje i v nápisech „Fašismus nepro­jde“ nebo „Pryč s NATO“ na transparentech prorusky orientovaných Rusů na vý­chodní Ukrajině, kde sledují ruské federál­ní kanály.

Výsledky zdánlivě primitivní mediální masáže ukazují na práci s nejhlouběji ukry­tými zdroji společné identity a absolutního zla. Průhledné lži a protimluvy jsou rychle vytěsněny a ve skutečnosti pomáhají k pří­jemcům dopravit jednoduchá sdělení, kte­rá oslovují archetypální uvažování. K po­dobné práci potřebujete dobře promazaný propagandistický stroj. Kreml si ho vybu­doval.

Na vrchol pomyslné ruské mediální scé­ny nedávno vstoupil člověk, který si ostru­hy vysloužil právě „svérázným“ způsobem referování o ukrajinské krizi. A byl za to také svérázným způsobem odměněn samot­nými ukrajinskými demonstranty. Během živého vysílání z Kyjeva vstoupil do zábě­ru kamery jeden z demonstrantů a předal moderátorovi sošku podobnou americké­mu Oscarovi se slovy: „Předejte tohoto Oscara ruskému kanálu a Dmitriji Kiseljovovi za všechny ty lži a hlouposti, které říká o lidech na Mejdanu.“

„Ve Švédsku sex od devíti let“

Dmitrij Kiseljov si falešné filmové oceně­ní vysloužil jako moderátor televize Rossija-1 za vstupy, v nichž vykreslil demon­stranty jako děsnahánějící lůzu řízenou ho­mosexuálními ikonami Vitalijem a Vladi­mírem Kličky. „Tady jsou válčící brigády - v jejich očích je strach a prázdno; a tady si připravují jídlo - potravu pro gurmány: kus vepřového sádla smaženého na víku re­zavé plechovky,“ líčil s hraným odporem a jízlivostí demonstranty u ohně. „Pod sloganem ,Ukrajina je Evropa se život v cent­rálním Kyjevě postupně stává stále archaič­tějším.“

Jen několik dní předtím Kiseljov v ji­ném televizním pořadu použil záběry z po­řadu švédské televize, ve kterém byly děti seznamovány s funkcemi lidského těla, aby demonstroval „evropské hodnoty v celé jejich slávě“, a konstatoval, že ve Švédsku je normou „raný sex od věku deví­ti let“. Nejvíc se ale proslavil výrokem v te­levizní debatě, kde požadoval, aby „homose­xuálům bylo zakázáno dávat krev a sperma a v případě autonehody byla jejich srdce spálena a zakopána jako nepotřebná.“

Za svou práci byl tento hvězdný „opinion maker“ 9. prosince 2013 Vladimírem Putinem jmenován zástupcem největšího ruského státního mediálního koncernu VGTRK a prezidentem nově založené zpra­vodajské agentury Rossija Segodňa, která vznikne transformací jedné ze dvou největ­ších ruských agentur RIA-Novosti, podří­zené ministerstvu komunikací a masmédií. V listopadu téhož roku se státem úzce pro­pojený koncem Gazprom-Media skoupil regionální síť rádií, televizí i tiskových titulů Profmedia miliardáře Vladimíra Potanina.

Ukončení činnosti 72 let staré agentury RIA-Novosti, která vzdor závislosti na stá­tu pěstovala v mezích možného v putinovském Rusku kvalitní žurnalistiku, přišlo podle většiny komentátorů jako blesk z čis­tého nebe. Podle vedoucího prezidentské kanceláře Sergeje Ivanova se pro její uza­vření Kreml rozhodl kvůli zefektivnění na­kládání s rozpočtem při šíření zpráv státu. „Rusko sleduje nezávislou politiku a chce pevně chránit své národní zájmy. Není snadné to světu vysvětlit, ale může a musí to být uděláno,“ řekl na tiskové konferenci novinářům Ivanov.

Rozdíl mezi posláním RIA-Novosti a nově se rodící agenturou dobře demonstruje popis záměru v Putinově prosinco­vém dekretu, kde se hovoří o potřebě pře­konat mezeru ve vnímám ruských postojů světem a „reportovat o ruské státní politi­ce a ruském veřejném životě v zahraničí“. RIA-Novosti naopak deklarovala za své takové hodnoty jako „pohotovost, objekti­vitu, pravost a prostor pro vlastní názor bez ohledu na politickou situaci“. Zprávu o ukončení vlastní činnosti pak agentura glosovala jako „poslední z řady kroků na ruské mediální scéně, které, jak se zdá, směřují k utužení státní kontroly v už tak těžce regulovaném mediálním sektoru“.

Zvolený název Rossija Segodňa dává tušit spřízněnost s mediálním projektem Russia Today (RT), ale vztah mezi oběma mediálními domy nelze potvrdit. RT dnes patří k nejsledovanějším zahraničním tele­vizím. Jen v Británii sleduje supermoder­ní kremelský kanál pravidelně přes dva miliony diváků a na YouTube jeho videa přesáhla miliardu zhlédnutí. Kříženec chytré propagandy, sex-appealu, antiamerických postojů, konspiračních teorií a vý­jimečně i kvalitních pořadů a novinářů pat­ří k Putinovým oblíbeným koňům, napří­klad v roce 2012 vetoval návrh na snížení jeho rozpočtu pod - v přepočtu - 6,7 mili­ardy korun.

Během olympiády nové Kiseljovovo vedení odstřihlo od většiny satelitů a hlav­ních kabelových sítí nezávislou televizi Dožď, která poskytovala prostor opozici, a tato televize dnes čelí finančnímu kra­chu. Jejím prohřeškem bylo odvysílání zprávy o průzkumu, který se dotazoval, zda sovětské vedení nemělo vzdát bloká­du Leningradu a ušetřit tak půldruhého mi­lionu životů. Zástupkyně prokremelské strany Jednotné Rusko přirovnala odvysí­lání výsledků průzkumu ke snaze obnovit nacismus.

Od roku 2012, na jehož počátku se v re­akci na zfalšované volby konaly v řadě rus­kých měst až statisícové demonstrace, při­jal Kreml zákony, jimiž média podrobil likvidačním finančním pokutám, například za pomluvu, a zavedl oficiální filtrování in­ternetu na základě vágně definovaného extremismu. Rusko se za Putinovy vlády v hodnocení novinářské svobody v indexu Reportérů bez hranic propadlo na 148. místo ze 180 hodnocených zemí.

… V zájmu udržení tempa před rychle se vyvíjející situací sáhla ruská propaganda k zatím nejtěžšímu kalibru: vyvolání du­cha Velké vlastenecké války a vrcholné fáze studené války, tedy vyvolání největšího nepřítele Sovětského svazu - fašismu, potažmo Spojených států. Tento vybuzený duch stmelil ruskou dumu pro jednohlasné vyjádření podpory užití vojenské akce na ochranu ruských občanů a krajanů na Ukra­jině.

To, že ani na východní Ukrajině, ani na Krymu podle občanské příslušnosti (kro­mě ruských vojáků) žádní ruští občané ne­žijí a nikdo nikoho neohrožuje, v Rusku vzrušuje jen nevelké procento občanů. Rus­ká média a politici si vystačí s falzifikáty a každou drobnou potyčku mohou nafouk­nout do obrovských rozměrů. Umožňuje jim to zarámování události do velkého pří­běhu boje ruského společenství proti spo­lečnému nepříteli, který představuje základní zdroj jeho identity a hrdosti.

Jak ve svém blogu připomněl americký historik a autor knihy Krvavé země Timothy Snyder, propaganda je především snem o tom, co má přijít, její základní funk­cí není reprezentace současnosti, ale vytvá­ření reality budoucnosti. Pokud si východ­ní a jižní Ukrajinu představíme jako psy­chickou krajinu složenou ze společen­ských i osobních identit a vazeb, které se u velké části obyvatel obracejí spíše k Rus­ku než k Evropě, může Putin dobře zvlád­nutou propagandou rozdmýchat konflikt, jenž extremismus a občanskou válku, exi­stující zatím jen ve virtuální realitě médií, přivede k životu. Stejně jako se to podařilo syrskému prezidentu Asadovi, kterému v tom ostatně ruská strana zdatně sekundo­vala.

A stejně jako se dnes mnozí smiřují s nutností přijmout Asada jako nevyhnutel­ného stabilizátora situace, může do chao­su, který pomohl stvořit, vstoupit jako za­chránce Putin. Rozdané karty mu mohou umožnit za nějaký čas anektovat polovinu ukrajinského území, protože se nikdo nebu­de chtít vystavit riziku konfliktu s mocným a agresivním nepřítelem. Pokud ruští politi­ci nepropadli davové paranoii a jejich kro­ky jsou řízeny aspoň základní strategií, mů­žeme v nich zahlédnout obrysy chystaného plánu.

Referendum o připojení Krymu k Ruské federaci bez přítomnosti pozorovatelů OBSE. pod dohledem ruské armády a s jed­nostrannou mediální masáží mezinárodní komunita nikdy neuzná. Toto zdánlivě ne­pochopitelné jednání má ovšem svou logi­ku - právě z hlediska budoucnosti, která mu dodá legitimitu. Stejně tak může být krymské referendum modelem pro podob­ná referenda na dalších územích Ukrajiny, která zpětně legitimizuje velký projekt znovuobnoveného impéria.

Nejde o to, že bychom neměli chtít silné Rusko, rozhodně bychom ho ale neměli chtít silné na úkor jiných států, a pokud by pokračovalo v dalším záboru ukrajinského území, měli bychom přikročit k použití od­povídající síly, včetně té české. Prolamovat blokádu propagandy je možné i tím, že hned na začátku pochopíme její motivy a pravidla, nepřijmeme její stereotypy a ne­necháme Rusko zahnat do izolace. Z dlou­hodobého hlediska je pak nejúčinnější po­kračovat v podpoře ruské občanské společ­nosti, která snad ještě může svou reprezen­taci přimět k odpovědnému chování. Pro­paganda se totiž nejlépe rozleptává ze­vnitř.

Citace z článku Tomáše Urbana Rusko se zhlíží v zrcadle vlastní propagandy, LN, Orientace, Analýza, 15.3.2014 – Autor je publicista a pracovník Člověk v tísni.

* * *

Připomínám životopis Štěpána Bandery. Pod tímto odkazem Stepan Bandera naleznete originální dokumenty CIA. Jinak připomínám čtvrteční debatu Praha: Ukrajina v mlze.

* * *

Volyňští Češi na Ukrajině jsou právem zklamaní z toho, že jim česká vláda nechce okamžitě poskytnout pomoc. Jedná se o návrat asi 40 rodin do původní vlasti. Zástupci českého velvyslanectví monitorovali situaci Čechů na Volyni příliš krátkou dobu. Zjistili, že česká komunita momentálně není údajně vystavena žádné bezpečnostní hrozbě a že snahy o návrat části volyňských Čechů jsou prý motivovány spíše ekonomicky a sociálně?! Spolek volyňských Čechů v Žitomirské oblasti se s rozhodnutím české vlády nechce smířit. Za takový postoj ministerstva zahraničí se lze jen stydět. Sněmovna nepodpořila návrh, aby vláda prosazovala v EU zavedení ekonomických sankcí, ani výzvu k navýšení českého rozpočtu na obranu. Usnesení o odmítnutí ruského záboru Krymu a o podpoře české vlády v jednáních o společném unijním postupu vůči Rusku navrhla někdejší předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová z opoziční ODS. Jen žádné oběti, ať obětují a bojují jiní, typicky český postoj. J.Š.

* * *

Koalice zabránila sněmovní debatě o výroku Válkové k protektorátu

Koalice zabránila sněmovní debatě o vyjádření ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (za ANO) k situaci Čechů v době protektorátu. Ministryně se před poslanci za svůj "zřejmě nešikovný výrok" omluvila. V rozhovoru pro server Echo24 k poválečném odsunu německého obyvatelstva z Československa uvedla: "Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo." Válková k tomu poslancům řekla, že její vyjádření bylo "zlovolně" interpretováno. Svým výrokem měla na mysli to, že Česko na rozdíl od jiných zemí nebylo válečným územím. Omluvila se také všem, koho by se její slova mohla dotknout. Předseda ODS Petr Fiala ji nicméně vyzval, aby zvážila své setrvání ve funkci. Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska Válková relativizovala výklad dějin. Připomenul, že nacistická okupace českých zemí připravila o život 300.000 obyvatel. Ministryně se zastali její vládní kolegové Daniel Herman a Věra Jourová. Válková podle Hermana "ani v nejmenším" nechtěla relativizovat to, co se za druhé světové války dělo. Opozice by její vyjádření podle ministra neměla zneužívat k laciným populistickým postojům. ČRo, 25.3.2014

P.S.

Paní ministryně měla pravdu. Mne za šíření pravdivého článku o poměrech v okupaci hrozilo vězení. Stále vzpomínáme obětí Lidic, ale proč také nevzpomínáme nevinných obětí v Postoloprtech, kde zahynulo 3x více civilistů včetně malých dětí?! Edvard Beneš byl zločinec a jeho dekrety jsou zločinné. Proč se oficiálně nepíše o jeho jednáních s Adolfem Hitlerem ve věci Anschlussu Rakouska? Nedivme se, že i komunisté podpořili zákon Edvard Beneš se zasloužil o stát – a jeho zničení a uvalení pod ruskou kutnu.

* * *

Gajdůšková: Finanční náhrady pro církve by se mohly zdanit

Pokud se tým sociální demokracie a hnutí ANO nedohodne s církvemi na úpravě restitucí, mohly by se zdanit finanční náhrady, které dostávají za nevydaný majetek. Uvedla to vedoucí vyjednávacího týmu Alena Gajdůšková (ČSSD). Požaduje také, aby měl stát u vydaného majetku předkupní právo. V dohodu s církvemi prý stále doufá. Gajdůšková připustila, že případná změna zákona o majetkovém vyrovnání by s sebou nesla rizika vážných sporů, kvůli tomu, že stát s církvemi uzavřel také restituční smlouvy, které se bez jejich vůle nedají změnit. Zdanění náhrad, například za pomoci zvláštní daně, by šlo ale prosadit i navzdory církvím. V takovém případě se podle ní dá předpokládat, že by církve přišly o více než 13 miliard korun, o něž chtějí sociální demokraté a hnutí ANO finanční náhrady snížit. Jaké důsledky by takový postup měl pro osud koalice, když koaliční lidovci změnu restitucí bez souhlasu církví odmítají, se podle ní nedá předjímat. ČRo, 25.3.2014

P.S.

Je mravní zvráceností, když takto hovoří bývalá členka KSČ, tedy strany, která majetek církvi ukradla. Stát nedokáže zabránit krádežím stovek miliard ročně, zato se bude handrkovat o pár miliard, které svým podpisem zaručil okradenému a chce okrádat podruhé. Ukázka, jak nemocné a scestné je komunistické myšlení, které u senátorky Gajdůškové nedoznalo viditelně žádných změn. J.Š.

* * *

Aniž bych se v nejmenším zastával Goebbelse, ale jeho intelekt s intelektem Putina nelze srovnávat. Včera na ČT v Událostech, byl presentován zvukový záznam rozhovoru Julie Tymošenkové, kde bez servítek kritizuje Putina. Reportáž byla zakončena slovy, že se jedná o sestřih jejích slov a Putinovi se omluvila. Stejného dne na zprávách ARD byl ukázán celý, ještě mnohem kritičtější zvukový záznam, kde Tymošenková potvrdila jeho autentičnost?! Zdá se, že informační válka nabývá na intenzitě a orientovat se není vždy snadné. O to důležitější je role médií, když lidé mezi sebou přestávají stále více přirozeně komunikovat, přebírají nekriticky a šíří zprostředkované informace, jako jedinou, zaručenou „pravdu“. To se děje hlavně v Rusku a v nemalé míře i u nás, kde většina společnosti je stále v zajetí totalitního myšlení, zvyků a způsobů.

Fórum Karla Schwarzenberga pořádá ve čtvrtek v pražské Lucerně od 18:00 hod., debatu UKRAJINA V MLZE. Kapacita sálu je už vyčerpána.

Jan Šinágl, 26.3.2014

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Buletin č. 12/2014

Datum:

Wed, 26 Mar 2014 01:39:47 +0100 (CET)

Od:

MUDr. Alexandr Stulík Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Jana Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;


Běž do piči Šinágle, netušíš o co jde, prudiči. Používej mozek, bude z toho válka. Foukáš do toho? Tak Tě taky navštíví. Budeš prosit Putina za odpuštění, pokud Tě jako štváče před tím nezlikvidují, což je praktika Tvých blízkých, Amíků. Tak se tam preventivně odstěhuj, spolu s Cibuilkou. Moc Vás tam potřebují.... jsou z toho totiž celí zmatení, tak jim to tam nějak vysvětli.... a vzkaž jim, VLEZ DOPRDELO: KDO SEJE VÍTR, SKLÍZÍ VICHŘICI.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.31 (13 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #8 Karel Janda 2014-07-28 22:42
Cituji Michal:
Ale však v pohode, Karolko, keď ti tá žumpa tak vonia, tak môžeš spokoje chlípať tie zvratky. Keď máš na to žalúdok...
Inak Čechov poznám ako inteligentných ľudí, ale o tebe platí zrejme to, čo hovorí môj kamarát z Ostravy: máme hory, máme doly, máme lidi, máme voly. Vidím, že máš zrejme skúsenosti aj s tým jebaním ovcí :-)

Jak muzes byt baco jist, ze se opravdu jmenuju "KAROLKO" Ty ale jses pravdepodobne na barany.
0 #7 Michal 2014-07-28 22:30
Ale však v pohode, Karolko, keď ti tá žumpa tak vonia, tak môžeš spokoje chlípať tie zvratky. Keď máš na to žalúdok...
Inak Čechov poznám ako inteligentných ľudí, ale o tebe platí zrejme to, čo hovorí môj kamarát z Ostravy: máme hory, máme doly, máme lidi, máme voly. Vidím, že máš zrejme skúsenosti aj s tým jebaním ovcí :-)
-2 #6 Karel Janda 2014-07-28 20:04
Cituji Michal:
Fúúúúúúj, čo za žumpu som to tu omylom otvoril? To je neuveriteľné, koľko je tu smradu, kto to môže vôbec čítať a nepogrcať sa pri tom..., radšej rýýýýchlo preč... :-)

Idi zpatky do hoor,jebat^ ovce Janosiku.
+1 #5 Michal 2014-07-28 19:32
Fúúúúúúj, čo za žumpu som to tu omylom otvoril? To je neuveriteľné, koľko je tu smradu, kto to môže vôbec čítať a nepogrcať sa pri tom..., radšej rýýýýchlo preč... :-)
-2 #4 Jan Šinagl 2014-03-27 10:03
-2 #3 soudruh Stulík Alex. 2014-03-27 01:16
www.ambulance-km.cz/muj-profil
Podle tohoto webu se Dr. Stulík zabýval oborem psychiatrie, filosofickými pohledy na společnost a její vývoj, interpersonální komunikace a její techniky s ohledem na analytický přístup.

Ale podle jeho agresivního, vulgárního a komunistického emailu to vypadá, že to asi nebude moc pravda. Vyznávat Putinovskou diktátorskou filozofii soustavně vraždící nezávislé novináře a okupující jiné země vypovídá o jeho slabém intelektu hlupáčka.

Analytický přístup evidentně nezvládá když nevnímá souvislosti diktatury a propagandy. Intepersonální komunikaci neunese, když píše vulgární dopisy. Tenhle MUDr. je pěkný trouba, možná má titul jen z protekce, jak to u nás často chodí...
-1 #2 Vladimír Roškot 2014-03-26 23:37
Dožívám se právě tří čtvrtin století, takže jsa ještě při rozumu schopném logicky myslet, apoliticky posuzovat lidi, události i konflikty, cítím bolestně, když na důležitých postech "pracují" právě takové nuly, jako ta paní Gajdůšková, ale i premiér Sobotka (nepoctivý - když na to není zákon), konečně i prezident Zeman atd. Uvědomme si a nezapomeňme, že naše voliče získávají politici zejména sliby nedodržovat zákony a případně je zrušit (poplatky, 2. pilíř důchodového spoření, S-karty, atd.). Dělají zbytečný rozruch kolem poplatků ve zdravornictví, kolem vyrovnávání s církvemi a zakrývají tím ohromnou neschopnost udělat reformy, kterých nám bylo dávno třeba. Když tak srovnávám - pan Nečas vlastně napsal podstatnou část vládního prohlášení Sobotkovy vlády.
+1 #1 Jan Chlumský 2014-03-26 15:32
Na Googlu je pan Mudr Alexandr Stulík veden coby – neutrální psychiatr z města Kroměříž. Nezdá se mi moc neutrální, je spíš proputimovský a protiamerický. Ne, že bych nějak propagoval Ameriku, ale to zlikvidovávání "štváčů" je spíše Stalino-Putinov ská metoda než amerikánská. Pan Doktor by měl být rád, že lidé jako Šinágl a Cibulka existují a drží se doma a ne v Americe. Jen tak se slušní lidé doma dovídají tu druhou stránku věcí. Levičácké, strachem z války připokakané komentáře našemu národu dělají jen ostudu, což si pan vzdělaný psychiatr zdá se neuvědomuje. Lidé jako pan Mudr(c) mi nějak lezou krkem, a když vidím jeho komunisticky smrdoucí slovní zásobu, hned bych mu to Mudr odebral.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)