Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausZeman byl na Národní třídě už v pátek, Klaus v Rakousku – Reportéři ČT ani po týdnu neznali autora nápisu na pomníku internacionalistům na Olšanech – Kriminální chování děkana VŠE Miroslava Ševčíka na dálnici tabu pro ČT?! – Dokument o zločinech Ruska v Čečensku vysílán až ráno, není ve videoarchivu…?!

… Hrozící varovná budoucnost není ovšem zaviněna prognostiky, stejně jako není vinou našich historiků, že jsme stále ještě zemí s nepředvídatelnou minulostí. … Za této situace může nevýkonná, konzervativní sféra společenského řízení a rozhodování fungovat jako permanentní politický Černobyl, intoxikující ekonomické, ekologické, technické, sociální, kulturní, především však morální struktury společnosti. Z tohoto hlediska může být i nejvýznamnějším retardačním faktorem budoucího vývoje, aniž by sama měla vlastní perspektivu. Možnou katastrofu přibližuje i to, že umění odejít, jako součást politické kultury, je tím nižší, čím nižší je tato kultura. …

Jsme si vědomi, že rozevření těchto alternativ popírá některé deklarované jistoty. Nemůžeme přiznat jakékoli skupině řídících pracovníků, tím méně v socialismu, právo na neomylnost a nekontrolovatelnost. … Lze pochopit, jestliže se někteří řídící pracovníci sami pokládají za symbol této vize, důležitější však je, pokládají li je za takový symbol jiní. Dnes již plně prokázané dlouhodobé zaostávání rozhodně nepřispělo k prestiži socialismu a nepřispívá k němu ani trvalá neochota přiznat za toto zaostávání vlastní odpovědnost. Není nic antisocialistického na kritice neschopnosti nekontrolovatelné moci. A naopak, není nic socialistického na tom, tuto neschopnosti tolerovat nebo dokonce podporovat.

Prognostika a přestavba (Miloš Zeman, Technický magazín, srpen 1989)

P.S.

Doplňuji SNTL (Statní nakl. tech. Literatury alias „Sentinel“, vydával cca 40 časopisů). Vedl ho Ing. Kánský, předseda KSČ, externí dopisovatelem byl Miloš Zeman jako prognostik a ekonom. Tvrdil, že „… socialismus je jako kdyby člověk šel krajinou k obzoru a ten obzor se neustále vzdaloval…“. Článek vyšel, způsobil v Praze poprask, koloval, byl kopírován a šířen. Byl z toho pořádný „průšvih“. Ředitele Ing. Kánského a šéfredaktora dr. Petříka si soudruzi zavolali „na kobereček“. Se Zemanem byl okamžitě rozvázán pracovní poměr a zrušena smlouva. Petřík přišel o prémie. Mimochodem ředitel Kánský měl přezdívku „kaňour“, vzhledem k jeho vztahům k „něžnému pohlaví“. Údajně ještě učí na nějaké průmyslovce? Revoluce začala v pátek na Národní. V pondělí přišel do redakce Zeman v hrozném kabátě a začal vyprávět, že byl v pátek na Národní třídě, podívejte se mi na kabát, mám na něm ještě vosk. Klaus přijel asi 3 dny po revoluci z Rakouska. Údajně měl potkat svého syna a ptát se ho kam jde a který mu měl odpověděl „Na Václavák“. Klaus zřejmě nebyl zcela „v obraze“. Jezdil si po světě, byl komunisty protěžován. Do strany vstoupit chtěl, ale komunisté ho nechtěli. Kdo mohl bez problémů za komunistů jako nekomunista jezdit na Západ, na stáže, konference? Jen ten, kdo byl u nich dobře zapsaný. Po ing. Kánském, který byl odejít na jaře 1990, nastoupil dr. Schütz. Václav Havel „udělal“ revoluci, ale nejvíce z ní profitoval, resp. nakradl, Václav Klaus a jeho ODS.

* * *

Veřejnoprávní televize opakovaně selhává! V pondělí v Reportéři ČT, věnovaných v první části pomníku internacionalistů na Olšanech bylo uvedeno, že autor nápisu na pomníku je neznámý, přitom je známý už týden. Nechal jsem na úterní schůzi vyřídit vzkaz, že „pachatel“ je znám už týden a že kauza bude mít ještě velmi významné pokračování. Tak snad bude následovat i II. díl, tentokrát už i se známým „pachatelem“.

Veřejnoprávní ČT včera katastrofálně selhala mlčením o skandálu děkana VŠE Miroslava Ševčíka, který při zácpě na dálnici použil nelegálně držený maják a ujížděl v protisměru v odstavném pruhu pro sanitku, jak podrobně, včetně fotografií, referovaly v pondělí i v úterý LN. Dnes jsem volal do ČT. Bylo mi řečeno, že takových událostí prý je…?! Poté, co jsem asistence v Diváckém centru sdělil, že si snad dělá srandu, zarazila se a slíbila předání do redakce? Mimochodem tento přítel Václava Klause i rád parkuje na místech pro invalidy! Obávám se, že i jeho výdělečné Memoriály Josefa Odložila za pravidelné účasti Václava Klause, skončí jako tento bezcharakterní a arogantní darebák. Připomínám, že Miroslav Ševčík byl odvolán z čela Liberálního institutu, kde mizely statisíce korun a ze kterého si se svým synem zdá se udělali docela výdělečný podnik?! Pochází z chudých poměrů. Bylo by zajímavé, zda by finanční úřad mohl potvrdit, že výše jeho majetku odpovídá jeho příjmům a vysokému životnímu standardu. Jistě by bylo také zajímavé vědět, kolik hodin pracuje jako děkan VŠE a v Liberálním institutu? Chudý rozhodně není a údajné uplácení svědků při soudu syna Věry Čáslavské za údajnou vraždu svého otce Josefa Odložila, tak dostávají reálný základ, nejen finanční, ale především charakterový! Normální studenti by už dávno demonstrovali za jeho okamžité odstoupení!

1.dubna vysílala ČT 2 otřesný dokument „Krvavý chomout“ o zločinech Ruské armády v Čečensku. Skvělý počin až na to, že nebyl vysílán v hlavním vysílacím čase, ale v tom nejhorším možném 2:15 – 3:15 hod.!!! Nepřekvapuje ani poznámka na webu ČT - Tento pořad nelze na internetu přehrát. Pročpak asi…?!

Dozvěděl jsem se otřesné informace k pořadu MÁTE SLOVO o Ukrajině. Se skutečně demokratickou, svobodnou a nezávislou diskusí, to nemá nic společného. Po zpracování informací bude následovat stížnost k Radě ČT!

 

Jan Šinágl, 2.4.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.11 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #3 Richard Kluzák 2014-04-13 10:44
Randolph v této diskusi podává důležité informace. Kdy konečně začnou příslušné orgány šetřit ve věci Klaus - Kellner ???
-1 #2 Randolph 2014-04-11 09:32
V těchto dnech koluje po internetu infor-
mace, že Václav Klaus začátkem devadesát-
ých let získal mladého Kellera za "bílého
koně", aby uložil do holandských bank 10,5 mld USD, jako "vývar" z privatizace
v ČR. Ihned po skončení funkce presidenta
odjel do Holandska, aby si uvěřil svůj
přístup k penězům.Když k tomuto zločinu
přičteme další, jako na př. vyvedení 333
mld Kč z důchodového fondu do státního
rozpočtu, dále 6 mld bakalovi za OKD a
trestuhodnou amnestii, tak lze považovat
V.Klause za největšího zločince v histo-
rii ČR.Není to VLASATIZRADA??? !!!
-1 #1 Richard Kluzák 2014-04-10 22:41
Je gauner Kellner skutečným dárcem ústavu i zámečku pro Václava Klause nebo jen "bílým koněm?"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)