Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis SobotkaAktualizováno: Aneb co v týdeníku RESPEKT 17/2014 nevyšlo, přitom jeho šéfredaktor Erik Tábery tvrdí ve stejném čísle, že se Babiš připravuje na to stát se premiérem: „Z dnešního vydání časopisu Respekt může mít čtenář pocit, že ve vládě nedělám nic jiného, než že se „připravuji na post premiéra“. Přesto, že se mne paní redaktorka obsáhle na situaci ve vládě ptala, z celého rozhovoru nakonec do svého materiálu použila jednu větu. Zde tedy nabízím náš dialog v plném znění.“

Mucha, Lendl a Roman – Václav Klaus hájí nebohého Putina, aneb Václav Klaus jako bezpáteřní ubožák - RESPEKT pomlouvá Růžka – Babišova StB minulost je šetřena, Klausova (Kluk+Varšava+Bok-85+Rek) a Zemanova (Man) nikoho nezajímá…?! – ÚPN versus Babiš, nastalo velké ticho - To, že se Sněmovna nedůstojně handrkuje o pár miliard jako „daru“ církvi je ubohé. Není to žádný dar, ale vrácení ukradeného, chcete-li velkorysé půjčky bez úroků, kterou církev poskytla státu, resp. komunistickým zlodějům a zločincům!

Už tomu přestávám rozumět? Každý útočí na „estébáky“, přitom máme Parlament a úřady plné současných i bývalých komunistů, jako kdyby byli všichni svatí, nedotknutelní a naopak všichni bývalí „estébáci“ automaticky zločinci a bezcharakterní? Je snad automatickou zárukou charakternosti pouze prokázat, že jsem nebyl nikdy členem KSČ, KSČM a StB? Proč je tak „hájen“ prokazatelný agent StB Vojtěch Filip a navíc bez zmínky o jeho minulosti zvolen místopředsedou Sněmovny dokonce 151 hlasy?! Proč se neustále útočí na ministra Babiše, který něco dělá a proč se „hájí“ ti, co nedělají nic? Proč se naopak mlčí o StB minulosti Václava Klause a Miloše Zemana?

Zvláštní mnoho oběti StB a bachařů podává konkrétní žaloby, drtivou většinou marně a bezúspěšně na konkrétní příslušníky StB a bachaře. Proč nepodá nikdo žalobu na Babiše jak mu uškodil, ublížil apod. Právě proběhlý další soud v Bratislavě opět svědčil v jeho prospěch, byť by bylo jistě lepší, kdyby jako svědci vystupovali jen nezávislí odborníci a ne příslušníci StB, kteří už jednou charakterově selhali. Nenabízí se mnohem reálnější vysvětlení oslabovat Hnutí ANO a jeho předsedu jak jen to jde a jak to umí jen stále stejní politici a jejich struktury od roku 89 napříč politickými stranami a které nyní hrozí narušit právě Hnutí ANO?!

Babiš je už nejoblíbenějším politikem a určitě ne kvůli billboardům. Snaží se prokazatelně něco dělat, zatímco Sobotka a jemu podobní politici nedělají už 25 let vůbec nic. Jen škodí naší zemi, hrají svá politická divadélka, ale v pozadí se vždy dohodnou. Od občanů mají sice mandát, ale díky nedemokratickému volebnímu zákonu je trvale zneužívána vůle voličů. V přímé volbě by nikdy neobstáli. Tolik inteligence průměrný volič stále má, aby opakovaně, už 25 let nevolil převážně stále stejně neschopné podvodníky, zloděje či zločince. Máme na jedné straně premiéra, který se živí politikou už 25 let, na poslanecký byt si vydělá zneužíváním cestovních náhrad a na druhé straně ministra financí, který celý svůj plat pravidelně věnuje Nadaci rodičů samoživitelů. Přispěl symbolicky do prezidentského nadačního fondu na splacení státního dluhu částkou 500.000,-Kč, kdy připomíná na TV NOVA (cca 28 min.): "Nemůžu jako Zeman přispívat z platu, ten už jde celý na fond rodičů samoživitelů. Dám proto na sbírku jednorázově 500 tisíc korun, jinak mi to bude prezident vyčítat. Měl by také vyzvat všechny naše porevoluční politiky, kteří nás zadlužili, aby přispěli."

Mimochodem premiér Sobotka dosud nepřispěl ani korunou? Mohl by jít také příkladem. Za 25 let si politikařením našetřil jistě dost a nejen na byt z poslaneckých cestovních náhrad, ale jistě i na premiérovi odpovídající, důstojnou částku do prezidentského nadačního fondu. Na zadlužení země se sám, spolu se svými straníky významně podílel.

Zločin OKD se „šetří“ už 10 let.

Premiér je osobně odpovědný za ztrátu minimálně 6 miliard korun, měl být už dávno obžalován a odsouzen. Kolik „cihel“ jak se v hantýrce poslanců říká 1.000.000.000,-Kč, se rozkradlo za jedno volební období a v čích kapsách asi skončily? Nebudeme od pravdy daleko, řekneme-li, že jedna „cihla“ vychází na jednoho občana zákonodárce. Potom se nedivme neustálému zadlužování státu, kdy nebýt rozkrádání, bylo by dost peněz na vše potřebné! Na druhé straně nic nespojuje více zloděje, jako podílnictví na dokonané krádeži a zločinu, ať už přímo či nepřímo tzv. „bílými rukavičkami“. Málokdo odolá uplacení jak z řad policie, tak justice. Můžeme jen doufat a věřit, že charakterních policistů, soudců a státních úředníků, bude postupně přibývat.

Mimochodem Sobotky se k situaci na Ukrajině se prakticky nevyjadřuje, připomíná svými dosavadnímu výroky Chamberlaina – jako premiéra potřebujeme v této vážné situaci Churchilla!

To, že se Sněmovna nedůstojně handrkuje o pár miliard jako „daru“ církvi je ubohé. Není to žádný dar, ale vrácení ukradeného, chcete-li velkorysé půjčky bez úroků, kterou církev poskytla státu, resp. komunistickým zlodějům a zločincům! Neustále řešíme zákonem už vyřešené restituce v řádech desítek miliard, ale stále neřešíme rozkrádání státu v řádech stamiliard ročně, kdy náklady na restituci jsou zlomkem rozkradeného a rozkrádaného. Co to vypovídá o Sněmovně, její kvalitě a skutečných zájmech?! Proto si je občané určitě nezvolili. Pravda, mohli volit jen stranické kandidátky, tedy stále stejné. To je to neštěstí, které garantuje nevůli řešit podstatné a nadále ochraňovat velkozloděje, podvodníky a zločince.

Hrozí vážné, kritické situace, kdy si žádná země nemůže dovolit neschopné ve svém vedení, chce-li obstát se ctí a nemuset se stydět za selhání politiků, jako tomu bylo už tolikrát v minulosti, kdy se teprve v krizi jejich skutečné kvality a schopnosti plně projevily.

Pane premiére Sobotko, přenecháte Vy a Vám podobní konečně svá místa schopnějším…?!

Jan Šinágl, 22.4.2014

Václav Klaus hájí nebohého Putina

… Poslanec ANO Jiří Zlatuška samozřejmě využil toho, že dnes se dá snadno dohledat, co kdy kdo řekl a do bývalého prezidenta se razantně pustil: „Ještě je dobré zdůraznit, že to byl Václav Klaus, kdo plédoval pro členství Ukrajiny v NATO i EU. Ve svém projevu 17. 6. 2005 řekl prezidentu Jusčenkovi jasně: ‚Chci Vás ujistit, že Česká republika podporuje myšlenku perspektivního členství Ukrajiny v NATO i v Evropské unii. Pokládáme to za logické završení pozitivních změn, které ve Vaší zemi probíhají, za garanci pevného zakotvení Ukrajiny v dnešním světě.‘ Když to, co Klaus říkal osobně roku 2005 Juščenkovi, srovnáme s tím, jak při obhajobě ruského zabírání části Ukrajiny v roce 2014 oddaně líže řiť Putinovi, vychází z toho Václav Klaus jako bezpáteřní ubožák.“

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/55954/jan-jandourek-vaclav-klaus-haji-neboheho-putina.html

* * *

Mucha, Lendl a Roman

15. 04. 2014 - EB

Ruští a ukrajinští oligarchové se nijak nestydí přiznat, že svou kořist investují do ochrany národního bohatství. Viktor Vekselberg koupil patnáct Fabergého vajec a loni jim v Sankt Petěrburgu otevřel muzeum. Teď je na seznamu osob, vůči kterým Spojené státy zavedly sankce, protože má blízko k Putinovi.  Další oligarcha udržující úzké vztahy s Kremlem, Dmytro Firtaš, se stal za pomoci bohatství z obchodu s energetikou významným mecenášem ukrajinské kultury. Jeho zatčení ve Vídni kvůli podezření z korupce též zařídila americká vláda. Pokud se díky dobrodiní Martina Romana Lendlova sbírka Muchových plakátů vrátila do vlasti, je ohledně své šlechetnosti o poznání plašší než zmínění oligarchové. Jelikož byl Roman jako možný skutečný vlastník plakátů identifikován už před rokem, měl dost času se přihlásit, ale Richard Fuxa teď tvrdí, že sbírka patří jemu. Roman i Lendl mají štěstí, že Spojené státy se o východoevropské pochybné kšefty zajímají, jen když hrají geopolitické hry.

http://euro.e15.cz/archiv/generalni-inspektor-brunclik-ma-problem-objevil-se-material-o-udavacstvi-1077137

* * *

Postrádám smysl tohoto článku., Hrobník, 13. 4. 2014 11:08:25

Je dobře, že se Babišova minulost vyšetří a vysvětlí. Proč ale nejsme objektivní? Náš dlouholetý prezident Klaus vyznamenaný za boj proti komunismu, začal spolupracovat s StB již jako sedmnáctiletý 03.03.1958 pod krycím jménem "Kluk" registr.č.27299. Pokračoval dál jako "Varšava" registr.č.17976, "Bok-85" registr.č.29713 a "Rek" registr.č.35409. On rád píše knihy, které se moc neprodávají. Mohl by nám popsat v několika knihách tuto svou činnost. Myslím, že by to mohlo být zajímavé čtení. Nebo současný prezident Miloš Zeman. Od 22.11.1983 je veden v seznamu pod krycím jménem "Man" č.reg. 27296. Taky by to mohl vysvětlit - nebo popsat v nějaké knize. Objíždí rád republiku - pojďme se ho na to ptát....

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Byvaly-zpravodajec-Hucin-promlouva-Babis-byl-estebak-videl-jsem-o-tom-dokumenty-315181

* * *

Diskutujte: Z labyrintu duše Vladimíra Hučína

Josef (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) — 2014-04-16 08:12

Samozřejmě že v posledním pravičáckém časopise Respekt pomlouvají bývalého ředitele BIS Růžka a tvrdí, že ve své knize lže a že chránil bývalé příslušníky StB. No a co na tom? Příslušníci StB Byli a jsou to odborníci. Pan Šinágl také díky zkušenostem k tomu dospěl a umí to přiznat a to je pozitivní.

P.S.

Pana Táberyho jsem oslovil na besedě o přímé demokracii v MK Praha ve věci pomníku na Olšanech, pospíchal. Mají zřejmě důležitější témata. Ostatně ani PČR mne dosud nekontaktovala.

* * *

„Lustrační“ proces Babiš versus ÚPN: Nastalo ticho veliké

Operativní materiály StB nikdy nebyly určeny ke zveřejnění, ani neměly sloužit v trestním řízení (v něm byly vedeny vyšetřovací spisy). Byla-li tedy komu zveřejněním materiálů StB způsobena újma, jde na vrub polistopadového režimu.

Závazek mohl být podepsán na formuláři, ale i volně rukou na papíře (příkladem může být slavný Štětinův podpis spolupráce s StB, který v očích lustrátorů kupodivu neváží nic, na rozdíl od neexistujícího Babišova, který mu je připisován k tíži).

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/%E2%80%9Elustracni%E2%80%9C-proces-babis-versus-upn-nastalo-ticho-velike?utm_source=newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=ns_cnt_sp

* * *

Rekapitulace výroků Babiše, v současnosti nejpopulárnějšího politika země

* * *

Právo je potlačeno a spravedlnost zůstává daleko, ano, na náměstí klopýtá pravda a to, co je správné, nemůže vejít. Pravdy se nedostává, kdo se odvrací od zla, bývá vykořistěn. Hospodin to vidí a je zlé v jeho očích, že není právo.

Izejáš 59,14.15

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.45 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Josef 2014-04-23 09:20
Pokud vím, tak pan Šinágl je považován za spamera a jeho zprávy jsou u většiny lidí řazeny do spamů což je škoda. Je od něj pozitivní, že se staví za pana Babiše, který v minulosti plnil jako člen KSČ úkoly na obraně státu. Pan Babiš je odborník a to je podstatné. Pan Šinágl ustupuje ze svých antikomunistick ých pozic a dívá se na svět racionálně. Občas jeho kousky budí úsměv a připomínají přerostlého-sta romládeneckého brouka pytlíka, ale to nevadí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)