Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

FREEDOM IS NOT FREE, SOMEBODY PAID – SVOBODA NENÍ ZADARMO, NĚKDO UŽ ZAPLATIL

 

 

Až první "zelený mužík" překročí hranice, zastřelte ho - Válka nového věku - Osm fází ruské strategie - Níže tři ukázky o výzbroji a výcviku Ruské armády – porovnejte s videem o Armádě USA. Rozdíl světů - v obsahu, formě, hudbě, poselství! Nutno vidět a domyslet co nám všem aktuálně hrozí! – Včera před 59 lety byli popraveni, resp. zavražděni brutálním způsobem na trhacím, speciálně zkonstruovaném zařízení, hrdinové protifašistického odboje a členové odbojové skupiny bratří Mašínů, Václav Švéda, Zbyněk Janata a Ctibor Novák - Informační, nová studená válka, je v plném proudu a bude sílit! - V Plzni začaly SLAVNOSTI SVOBODY 2014! - Český Parlament se konečně chystá navýšit rozpočet ministerstva obrany, čím více a dříve, tím lépe!

K pietě padlých nemám slov, jenom slzy… Rusko vzpomíná velkými pomníky, USA hroby jednotlivců! Nutno vidět a domyslet co nám všem aktuálně hrozí! Doporučuji plnou obrazovku a plný zvuk! Čím více budeme zapomínat, tím více se nám bude minulost vracet!

 

* * *

Až první "zelený mužík" překročí hranice, zastřelte ho

… Bonmot generála Terrase má pravdu v jednom zásadním bodě: útočník používající tuto strategii musí od počátku narazit na tvrdý odpor - a to nejen tím, že zastřelíte první "zelené mužíky". Napadený stát musí dát jasně najevo, že své suverénní území hodlá bránit všemi prostředky, že odhaluje triky a podvody protivníka, že jednotky policie a armády jsou věrné domácí vládě a že propaganda útočníka šíří lži a nepravdu.

Nová strategie má podle analytiků, jako je Janis Berzinš, osm fází:

První fáze: nevojenská - vytvoření informačního, morálního, psychologického, ideologického, diplomatického a ekonomického tlaku, který vytvoří příznivé podmínky pro útočníka. Dá se například rozdmýchat otázka používání ruštiny jako oficiálního jazyka v Pobaltí nebo chudoba v příhraničních regionech, kde žije ruská menšina.

Druhá fáze: speciální operace, která má zmást elitu země, na kterou se útočí. Matení v médiích, využití agentů, podstrkování falešných informací. Média 21. století jako Twitter, Facebook jsou k tomu ideální.

Třetí fáze: oklamání, podplácení vládních a vojenských představitelů tak, aby řádně neplnili své povinnosti, byli demoralizovaní nebo prostě nakoupení.

Čtvrtá fáze: zvýšení nestability v populaci, příjezd ozbrojených skupin ruských militantů.

Pátá fáze: vytvoření blokád v klíčových uzlech, obsazení budov, využití soukromých vojenských a bezpečnostních agentur v úzké součinnosti s místními ozbrojenci.

Šestá fáze: příprava vojenské operace za účasti průzkumných jednotek a příprava mezinárodního prostředí vlivem propagandy, médií, diplomatických i elektronických kanálů.

Sedmá fáze: teprve teď přichází kombinovaná vojenská operace podporovaná technologickým útokem (kybernetický útok), užití zbraní s přesným účinkem, narušování leteckého provozu.

Osmá fáze: vyčištění posledních center odporu speciálními jednotkami, úplné ovládnutí cílového území.

… Moskva totiž testuje soudržnost liberálních demokracií - na Ukrajině, v Pobaltí, ale i pomocí různých drobných incidentů, jako je narušení vzdušného prostoru nad Nizozemskem či skotských pobřežních vod. A potom nastoupí zelení mužíci.

Celý článek: 

http://ehl.blog.ihned.cz/c1-62111620-az-prvni-zeleny-muzik-prekroci-hranice-zastrelte-ho#.U2NHJKSRm-A.gmail

* * *

Válka nového věku

Západ musí přehodnotit své vojenské, energetické a finanční strategie vůči Rusku. Zapotřebí bude také konkrétnější nová politika boje proti maskovaným invazím, které mohou přijít v Moldavsku a pobaltských státech, pokud současná ruská invaze na Ukrajinu uspěje. 

… Nevedou je důstojníci v uniformách, nýbrž členové ruské vojenské rozvědky a speciálních sil, z nichž někteří mají na sobě maskáče bez vojenského označení, zatímco jiní komunikují s "aktivisty" po telefonu. Využívají ruskou logistickou podporu, mají pár ruských samopalů, ale většinou nedisponují tanky ani letadly. Neexistuje žádná bombardovací kampaň "šok a děs" – jen systematické organizované útoky na policejní stanice, městské rady, letiště.

… Ruská televize – kterou sleduje také mnoho lidí na východě Ukrajiny – dál odsuzuje neexistující násilnosti vycházející z "fašistického Kyjeva", a dokonce vysílá i zpolitizované předpovědi počasí: nad Doněckem se stahují temná mračna, zatímco na Krymu je slunečno. Tyto jazykové hrátky a dezinformační kampaně jsou dnes mnohem důmyslnější než vše, co kdy dokázal vytvořit Sovětský svaz.

Tato kombinace staromódní sovětizace a elegantních moderních médií je natolik nová, že můžeme s klidným srdcem prohlásit, že jsme svědky nového druhu války a nového druhu invaze. Před třinácti lety, po 11. září 2001, musely Spojené státy náhle přeorientovat své myšlení na asymetrický boj, tedy na typ bitev, kdy malé skupinky teroristů mohou bojovat proti mnohem kvalitněji vybaveným vojenským mocnostem. Později jsme se v Iráku znovu učili taktice kontrapovstání.

Dnes se však Evropa, Spojené státy a především Ukrajinci musí naučit reagovat na maskovanou válku – ruský výraz zní "maskirovka" – která má uvést ve zmatek nejen protivníky, ale i jejich potenciální spojence. Jak už jsem napsala, Západ naléhavě potřebuje přehodnotit své vojenské, energetické a finanční strategie vůči Rusku. Zapotřebí však bude také konkrétnější nová politika boje proti maskovaným invazím, které mohou později přijít v Moldavsku nebo postupem času i v pobaltských státech, pokud současná invaze uspěje.Američané i Evropané by měli začít přehodnocovat způsob financování i řízení našich mezinárodních vysílacích společností tak, aby dokázaly čelit této nové válce slov. Zároveň bychom měli přistoupit k posilování místních policejních složek ve státech, které mají s novým ruským impériem společné hranice; letouny F-16 v barvách NATO nemohou bojovat proti hrdlořezům, kteří vezmou útokem městskou radnici. A nejde jen o finanční výdaje: potřebujeme nejen více lodí a letadel, ale také více speciálních sil a více lidské inteligence. Především však potřebujeme být předem připraveni na to, co může přijít. Vstupujeme do nového světa a potřebujeme nové nástroje, abychom se s tímto světem dokázali vyrovnat.

* * *

Anne Applebaum (narozena 1964) je americká novinářka a historička. Za svou knihu Gulag: Historie obdržela Pulitzerovu cenu. Zabývá se novodobými dějinami a současnou politikou východní Evropy. Jejím manželem je polský ministr zahraničí Radosław Sikorski. Její články si budete moci číst pravidelně také v Hospodářských novinách a na HNDialog.

Celý článek

http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-62050800-valka-noveho-veku

* * *

Níže tři ukázky o výzbroji a výcviku Ruské armády – porovnejte s videem o Armádě USA. Rozdíl světů - v obsahu, formě, hudbě, poselství, kultivovanosti!

* * *

Ruská armáda 2014 – 23:05 min.

http://www.youtube.com/watch?v=PikXNJG7bZA

Ruská vojenská síla – 7:18 min.

https://www.youtube.com/watch?v=mS-QZ_l2IN4

Ruská armáda plná krásy – 1:36 min.

http://www.youtube.com/watch?v=eq39-1_KQU0

* * *

Včera před 59 lety byli popraveni, resp. zavražděni brutálním způsobem na trhacím, speciálně zkonstruovaném zařízení, hrdinové protifašistického odboje a členové odbojové skupiny bratří Mašínů, Václav Švéda, Zbyněk Janata a Ctibor Novák. Čest jejich památce a odkazu! K213 uctilo jejich památku jako jediné občanské sdružení.

Informační, nová studená válka, je v plném proudu a bude sílit! Český Parlament se konečně chystá navýšit rozpočet ministerstva obrany, čím více a dříve, tím lépe! V Plzni začaly SLAVNOSTI SVOBODY 2014! Čím více budeme zapomínat, tím více se nám bude minulost vracet!

 

FREEDOM IS NOT FREE – SOMEBODY PAID – SVOBODA NENÍ ZADARMO – NĚKDO UŽ ZAPLATIL

 

Jan Šinágl, 3.5.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (14 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)