Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaEuropean Grassroots Fraudsters Movement a sdružení Konexe uvádějí plus Něco zábavnéhoOLAF logo nádavkem - Kausa methanol jako obraz právního státu v této zemi - Případ Hitlerových projevů byl přidělen senátu soudce Hrabala - Obžaloba za Hitlerovy projevy byla doručena

… Dalším aspektem je vina uplacených celníků, případně i policistů, o nichž je před soudem rovněž řeč. Její míra je s vinou pachatelů plně srovnatelná a v ideálním světě by skončili na lavici obžalovaných spolu s Křepelou, Fianem a dalšími i oni a odnesli si stejné, a možná ještě přísnější tresty. V České republice se nic takového nestane: fakt, že celníci a policisté v methanolu po celou dobu jeli a z výtěžku inkasovali ve formě úplatků nemalé částky, bude zameten pod koberec. Tak funguje v této zemi právní stát, či spíše jeho imitace a atrapa – korupce se stala tak prevalentní a samozřejmou součástí veřejného života, že bych se nebál sáhnout k parafrasi: korupce je základem (tohoto) státu, jenž by mohl být od minuty přejmenován na Českou úplatkářskou republiku. / … Pokus se uskutečnil přesně ve dvou barech, sdružení doplnit opomnělo. Nám nezbývá než vyjádřit podiv nad tím, jak může EGAM spolupracovat s tak absolutně nedůvěryhodným partnerem. / … komentované vydání projevů Josepha Goebbelse ilustruje, že v zemi s infantilní a stádovitou populací zřejmě nelze jinak, než se chovat infantilně a stádně. Four legs good, two legs bad. Béé! Béé! Béé!

* * *

Kausa methanol jako obraz právního státu v této zemi

… Dalším aspektem je vina uplacených celníků, případně i policistů, o nichž je před soudem rovněž řeč. Její míra je s vinou pachatelů plně srovnatelná a v ideálním světě by skončili na lavici obžalovaných spolu s Křepelou, Fianem a dalšími i oni a odnesli si stejné, a možná ještě přísnější tresty. V České republice se nic takového nestane: fakt, že celníci a policisté v methanolu po celou dobu jeli a z výtěžku inkasovali ve formě úplatků nemalé částky, bude zameten pod koberec. Tak funguje v této zemi právní stát, či spíše jeho imitace a atrapa – korupce se stala tak prevalentní a samozřejmou součástí veřejného života, že bych se nebál sáhnout k parafrasi: korupce je základem (tohoto) státu, jenž by mohl být od minuty přejmenován na Českou úplatkářskou republiku.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/kausa-methanol-jako-obraz-pravniho.html

* * *

European Grassroots Fraudsters Movement a sdružení Konexe uvádějí plus Něco zábavného nádavkem

Tohle je tak komická zpráva, že jsme si prostě nemohli odpustit s čtenáři se o ni podělit: občanské sdružení Konexe o. s. nám dobře známých aktivistů Miroslava Brože a Ivany Čonkové provedlo terénní průzkum stavu diskriminace v ústeckých barech a šokující závěr, že k rasové diskrimaci dochází v padesáti procentech z nich, poté intimovalo do Paříže organisaci European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), s níž dlouhodobě spolupracuje, zajistivši tak České republice nelichotivé poslední místo v pořadí testovaných zemí v následně vydané tiskové zprávě. Že se pokus uskutečnil přesně ve dvou barech, sdružení doplnit opomnělo. Nám nezbývá než vyjádřit podiv nad tím, jak může EGAM spolupracovat s tak absolutně nedůvěryhodným partnerem, jakým jsou Brož a Čonková, a s napětím čekat, jak skandál pojednají na tradičně objektivním serveru Romea. …
http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/european-grassroots-fraudsters.html

* * *

Případ Hitlerových projevů byl přidělen senátu soudce Hrabala

Jak plyne ze zprávy zastupujícího místopředsedy soudu, kausa vydání Hitlerových projevů byla přidělena osmému trestnímu senátu Městského soudu v Brně, jemuž předsedá soudce Martin Hrabal. Ten prý musí nejprve celou knihu prostudovat – což mu rozhodně nezávidíme. …

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/pripad-hitlerovych-projevu-byl-pridelen.html

* * *

Obžaloba za Hitlerovy projevy byla doručena

Můžete se ji přečíst zde a hlavně, bude-li mít čas a náladu, zajít 2. června k brněnskému městskému soudu, kde se bude na thema svobody projevu konat činoherně pojatá fraška. Státní zástupce Jan Petrásek v obžalobě konečně vyjevil, které komentáře a mezititulky jsou podle jeho názoru závadové, proč podle něj není relevantní judikatura týkající se knihy Mein Kampf (více viz rubrika Ukázky chybné argumentace v trestním právu) a proč postačí místo znaleckého posudku odborné vyjádření (podrobnosti tamtéž). Příjemnou četbu!

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/obzaloba-za-hitlerovy-projevy-byla.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)