Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce… Tady v této zemi se kradlo vždycky, za Rakouska-Uherska, protože jsme se s monarchií neztotožnili, kradlo se za první republiky známý to popěvek to dokazuje "Kradu, kradeš, kradem, krade na Hradě i pode Hradem, to je ta republika od tatíčka Masaryka". Rozkradli jsme majetek vyhnaných českých Němců i zavražděných židů, za komunistů "kdo nekrade ani hodinu okrádá svou rodinu", a tak to pokračuje dál, ti malí už tak nemůžou, neboť toho už tak není jako za komunistů a nebo pár let po nich. Ale s jakou drzostí kradou "ti nahoře" jak se závistí říká ten "malý" co už nemá takové příležitosti, to skutečně nemá v historii novodobého státu obdoby. …

Pražská Kalouskovsko-romanovská unie

Jako opoziční radní patřil Tomáš Hudeček z TOP 09 mezi největší kritiky tramvají 15T od Škoda Transportation. Podle něj byly špatně konstruované a smlouva, kterou dával dohromady právník Miroslav Jansta, byla tunel. Přibližně v tu samou dobu začal Dopravní podnik hl. m. Praha jednat o změně smlouvy a snížení počtu tramvají. Krátce po nástupu do funkce starosty Hudeček vyžadoval, aby Škoda Transportation dopravnímu podniku rozkryla svoji vlastnickou strukturu. Minulý týden uzavřel dopravní podnik se Škodou dohodu. Počet tramvají se nesníží a veřejnost se nedozvěděla, kdo za Škodou celá ta léta stál. Vyjednavač dopravního podniku Radek Šnábl se snažil, seč mohl, ale docílil pouze toho, že Škoda přistoupila na odložení splátek a bezúplatnou instalaci klimatizace a wifi do vozů. Šnábla dopravnímu podniku doporučil Miroslav Kalousek, který si po Pavlu Bémovi zřejmě vzal na starost ochranu Škody a jejích vlastníků.

Bohumil Řeřicha · Autor nejlepších komentářů · Pracuje ve společnosti Starobní důchodce

Víte milý pane Beste, tady v této zemi už nejde "nic normálně". Několik let po "sametovce" mne zastavil známý a v emoci mi vmetl do tváře " víš, vy jste kradli / já byl THP/ ale my /dělníci/ jsme kradli také, a kdybych věděl že přijde "sametovka" tak bych kradl ještě víc.. Tady v této zemi se kradlo vždycky, za Rakouska-Uherska, protože jsme se s monarchií neztotožnili, kradlo se za první republiky známý to popěvek to dokazuje "Kradu, kradeš, kradem, krade na Hradě i pode Hradem, to je ta republika od tatíčka Masaryka". Rozkradli jsme majetek vyhnaných českých Němců i zavražděných židů, za komunistů "kdo nekrade ani hodinu okrádá svou rodinu", a tak to pokračuje dál, ti malí už tak nemůžou, neboť toho už tak není jako za komunistů a nebo pár let po nich. Ale s jakou drzostí kradou "ti nahoře" jak se závistí říká ten "malý" co už nemá takové příležitosti, to skutečně nemá v historii novodobého státu obdoby. A ono je jedno jestli je zatím soc.demokrat, TOPák 09, Odeesák, komunista nebo ANOista ! Nadále se neztotožňujeme se svým státem a proto se krade, šidí a výrobci podvádí. A bez známosti si člověk v této zemi vůbec neškrtne !

* * *

Socialisté jen podle jména

Odborníci na zahraniční politiku bývají často takoví chudí příbuzní partajních aparátčíků zaměřujících se na ministerstva, kudy protečou velké peníze. Rozpočet ministerstva zahraničí je relativně skromný a nenabízí tolik příležitostí krást, ačkoli v průběhu let se objevilo pár nápadných výjimek. Lubomír Zaorálek se sice musel bránit nařčením, že zavádí zahraniční politiku vůči Číně a la PPF a že je moc protiruský, ale jinak si zachovává čistý štít. Jako socialista má dobrý kádrový profil. V otázce církevních restitucí stál jednoznačně na straně lidu. Rovněž kritizoval Zdeňka Bakalu – nazval ho gaunerem – ještě něž se z toho stala taková móda. Nepřekvapí tudíž, že chce Zaorálek ČSSD vrátit k jejím socialistickým kořenům. V rozhovoru s Kateřinou Perknerovou z Deníku vyjádřil roztrpčení nad tím, že se ČSSD ve volební kampani nedokázala držet tématu sociální nerovnosti a neudělala z něj své hlavní téma. Je něco takového ale realistické, když ČSSD vede Bohuslav Sobotka, Socialista jen podle jména, který poslušně sloužil Bakalovi, Martinu Romanovi a dalším předním českým kapitalistům?

* * *

Jan Šinágl, 4.6.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)