Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU nabizi rukuO prezidenty není nouze - Jihlavané si připomněli oběti komunismu z 50. let - Sudetoněmecké sdružení podáváSousede Semily pozvanka 230614 další žalobu - Pavel Kamas na Slovensku - Co se v naší zemi děje není ostudou pachatelů nemravností, ale těch co k tomu nečinně přihlížejí - Jak by měl vypadat ideální svět podle Andreje Babiše? - Pozvánka do Semil SOUSEDÉ

… Jihlavané si připomněli památku obětí vykonstruovaných politických procesů v 50. letech v Jihlavě. Karel Veselý, Jan Tuček a František Roda byli obviněni z přípravy sabotáží a likvidace komunistických funkcionářů a popraveni na dvoře tehdejšího jihlavského soudu. Proces s Veselým, Rodem a Tučkem byl jedním z největších politických procesů na Moravě. Členové skupiny plánovali likvidaci některých představitelů politického života v kraji. Chtěli také vyhodit do povětří Dělnický dům v Jihlavě. Veselý, Rod a Tuček byli popraveni 17. června 1950 na dvoře Krajské věznice v Jihlavě. V letech 1950 až 1952 bylo na dvoře krajského soudu v Jihlavě oběšeno 11 mužů. …

O prezidenty není nouze

Někteří čeští politici se po skončení oddané služby vlasti musí snížit k nástupu do skutečného zaměstnání, ale habaděj dalších se v politickém posmrtném životě dokáže vyšvihnout až na úroveň prezidenta s veškerou prestiží, kterou to obnáší. Nejlepším příkladem je sám prezident Miloš Zeman, ale neměli bychom přehlédnout bývalého ministra zemědělství Miroslava Tomana, jenž se stal prezidentem jak Agrární komory ČR, tak Potravinářské komory ČR. Bývalý premiér Mirek Topolánek rozdává rozumy coby šéf Teplárenského sdružení ČR. Bývalý ministr vnitra Tomáš Sokol vytvořil Unii obhájců ČR, aby se prezidentem mohl stát i on. A nesmíme zapomenout na Vladimíra Dlouhého, nového prezidenta Hospodářské komory ČR. Petr Nečas má pocit, že se jako premiér dočkal akorát justiční perzekuce, přitom jestli správně využije své možnosti, jednoho dne by mohl stanout v čele Konfederace politických vězňů.

Jihlavané si připomněli oběti komunismu z 50. let

Jihlavané si připomněli památku obětí vykonstruovaných politických procesů v 50. letech v Jihlavě. Karel Veselý, Jan Tuček a František Roda byli obviněni z přípravy sabotáží a likvidace komunistických funkcionářů a popraveni na dvoře tehdejšího jihlavského soudu. Pietní vzpomínky na Ústředním hřbitově se zúčastnilo pět desítek lidí. Proces s Veselým, Rodem a Tučkem byl jedním z největších politických procesů na Moravě. V rámci třiadvacetičlenné skupiny byli souzeni členové odbojové organizace, kterou založil Karel Veselý na podzim 1948 v Jihlavě. Členové skupiny plánovali likvidaci některých představitelů politického života v kraji. Chtěli také vyhodit do povětří Dělnický dům v Jihlavě. Veselý, Rod a Tuček byli popraveni 17. června 1950 na dvoře Krajské věznice v Jihlavě. Dva obžalovaní byli odsouzeni k trestu odnětí svobody na doživotí. Zbytek skupiny byl odsouzen k trestům odnětí svobody na čtyři roky až 25 let. Tresty odnětí svobody byly doprovázeny vysokými finančními tresty, konfiskací majetku a ztrátou občanských práv. V letech 1950 až 1952 bylo na dvoře krajského soudu v Jihlavě oběšeno 11 mužů. Sedm z nich bylo souzeno při takzvaném babickém procesu. Záminkou k němu se stalo zastřelení tří funkcionářů tehdejšího národního výboru v červenci 1951. ČRo, 16.6.2014

Sudetoněmecké sdružení podává další žalobu

Ačkoli třetí zrušovací rozsudek Městského soudu v Praze byl stranám doručen již před dvěma měsíci, ministerstvo vnitra se rozhodlo, že nové rozhodnutí o registraci prostě neučiní, arogantně presumujíc, že tím, že podalo kasační stížnost, vykonatelnost rozsudku se – jaksi automaticky – odložila. Nezbývá proto než podat k Městskému soudu v Praze další správní žalobu, tentokrát proti nečinnosti.

Pavel Kamas na Slovensku

Rozsáhlý, téměř dvouhodinový rozhovor s obžalovaným vydavatelem Hitlerových projevů Pavlem Kamasem odvysílalo banskobystrické libertariánsky zaměřené internetové radio Slobodný vysielač (záznam ve formátu MP3). Ačkoli nad formálním provedením rozhovoru člověku vstávají vlasy hrůzou a říká si, že tolik typicky slovenského koloritu by snad přece jen nebylo zapotřebí, samotný rozhovor vedený moderátorem Norbertem Lichtnerem je překvapivě poutavý: dlouhodobou konsumací českých medií v čele s veřejnoprávní televisí jsme téměř odvykli situaci, že moderátor není nevzdělaný sebestředný idiot. Nepochybuji, že státní zástupce Jan Petrásek při poslechu spotřebuje nejméně jeden celý poznámkový blok vzor Brettschneider, avšak i my ostatní bychom měli naslouchat pozorně, protože při takovém rozhovoru se o pachateli závažné extremistické trestné činnosti spočívající ve vydávání knih Kamasovi dozvíme víc, než je možné presentovat u soudu.

* * *

Čechy dokázal spojit pouze Jan Hus, protože mu ublížili cizí, smrt dr. Horákové ne, protože jsme ji ublížili my sami! Jeden Slovák žijící v Praze mi včera řekl: „Problém Čechů je v tom, že se odnaučili pracovat.“ To je také jedno z neblahých dědictví totality, brát práci jako nutné zlo, šidit, podvádět, neodvádět kvalitní práci a co nejvíce „vydělat“ a z čeho se logicky vyvinulo vše to, co dnes tak kritizujeme. Práce je hlavním smyslem života, je základem schopnosti prožitku skutečné radosti a pevného zdraví. Na jednom pomníku žebráckého hřbitova stojí: „Nejkrasší je odpočinek po práci.“ Ano, po poctivě práci spíme dobře, protože máme klidné svědomí. Po nepoctivé to možné není. Nezapomínejme, že rubáš nemá kapsy a nic si na onen svět nevezmeme. Jde o to co zde zanecháme. Ne nakradeného, ale poctivou prací vytvořeného. Pokud bude druhé převažovat, není se čeho obávat, pokud ne, můžeme poděkovat jen sami sobě. Položme si přitom otázku co zde zanecháme pro ty co přijdou po nás? Naši předci nám zanechali dost na co bylo možné navazovat až do roku 1948. Tak nemravně krást a podvádět nemůže trvat věčně. Je na čase situaci začít měnit, pokud nechceme připustit myšlenku, že jsme jen národem zlodějů, podvodníků a korupčníků. To co se v naší zemi děje není ostudou pachatelů nemravností, ale těch co k tomu nečinně přihlížejí.

 

Jan Šinágl, 17.6.2014  

* * *

Jak by měl vypadat ideální svět podle Andreje Babiše?

Těžká otázka. Ale asi jako u zvířat. Ta jsou upřímná, nelžou a nekradou. A pokud jde o vzory, vidím ho v Německu. Vždy je dobré mít staršího bráchu, který se o nás v Evropské unii občas postará. Když už mluvíme o tom, že stát se má řídit jako firma, měl Nečas říci v ČEZ, že si přeje nechat v soutěži o Temelín francouzskou Arevu a dát francouzskému velvyslanci seznam toho, co si přejeme vyřídit v Bruselu. Nevím, co teď vyřídí u Putina. Co pro nás Rusko nebo Amerika udělá. My jsme v EU a jsme tam jako prd v trávě. Okopáváme kotníky a pak se budeme divit, že nám tam Francouzi kvůli Temelínu namažou schody.

31. 5. 2013
http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/aktuality/z-medii/andrej-babis-se-stal-hlavnim-tematem-ekonomu-11194.shtml

* * *

Sousede Semily pozvanka 230614Sousede Semily fotografie 230614

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)