Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaKausa ratlík jde ke krajskému státnímu zastupitelství - Samolepkový proces bude restartován s novým znalcem - Další špinavé triky policie v případu Power - Stíhaní exposlanci mají nárok na odškodnění - Výslech znalce Uhlíře - Vystoupení Vlastimila Pechance v Praze - Restituci pozemků velkostatkáře Bečváře vyšetřuje policie, další „megatunel“?!

Stranou pozornosti českých i světových medií proběhla dnes na Pražském hradě korunovace: dosavadní president republiky Miloš Zeman se stal králem Milošem I. Jako první státnický akt na trůně Jeho Veličenstvo odmítlo jmenovat řádně vybraného a ministryní spravedlnosti navrženého kandidáta Jana Veselého předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem. … Vůbec největší legrace pak bude, jestliže Veselý podá správní žalobu na průtahy a nový konkurs zároveň napadne jako neplatný, pro větší efekt obojí s předběžkem. Řekl bych, že zbylá omítka právního státu se poté z façady této země rychle oddrolí, a vyvrcholením by mohlo být soudcovo stětí na druhém hradním nádvoří: protivit se trůnu je v monarchii vždy riskantní podnik.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/korunovace.html

Kausa ratlík jde ke krajskému státnímu zastupitelství

Přiznávám to nerad a jen pod tlakem okolností, ale když jsem přebíral kausu knihy projevů Adolfa Hitlera, měl jsem za to, že se budu zabývat ústavněprávní argumentací nejvyšší možné úrovně a budu hájit právo na svobodu projevu v jeho nejčistší podobě, pročež tím, že se případ posunul do roviny ratlíka, který zaštěkal na opilce, jsem lehce rozladěn. Ne snad, že bych měl něco proti ratlíkům nebo jiným psím rasám, to už spíš proti opilcům, ale komunikační vrstva, do níž shora popsaný ústavněprávní diskurs proti mé vůli sklouzává, jeví se mi prostě a jednoduše nepatřičnou. Přesto mám za povinnost své čtenáře o dalším vývoji na tomto poli informovat, tudíž tak ve zkratce činím. … Obžalovaní pochopitelně reagují stížností a tak bude pes Coco projednáván Krajským státním zastupitelstvím v Brně a pokud ani to nevyhoví, půjde nepředložené ratlíkovo zaštěkání k soudu ústavnímu. Vážně, ani Hašek by to líp nevymyslel!

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/kausa-ratlik-jde-ke-krajskemu-statnimu.html

* * *

Samolepkový proces bude restartován s novým znalcem

Obvodní soud pro Prahu 1 naznal, že pracovat se znalcem, který svým exmilenkám zřizuje falešné profily na sociálních sítích a rozesílá jejich intimní fotografie na nejrůznější adresy, by bylo přece jen ušlechtilé věci bojující demokracie poněkud nedůstojné, a rozhodl se proto zahodit všechny posudky zpracované v samolepkové kause Ivo Svobodou a nechat vypracovat elaboráty nové. …

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/samolepkovy-proces-bude-restartovan-s.html

* * *

Další špinavé triky policie v případu Power

… Ukázalo se však, že před tím, než uposlechli, policisté některé odposlechy ze souboru odstranili: jde o ty nahrávky, kde se obvinění organisátoři koncertů závadové hudby domlouvají s policí na průběhu koncertů. Policisté by jistě neradi u soudu slyšeli, jak obžalovaným potvrzují, že na koncertě bylo vše v souladu se zákonem, a proto se rozhodli všechny záznamy, kde s obžalovaným hovoří policie, pravděpodobně podle předčíslí (to se volanému sice nezobrazí, ale v metadatech odposlechu je zaznamenáno), vyjmout.

V záznamech se tak vyskytují situace typu, že obžalovaný volá své přítelkyni a informuje ji, že mu právě volala policie a co mu řekla, ale samotný hovor s policistou chybí, přestože by pro obžalované mohl mít klíčový význam.

Nejen u hlavního líčení s vydavateli Hitlerových projevů bude tedy v září v Pořízkově paláci v Brně veselo.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/dalsi-spinave-triky-policie-v-pripadu.html

* * *

Stíhaní exposlanci mají nárok na odškodnění

Místo, aby byli rádi, že je pustili, ještě by chtěli peníze, nemravové jedni nenasytní, míní vox populi, a ministerstvo spravedlnosti volání ochotně vyslyšelo. Odůvodnění je směšné: protože Nejvyšší soud rozhodl, že Fuksa, Šnajdr a Tluchoř jsou pro daný skutek vyňati z pravomoci orgánů činných v trestním řízení, byly všechny úkony trestního řízení proti nim od počátku nezákonné, a újma jimi způsobená musí proto být nahrazena.

Ustanovení týkající se absence trestní odpovědnosti dopadá na situace zcela jiné: např. na obviněného, o kterém se v průběhu trestního řízení zjistí, že byl při spáchání činu nepříčetný. Takový skutečně nárok na náhradu nemá, arci příslušela by mu, kdyby o jeho trestní neodpovědnosti OČTŘ od začátku věděly a přesto jej stíhaly. Protože Ištvanovi melody boys měli vědět, že poslance nelze za přijetí trafiky stíhat, nemohou se nyní na dané ustanovení vymlouvat.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/stihani-exposlanci-maji-narok-na.html

* * *

Výslech znalce Uhlíře

Z první části výslechu protiextremistického aktivisty znalce Jana Borise Uhlíře vybíráme nejzajímavější, zhruba třicetiminutovou pasáž (mp3). Zbytek výslechu sestával z víceméně rutinně opakované činnosti zúčastněných: obhájce kladl znalci otázky, soud je zamítal a následně jejich znění protokoloval. Pokračovat se bude osmého září. … Ctěný soud má ovšem své instrukce a nemůže si dovolit vydat jiný než odsuzující rozsudek, a jistě se i s tímto drobným zádrhelem dokáže vypořádat: vždyť při boji proti extremismu nejsou žádné prostředky nedovolené, cíl, země šťastných sluníčkových lidí bez jediného extremisty, světí prostředky. Znalec-aktivista, státní zástupce-notorik, soudce-slepec, který nevidí ani to, co je každému v soudní síni jasné, toť team, který v tomto kusu představuje spravedlnost. Jeho součástí být rozhodně nechci, naopak je mi ctí, že mohu stát na druhé straně a hájit hodnoty skutečné svobody a skutečného práva.

Příjemný poslech!

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/vyslech-znalce-uhlire.html

* * *

Vystoupení Vlastimila Pechance v Praze

Minulou sobotu se v Praze konalo vystoupení Vlastimila Pechance, který byl v červnu podmíněně propuštěn z výkonu trestu za rasově motivovanou vraždu. Protože se domníváme, že by jeho případ mohl zaujmout i čtenáře tohoto blogu, přinášíme videozáznam z vystoupení.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/07/vystoupeni-vlastimila-pechance-v-praze.html

* * *

Bohužel jsem se o TK včas nedozvěděl. Žádný zástupce veřejnoprávních médií se nedostavil. Zajímavé je zejména druhé video s množstvím informaci. Za propuštění Vlastimila Pechance se zaručilo i naše občanské sdružení SODALES SOLONIS o.s. Poslanec Tomio Okamura pana Pechance ve vězení navštívil, slíbil se za něho zaručit, poté couvl na nátlak politiků, zřejmě i ministra Jiřího Dienstbiera. Inu „statečný a nezávislý“ potomek slavných samurajů, ale bylo před volbami, tak musí lidská práva stranou. Klan Absolonů je rozšířen po celé zemi, většina z něho je opakovaně zavírána. Mimochodem za pokus o vraždu přítelkyně pana Pechance, dostal jeden z Absolonů „trest“ 82 hod. veřejných prací (!!!) – a pak nevražděte a nekraďte, pokud zrovna nejste majitelem bílé pleti. Dle dalšího Pechancova svědectví bylo na jednom oddělení z 35 vězňů 23 cikánů, při převozu cca 200 vězňů z Příbrami bylo 150 cikánů. Úzce dbáme na dodržování lidských práv cikánů a to tak dalece, že za stejné porušování zákonů prokazatelně obdrží daleko menší tresty než „bílí“ ve většině případů! Rád zveřejním první zprávu co vše u nás cikáni vybudovali, vytvořili poctivou prací a na co můžeme být hrdi a pyšní. Určitě ne na to, kolik jich po generace nepracuje, nemravně žije ze sociální podpory a jaké procento z nich páchá trestnou činnost, při vší úctě k té menšině poctivých a slušných cikánů. Mimochodem Pechancovým obhájcem byl Stanislav Fišera, bývalý vojenský prokurátor, který propásl termín Ústavní stížnosti čímž pan Pechanec přišel o možnost podat žalobu do Štrasburku k ESLP. Po 13 letech vězení si pan Pechanec našetřil 3.500,-Kč. Naštěstí už práci sehnal. Věřím, že i povýšený vyšetřující policista bude jednou volán k odpovědnosti za svoji vědomě odvedenou špatnou práci. Jednou musí časy skončit, kdy za dobrou práci se z práce vyhazuje či dokonce zavírá!  

 

Jan Šinágl, 22.7.2014

P.S.

Zjistit si platnost nároku osoby na majetek je elementární věcí i pro hlupáky. Pokud jde o miliardy, nemůže jít už o hloupost, ale záměr. Vše připravit, rozkrást, majitele anonymizovat, vyčkat promlčení a poté si beztrestně užívat nakradeného jako ctihodní občané, včetně státních úředníků, kteří to umožnili! Že by „úřad“ povolil, netušil a nic z toho neměl v tak korupcí prolezlé zemi jakou je ČR, uvěří jen skutečný naiva či hlupák. J.Š.

Restituci pozemků velkostatkáře Bečváře vyšetřuje policie

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)