Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaVíce, než cokoli jiného, než nevyhratelné války, drtivé zadlužení, oficiálně podporovaná korupce, to, co skutečně táhne západní civilizaci ke dnu, je západní způsob myšlení. Byl už natolik překroucen, že je jen stěží rozpoznatelný jako základ naší společnosti. Ve skutečnosti je tím hlavním důvodem nevyhratelných válek, drtivého zadlužení, oficiálně podporované korupce a většiny našich dalších problémů. Posledním příkladem tohoto nového druhu uvažování je paragraf občanského zákoníku, který, jak dnes vysvětlují HN, požaduje po rodičích rozhodnutí soudu, pokud chtějí ukončit stavební spoření nezletilého. Toto podrývá autoritu rodičů rozhodnout, co je pro rodinu nejlepší, a tím i celý koncept rodiny. Třicetiletý soudce, který v životě nic jiného nedělal, je najednou vtlačen do pozice toho, kdo je k rozhodnutí povolanější než rodiče. Bez ohledu na věhlas právníků, kteří tuto klazuli do nového občanského zákoníku zařadili, bychom je měli, obrazně řečeno, vyvést ven a zastřelit.

Final Word Erika Besta:

Ve zpravodaji Final Word se spolu se svými spolupracovníky zabývám politickými a ekonomickými tématy, která hýbou Českou republikou. Vychází čtyřikrát týdně a denně ho čte více než 10 000 lidí. Potěší mě, když ho budete odebírat přes email, Facebook anebo Twitter.

* * *

Je-li mravní zákon v nás, postačí několik málo základních zákonů. Povládne moudrost a zdravý rozum. Není-li tomu tak, nepomohou ani tisíce zákonů, zavládne opak s logickými následky. Podporovat podnikání a zaměstnanost nevydělanými penězi, nepodloženými prací a tvorbou nových hodnot, pouze vypůjčenými či dokonce jen natisknutými, je zločinem na poctivé práci a jistou cestou do pekla, děje-li se to v takovém rozsahu a nebude-li tato sebevražedná hloupost včas zastavena. Obrazně řečeno bych zastánce takovéto nemravné a zločinné politiky, také střílel. Chudý bude vždy rád brát. Darované bohatství ho práci nenaučí, natož si vážit darovaného. Navykne si na to, bude požadovat stále více a považovat to za normální. Zvykáme si na nenormální a vnímáme to stále více jako normální. Chováme se jako pasažéři Titaniku. Ti co už netancují jsou vnímáni jako nenormální. Bude záležet, zda se prosadí, doufejme, doufejme…

Jan Šinágl, 30.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2014-08-07 15:13
Mravnost by měla vyplývat z výchovy v rodině. Pakliže rodičům zužujeme možnost uplatňovat určité výchovné metody, zvláště u dětí s problematickým chováním, vytváříme zde problémy pro celou společnost.Josh ua Sirachovec ve svém článku o výchově uvádí, že moudrý otec má vždy na syna připravenou metlu.
Tím není řečeno, že by měl být surovcem, ale, že má být důsledný při výchově dětí.
Nelze počítat s tím, že mravní zákon je v každém člověku. Proto je nutné mít kvalitní zákony a mravnou a schopnou policii.
-2 #1 Mrzílek 2014-07-30 13:57
Mravní zákon v nás ano. Ale ti co slouží násilí, lži, podvodu ho potlačují jinak by nedostávali na chleba. Většinou si to ani neuvědomují. Zákony jsou, ale jak se dodržují. Mravní zákon u soudců?! Dokavad nevznikne u Čechů dobrovolná jednota vyznávající lidské hodnoty, nazvěme je jakkoli, budeme jezdit na chaty, chodit řvát na fotbal a hokej, večer pouštět krváky a chodit ráno do
práce s vnitřní nespokojeností. Osvěta z médií? Ano, ale vybírejme to co podporuje mravní zákon v nás. Vybírejme. V lese také vynecháváme prašivky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)