Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CH prima demokracie a EUDopis Jiřímu Dienstbierovi dosud bez odpovědi - Provozní zisk automobilky Škoda Auto stoupl téměř o 75 procent - Tržby největší české automobilky meziročně stouply o 20,3 % na rekordních téměř 165 miliard Kč! – Revitalizace po polsku: zelené náměstí nahradila kamenná poušť - 1.8.2014 Státní svátek Švýcarska

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) a Český helsinský výbor připravují návrh zákona o odškodnění nuceně sterilizovaných lidí, oběti by mohly dostat zřejmě 100.000 až 150.000 korun. Zpráva ČTK ani pan ministr neuvádí, kolik lidí bylo postiženo, či kolik se dosud přihlásilo? Jde o zločin proti lidskosti. Dopustili se ho především komunisté a zčásti jejich pohrobci po roce 1989. Komunistická ideologie, dle Ústavy ČR, je zločinná a opovrženíhodná. Proč ministr Dienstbier nežádá náhradu škody na KSČM, pokračovatelky KSČ? Může navrhnout i odečtení odškodného ze stamilionové podpory KSČM v Parlamentu.

 

 

Aktivity pana ministra jsou poněkud podivné a výběrové. Na můj dopis ve věci ing. arch. Marka Říčaře a lidských práv v českých věznicích, ze dne 3.7.2014, dosud nereagoval. Ve věci jsem navštívil i ČHV a jeho stavem jsem byl zděšen. V podstatě už zbyl jenom ctihodný název. Vchod v jeho sídle na Smíchově naprosto nedůstojný a šokující, totéž prostory. ČHV má už jen jedinou zaměstnankyni, ředitelku, tzv. „děvče pro všechno“. Neví kam dříve skočit, ČHV je zadlužen, dluží výplaty, za sociální bývalým zaměstnancům, za nájem apod. Nevím, jak paní ředitelka ještě může stíhat i to, co by mělo být jejím hlavním posláním, boj za lidská práva bez ohledu na rasu, pohlaví a náboženské vyznání. Při mé návštěvě jsem se nemohl zbavit dojmu, že zde probíhá zase jedna plíživá likvidace kdysi ctihodné a vážené instituce. Samozřejmě její bývalí ctihodní představitelé k tomu jen přihlížejí a mlčí.

* * *

Provozní zisk automobilky Škoda Auto stoupl téměř o 75 procent

Provozní zisk české automobilky Škoda Auto se v prvním pololetí zvýšil o 74,9 procenta na 425 milionů eur, tedy zhruba na 11,7 miliardy korun. K růstu přispěly rekordní dodávky zákazníkům a růst tržeb o více než pětinu. Vyplývá to z prohlášení, které zveřejnil mateřský koncern Volkswagen Group. Tržby největší české automobilky meziročně stouply o 20,3 procenta na rekordních téměř šest miliard eur (asi 165 miliard Kč). Zlepšení výsledků způsobil podle Škody Auto také lepší modelový mix a zlepšení výrobních nákladů. ČRo, 31.7.2014

* * *

Připomínám, že automobilka ŠKODA byla jediná, která odolala tlaku Václava Klause. Ostatní tradiční české firmy bohužel jeho tlaku a zločinné politice, neodolaly. Místo aby se prosperující, velké české firmy s velkým potenciálem rozvoje dostaly do rukou odpovědného, schopného vedení, byly díky Klausově politice darovány do rukou naprosto neschopných, či všehoschopných zlodějů a gaunerů. Za to jimi byl Václav Klaus odměněn funkcí prezidenta republiky. Odměnil se těmto zločincům svoji amnestií na „odchodnou“. Můžeme jen spekulovat do jaké míry se jednalo o jeho svobodnou vůli a do jaké míry o pud sebezáchovy a hrozby těch, kteří z jeho politiky nemravně profitovali…?!

* * *

Revitalizace po polsku: zelené náměstí nahradila kamenná poušť

Z poklidného a hezkého náměstí Stary Rynek v polském městě Wloclavek se po revitalizaci za 6,3 miliónu zlotých (41,5 miliónu Kč) stala kamenná pustina. Dvojice snímků náměstí, před „revitalizací” a po ní, oběhla celé Polsko rychlostí blesku. Na hlavy městských úředníků se snesla tak silná vlna kritiky, jaká v zemi zřejmě už dlouho nezazněla.

* * *

Dnes od 17:30 hod na pražském Žofíně proběhne tradiční oslava státního svátku Švýcarska. Je mi ctí, že jako jeho občan jsem byl také švýcarským velvyslanectvím v Praze, spolu s dalšími jeho občany žijícími v České republice, pozván. Děje se tak po celém světě. Na úvod promluví velvyslanec a poté zazní projev presidenta Švýcarska. Vždy mne osloví jeho obsah, ale i velmi dojme reakce malých dětí, pro které je vždy připraven bohatý program a které hrdě nosí švýcarské vlaječky a odznáčky. Tak se formuje jejich vztah k zemi a k demokracii. To co se stalo ve Wloclavku je samozřejmě ve Švýcarsku nemožné. Tam slouží zemi politici, ne občané politikům. Máme co dohánět a stále hodně k učení!

 

Jan Šinágl, 1.8.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #1 AŤ ŽIJE USA!!!!!! 2014-08-01 17:37
Jak dlouho bude vysílat ČT tyto odpornosti jak dlouho bude zvát do televize tuto komoušskou svoloč???

echo24.cz/.../...

stydím se za ČT a další hnůj v čele s českým zkorumpovaným soudem kde sedí staří komouši z před roku 1989 viz: SOUDRUH RYCHETSKÝ.
Kdo vlastně zodpovídá za soudce?? asi nikdo že zde........................
OKAMŽITÉ ZRUŠENÍ ZLOČINECKÉ ORGANIZACE KSČM-NÁSTUPCE KSČ!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)