Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaExposlanec Chaloupka dostal podmínku za výroky o Romech – Služební zákon opět rozmělňován do neúčinnosti - Nákupní seznam: pivo, zmrzlina, půjčka - Těžce nemocný ing. arch. Lumír Šimeček zůstává ve vazbě!

Vrah Petr Zelenka si „vesele“ vraždil roky v nemocnici v Havlíčkově Brodu a pozůstalí nemají dle soudu nárok na odškodné?! To je stejné, jako kdyby Škodovka v Mladé Boleslavi svedla vinu na dělníka s odkazem, ať si příbuzní těch co se zabili v autě díky chybě dělníka, obrátili na něho ať jim zaplatí odškodné! Zvrácená spravedlnost, kdy už nemůže jít o neschopnost, ale opět o další „nezávislý“ soud, který hájí zájmy nemocnice před zájmy občany.

 

Nemocnice Havlíčkův Brod nemusí platit pozůstalým po jedné z obětí heparinového vraha

Nemocnice Havlíčkův Brod nemusí zaplatit 8,8 milionu korun, které po ni požadovali pozůstalí po jedné z obětí heparinového vraha Petra Zelenky. O zamítnutí žaloby rozhodl Krajský soud v Hradci Králové. Zelenka jako pracovník anesteziologicko-resuscitačního oddělení havlíčkobrodské nemocnice podával pacientům heparin od května do září 2006. Pacientům tím zředil krev a někteří vykrváceli, soud ho za to odsoudil na doživotí. Právní zástupci žalobců tvrdili, že nemocnice mohla při správném vyhodnocení předchozích podezřelých případů úmrtí a správném léčení smrti pacienta předejít. V doplnění žaloby právní zástupci například tvrdili, že nemocnice po zjištění hematomu u pacienta měla zajistit rychlý neurochirurgický zákrok. Nemocnice však výhrady odmítala. ČRo 1.8.2014

* * *

Exposlanec Chaloupka dostal podmínku za výroky o Romech

Praha - Bývalý poslanec Otto Chaloupka dostal u Obvodního soudu pro Prahu 1 půlroční podmínku za výroky o Romech na sociální síti Facebook. Soud tak rozhodl trestním příkazem, tedy bez výslechů a předkládání důkazů. Exposlanec podle soudu podněcoval k nenávisti vůči etnické skupině. Chaloupka se proti dubnovému verdiktu odvolal a v září ho u soudu čeká veřejné jednání. … Chaloupka loni zveřejnil na svém profilu příspěvek k dění v Duchcově na Teplicku, kde skupinka Romů napadla a zbila manželský pár, což vyvolalo protiromské nálady. "Slušní lidé dlouho snášeli vaše krádeže, agresivitu a neoprávněné požadavky na další a další výhody," napsal politik a v následné diskusi na Facebooku doplnil, že "lidi jsou na hraně a ještě pár takovýchto cikánských provokací a začne mazec. A pak je neochání ani těžkooděnci". Podle deníku Chaloupka tvrdí, že svým komentářem nechtěl Romům vyhrožovat. Svým příspěvkem prý reagoval na vyjádření romského předáka Františka Tomáše, který po napadení v Duchcově prohlásil, že se "vlastně nic nestalo". "Veřejně podněcoval k nenávisti k etnické skupině a čin spáchal veřejně přístupnou počítačovou sítí," uvedla ale soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Edita Beranová.Chaloupka, který byl od roku 2010 poslancem za Věci veřejné, v minulosti usiloval o vynětí z pravomoci orgánů činných v trestním řízení. Argumentoval tím, že sporné příspěvky zveřejnil jako poslanec, a to dokonce přímo ze Sněmovny. Nejvyšší soud ale rozhodl, že Obvodní soud pro Prahu 1 může obžalobu projednat.Před soudem stanul Chaloupka také kvůli podezření z korupce, a to spolu se svým bývalým asistentem. Chaloupka údajně nutil asistenta, aby mu vyplácel část svého platu, což ale politik popřel. Okresní soud v Hodoníně jej loni v březnu zprostil obžaloby.

P.S.

Pana poslance Chaloupku znám osobně. Nemám žádný důvod ho považovat za nečestného člověka, natož za rasistu a člověka vyzývajícího veřejně k nenávisti k etnické skupině. Pouze řekl veřejně a nahlas – i v EP – co si myslí většina obyvatelstva o romském etniku, jeho chování a způsobech, kdy lze mluvit o diskriminaci naruby. Nemusím připomínat ta četná mírná potrestání za trestné činy Romů na „bílých“ a naopak drakonické tresty „bílým“ za trestné činy spáchané na Romech. Dokud nebudou platit zákony stejně pro všechny občany, budou Romové využívat situace jak je jim vlastní už po generace. Lidí, kteří poctivě pracují, mají se hůře, než mnoho Romů, kteří nepracují a zneužívají sociálních dávek, přibývá. Věčně mlčet k této nerovnosti, nespravedlnosti a nemorálnosti, nebudou. I jejich jménem promluvil pan Chaloupka. Vůbec nevylučuji, že obvinění jeho asistentem bylo účelové. Nebylo by to nic neobvyklého v české politické žumpě. Na jeho soud se dostavím.

* * *

Jednání o služebním zákonu budou pokračovat v příštím týdnu

Jednání mezi vládou a opozicí o služebním zákonu budou pokračovat i v příštím týdnu. Zástupci obou stran se na tom dohodli na zhruba hodinové schůzce v Poslanecké sněmovně. Další setkání ve formátu dvou zástupců za každou sněmovní stranu se uskuteční v pondělí. Vláda je podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) připravena jednat o parametrech zákona, není ale ochotna ustoupit od principu odpolitizování státní služby. Sněmovna se znovu sejde až příští pátek. Koaliční strany jsou podle Sobotky připraveny pečlivě poslouchat jednotlivé výhrady členů opozice a jednat o parametrech normy, například pokud jde o funkční období šéfa generálního ředitelství státní služby nebo podmínky vstupu do státní správy. ČRo, 1.8.2014

P.S.

Samozřejmě, že je nutné GŘ. Má-li mít smysl, musí být odděleno od politiků a jejich vlivu ve všech ohledech, tzn. i místně. V podstatě by mělo být nepřítelem politiků č. 1., sídlit v samostatné budově a být vybaveno velkými, účinnými pravomocemi, které by budily respekt. Pravomoc bez pravomoci je odpovědnost bez odpovědnosti! Vedly by opět k jeho neúčinnosti a zbytečně utraceným penězům daňových poplatníků. Kdo nemá pravomoci, nejedná, nemá odpovědnost, má přirozenou snahu k nekonání a svalování viny na druhé. Na Západě jsou státní zástupci a soudci odděleni, u nás často ve stejné budově či poblíž, chodí spolu na obědy. Co to při české povaze obnáší, nemusím nikomu vysvětlovat.

* * *

Nákupní seznam: pivo, zmrzlina, půjčka

Češi, kteří se večer uvelebí před televizí, shlédnou desítky reklam na cokoli od drogistických výrobků po kečup. Ve většině případů dostanou to, co vidí. Pivo nebo kola jim podle slibů uhasí žízeň, seznamka jim opatří potenciální protějšky a falešné máslo přiživí jejich iluzi, že jedí zdravě. Pokud si přečtou drobné písmo na obalu, možná se zděsí, ale splní-li výrobek jejich očekávání, propříště je to neodradí. Kategorii samu pro sebe tvoří reklamy na finanční produkty a služby. Často není zcela jasné, co zákazník získá. Někdy drobné písmo z televize nelze přečíst ani po pozastavení obrazu.  Politolog Petr Robejšek řekl minulý týden v Událostech, komentářích na ČT, že zásadní selhání demokracie spočívá v tom, že umožnila, aby jeden subsystém společnosti, finanční průmysl, uchopil moc a priviliegia na úkor společnosti celé. Ke každodenní připomínce tohoto postřehu stačí zapnout si oblíbený televizní pořad.

P.S.

Veřejnoprávní ČT přispívá stále více ke zblbnutí obyvatelstva a stále méně k jeho kultivaci. Je její vedení tak zblblé, nekultivované, nebo ví velmi dobře co a proč dělá? Chci věřit tomu prvnímu, potom by byla ještě naděje!

* * *

Těžce nemocný ing. arch. Lumír Šimeček zůstává ve vězení!

Žádost o milost zůstala na MsP ČR, neboť nebyl získán souhlas k opětovnému prošetření jeho zdravotního stavu. 31.7.2014 byli jeho přátelé před věznicí v Ostravě hodinu předem. Nebyli vpuštěni se zdůvodněním, že není k dispozici čekárna. Vpuštěni byli po cca 15 min. Byla jim odebrána veškerá dokumentační technika se zdůvodněním, že se jedná sice o veřejný proces, ale ve vězení. Čekárna tam najednou byla i s automatem na kávu. Žádost o povolení dokumentování veřejného soudu přešla soudkyně Mgr. Natálie  Tognerová mlčením. Vpuštěni do soudní místnosti byli přátelé p. Šimečka již za probíhajícího procesu. Četlo se několik dopisů, které se připojily k žádosti o milost, např. p. Oslzlého, Jiřího Wonky, Milana Janči a Víťi Nováčka. Bylo sděleno, že p. Šimeček má dva kázeňské tresty, přes „krásnou a pochvalnou řeč“ paní vychovatelky, že v demokratické společnosti je nežádoucí jeho chování, že svým činem popřel veškeré své odvážné postoje vůči totalitě, že není hoden milosrdenství podmínečného propuštění apod. Jeho přítel Milan Kočík má prý stejné názory jako on a tím by nedošlo k dokončení jeho převýchovy, kdy by ho mohl evokovat k agresivitě. Na místě byla k zamítnutí podána stížnost dle poučení. Má být v neupřesněné době zdůvodněna prostřednictvím MS ke KS Ostrava. Bylo zaprotokolováno, že tzv. poškozený Burian nadále pokračuje v provokacích, dokonce ve vydírání manželky p. Šimečka, kdy požadoval peníze údajně za to, že podá žádost o propuštění sám. Nadále dochází k poškozování zámků u domu p. Šimečka. Dle svědka, který vypovídal u soudu Brně, p. Burian měl předem prohlašovat, že se p. Šimeček na podmínku ven nedostane. Bude požadována na MsP ČR revize znaleckého posudku. MsP k němu samo vyzývá. Na základě zprávy od VZP se přátelé obrátí opět na ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, neboť tímto se pro ně p. Šimeček stává vězněm svědomí. Lékařská zpráva s položkou cca 3.700,-Kč jasně naznačuje o jak asi ,,těžké" ublížení na zdraví se jedná. Vzhledem k tomu, že došlo k propuštění na podmínku  v Kuřimské kauze, Berdychova gangu, vraha Mudroňka atd. byl připomenut též Lustrační zákon a z.č. 198 o protiprávnosti kom. režimu. Bylo zaprotokolováno bez citace. Pro přátele p. Šimečka není problém rozlišit kdo je „zavrženíhodný a kdo je hoden úcty" na rozdíl od ostravského soudu, resp. soudkyně Mgr. Natálie Tognerové.


Z informací pana Milana Kočíka, českého ombudsmana, 4.8.2014

* * *

Čerstvě uznaný válečný veterán, „bojovník“ proti komunismu a spolumajitel přerovské firmy KAZETO Vladimír Hučín, se nedostavil. Neměl čas či zájem podpořit člověka, který se pravidelně jeho soudů zúčastňoval. Byl jedním z jeho nejaktivnějších podporovatelů a zastánců, přitom to má z Přerova kousek. Nepřekvapuje mne to ani to, že na jeho webu není ani zmínky o posledním soudu p. Šimečka. O to více si hraje na „vševěda a generála po bitvě“, aniž by předložil jediný důkaz pro své narcistické tlachy o ničem, které nic neřeší. On sám nic konkrétního pro nápravu věcí veřejných nedělá. Vzorný synek komunistické maminky s pokřiveným charakterem se nezapře. Zúčastňuje se výhradně jen svých soudů a jen výjimečně jiných. Na soud nemocného politického vězně Jiřího Wolfa si také nenašel čas. Zato podle zpochybňuje osobnost Pavla Wonky a má stále dost času na besedy s mládeží na školách o jejichž kvalitě můžeme důvodné pochybovat, stejně jako o jeho asistentovi, písničkáři Zbyňkovi Horváthovi. Se svým podrobným životopisem se p. Horváth nikde nechlubí. Nevíme, v jakých poměrech vyrůstal, zato víme, že zabil člověka a zůstal na svobodě jen díky Husákově amnestii. Obávám se, že v tomto případě přísloví „vrána k vráně sedá“, je zcela na místě. I já mám mnoho negativních zkušeností s těmito osobami. Mrzí mne, že jsem potřeboval tolik času, než jsem se přesvědčil o naprosté bezcharakternosti obou.

Jan Šinágl, 5.8.2014

* * *

Chartista Lumír Šimeček už 160 dnů ve vyšetřovací vazbě za ochranu svého majetku!

Nejvyšší soud zrušil trest za obranu ve rvačce. Nepřiměřená nebyla, říká

Usnesení NS Lumír Šimeček 8.1.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 Pavel 2014-08-05 23:28
Cituji Ad kauza nemocnice:
Vrah Petr Zelenka si „vesele“ vraždil roky v nemocnici v Havlíčkově Brodu a pozůstalí nemají dle soudu nárok na odškodné?!...

Nemocnice samozřejmě nemůže odpovídat za exces zaměstnance, zejména vykazuje li znaky úmyslného trestného činu. Použitý příklad s vozidlem je nesmyslný, neboť dělník v automobilce má v popisu práce montovat auta, kdežto pracovní náplní zdravotníka v nemocnici zcela jistě není trávit pacienty. Taktéž bezpochyby nikdo netvrdí, že poškození nemají nárok na náhradu škody, avšak vůči odpovědnému subjektu, zde pachateli, nikoli nemocnici.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)