Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bata Tomas a JanLabutí píseň Ivo Svobody - Další dílčí úspěch Českých lvů - Coco jde k přestupkové komisi - Městský soud vJustitia Praze vrátil 400 Kč za informace

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř, říká si někdy člověk nad stavem české justice ve srovnání s tou slovenskou. O šikaně bratislavského soudce Pavla Tomíka, který povolil obnovu řízení a poté zastavil trestní stíhání Jana Antonína Bati, jsme psali. Nyní se slovenská vláda rozhodla k ještě rasantnějšímu kroku a tamní ministerstvo financí podalo proti již víc než rok pravomocným usnesením stížnosti ([1], [2]). Že je taková stížnost zcela zjevně nepřípustná a opožděná, navíc podaná někým, kdo k tomu ze zákona není oprávněn? Nevadí, slovenským soudcům se dostalo poučení, co je čeká, kdyby měli tu troufalost a své vládě nevyšli vstříc, bez ohledu na absurditu toho, co po nich chce!

J. A. Baťa by měl podle slovenské vlády zůstat kolaborantem

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř, říká si někdy člověk nad stavem české justice ve srovnání s tou slovenskou. O šikaně bratislavského soudce Pavla Tomíka, který povolil obnovu řízení a poté zastavil trestní stíhání Jana Antonína Bati, jsme psali.

Nyní se slovenská vláda rozhodla k ještě rasantnějšímu kroku a tamní ministerstvo financí podalo proti již víc než rok pravomocným usnesením stížnosti ([1], [2]). Že je taková stížnost zcela zjevně nepřípustná a opožděná, navíc podaná někým, kdo k tomu ze zákona není oprávněn? Nevadí, slovenským soudcům se dostalo poučení, co je čeká, kdyby měli tu troufalost a své vládě nevyšli vstříc, bez ohledu na absurditu toho, co po nich chce!

* * *

Labutí píseň Ivo Svobody

Pro všechny příznivce bývalého soudního znalce a uznávaného soudního komika Ivo Svobody tu dnes mám skutečnou sběratelskou perlu: zvukový záznam z jeho posledního vystoupení před soudem z letošního května (MP3, 59 MB). Že už dva měsíce znalcem není, Svoboda soudu i stranám smlčel, a pokud jde o rherotickou stránku jeho projevu, jde, myslím, o dernieru ve velkém stylu – opravdový mistrovský kousek a ukázku toho nejlepšího ze Svobodovy famosní žvanivosti. A jako v jiných případech, ani tentokrát nevedl jeho kabaretní výstup k odsouzení obviněného.

Protože ministerstvo spravedlnosti, které jsem na exznalcovo deliktní jednání před více než dvěma měsíci upozornil, se dosud neozvalo a nesdělilo mi, jak se Svobodou naložilo, tento týden jsem mu zaslal žádost o ochranu před nečinností; kdo ví, možná se záhadně ztratí i ona.

P.S.

Poslech pana „znalce“ doporučuji! Nazývat nositele symbolů parchanty už o něm samém vypovídá bez dalšího více než dost. Škoda, že nebyl dotázán, zda nositele triček s komunistickými symboly, také považuje za parchanty?! J.Š.

* * *

Další dílčí úspěch Českých lvů

Vítězné tažení Českých lvů tuzemskou justicí pokračuje: senát Nejvyššího správního soudu ve složení Eliška Cihlářová, Tomáš Foltas a Jaroslav Hubáček vyhověl jejich kasační stížnosti proti šikanosnímu usnesení ostravského krajského soudu o nepřiznání osvobození od soudního poplatku. Kvalita odůvodnění je příjemným překvapením.

V případě Duchcova a obstrukčních shromáždění svolávaných sdružením Konexe zaznamenali Čeští lvi plný úspěch, nyní se bude – ve dvou zvláštních řízeních, týkajících se Českých Budějovic a Havířova – rozhodovat o oprávnění úřadu zakázat shromáždění svolané v místě, kde došlo ke konfliktu mezi většinovou a romskou populací.

Pokud by zvítězil názor, že taková shromáždění lze z důvodu obavy z možného násilného průběhu nebo diskriminačního (protiromského) charakteru zakázat, byl by tím českým občanům odejmut další podstatný díl politických svobod a vzniklý judikát by jistě byl použít – resp. zneužit – v mnoha jiných situacích. Ze svobody shromažďovat se na veřejných prostranstvích a diskutovat o tom, co občané považují za důležité, by zbylo právo shromáždit se k thematům, která jsou nekonfliktní a nikoho nepálí. Místo o demonstracích by pak bylo na místě začít hovořit tak, jako tomu bylo před r. 1989, o manifestacích: obce by mohly zakazovat, s odkazem na českobudějovický nebo havířovský precedens, veškeré akce, které by se jim zlíbilo, protože co kdyby se demonstrace zvrhla v násilnosti nebo co kdyby tam někdo vystoupil s protiromskou rhetorikou – to jsou eventuality, které nikdy nelze vyloučit a jimž organisátor ani při nejlepší vůli nemůže vždy zamezit.

* * *

Coco jde k přestupkové komisi

Jak dnes oznámil Úřad městské části Brno-Bystrc, případ psí výběh svémocně opustivšího a na státního zástupce zaštěkavšího ratlíka Coco bude projednán dne 23. září 2014 od 8.15 hod. Téhož dne od 10.00 hod. bude projednáno rovněž jednání státního zástupce Jana Petráska, v němž přestupkový orgán spatřuje přestupek proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 písm. c) zákona o přestupcích.

Jelikož Coco neumí mluvit ani psát, od plánované tiskové konference spojené s autogramiádou jsme byli nuceni upustit, avšak zájemci si přesto budou moci Coco, Chanel a Petráska po jednání prohlédnout, vyfotografovat a případně i pohladit. Pejsek je milý, společenský a štěká zásadně, jen má-li k tomu dostatečný důvod.

Sraz novinářů i ostatních zájemců v úterý 23. září v 11.30 hod. v Brně-Bystrci před budovou Úřadu městské části Brno-Bystrc, nám. 28. dubna 60.

* * *

Městský soud v Praze vrátil 400 Kč za informace

Neuvěřitelné se stalo skutečností a Městský soud v Praze mi vrátil 400 korun, které jsem zaplatil za anonymisaci rozsudku nad Romanem Janouškem. Jak vidíte, úhradu nemám dosud kategorisovánu, ale vytvořím pro ni novou položku – Zázrak.

* * *

J.Š. 15.8.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)