Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Postoloprty PZ JSDokument režiséra Davida Vondráčka Řekni, kde ti mrtví jsou – stejně jako autorův starší snímek Zabíjení po česku – pátrá po zločinech během takzvaného divokého odsunu Němců v době těsně po skončení druhé světové války. Svědectví o masakrech civilistů, vesměs spáchaných zvlčilými příslušníky Revolučních gard, je situováno na různá místa. Autor v nich nachází stopy po masových hrobech, do nichž byly házeny oběti tehdejšího bezpráví. Úvodní pasáže připomínají masakr ve Velvětech u Teplic, další kapitola snímku se odehrává v Suchdole nad Lužnicí. Pasáž z pražských Strašnic rekapituluje děsivé události, k nimž v červnu 1945 došlo v tamějším kině Vesna. Důležité informace o někdejším vraždění a rabování uvádějí rovněž obyvatelé Orlických hor. Užitečný dokument se zabývá také drastickými poměry ve sběrném táboře Hanke, který byl pro internaci Němců zřízen v Ostravě. Všímá si i zásadních rozdílů, jež v zacházení s příslušníky poraženého národa panovaly v sovětské a americké okupační zóně. Rekapitulace někdejších zvěrstev mapuje také tragické události v Podbořanech, Bílině a Postoloprtech. …

Z diskuse:

Každý by očekával, že lidé z takové sféry povedou občany k usmíření a pokud jsou křesťané, tak ví, že ke hříchu se nutno přiznat. To udělali a dělají každý rok Němci a berou na sebe vinu za cca pět procent národa, pokud spočítáme všechny SS, Gestapo nebo hlavní nacisty. My nebo spíše Vy nechcete, abychom se omluvili také za pět procent z národa, počítáme-li do toho všechny vraždy, o kterých pan Vondráček se vůbec nezmínil. Vy žádáte, aby on se omluvil. Znáte pochod žen a děti z Brna k hranicím Rakouska, a stovky zabitých a hozených do děr. Němci to na nás nikdy nežádali, ale musí si o tom udělat úsudek - víte vůbec, kolik miliard Němci platí - doživotní důchody všem, co přežili koncentrák - víte vůbec, že platí 60% do pokladny EU, kde se u nás o tom vůbec nemluví a jen se uvede, že jsme blbí, že jsme nevyčerpali všechny miliardy z EU. Vy uvádíte, že jsme plebejci - asi v tom, že jsme od nenáviděných Němců ještě více nezískali a vůbec…

* * *

SUDETY: Odpor k sudetským Němcům = legální obdoba antisemitismu?

Masakr u Ejpovic

Michal Mareš: Přicházím z periferie republiky

Díra u Hanušovic - nerecenze o skvělém filmu Miroslava Krobota

Echt Bavoriš aneb Obraz Němce

Sudetští Němci v Československu až po Mnichovskou dohodu (1918-1938):

Laureáti Nobelovy ceny narozených na území Čech, Moravy a Slezska…

Sudetským Němcům

Václav Černý: Vyhnání Němců

 

Jan Šinágl, 19.8.2014

* * *

Program Heimatfronty přednesl Henlein v České Lípě:

,,Heimatfronta je docela něco jiného, než dosavadní německé strany a nehodlá pokračovati v dosavadní jejich politice. Politika musí v sobě vésti své mravní oprávnění a snažiti se o uspořádání státu a společnosti s vědomím plné odpovědnosti. Jde jí o spojení Němectva v tomto státě a o jeho uplatnění jako státně konservativního kladného prvku při zachování jeho přirozených práv. Má odvahu nabídnouti se k dorozuměín s Čechy a nésti jeho následky. Hledá nový základ pro soužití všech národů v ČSR. Válka pak byla by nezměrnou bídou pro sudetské Němce i Čechy a Slováky. Válce lze se vyhnouti jen novou formou soužití národů, a to vyžaduje opuštění ideologie ,,národního státu stůj co stůj”. Mezinárodnímu míru musí odpovídati vnitrostátní mír. Věrnost k národu nevylučuje věrnost ke státu. Němci dali státu což jeho jest, ale čekají, že i on jim dá, což jejich jest. Žádný rozumný Čech však nemůže od nich požadovati, aby zapřeli svou národnost. Cítí se částí velkého německého národa a na tom zakládají své národní sebevědomí.”

(28-29, Konrad Henlein, Neoficielni historie jeho strany)

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.38 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Zlatej člověk Reagan 2014-08-19 20:01
Rudý komunistický čuráci:

www.youtube.com/.../

40 let jsme museli držet huby ale teď už můžeme zase rejt do rudejch komouskejch blivajzů

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)