Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Citat zbabelostGalerie: Srpen 1968 v regionu

Na zachování nacistických koncentráků peníze jsou, na zachování komunistických nejsou, nebo jsou - na jejich likvidaci! - Dnes mi jedna paní v Praze připomněla nápis, který byl údajně v roce 1989 na budově Národního divadla: „Všichni Slováci jsou bačovia.“ Poté někdo pod to napsal: „Kde jste berani?“ Obávám se, že „ovcí“ neubylo a „beranů“ nepřibylo, ba právě naopak – v obou případech! Z historie víme, jak dopadnou „ovce“. Běda zemi, kdy chování ovcí přebírá její vedení!

Budeme navštěvovat a přispívat na Terezín nacistů a zločinné tábory komunistů, jejich převýchovné lágry aOkupace 1968 gulagy necháme chátrat? -Pomník jako omluvu za okupaci 1968 zaplatil ukrajinský podnikatel - Hřbitov pro cizince - Po 69 letech konečně odhalen v Praze pomník našim letcům RAF – Brity! – Proč mlčí Zaorálek…?! - Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…

Jak to, že půl miliardy dostane na oživení jenom Terezín a komunistické internacionální koncentráky, „ převýchovné lágry “, ve kterých mřelo desetkrát více občanů než za nacismu od Pacifiku po Jáchymov, peníze u nás na oživení nejsou? Dvanáctileté decimování lidí nacismem a dvaasedmdesátileté komunistickým režimem? To jsou jiní mrtví? Koncentráky nacismu mohou být pietní historickou památkou zatímco komunistické, ve kterých se zabíjelo jak v Evropě tak v Asii, ne? Jenom dvanáctileté vraždění nacismu v oblasti Německa Polska a Protektorátu má mít finanční záchovné příděly? Přitom tábory smrti v bývalém internacionálním táboře míru upadají a mizí v krajině zarůstajíce přírodou. Bolševizace od Jáchymova po Pacifik měla více jak tři sta koncentračních a pracovních táborů, kde kůň byl cennější člověka. Němci se veřejně padesát let omlouvají a stydí za zvěrstva, která učinili. Bývalý socialistický tábor míru se za své zločiny nestydí a na upomínání jeho zvěrstev se nedá ani koruna?

Je vidět komu to u nás vyhovuje. Pohrobkům těch, kteří lágry a elektrizované hraniční stěny smrti budovali. Jejich následovníci nechtějí na ně poukazovat, jejich činy připomínat, na jejich udržování finančně přispívat. Proč existují a stále se píší nové knihy s průkaznými materiály o komunistických zločinech? Ti co prosadili peníze na údržbu nacistického tábora Terezín, nechť si uvědomí, že učí lhát své české děti, když zamlčují pietní místa násilí, které prováděli Češi Čechům, Rusové Rusům respektive všichni ti od Berlína, Sofie, Budapešti, Bukurešti, Tirany po Vladivostok, Peking, Phnom Penh pomocí svých komunistických zákonů.

Komunistická ideologie vládla v přesvědčení, že násilí a zabíjení a strach srovná všechno do komunistických mantinelů. Podobně to chtěl i nacismus, ale ten prohrál. Proto si jeho zvěrstva připomínáme, aby se už neopakovala. Ačkoliv bolševický komunismus, zabíjel mnohem víc a mnohem déle, mnohem šířeji tak si na jeho tábory násilí přispívat nebudeme? Snad proto abychom zapomněli a mohlo se to zase opakovat, jako to doposud trvá na východě?

V komunistické Severní Koreji nechají umírat své obyvatele hlady, ale vojenských programů se nevzdávají. Pietní místa, kde komunistická ideologie ničila občany nutno udržovat. Státem finančně přispívat, aby se to také již neopakovalo. Po kotrmelci zvaném sametová revoluce, po které se KSČ zase postavila, přidala písmeno, distancovala se od násilí, které konala její předchůdkyně KSČ. Právě KSČM by dnes měla připomínat, když už je v demokratickém parlamentě, aby se dávaly peníze také do míst, kde jejich předchůdci ničili občany a ne hlásat „ My už jsme se omluvili“. Němci všem lidem připomínají přes 50 let svoji tragickou minulost, svoji vinu, své tragické selhání. I my jsme naletěli, nejsme bez viny, když jsme jako Němci vzývali další násilnickou ideologii, která zničila tolik životů. Překrývání komunistických zločinů vítězstvím ve druhé světové válce, která byla společným bojem mocností proti OSE Berlín, Řím, Tokio, se stává kulisou zakrývající strádání občanů bývalého SSSR od roku 1917 a posléze celého východního bloku až po rok 1989. I v Rusku by měl stát mladým připomínat utrpení jejich otců za vlády komunistů a udržovat sovětské gulagy jako pietní místa násilí rozesetá po celém Rusku a bývalém socialistickém táboře míru od Magadanu po Jáchymov.

K.Mrzílek, 20.8.2014

* * *

Pomník jako omluvu za okupaci 1968 zaplatil ukrajinský podnikatel

Ukrajinský podnikatel zaplatil vybudování pomníku československým vojákům z 2. světové války v ukrajinské obci Čerňachiv. Vladimir Vladimirovič Borodenko tak chtěl odčinit účast svého otce na okupaci Československa v roce 1968 vojsky Varšavské smlouvy. Otec ho o to požádal před svou smrtí. ČTK to řekl Pavel Filipek z ministerstva obrany, který má na starosti válečné hroby českých a československých vojáků po celém světě. U Čerňachivu, obce asi 50 kilometrů od Kyjeva, podle Filipka 9. listopadu 1943 padlo v boji 11 československých vojáků z tankové jednotky. V obci byli pohřbeni, dosud ale jejich smrt žádný pomník nepřipomínal. Pomník se jmény padlých byl odhalen za účasti českého velvyslance v Kyjevě Ivana Počucha letos 23. května. ČRo 20.8.2014

* * *

Našim letcům postavili pomník v Praze Angličani, nyní je následoval Ukrajinec na Ukrajině. Na Olšanech si ruské spolky v České republice postaví pomník a vzpomínají interbrigadistů z roku 1968 a z Afganistánu! Paradoxně tak přispívají naši občané ze svých daní i na symbolické pomníky vojáků, jež mají na svědomí stovky nevinných obětí okupace z roku 1968 – tehdy občanů Československa! Necháme bez odporu stavět na našem území pomníky pachatelům! Jejich oběti nemají žádný, budou postupně zapomínáni. Chová se takto normální země, normální národ? Není už to spíše diagnosa jeho duševního onemocnění, mravního rozkladu, kdy jeho příznaky už možnost „samouzdravení“ činí stále méně pravděpodobnou?!

Je též znepokojující, že v době vážné mezinárodní situace se prakticky odmlčel (jinak vždy mnohomluvný), ministr zahraničí Lubomír Zaorálek?!

Dnes mi jedna paní v Praze připomněla nápis, který byl údajně v roce 1989 na budově Národního divadla: „Všichni Slováci jsou bačovia.“ Poté někdo pod to napsal: „Kde jste berani?“

Obávám se, že „ovcí“ neubylo a „beranů“ nepřibylo, ba právě naopak – v obou případech! Z historie víme, jak dopadnou „ovce“. Běda zemi, kdy chování ovcí přebírá její vedení!

Pouštějte si opakovaně film Hřbitov pro cizince - dívejte se na něj s dětmi!

 

Jan Šinágl, 21.8.2014

* * *

Po 69 letech konečně odhalen v Praze pomník našim letcům RAF – Brity!

PČR podezírá Jana Šinágla z výtržnictví za zneuctění pomníku interbrigadistů v Praze na Olšanech

* * *

Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem, inspirací…

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval.

Nestojiť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

Dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič.

 

A.S. Puškin 1823

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)