Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sabatova AnnaOmbudsmanka navrhuje neuvěřitelný průlom do intimní sféry občanů

V únoru jsem na Neviditelném psu shrnul čtyři zásadní důvody, proč si nevážit nové veřejné ochránkyně lidských práv (viz zde). Teď přibyl pátý důvod, mnohem děsivější a šílenější než ty ostatní. Zastydlá levičácká aktivistka, cenzorka nepohodlných informací a politická korektnice chce zdravotním pojišťovnám zpřístupnit data o partnerech a rodinných příslušnících svých klientů. Kdyby to prošlo, kdejaký pojišťovák by mohl nahlížet do centrální evidence obyvatel a zjišťovat, kdo je s kým příbuzný a kde bydlí členové jeho rodiny.

… Tenhle děsivý vpád podnikatelů do citlivých osobních dat a do našeho soukromí přitom nevymyslely zdravotní pojišťovny, jak by se dalo čekat. Navrhla ho sama Šabatová – tedy osoba, která má v popisu práce bránit nás před zlovůlí úřadů a firem a hájit naše práva, včetně práva na soukromí. Když feťák krade v samoobsluze, okradený prodavač podle zákona nesmí zveřejnit jeho jméno a fotku. Když vás přepadne snědý spoluobčan, noviny nesmějí napsat, že byl snědý. Když vaše sousedka chytne kapavku, lékař to nesmí vyslepičit v hospodě. K čemu ale máme všechny tyhle principy ochrany „intimní sféry“, když se je teď snaží prolomit samotná ombudsmanka? „Je na čase pustit národ k jejímu chorobopisu,“ komentoval to kdosi trefně v diskusi na iDnes.

Šabatová pochází z ultrakomunistické rodiny univerzitního učitele marxismu–leninismu a tajemníka krajského výboru KSČ v Jihomoravském kraji. A jak je vidět, přemýšlí jako ultrakomunistka. Pojišťovnám, soukromým podnikatelům a státním orgánům by jako ombudsmanka ještě mohla navrhnout, ať nás všechny očipují. Úřady přece musejí mít přehled, kam večer chodíte a s kým se stýkáte. A taky to chce povinné kamery ve všech ložnicích a zveřejnit, koho volil váš pradědeček v květnu 1946.

Proboha, lidičky, tohle přece není žádná veřejná ochránkyně našich práv, ale veřejná škůdkyně! Žeňme tu ženskou potěhem!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/lidska-prava-sabatovou-hnat-potehem-dbv-/p_spolecnost.aspx?c=A140822_092854_p_spolecnost_wag

* * *

SPOLEČNOST: Špatná zpráva

Karel Hvížďala označil jmenování Anny Šabatové veřejným ochráncem práv za dobrou zprávu. Jenže je to přesně obráceně, a to minimálně ze čtyř důvodů. …

. . .

Klan Rudých

Tenhle článek je záměrně jistým zjednodušením, především pokud jde o historickou roli Jaroslava Šabaty. Ano, můžeme se ponořit do hlubinné motivace lidského jednání a můžeme přiznat komunistům z 50. let právo na omyly, na vnitřní vývoj a na pokání za špatné činy. Jenže pak často buď omlouváme neomluvitelné, nebo děláme z padouchů hrdiny. Takže to raději řekněme pěkně "natvrdo": kdyby býval Jaroslav Šabata ještě žil, každá ze skutečných obětí komunismu by měla morální právo plivnout mu do obličeje. V případě rudého klanu Šabatových/Uhlových navíc temně rudá tradice pokračuje dodnes. "Myslím, že v jejich rodině vidíme sklon zacházet s lidmi tak, jak se jim to momentálně hodí," řekl v dubnu 2013 Mladé frontě Dnes politický vězeň František Šedivý. Bedlivě proto sledujme, jak bude s lidmi zacházet nová ombudsmanka. Komu bude pomáhat a komu naopak pomáhat nebude? V ideovém prostředí, z něhož pochází, se přece lidská práva posuzují "třídně". A to je zrůdné, paní Anno, velmi zrůdné…

http://m.neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/clanek.A140222_163519_p_spolecnost_wag.iln

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.56 (18 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #7 Jaroslav 2016-12-02 01:49
Dobre rano, ctu si tady o ombudsmance Sabatove. Dcera se me rozvedla a protoze OSPOD se chova hure nez NORSKY BARNEVERT,TAK JSEM NAPSAL SABATOVE. Jeji odpovedi jsou jak se rika u nas na Morave, ze plete jabka s hruskama nebo bane s kosema. Je opravdu jen na to aby brala penize bez prace, protoze kdyz se na ni obratite, tak dostane strach a mohla by prijit o dobre placene koryto. Muj otec byl vesnicky bohac a diky komunistum jako byl otec Sabatove, prisli rodice o majetek a ja jsem nesmel do skoly.Tady dcera komunisty ted muze sedet na dobre placenem miste a soudit jako jeji otec.
-1 #6 Jiří Floyd 2014-10-17 13:58
Šabatová je jeden z hlavních škodičů této země. To že jí někteří předhazují její odpudivý zjev je sice pravda ale není to důležité,hlavní problém spočívá v tom že její bláboly jdou proti majoritě. Muslimákov ani Cikánov a ani nic jiného tu není a nebude. Je třeby jí vyhnat a s ní i Kocáby a Dientsbíery a podobné padělky integrity osobnosti. Slouhové,nic jiného totiž tyto figury nejsou.
-2 #5 pik 2014-10-06 08:23
Jen blàzen múze srovnavat bezné muslimy s is
+2 #4 Franta 2014-10-06 07:23
p.nebo vlastně-s.Šabat ová,Vy se stavíte za ty muslimácké vrahy :!Tak šup s Váma mezi muslimáky,ať si toho užijete.To jste češka?Fuj !!!
+7 #3 Renata Andrejsková 2014-08-27 08:53
O tom jejím šíleném rozhodnutí bude brzy článek a petice! Je to nehoráznost!
+5 #2 Estetik 2014-08-26 16:53
Pani Sabatova by vypadala daleko lepe, kdyby nosila BURKU.
-3 #1 ronde 2014-08-26 16:33
Ochránkyně práv Šabatová je proti zákazu muslimského šátku na zdravotnické škole
zpravy.tiscali.cz/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)