Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaVláda luští šifry - Robin S. zproštěn obžaloby - Ministerstvo vnitra chce jen naše dobro - Kdo se bojí Vlastimila Pechance aneb Panika v Hradci Králové - Janoušek, druhé podání - Darmožrouti a vydřiduši aneb K obhajobě v trestním řízení proti extremistům – Opravdu „lahůdka“ podpis nové smlouvy povinného ručení za auto!

Informační komedie na thema rozdojte kozla, resp. prolomte šifrovanou datovou komunikaci, zn. levně, utěšeně pokračuje. Ministerstvo dnes mou žádost o informace odmítlo s tím, že jde o utajované informace, já podávám rozklad, a následně napadnu rozhodnutí správní žalobou: soudit se v této zemi s orgány veřejné moci je celkem nenáročná, nenákladná a ve výsledku mimořádně vděčná zábava, tak proč si ji odpírat…

Aktualisováno: Ještě doplněk pro ty, kteří historku o tom, jak sovětští soudruzi splnili úkol rozdojit kozla, třeba neznají:


Aktualisováno.
A není vyloučeno, že se dozvíme něco zajímavého i od
vlády.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/09/jak-rozdojit-kozla-ii.html
* * *

Vláda luští šifry

Úřad vlády mi ochotně poskytl požadované informace (vyrozumění, dokument): je z nich zřejmé, že v důsledku naprosto nesmyslného zadání bude podojen nikoli kozel, nýbrž daňový poplatník, a to o bratru čtyři miliony korun. Nu což, nepochybuji, že za takovou sumu postaví v Brně nejméně megaqubitový kvantový počítač.

* * *

Robin S. zproštěn obžaloby

Takto událost pojala Česká televise. Chápeme a nezlobíme se, ten rozsudek musel bolet.

* * *

Ministerstvo vnitra chce jen naše dobro

Pro obzvláště odolné čtenáře tu máme čerstvé zprávy z registračního řízení našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

* * *

Kdo se bojí Vlastimila Pechance aneb Panika v Hradci Králové

Jedním z takových přípravných úkonů bylo pořízení kompletní kopie spisu, což si u soudu v Hradci Králové vyžádalo několik dnů. A jak se ukázalo, moje obavy ze snahy protistrany obnovu zmařit nebyly jen projevem mé paranoie: když dnes přišel zmocněnec fotografovat další část spisu, nůž, který byl dosud v příloze spisu, záhadně zmizel, a na vrchu spisu se namísto toho stkvělo zcela čerstvé usnesení, že nůž bude zničen (stížnost proti němu). Možný je jen jeden závěr: někdo se v Hradci Králové V. Pechance opravdu, ale opravdu hodně bojí. Nevím, jak vážení čtenáří, ale pokud jde o mne, měl-li jsem dosud o jeho nevině určité pochybnosti, nyní mne hradecké Palermo definitivně přesvědčilo.

* * *

Janoušek, druhé podání

Nyní budeme se zájmem pozorovat, zda kmotr do vězení skutečně nastoupí.

* * *

Darmožrouti a vydřiduši aneb K obhajobě v trestním řízení proti extremistům

Zkušenost ukazuje, že soudci nesoudí podobné případy rádi, protože jsou vystaveni dilematu: na jedné straně si uvědomují, že obžalobou je jen plněna společenská a politická objednávka a mají tedy před sebou nevinného člověka, na druhé straně se bojí rozhodnout ve prospěch obžalovaného, protože se děsí představy, že by své jméno a fotografii druhý den našli na stránkách Mladé fronty s obviněním z nadržování militantním pravicovým extremistům, s nevyřčenou douškou, že tričkem nebo samolepkou to začíná a Vítkovem a popálenou Natálkou to končí.

A že je obhajoba drahá? Je, ovšem zkuste si přijít za jiným specialistou, třeba malířem pokojů nebo automechanikem, a požádat ho, zda by vám pro dobrou věc nepřišel bezplatně vymalovat byt nebo vám gratis neopravil auto. Advokacie je nákladná záležitost, a je-li advokát nucen jezdit k úkonům trestního řízení třeba na trase Brno-Praha, padne na to celý jeden pracovní den, a těch je v měsíci jen něco málo přes dvacet. Mnozí navíc nevědí, že když řízení skončí ve prospěch obviněného, dostane klient vše, co advokátovi zaplatil, cca za půl roku zpět od ministerstva spravedlnosti.

Optimální by bylo, kdyby obhajobu obviněných pomáhali financovat ti, kteří právě na to inkasují nemalé prostředky jak od státu, tak z různých soukromých fondů, notabilně Liga lidských práv. Její postoj byl však až dosud jednoznačný: peníze sice dostáváme, ale těm, kdo s námi nesouzní ideově, nepomůžeme ani tiskovou zprávou, natož penězi! Buďte sluníčkoví, milujte Havla, podporujte to, co my, a pak se můžete přihlásit o naši pomoc. Lidská práva v pojetí Ligy svědčí totiž jen někomu a jen někdy.

* * *

P.S.

Potřeboval jsem změnit pojistnou smlouvu na automobil a nestačil jsem se divit co nám „nadělil“ nový Občanský zákoník. Mnohem více stránek a podpisů, kdy podepisuji i souhlas s používáním údajů apod. Vzpomněl jsem si přitom na Švýcarsko, kde např. SPZ a majitelé vozidel jsou veřejně přístupny včetně adres a telefonů. Zatímco u nás má k takovýmto údajům přístup jen policie a ještě ne každý policista. Čím více zákonů a byrokracie, tím delší cesta ke spravedlnosti pro slušné a tím více šancí se jí vyhnout pro bohaté, mocné, bezcharakterní, darebáky a zločince.

Jan Šinágl, 20.9.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)