Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman maly krokPrezident České republiky Zeman mluví Rusky v Řecku, kdy jedním z organizátorů konference na Rhodu je ruský oligarcha Vladimir Jakunin a kritizuje protiruské sankce. Jde o člověka, který patří k blízkým spolupracovníkům ruského prezidenta Vladimira Putina a kterého USA zařadily na svůj sankční seznam.

Británie odmítá Česku vyplatit 100 milionů Kč za sociální dávky - Exšéf Tatry dostal od státu odškodné 120.000, žádal pět milionů - Lesy ČR: Neukáznění houbaři působí v lesích milionové škody - Pravice neprosadila, aby se na ministry vztahoval lustrační zákon - Zeman na fóru v Řecku opět kritizoval protiruské sankce - FT: Mají se bankéři v City bát Jourové? Sympatie čekat nemohou

Za 15 minut večerního zpravodajství německé ARD se dozvíte vše podstatné - a nezapomenete. Za hodinu Událostí ČT se nedozvíte prakticky nic, divák má v hlavě jen zmatek, pokud vůbec dodívá tu snůšku hlouposti a neschopnosti - a zapomene. Jsme světoví, téměř vždy se začíná s českými problémy, ať se děje co se děje ve světě. Perla je i zpravodajství o počasí, kde na vás jsou vychrleny během minut snad stovky údajů, kdy nakonec nevíte jak bude zítra! Ostatně můžete porovnat tu kultivovanost a věcnost na ARD od 20:15 hod., kdy je optimálně zatížena schopnost příjmu informací běžného občana. Pro připomenutí co veřejnoprávní ČT opomněla ačkoliv by neměla. Samozřejmě je nutno vybírat ty „správné“ zprávy s ohledem na miliony televizních diváků…  

* * *

Británie odmítá Česku vyplatit 100 milionů Kč za sociální dávky

Velká Británie odmítá Česku zaplatit 100 milionů korun, které dluží za výplaty podpor v nezaměstnanosti Čechů pracujících dříve v Británii. Informaci Radiožurnálu potvrdila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová (ČSSD). ČR se podle ní chce při vymáhání dluhu spojit s Polskem a Slovenskem, kterým Britové ze stejného důvodu také dluží. Dluh vznikl tím, že v Británii pracovali Češi, kteří si ale uchovali takzvané centrum zájmu v Česku. Po návratu tak měli nárok na dávky v nezaměstnanosti, pokud doma zůstali bez práce. Tito Češi ale v Británii řádně platili daně, Česko proto podle evropského práva požaduje refundaci části dávek. Poradní výbor Evropské komise rozhodl, že Británie musí dluh zaplatit. Podle Londýna ale není stanovisko výboru právně závazné. Argumentuje tím, že kdyby zmínění Češi přijeli do Británie nyní, neměli by na dávky v nezaměstnanosti nárok. Podle diplomatů je to poprvé, kdy se členská země EU odmítla odborným stanoviskem výboru řídit. Marksová se chystá kvůli celé záležitosti poslat dopis britskému ministrovi práce, v prosinci se s ním pak chce sejít v Bruselu. ČRo 26.9.2014

P.S.

Nedivím se postoji Britů, když se Češi přihlásili k centru zájmu v Česku! Už vidím tu ochotu a vstřícnost paní ministryně, kdyby tomu bylo naopak, aby ČR živila britské nezaměstnané v Anglii, kteří platili daně v ČR! J.Š.

* * *

Exšéf Tatry dostal od státu odškodné 120.000, žádal pět milionů

Ministerstvo spravedlnosti přiznalo bývalému šéfovi kopřivnické automobilky Tatra Ronaldu Adamsovi 120.000 korun jako zadostiučinění za trestní stíhání. Na dotaz ČTK to sdělila mluvčí úřadu Kateřina Hrochová. Adams požadoval pětimilionové odškodné. Poukazoval na to, že obžaloba z podplácení ohledně zakázek pro českou armádu negativně ovlivnila jeho osobní i profesní pověst. Američan Adams už dříve uvedl, že chce požadované peníze poukázat neziskovým organizacím, které bojují proti korupci ve státní správě. Ohledně přiznání zbytku částky, kterou na ministerstvu neúspěšně vymáhal, se nyní může obrátit na soud. ČRo.26.9.2014

P.S.

Ministryně Věra Jourová obdržela své miliony za nezákonné trestné stíhání rychle a bez problémů - ponechala si je! Porovnejte sami charakter Jourové a Adamse – a českou spravedlnost! J.Š.

* * *

Lesy ČR: Neukáznění houbaři působí v lesích milionové škody

Neukáznění houbaři způsobují v českých lesích škody v řádu milionů korun. Lidé nedodržují zákazy vjezdu do lesů, blokují auty lesní cesty, odhazují odpadky, ničí oplocení mladých stromů a plaší lesní zvěř. Uvedl to v tiskové zprávě státní podnik Lesy ČR, jemuž patří polovina lesů v zemi. Češi jsou národem vášnivých houbařů. Podle Zprávy o stavu lesa a lesního hospodářství ČR si loni přinesli z lesů rekordních 33.000 tun hub v přepočtu za 5,4 miliardy Kč. Podle dokumentu, který v červenci schválila vláda, se sběru hub věnují tři čtvrtiny českých domácností. Na jednu z nich loni připadlo v průměru téměř osm kilogramů hub. Stoupá i celková návštěvnost lesů. Každý obyvatel Česka loni v průměru zavítal do lesa 26krát. ČRo.26.9.2014

P.S.

Chtějte pořádek v naší zemi, když se dokážeme takto chovat! To co je pro většinu západní společnosti normální, tzn. respektovat platné předpisy a zákony je pro mnoho Čechů výzvou k jejich porušování. O to více se ovšem domáhají svých práv a slušného jednání od druhých, kdy o to více hledají chyby na druhých. Potom chtějte vládu práva, když jeho základ není respektován. J.Š.

* * *

Pravice neprosadila, aby se na ministry vztahoval lustrační zákon - Lustrační zákon se nevztahuje na ministry. To vypovídá nejlépe, co si politické strany navolily do Sněmovny.

Zeman na fóru v Řecku opět kritizoval protiruské sankce – Prezident České republiky mluví Rusky v Řecku, kdy jedním z organizátorů konference na Rhodu je ruský oligarcha Vladimir Jakunin. Jde o člověka, který patří k blízkým spolupracovníkům ruského prezidenta Vladimira Putina a kterého USA zařadily na svůj sankční seznam.

FT: Mají se bankéři v City bát Jourové? Sympatie čekat nemohou – zvláštní jak česká média prezentují ministryni Jourovou eurokomisařkou jako hotovou věc, přitom jí čeká náročné grilování ve kterém její nejasná minulost může sehrát velmi podstatnou, ne-li rozhodující roli a být příčinou jejího nejmenování.

 

Jan Šinágl, 27.9.2014

Petice na podporu Josefa Marka
dříve Ing. Arch. Marka Řičáře!


PETICE

* * *

www.dostzemana.cz

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Tomáš 2014-09-29 09:05
KGBÁCI V AKCI POZOR!!!

echo24.cz/.../...

Zeman a Klaus vážně ohrožuje demokracii v ČR !!

POZOR!! POZOR !!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)