Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Emmerova 1Češi zaplavují úřady udáními - Senátorka Emmerová jela tramvají načerno! - Karel Mrzílek: „Český národ dvakrát upadl. I když vstal už se nenarovná.“

To množství stížností vypovídá něco nedobrého o našem národním charakteru – nenávist, závist, nepřejícnost, častá snaha skrýt se za anonymitu, upozorňovat na chyby druhých, kritizovat kde co a kde koho, přitom nevidět své vlastní, ale hlavně sám nic neřešit. Jako bychom neunesli úspěch druhých, že jsou jiní lepší než my?! Úspěšný člověk vždy ocení úspěch druhého. Zná cenu poctivé práce, proto se dokáže radovat nejen ze svého, ale i z úspěchu druhého. Neúspěšný, je nešťastný z úspěchu druhého. Dělá často vše proto, aby byl úspěšný stejně nešťastný jako on. Teprve potom si prožije svoji krátkou, vytouženou chvíli svého „štěstí“, aby později zabředl opět do stejného. Jan Werich: „Český národ si potrpí nato, že si potrpí.“

Ubohé chování MUDr. Milady Emmerové to jen dokresluje. Připomínám, že jedna švédská ministryně v nouzi použila vládní kartu na nákup za pár korun na venkově, kontrola to odhalila, ministryně okamžitě - s omluvou občanům - odstoupila. V příštích volbách byla opět zvolena. Ani ve snu ji nenapadlo tak ubohé chování, jaké nám předvedla bývalá ministryně zdravotnictví. Je opakovaně volena. Má „štěstí“, že nežije ve Švédsku. Pro mnohé politiky je bezcharakternost, nevychovanost či hloupost, zárukou opakovaného zvolení, nikoliv občany, ale stranickými sekretariáty. Souhlasím s ministrem vnitra, že za každý podnět by měl oznamovatel zaplatit poplatek 1000,-Kč a neschovávat se do zbabělé anonymity. Podstatně by ubylo nesmyslných stížností, řešilo by se podstatné, ne zástupné a účelové. Kde na zákon občané “kašlou“, nemohou očekávat vládu zákona, ale chaosu a vládu podvodů a podvodníků. Nenásleduje-li za porušení zákona, předpisů a nařízení trest, nemůže nikdy nastat vláda zákona i kdybychom vytvořili další tisíce nových zákonů. Ty jen o to více podpoří další podvody a zločiny!

Takovéto nenormální poměry v zemi, trvají-li po delší dobu, nutně vedou k občanské pasivitě, odevzdanosti, nepřirozenému chování, zhloupnutí či zblbnutí, které nevnímáme, protože se to stává denním standardem, kdy přijímáme postupně nenormální jevy za normální. Zvykáme si na nenormálnost jako normálnost. Žijeme, myslíme jednáme a konáme ve stále více nepřirozeném prostředí. O to více jsme manipulování aniž to vnímáme. To nemůže zůstat bez následků nejen pro současnost, ale i budoucnost. Pohybujeme se ve vlnách bez začátku a konce, místo abychom se snažili být bezpečným přístavem sobě i druhým. Potom je ztroskotání nevyhnutné.

Na TV Barrandov opět vysílají Majora Zemana. Na ČT už roky vesele vysílají komunistické agitky (bez komentáře historiků), opakováním různých pořadů a týdeníků z totalitní doby, samozřejmě bez připomínání zločinů komunismu. Včera nás opět v OVM poučoval předseda KSČM a místopředseda Sněmovny(!!!) Vojtěch Filip, agent StB a udavač, který byl zvolen bez jakékoliv zmínky pravicových stran o jeho minulosti. Veřejnoprávní ČT nám těžko v hlavním vysílacím čase odvysílá HŘBITOV PRO CIZINCE. Bylo by to tzv. „nevyvážené“. Hlavně, že nám jsou pomalu „goebbelsovským“ stylem vyváženě - a stále více - předkládány lživé produkty totalitní ČT.

Karel Mrzílek: „Český národ dvakrát upadl. I když vstal už se nenarovná.“

 

Jan Šinágl, 5.10.2014

* * *

Tisíce stížností: Češi zaplavují úřady udáními

Češi zaplavují úřady a soudy tisícovkami často nesmyslných stížností a křivých obvinění. Jsou za tím malicherné osobní spory, msta či jen nenaplněné ambice. Úředníci, starostové, policisté a soudci se však musí těmito podněty chtě nechtě zabývat. O to méně času mají na podstatné věci.

…Lidé si také stále častěji stěžují na samotné úředníky, soudce, starosty či policisty. Inspekce bezpečnostních sborů obdrží ročně na policisty přes dva tisíce stížností. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se proto v této souvislosti už nechal slyšet, že lidé by mohli za každý podnět zaplatit správní poplatek tisíc korun. Pro některé lidi se udávání a stěžování na druhé stalo náplní jejich života. Mezi starosty a úředníky proto podle průzkumu Práva sílí hlasy po přijetí takových opatření, která by omezila velmi časté zneužívání zákona o svobodném přístupu k informacím a zakázala by úřadům zabývat se anonymy. Ty by pak měly více času na řešení skutečně důležitých věcí.

* * *

Senátorka Emmerová jela tramvají načerno, kvůli pokutě si stěžuje

Pokutu za černou jízdu bude muset zaplatit senátorka za ČSSD Milada Emmerová, která v Plzni jela tramvají bez řádně označené jízdenky.

… „Naslouchal pouze revizorovi, který podával neadekvátní informace, moje argumenty mu nic neříkaly. Po vystoupení mi policista pravil, že ví, o koho se v mém případě jedná. Proto mě zasvěceně oslovoval buď ‚paní senátorko‘ anebo ‚paní doktorko‘ a dal mi jednu ‚cennou radu‘, že bych se měla snažit, abych byla vzorem pro ostatní,“ vylíčila ve stížnosti Emmerová. Podle revizora, který kontrolu prováděl, ale senátorka na místě neřekla nic o tom, že usazovala svoji nemocnou přítelkyni. … „Řekla, že dobíhala tramvaj, že hledala jízdenku a nemohla ji najít. Nepadlo nic takového, že by doprovázela nějakou paní,“ řekl pro iDNES.cz revizor s tím, že i pokud by pasažérka toto uvedla, na jeho postupu by se zřejmě nic nezměnilo. Vůz totiž podle jeho slov čekal ještě chvíli ve stanici, aby vyjel podle jízdního řádu. Kontrolor také podotkl, že tato cestující se zvedla a šla si označit jízdenku, až když viděla, že revizoři nastoupili do vozu a zahájili kontrolu. „Řekl jsem jí, že už nemusí a že měla jízdenku označit, když nastoupila,“ uvedl revizor. … Další stížnost chce ale Emmerová poslat i na Městskou policii Plzeň a to kvůli arogantnímu jednání strážníka.

* * *

P.S.

Senátorka Emmerová jistě podá svoji stížnost doplněnou jménem osoby o kterou se starala, lékařské osvědčení jejího zdravotního stavu a jakou péči vyžaduje její nemocná přítelkyně. DP a PČR Plzeň by měly vyzvat cestující z tramvaje k podání svědectví. A hlavně média sledovat celou kauzu do konce a neskončit na jejím začátku, kdy je jedna ostuda přebíjena další, kdy hrozí opět vyšumění. Kde jsou občané slušní, vychovaní a vyspělí, dodržují zákon, plní svoji samozřejmou povinnost. Ví, že je to podmínkou jeho fungování. Kde na zákon občané “kašlou“, nemohou očekávat vládu zákona, ale chaosu a vládu podvodů a podvodníků. Nenásleduje-li za porušení zákona, předpisů a nařízení trest, nemůže nikdy nastat vláda zákona i kdybychom vytvořili další tisíce nových zákonů. Ty jen o to více podpoří další podvody a zločiny! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 hcluy7 2014-10-06 11:22
Podle toho co o případu víme, jeho role spočívá vtom, že vzal objednávku, ale už nekontroloval, jestli vagony, které má přestříkat, opravdu patří klientovi, který si u něj práci objednal. Skončil ve vazbě dřív než dostal za přestříkání vagonů zaplaceno.

bruntalsky.denik.cz/.../...

bruntalsky.denik.cz/.../...
0 #1 hcluy7 2014-10-06 11:08
Ukradli celý vlak, prodali ho do Polska. Odsouzen byl i známý odborník
ostrava.idnes.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)