Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sabatova Anna… I když něco přece jen. Jeden z jejích nejlepších výroků přišel až v samém závěru. Na otázku divačky, kteráMuslimkypracuje v Kuvajtu a prostě se musí místním zvyklostem přizpůsobit, odpověděla také s nakažlivou jistotou. Ale to je přece úplně jiný případ, divačka tím nemusela popírat svoje svědomí na rozdíl od těch školaček, které ho popírat musely! Tak výborně. Konečně máme jasno v tom, proč my se musíme chovat podle jejich norem a oni ne. Oni ti „zahalení" mají na totiž na rozdíl od nás svědomí. Tak to jo. Zvláště pěkně se to poslouchá u aktuálního obrazového zpravodajství ze Sýrie a Iráku! Tak děkujeme paní ochránkyně za poučení. …

Česká ombudsmanka (za podpory ministra školství) opakovaně zastrašuje ředitele škol kvůli šátkům a hábitům muslimských dívek. … Tyhle multi-kulti hysterie opravdu českému školství ještě chyběly, jakoby nemělo svých starostí dost. … Muslimské šátky ani hábity do českých škol nepatří a uvedu proč. … 1)Tento důvod se uvádí často, ale nelze ho nezopakovat: My jsme tady doma a toto (povinné zahalování žen) není naše kultura. Povinností hostů – je naší kulturu ctít. Pokud tady chtějí žít, musí se asimilovat a přizpůsobit (stát se Čechy s jejich tradicemi a zvyky, mj. křesťanskými), nikoli my se přizpůsobovat ji. Pokud se já rozhodnu žít na Novém Zélandu, musím tam pak přece vychovávat své děti jako Novozélanďany, aby se tam cítily doma a prožily šťastný život. Musím akceptovat jejich zvyky a nemohu požadovat, abych 28. září a 28. října nešel do práce, protože jde o významné dny pro mou kulturu či náboženství. Pokud se mi to nelíbí a radši než rugby mám pořád vršovickou Bohemku a Novozélanďani mi připadají buranští a netolerantní – letadlo do Prahy létá každý týden. …

2) České školy mají řadu chyb, ale k dobrým tradicím patří prvorepublikový demokratický sekularismus. Ve školách nemá místo politika, ani náboženství. Nezáleží na majetkových poměrech, ani ničem dalším, studenta! Všichni žáci jsou si rovni a nijak se nerozlišují. Jediné kritérium pro jejich rozlišení je pouze prospěch a chování!
Jde o jednu ze základních hodnot systému – braňme ji! …

http://www.novinky.cz/komentare/349600-komentar-maji-byt-ceske-skoly-tolerantni-i-ke-kanibalum-z-nove-guiney-vaclav-klaus-ml.html

* * *

Učitelské Noviny 30/2014: MUSLIMSKÝ HIDŽÁB ANO, KŠILTOVKA NE?

ZOI k rukám veřejné ochránkyně práv Mgr. Anny Šabatové Ph.D.: Kauza „muslimské šátky“

Petice na podporu dr. Ivanky Kohoutové!

* * *

Zpráva z šetření zákazu nošení pokrývek hlavy na střední zdravotnické škole – Anna Šabatová 6.10.2014

* * *

Šabatová se v Hydeparku pokusila obhájit neobhajitelné. Marně. Navíc sama přiznala, že v “kuřimské kauze“ naletěla. Bude se stejný scénář opakovat i tentokráte?

… I když něco přece jen. Jeden z jejích nejlepších výroků přišel až v samém závěru. Na otázku divačky, která pracuje v Kuvajtu a prostě se musí místním zvyklostem přizpůsobit, odpověděla také s nakažlivou jistotou. Ale to je přece úplně jiný případ, divačka tím nemusela popírat svoje svědomí na rozdíl od těch školaček, které ho popírat musely! Tak výborně. Konečně máme jasno v tom, proč my se musíme chovat podle jejich norem a oni ne. Oni ti „zahalení" mají na totiž na rozdíl od nás svědomí. Tak to jo. Zvláště pěkně se to poslouchá u aktuálního obrazového zpravodajství ze Sýrie a Iráku! Tak děkujeme paní ochránkyně za poučení. … Pěkná blbost !!! A tohle dělá veřejnou ochránkyni! J.Š.

* * *

Do čtvrtka 9.října mi je povinna veřejná ochránkyně dle zákona odpovědět na ZOI, pokud včas neoznámí prodloužení lhůty. Je smutné s jakou vytrvalostí se stará o nepodstatné a sama porušuje své sliby a nepsané zákony mravní a zdravého rozumu. Proč asi…?! Zpráva ombudsmanky je opravdu „na hlavu“! Tak muslimka, která flagrantně porušila pravidla platná pro všechny, ještě má na doporučení veřejného ochránce práv žalovat a požadovat náhradu škody v penězích? Čí práva vlastně hájí tato viditelně pomatená osoba, působící stále více nesvéprávným dojmem? Zpráva mi připadá jako od pacienta z Bohnic. Na místě ředitelky Kohoutové bych už se žalobou vůbec neváhal. Tak jasná a bezproblémová věc na počátku a co z toho vzniklo. Jsme opravdu Kocourkov, který má jednu ze svých centrál hlouposti v Brně!  

 

Jan Šinágl, 7.10.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.18 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 burberry outlet 2014-10-18 02:47
Thanks for finally talking aЬout >Mají být české školy tolerantní i ke kanibalům z Nové Guiney?

Jen muslimky mají svědomí, my u nich jеjich pravidla dodržovat musíme, dle ombudsmanky Šabatové!
+1 #3 Jan Šinagl 2014-10-10 09:10
Re: Charles Wiener— 2014-10-10 00:20
Bude lepsi, kdyz sex shops bude psat cesky, protoze jeho anglictins nedava uplne smysl. Nevidim duvod, proc se v demokracii, kterym je Cesko, musi schovavat za pseudonymem. Dedictvi nacismu a komunismu? Ale pomaha-li mu to zit ...?!?
***
Jde samozřejmě o útoky automatů, daň za otevřenost přístupu.JS
+7 #2 Richard Houška 2014-10-08 15:29
Té diskriminované chudinky, kterou chtěli příbuzní provdat podle muslimského práva, tedy ve skutečnosti prodat, bych se rád zeptal, proč hledala azyl u nevěřících psů, když má na výběr tolik muslimských rájů, až zrak přechází. A k soudružce Šabatové snad jen tolik. Jestliže ve své zprávě dokáže správně ocitovat právní předpis, upravující hranice pro projevy náboženského vyznání, a pak dojde k závěru, který je s tímto předpisem ve zjevném rozporu, měla by se dobrovolně vzdát své funkce. Tato celoživotní komunistka zjevně nechápe podstatu funkce, která jí byla svěřena, a tím škodí občanům, které má chránit!
+10 #1 Charles Wiener 2014-10-07 13:50
S "Pokud tady chtějí žít, musí se asimilovat a přizpůsobit (stát se Čechy s jejich tradicemi a zvyky, mj. křesťanskými), nikoli my se přizpůsobovat ji." nesouhlasim. Lide, kteri chteji zit v CR se maji integrovat, ne nutne asimilovat. Musi akceptovat cesky zpusob ziti a ten svuj praktikovat v soukromi, pokud tento neni v rozporu s ceskymi zakony a zvyky. Nemusi se stat krestany, nemluve o tom, ze tech krestanstvi je mnoho druhu a v minulosti mezi sebou valcili. V minulosti a ne pritomnosti. A tak prichazejici musi akceptovat nabozenskou neutralitu spolecnosti, ktera toleruje vse, co neni proti jeji moralce a zakonum. Nikdo by je nemel nutit jist vepro-knedlo-ze lo a oni by meli akceptovat, ze ceska skolni kuchyne nebude varit halal ci koser. Stejne jako nebude servirovat zabi stehynka ci sneky. Vse podle prislovi "Kdyz jses v Rime, delas co Rimane delaji". Souhlasim, ze komu se to nelibi, ma moznost se vratit do zeme sveho puvodu. Nepotrebuje vyjezdni dolozku ci povoleni.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)