Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaAktualizováno: Ing. Jiří Fiala 13.10.2014: „Ano, estébák Babiš si svých 20% dementů ohlídá... Koblihami, Krnáčovou, Baudyšovou, sudeťáky zaplaceným primitivem Šináglem, vyhlášeným to "hlasem svobody a demokracie", co zaleze vždycky, když svobodu někdo napadá nebo ohrožuje - a spol. My ostatní bychom si měli ohlídat, aby se tahle odevšad vylezlá pakáž opravdu k ničemu podstatnému nedostala - a to ani do budoucna.“

… Nyní se situace opakuje. Za stejný čin, který se udál před čtyřmi roky, posílá česká justice Ing. Jiřího Fialu do vězení s nástupem trestu dne 10. října 2014, to je v první den voleb. Toto není náhoda, ale pokus české justice dehonestovat ministryni spravedlnosti prof. JUDr. Helenu Válkovou CSc. …

TISKOVÁ ZPRÁVA ČÍSLO 4

Politický vězeň Ing. Jiří Fiala byl v roce 2011 protizákonně držen ve vězení pro těžké zločince po dobu pěti měsíců, až byl na základě našeho vystoupení v petičním výboru Poslanecké sněmovny a Senátu – Parlamentu České republiky propuštěn, viz:

http://obcanepraha.cz/dokument/psp01.htm

http://obcanepraha.cz/dokument/senat01.htm

Nyní se situace opakuje. Za stejný čin, který se udál před čtyřmi roky, posílá česká justice Ing. Jiřího Fialu do vězení s nástupem trestu dne 10. října 2014, to je v první den voleb. Toto není náhoda, ale pokus české justice dehonestovat ministryni spravedlnosti prof. JUDr. Helenu Válkovou CSc.

Toto úzce souvisí s tím, že po roce 1989 nebyly obnoveny porotní soudy, přestože to mělo Občanské fórum v roce 1990 ve volebním programu. Česká republika se tak dostala  v trestním řízení před rok 1848, přímo do císařské despocie. Koho chce v trestním řízení česká justice odsoudit, tak ho odsoudí za zády veřejnosti. Po revoluci proti císařské despocii v roce 1848 byly proto na území Rakouské monarchie zřízeny porotní soudy, které rozhodovaly o vině či nevině obžalovaných. Vzorem jim byl šestý dodatek k Ústavě USA z roku 1791!, ve kterém je stanoveno: „V každém trestním procesu má obžalovaný právo na rychlé a veřejné přelíčení před NESTRANNOU POROTOU…“

I úřad prezidenta České republiky již v roce 2011 podpořil náš oprávněný požadavek na obnovení soudních porot, přesto reakční síly v české justici dosud zakonzervovaly feudální soudní systém, vylučující spolurozhodovací účast veřejnosti v trestním řízení.

NECHCEME ŽÍT VE FEUDÁLNÍM SOUDNÍM SYSTÉMU, KTERÝ BYL V ČESKÝCH ZEMÍCH PLATNÝ ZA CÍSAŘSKÉHO ABSOLUTISMU PŘED ROKEM 1848!

 

Občané za svá práva v Praze

Občanské sdružení

www.obcanepraha.cz

Ing. Aleš Moravec                                                        Ing. Karel Berka

místopředseda                                                             předseda

Praha, 6.října 2014

* * *

P.S.

Roky jsem ing. Jiřího Fialu aktivně podporoval. Pomáhal mu skrývat se před policií. Navštívil jsem ho v nemocnici před operaci srdce. Vážím si toho, že se zúčastnil pohřbu mé maminky. Bohužel jsme se rozešli, ne v cílech, ale postupech a způsobech. Pan Fiala neunese dobře míněnou kritiku. Buduje a současně boří, díky způsobům, které praktikuje. Proto má okolo sebe stále méně příznivců, které jeho často velmi nekultivované způsoby odrazují. Není týmový. Kdo má jiný názor je hned nepřítel. Chtít po někom řešení a současně ho napadat, často velmi neslušně, bez stopy úcty k druhé straně, ať už je její kvalita jakákoliv, nemůže vést ke smysluplnému řešení a už vůbec ne k motivaci druhé strany situaci řešit. Na webu K213 je mnohem více presentován pana Fiala, než jeho občanské sdružení. V podstatě ho personifikoval. Články jiných autorů jsou vzácností, diskuse je cenzurována, připuštění jen „pochvalovači“. Negace, divení, nadávání, urážení, rozčilování atd., převažují, vize a reálné, praktické řešení, nenabízí. Obrazně řešeno, chtěl by porazit naivně sám „tank“ holýma rukama a co nejdříve, tak ho „tank“ opět s chutí „přejíždí“. Neuvědomuje si, že jde při současném stavu společnosti o práci na generace s nejistým koncem. Systému je třeba se samozřejmě postavit, ale kultivovaným, věcným způsobem. Ne se nechat zbytečně zavírat a dávat tak systému mnohem snadnější možnost zbavit se nepohodlného občana. I když ani to není vždy zárukou, viz kauza ing. arch. Marka Řičáře. Zde korupce zasahovala příliš vysoko, tak ani věcné, kultivované vystupování a argumentace pana Řičáře nepomohly. Obávám se, že pan Fiala se stává její další obětí, aniž by si připustil, že k tomu přispěl především sám svým vystupováním a chováním. Mohl prospět reformě justice mnohem více, bez toho, že by skončil ve vězení. Vykonal obrovské množství potřebné, nezpochybnitelné práce, ale potenciál jejích výsledků využil pro reformu české justice mnohem méně, než mohl. Přesto mu držím palce, aby tento svůj boj vyhrál a hlavně přežil. Těžko může očekávat účinnou pomoc od těch několika anonymních přátel na webu K213. Jejich komentáře zůstanou zřejmě jen komentáři, soudě podle jejich obsahu, ze kterých mnoho vůle k aktivitě neplyne. Rád se budu mýlit.

 

Jan Šinágl, 8.10.2014  

* * *

Aktualizováno:

Prostě SI to ohlídáme!

Ing. Jiří Fiala 13.10.2014:

„Ano, estébák Babiš si svých 20% dementů ohlídá... Koblihami, Krnáčovou, Baudyšovou, sudeťáky zaplaceným primitivem Šináglem, vyhlášeným to "hlasem svobody a demokracie", co zaleze vždycky, když svobodu někdo napadá nebo ohrožuje - a spol. My ostatní bychom si měli ohlídat, aby se tahle odevšad vylezlá pakáž opravdu k ničemu podstatnému nedostala - a to ani do budoucna.“

P.S.

Na autokratickém webu pana Fialy není možné reagovat, proto volím tuto formu. Čtenáři nechť si učiní názor sami. Pokud budou s názorem pana Fialy souhlasit, povolí jim svůj názor zveřejnit. U mne mohou též, včetně pana Fialy – bez povolení. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.20 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #1 Saxána 2014-10-08 14:33
Situace by se mohla opakovat i jinak - je po čtvrti století čas na další sametovou - REVOLUCE PRÁVNÍ a prezident by opět mohl být "vyzvedáván" přímo z vězení. Míru na šaty by mohl někdo předběžně poměřit - alespoň délku.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)