Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KorupceČSÚ: Za drogy a prostituci dali Češi v roce 2012 24 mld. Kč - Zbyněk Petráček v LN 11.10.2014 v článku „Zemanova vesnice“ trefně napsal: „Když něčemu nerozumějí Němci, říkají tomu „česká vesnice.“ My zase říkáme „španělská vesnice“. Možná, že časem budeme říkat „Zemanova vesnice“. Obávám se, že tato prognosa se již stala skutečností… Stáváme se stále více zemí tzv. „bílých cikánů.“ - ANO. O morálku nám nejde

… V součtu obou dávek jde ročně o deset miliard, navíc rok za rokem víc. Běda nám, farizejům a pokryt­cům. Chceme teď ve volbách vy­mést zlodějské politiky z radnic, chceme zpřísnit podporu těm, kteří nepracují, ale sami, nijak chudobní, tunelujeme o sto šest. Na okraj: myslíte, že dávka chrání chudé penzis­ty? Omyl. Pouze každá šestá je pro seniory. … Další důkaz o sklonech našeho národa k podvodům. A pak chtějte vládu zdravého rozumu a dobrých mravů, když jejich předpokladem je vnitřní mravní řád, kterého se našemu národu, viditelně ve velké většině, nedostává. …

* * *

Běda nám, pokrytcům

Před týdnem tu stálo: tím, že vznikne dávka, nutně vzroste počet lidí, kteří ji potřebují. Obvykle to platí - stejně jako fakt, že my, občané této země, jsme mistry v tunelo­vání „eráru“. Před týdnem jsme psali o do­platku na bydlení, tedy dávce pro ty nejchudší, kterou zneuží­vají majitelé ubytoven a která vyrostla až na tři miliardy ročně. Teď si pro změnu můžete prostu­dovat příspěvek na bydlem, jenž vyskákal až na sedm a půl miliar­dy. Ten je dosažitelný pro každé­ho, kdo oficiálně nemá příjmy a dokáže vygenerovat vysoké ná­klady: pokud sečtete nájem, elek­třinu, otop a další poplatky, snad­no na něj dosáhnete. V součtu obou dávek jde ročně o deset miliard, navíc rok za rokem víc. Běda nám, farizejům a pokryt­cům. Chceme teď ve volbách vy­mést zlodějské politiky z radnic, chceme zpřísnit podporu těm, kteří nepracují, ale sami, nijak chudobní, tunelujeme o sto šest. Na okraj: myslíte, že dávka chrání chudé penzis­ty? Omyl. Pouze každá šestá je pro seniory.

LN, PETR KAMBERSKÝ, 11.10.2014

* * *

Další důkaz o sklonech našeho národa k podvodům. A pak chtějte vládu zdravého rozumu a dobrých mravů, když jejich předpokladem je vnitřní mravní řád, kterého se našemu národu viditelně, ve velké většině, nedostává. Politické strany se institucionalizovaly na prosperující firmy, konající beztrestně a legálně. Občané jsou pouhými nástroji jejich moci. V současné době by byly nejlepším řešením silné, osvícené osobnosti, vybavené patřičnými pravomocemi a s plnou odpovědností, které by dokázaly realizovat „zdravý rozum“. Koalice tvořící malou většinu s různými programy nezmůže mnoho a jen nadále umožňuje nemravné podnikání a rozkrádání v pozadí.

Zbyněk Petráček v LN 11.10.2014 v článku „Zemanova vesnice“ trefně napsal: „Když něčemu nerozumějí Němci, říkají tomu „česká vesnice.“ My zase říkáme „španělská vesnice“. Možná, že časem budeme říkat „Zemanova vesnice“. Obávám se, že tato prognosa se již stala skutečností.

Ve své závistivosti už jsme došli tak daleko, že závidíme i práci – rozuměj majetek těch, co ho získali poctivou prací! Ne bezdůvodně se stále více šíří pojem „bílí cikáni“ jako označení těch, co chtějí pobírat co nejvyšší a co nejvíce sociálních dávek - a pracovat co nejméně, pokud vůbec?! Znám lidi, kteří by se propadli hanbou jako zdraví pobírat sociální dávky a vůbec nic za to společnosti nenabídnout. Kdo se dnes v této zemi dokáže stydět a kdo ještě ví co to vůbec znamená…?!

 

Jan Šinágl, 13.10.2014

* * *

ČSÚ: Za drogy a prostituci dali Češi v roce 2012 24 mld. Kč

Prodej drog, prostituce, výroba a pašování alkoholu a tabáku a další ilegální aktivity přispěly v roce 2012 k výkonu české ekonomiky částkou 24,1 miliardy korun. Na hrubém domácím produktu se podílely z 0,6 procenta. Velikost trhu s drogami se blíží deseti miliardám Kč. Údaje sdělil Český statistický úřad. Ilegální aktivity se v ČR plně zahrnují do HDP od roku 2011. Od roku 2010 do roku 2012 se objem ilegálních aktivit podle statistiků zvýšil o 4,4 miliardy Kč. Největší podíl má v ČR výroba drog s podílem na HDP 0,23 procenta (9,4 mld. Kč). V prostitucí se "točily" 3,4 miliardy Kč. 60 procent tržeb v oblasti prostituce přitom pochází od cizinců. ČRo, 12.10.2014

* * *

* * *

ANO. O morálku nám nejde.

Jestliže hnutí ANO spolu s KSČM, Sociální demokracií, nedokázaly v parlamentě odsoudit jednání Putina na Ukrajině jako ostatních 26 států EU, postrádá činnost ANO charakter a morální vědomí je mu cizí. Zvláště když ANO ví, že sociální demokracie většinou hlasuje s KSČM. Bylo na straně ANO, aby ukázala, že ruské násilí a faleš jí na Ukrajině vadí.

K.Mrzílek, 13.10.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Fr.Zákostelský 2014-10-15 07:38
Nedavno jem četl na Twitru-Rusáci,ebola,Babiš.
(Supové se slétávají nad mrtvolou.)
+11 #3 Jan Mrzílek 2014-10-14 00:56
A český národ? Už hlavu nejspíš nikdy nezvedne. Rozhodně ne v republice. Slovy Karla Kryla - už dávno ryje držkou v zemi. Musel by se očistit od své hanby a najít svou ztracenou čest. V současné době k tomu nemá ani sílu ani vůli. Našel morbidně zvláštní zalíbení ve své výjimečnosti mravní bídy, ubohosti a nenávistné zloby k celému světu.
+8 #2 Jan Mrzílek 2014-10-14 00:45
Majetku, který zůstal za nehty mnoha dnešním zbohatlíkům, věrným slouhům tyrana, zrádcům.A další lež slaví úspěch, další podvody, krádeže bez zábran a bez svědomí.
Tato země už zůstává státem jen umně budovanou potěmkinovskou kulisou, prázdnými symboly a šaškárnami pro veřejnost.Zač stojí stát, který nechrání bezpečí, zdraví, životy a majetky svých občanů, naopak je terorizuje, okrádá, podvádí a šikanuje? A co bezbřehé iluze volebních taškařic? Zbývá jen otázka. Cožpak je možno, aby byl stát budován a udržován na lžích, podvodech, loupežích, násilí, vraždách teroru, kolaboraci, stavěním amorálních, zkorumpovaných lidí do vysokých veřejných a státních funkcí, cožpak je možno, aby ještě mohl skutečně fungovat stát, který tak dlouho už toleruje a chrání veškeré ničemnosti, které vedou k jeho naprostému úpadku a má jen krok k úplnému zániku? Ten stát přijal podobu a hanbu všech svých republik a vládu a amorální spodiny nazývá demokracií..
+11 #1 Jan Mrzílek 2014-10-14 00:34
Český stát došel ke konci slepé uličky, do které vstoupil v r. 1918, když podlehl mnoha lžím a iluzím, kterým uvěřil. Český národ dovolil zneuctění svých hrdinů i padlých v roce 1945, když dopustil nejbrutálnější zločiny proti lidskosti, kterým padla za oběť třetina národa, která byla donucena opustit své domovy a mnozí byli brutálně zavražděni. Zločinci, kteří uvalili nejhorší hanbu na národ za celou dobu jeho existence v české kotlině, nebyli nikdy potrestáni, naopak mnozí byli odměněni a povýšeni v době, kdy celý národ trpěl pod knutou kremelského tyrana, "bratříčka" Slovana. Po čtyřiceti letech zvláštní péče tyrana, za pomoci českých zrádců a kolaborantů svitla iluze naděje na změnu k lepšímu. Ale byla to jen další lež. Byl to jen další boj o moc a bohatství mezi slouhy tyrana. To, co se tvářilo jako nastolení svobody vítězstvím národa nad zrádci země, bylo jen dokonale připravené divalo, které mělo zakrýt skutečnost neuvěřitelně drzé loupeže obrovského majetku ve státní správě.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)