Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Toufar JosefDehonestace obětí totality nabírá na tempu – Nastává nová normalizace – Veřejné osobnosti a „hrdinové“ najednouWonka Pavel zmlkly – Pachatelé soudí své oběti a dělají z nich pachatele – Včera probíhala na ČT upoutávka na estébácký film Pavel Wonka se zavazuje - Upoutávka běží údajně nyní na všech kanálech českých a snad i slovenských. A objevují se velké plakáty na kinech. Jde o obrovskou kampaň - Budou slavit 25.výročí listopadu 89 tehdy „poražení“ jako "nový vítězný únor"?!

Morální je exhumovat všechny, nebo nikoho. V rámci pokání by finanční náklady měla zaplatit KSČ a KSČM!

… Šachta, v níž by se ostatky faráře měly nacházet, má dle zachovaného dokumentu čtyři patra. V každém leží deset „rakví“. V některých jsou kosterní pozůstatky jednoho člověka, v jiných popel i více než dvaceti lidí. Toufarovo tělo by mělo být v truhle samotné. Nejsou zde však jen oběti režimu. Leží zde i ostatky z patologie, lidé, kteří zemřeli v nemocnicích a k nimž se nikdo nehlásil, předčasně narozené a zemřelé děti, lidské plody. …

Tady se katolická vrchnost včetně Duky ukázala, jako největší, ulhaná a špinavá banda. Dnes jsem četl dopis z kanceláře Duky paní Mašínové, že oni nevědí, kdy budou exhumace zahájeny, ale ty už probíhají několik dní. Na tomto místě je masový hrob obětí komunistických zvěrstev. Úcta k nim je nedělitelná, a proto by měli identifikovat všechny tyto oběti a ne pouze kněze Toufara. Jenže to si kat. církev zjevně nepřeje. Hamba jim. Tím znesvětili památku a oběť i samotného Toufara a bude to mít pro Duku a spol. nepříjemné dohry. iDNES: 2114410673656

"Exhumace proběhla, vyzvednuté ostatky budou dále antropologicky analyzovány," řekla dle médií pražská radní Eva Vorlíčková s tím, že identifikace ostatků ze společných hrobů je vždy obtížná. Ostatky, které nebudou patřit knězi, budou pohřbeny v rakvi. Na moji ZOI ze dne 4.11.2014 mi primátor Hudeček ještě neodpověděl (ještě neuběhla zákonná lhůta 15 dní). Kde zůstala úcta k ostatním nevinným obětem, včetně malých dětí a kojenců. Všichni, nebo nikdo. Všechny náklady na exhumace všech těl na Ďáblickém hřbitově, která nebyla dosud identifikována, by měla KSČ a KSČM v rámci pokání, nakradli si dost!

Exhumace je společnou akcí hlavního města a královéhradecké diecéze a nejvyšší představitel katolické církve kardinál Dominik Duka nic neví o podrobnostech, mající přímý dopad na svatořečení kněze?!

Sdružení bývalých politických vězňů se obává, aby exhumací knězových ostatků nebyl snížen význam ostatních obětí komunismu uložených v hrobě. Naopak vedení Konfederace politických vězňů České republiky s exhumací souhlasilo a vyjádřilo přesvědčení, že se tím nenaruší úcta ke všem ostatním obětem komunismu, jejichž pozůstatky se nacházejí v blízkosti těch Toufarových. KPV ČR opět kolaboruje s mocí. Vybudování hřbitova nepodpořila! Souhlasem s nemravnou exhumací bez úcty k ostatním obětem v ní pokračuje za vedení „rudé carevny“ MUDr. Naděždy Kavalírové. O tom jak se podvádělo a kradlo ve vedení KPV ČR napsal více než dost spisovatel, Čechoameričan, Jan Beneš.

To co stát provádí rodině Mašínových a dalším obětem vhozených do jam na Ďáblickém hřbitově je donebevolající další zločin, viditelně v režii pohrobků pachatelů těchto zrůdností.

Proč mlčí čerstvý válečný hrdina Vladimír Hučín, roky morálně a finančně podporován paní Zdenou Mašínovou, jejíž maminka byla vhozena do jámy společně s desítkami mrtvých malých dětí a novorozeňat?! Proč ji veřejně nepodpoří i jménem pobočky KPV ČR Přerov, jako její místopředseda?! Měl být slyšet jako první! Mlčí i jeho webové stránky, jako známého podporovatele odbojové skupiny bratří Mašínů, která pro něho prý byla vzorem?! Toto je vše, na co se „hrdina“ vzmohl na svých webových stránkách do neděle! Válečný hrdina je nyní najednou bez odvahy. Podle činů poznáte je, chtělo vy se říci s Biblí…

Mimochodem ani arch. Lumíra Šimečka, který se ho roky zastával, Vladimír Hučín nepodpořil ani účastí na soudu, natož finančně. Důchodce Živan Loukota se mu snaží posílat měsíčně 500,-Kč se svého skromného důchodu, pokud mu to situace dovolí. Lumír Šimeček byl nespravedlivě odsouzen, přitom neměl být vůbec jako nemocný člověk souzen a být v péči lékařů! Stejně tak se chová a mlčí i Hučínův tajemník Zbyněk Horváth. Tomu jsem kdysi v údajné nouzi poskytl 20.000,-Kč na koupi části hudební aparatury. Dnes vlastní dům bez hypotéky ve Spitihněvi a jeho synovi patří byt ve Zlíně. Nebudu spekulovat proč jsou tyto nemovitosti nezadlužené, dle internetu.

Vyzvedávání ostatků probíhalo od sobotního rána v naprosté tichosti. Okolo hromadného hrobu bylo postaveno oplocení. Pracovali na něm tři hrobníci. K hrobu nikdo nesměl, na bezpečnost dohlížela městská policie.

Radní Magistrátu hl.m.Prahy Vorlíčková slíbila po neděli uspořádat TK na Magistrátu hl.m. Prahy? Právě jsem hovořil s tiskovým oddělením – ještě není rozhodnuto. Bude zveřejněno na webu Magistrátu, média pozvána, bylo mi slíbeno zaslání pozvánky.

Mimochodem četli jste někdy o tom, že velitel námořníků Vladimir Antonov-Ovsejenko (velel útoku na Zimní palác), měl být doporučen TGM Benešem jako poradce?! Odjel nedávno místopředseda Sněmovny Filip do Moskvy opět se učit „jak nám zakroutit krky“, jako kdysi jeho předchůdce Gottwald, ten ovšem pouze ve funkci poslance?! I Zeman se odjel učit do komunistické Číny a ke stále více komunistickému Rusku, je více než ohleduplný?! Nastupuje nová normalizace, plíživě, ale stále viditelněji. Je jen na obyvatelstvu a jeho vůli či nevůli, kam se naše země vydá, zda na Východ za porobou a bídou, nebo na Západ za svobodou a prosperitou.

Včera probíhala na ČT upoutávka na estébácký film Pavel Wonka se zavazuje, společně se záběry z filmu. Upoutávka běží údajně nyní na všech kanálech českých a snad i slovenských. A objevují se velké plakáty na kinech. Jde o obrovskou kampaň. Co k tomu dodat. Úcta k umučenému nulová, k pozůstalým stejně tak. Bolševický cynismus v praxi a ukázka jejich trvající moci a vlivu. To už víme všichni. Celoroční protesty renomovaných historiků a známých osobností nic neznamenaly. Postkomunistická propaganda začíná stále více připomínat totalitní praktiky.

Občanské právo chrání poškozené osoby tím, že jim dává právo požádat o předběžné opatření proti tomu, kdo porušuje zákon. To by měl pan Jiří Wonka neprodleně učinit v zájmu ochrany dobrého jména své rodiny a odkazu svého bratra, který varoval co může nastat a co se nám stále viditelněji navrací.

Samozřejmě se v „dokumentu“ Rudinská o právním díle Pavla Wonky vůbec nezmiňuje. Odhalil v plné nahotě zrůdnost zločinného komunistického systému. Proto musel Pavel Wonka zemřít. Proto je také všem slušným lidem, kteří pamatují a nezapomínají jasné, jaká primitivnost, nemravnost a zhovadilost zde za peníze daňových poplatníků probíhá. Nechá si opět český národ nasadit ohlávku, poslouchat a „držet hubu a krok“?!

Pavel Wonka: … „Ale kdo ví. Možná, že se ona pomyslná kára skutečně vyškrábe ně­kam na kopec. Ti vzadu ji přestanou brzdit a budou Švejkovi našeptávat: „Švejku, naskoč, s kopce nemusíš tlačit. S kopce to jede samo.“ A jestliže se ve Švejkovi něco probudí a těchto hlasů poslechne, potom bych v té době nechtěl být u oje. Nechtěl bych být při tom, až se ten žalostný průvod s károu bude po­tácet na své anabázi někam k Putimi, uondaný a demoralizovaný. Nechci být ani u té žabomyší války a účastnit se tohoto handrkování. Napadá mi tedy už jen role Laokona a proto volám: „Nevěřte Danajcům, odmít­něte danajské dary!“ …

 

Jan Šinágl, 10.11.2014

* * *

Exhumace tělesných ostatků komunisty zavražděného kněze Josefa Toufara hrozí být dalším nemravným skandálem!

* * *

V Praze odkryli masový hrob. Skrývá kosti umučeného kněze Toufara?

… Šachta, v níž by se ostatky faráře měly nacházet, má dle zachovaného dokumentu čtyři patra. V každém leží deset „rakví“. V některých jsou kosterní pozůstatky jednoho člověka, v jiných popel i více než dvaceti lidí. Toufarovo tělo by mělo být v truhle samotné. Nejsou zde však jen oběti režimu. Leží zde i ostatky z patologie, lidé, kteří zemřeli v nemocnicích a k nimž se nikdo nehlásil, předčasně narozené a zemřelé děti, lidské plody. …

* * *

Z hrobu byly vyzvednuty ostatky, které mohou patřit Toufarovi

Z hromadného hrobu na pražském hřbitově v Ďáblicích byly v sobotu vyzvednuty ostatky, které mohou patřit umučenému knězi Josefu Toufarovi. Řekla to pražská radní Eva Vorlíčková. Ostatky nyní budou zkoumat antropologové, výsledky mají být známy do půl roku. Exhumace je nutná pro Toufarovo blahořečení. Proti exhumaci se už dříve ohradilo Sdružení bývalých politických vězňů, které se obává, aby exhumací knězových ostatků nebyl snížen význam ostatních obětí komunismu uložených v hrobě. Kněze obvinila komunistická státní bezpečnost ze zinscenování takzvaného číhošťského zázraku, v únoru 1950 zemřel na následky mučení. ČRo 8.11.2014

* * *

Ze zpráv ČTK:

V Charkově vybuchl bar, prý oblíbený ukrajinskými vojáky

… Šéf podniku je podle portálu censor.net přesvědčen, že se bar stal terčem teroristického útoku. "Vybíráme tu pomoc pro uprchlíky, vojáky a sirotky. Myslím, že to byl teroristický útok. Víc ukáže vyšetřování. Ale přímé konkurenty jsme neměli," prohlásil Mychajlo Ozerov. "Charkovští partyzáni si zaslouží jedničku," napsala povstalecká agentura Novorossija.

* * *

Asi 10.000 lidí v Budapešti demonstrovalo proti "korupčníkům"

… Sama šéfka daňové správy Ildikó Vidaová minulý týden v tisku přiznala, že je mezi šesticí vysoce postavených maďarských představitelů, kterým USA kvůli podezření z korupce zakázaly vstup do země. … Jde o výjimečné opatření vůči spojenci ze Severoatlantické aliance. … Americký prezident Barack Obama v září označil Maďarsko za zemi, kde je občanská společnost ohrožena. … Americký chargé d´affaires v Budapešti Andre Goodfriend označil korupci, přehlíženou vládou, za příznak oslabování demokratických institucí v Maďarsku. Zákaz podle něj představuje výstrahu Budapešti, aby přehodnotila politiku ohrožující demokratické hodnoty. … "Demonstrace proti zákonu o internetu konečně ukázaly, že po letech apatie se moc lidu může prosadit," řekl AFP jeden z demonstrantů, Tamás Havesi. Pořadatelé přislíbili, že jestli Vidaová a další podezřelí neodstoupí příští týden, další demonstrace bude následovat 17. listopadu.

* * *

Nizozemští experti prý odjeli bez trosek sestřeleného boeingu

… "Nizozemští experti opustili Doněck a nevrátili se. Odvoz se v pondělí nebude moci uskutečnit," uvedla tisková služba povstalců. … P.S. Povšimněte si slůvka „prý“ na webu ČTK, lecos napovídá o „objektivitě“ autora nadpisu. J.Š.

* * *

Palouš: Do české zahraniční politiky se vkrádá duch normalizace

… Pochybnosti má i o vyrovnání české společnosti s komunistickou minulostí. Odmítá nicméně, že bylo možné KSČ zakázat v období krátce po listopadu 1989. "Byla-li možnost zakázat komunistickou stranu a já bych se tomu rozhodně nebránil, tak to mělo být učiněno v parlamentních diskusích pravděpodobně na jaře 1990. Těžko to šlo učinit v revolučních dnech."

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)