Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Mekstrik 52 141114Měli by pykat za to, jak naši vlast téměř 25 let řídili a do jakého stavu ji dovedli, říká studentský vůdce z roku 1989Zeman a Klaus Martin Mejstřík – Zdena Mašínová: „Věděli jsme, co přijde po roce 1948. A když jsem v roce 1990 viděla, jak shovívavě se k tak otřesné a kruté minulosti přistupuje, cítila jsem se jako na jiné planetě!“ - Totální amorálnost popřevratových politických elit má společný jmenovatel - nevyrovnání se s komunistickou, zločinnou minulostí - Politici už dávno nejsou z velké většiny zástupci občanů, ale svých nízkých, soukromých zájmů a zájmů těch, kteří umožnili jejich volbu. Dobře to ví, proto se zbaběle schovávají ve Sněmovně, ve svých poslaneckých či senátorských kancelářích a raději se na veřejnosti vůbec neukazují. Politické strany neslouží zemi, udělaly si ze státu firmu, skvěle prosperující díky kolosálním krádežím, bez rizika, krytých stejně nemravnými z řad policie a justice. Služba zemi je na posledním místě! - Máme co jsme nechtěli, ale máme co si zasloužíme! Je jen na nás, zda se zmůžeme jen na nedůstojné naříkání, nebo na chování, za které se nebudeme stydět a na které budou hrdi i naši potomci. V tomto smyslu Listopad 89 ještě neskončil. Stále jsme na startovní čáře. Nebude věčně volná. Mráz opět přichází z Kremlu!

… "Doufám, že se dočkám soudu, který odsoudí Václava Klause a Miloše Zemana za to, jak naši vlast téměř 25 let řídili a do jakého stavu ji dovedli," uvedl. Jako příklad uvedl Klausovu kontroverzní amnestii na závěr jeho prezidentského období nebo "více než kladný vztah k Putinově fašistické Moskvě". Klaus a Zeman v Česku vybudovali mafiánský systém, v němž zločin prorůstá do politiky, uvedl Mejstřík, který před patnácti lety stál u zrodu iniciativy Děkujeme, odejděte! zaměřené proti opoziční smlouvě mezi ODS a ČSSD. …

* * *

Současný stav české společnosti je podle někdejšího studentského vůdce a bývalého senátora Martina Mejstříka důsledkem především toho, že se Česko dostatečně nevypořádalo s komunistickým režimem a jeho protagonisty. Vinu mají také současný prezident Miloš Zeman a jeho předchůdce Václav Klaus, uvedl Mejstřík v rozhovoru s ČTK k 25 letům od pádu komunismu v listopadu 1989.

"Doufám, že se dočkám soudu, který odsoudí Václava Klause a Miloše Zemana za to, jak naši vlast téměř 25 let řídili a do jakého stavu ji dovedli," uvedl. Jako příklad uvedl Klausovu kontroverzní amnestii na závěr jeho prezidentského období nebo "více než kladný vztah k Putinově fašistické Moskvě". Klaus a Zeman v Česku vybudovali mafiánský systém, v němž zločin prorůstá do politiky, uvedl Mejstřík, který před patnácti lety stál u zrodu iniciativy Děkujeme, odejděte! zaměřené proti opoziční smlouvě mezi ODS a ČSSD.

Mejstřík: Komunistické kolaboranty jsme měli vyloučit z veřejného života

Mejstříkovi na polistopadovém vývoji také vadí "čárání tlustých čar za minulostí". Podle něj bylo chybou, že protagonisté minulého režimu nebyli odsouzeni a že komunističtí kolaboranti nebyli vyloučeni z veřejného života tak, jako k tomu přistoupili Němci po druhé světové válce ve vztahu k nacistickým exponentům. Poukázal na to, že lidé, kteří bojovali proti nacismu a pak i komunismu, mají menší důchody než ti, kteří byli oporou komunistické diktatury.

Totální amorálnost popřevratových politických elit má podle Mejstříka společný jmenovatel - nevyrovnání se s komunistickou, zločinnou minulostí.

Mejstřík si naopak na dění uplynulých 25 letech cení všeho, co lidé dokázali čestnou a poctivou prací "navzdory pseudopravicovým a pseudolevicovým vládám těch pánů, co jsem jmenoval". "Naše země navzdory ekonomickým a politickým mafiím pomalu rozkvétá a dostaneme-li od Pána Boha ještě dalších 20, 25 let času na klidný vývoj, budeme žít v zemi, na níž budeme být moci po právu hrdi," poznamenal.

Žádný ze svých kroků za dobu, kdy působil ve vrcholné politice, by Mejstřík nezměnil. "Odvedl jsem práci, za kterou se nestydím," řekl odpůrce totalitních ideologií. "Před rokem a v roce 1989 jsem dělal, co bylo v mých silách. Nelituji ničeho. A teď je řada na jiných," dodal.

Mejstřík v listopadu 1989 patřil mezi vůdce studentské stávky. Senátorem byl v letech 2002 až 2008 za Prahu 1, kde byl také zastupitelem. Patřil mezi navrhovatele zákona o Ústavu pro studium totalitních režimů, usiloval o důslednější odsouzení komunistické ideologie nebo také o zařazení Velkého pátku mezi státní svátky. Nyní je ředitelem rekreačního střediska na Třebíčsku.

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/mejstrik-chci-se-dozit-odsouzeni-klause-a-zemana/r~fbdc1ca06c2211e4b5c5002590604f2e/

* * *

Beznaděj Zdeny Mašínové: Rodit děti do tohoto světa není moc dobrý nápad

JINÝMA OČIMA Happening takzvané sametové revoluce končí totálním morálním rozkladem společnosti. S komunisty se tehdy měla udělat obdoba Norimberského procesu. Sestra bratří Mašínů Zdena je plná beznaděje. Nyní navíc tahá katolická církev z hrobu ostatky její maminky, o čemž ji nikdo neinformoval. …

* * *

Zdena Mašínová: Revoluce? Cirkus, jehož následky žijeme dodnes

… Jsem z rodiny, která pokládala veškerou činnost pro stát za něco, co se nemá odměňovat. Moje matka nikdy nepřijala, ani po druhé světové válce, ocenění za našeho otce.Rodina měla na bratry a mě rozhodující vliv. … Jsem hrdá na to, že jsem Mašínová, a vděčná za to, že jsem se narodila takovým rodičům. Oba byli velice stateční. Vše začalo u otce, legionáře, který se vrátil jako jeden z posledních legionářů z Ruska po první světové válce a předával nám své životní zkušenosti, názory. Na základě toho jsme věděli, že co začínalo v padesátých letech, bylo velice podobné nacismu. Málokdo ví, že bratři se jako velmi mladí zapojili do odboje už za nacismu, kdy pomohli k útěku a úkrytu ruským zajatcům. Po válce se rodiče stýkali s generálem Píkou, se kterým měl otec odejít do Ruska, ale už tehdy varoval před Ruskem, kde zažil rok 1917. Maminčinou blízkou přítelkyní byla Milada Horáková, se kterou byla zatčena a byla s ní na Pankráci. Když bratři začali protikomunistický odboj, tito spříznění lidé byli zatýkáni, přišly popravy. Začal pro ně boj. Strýc Ctibor Novák, když se vrátil z německého vězení, už nepochyboval, oč tady jde. Věděli jsme, co přijde po roce 1948. A když jsem v roce 1990 viděla, jak shovívavě se k tak otřesné a kruté minulosti přistupuje, cítila jsem se jako na jiné planetě. …

* * *

Šéf TOP 09: Páteční akt se nesl v duchu smíření s bývalým režimem

Páteční oficiální vzpomínkový akt v bývalém Federálním shromáždění a nyní budově Národního muzea byl otřesný zážitek, který se nesl v duchu smíření s předlistopadovým režimem. Na setkání s novináři to řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Podle něj je sice křesťanskou povinností odpouštět, občanskou povinností je ale naopak vzpomínat a ptát se, jak je možné, že se český stát třikrát bez boje vzdal a vydal se do poroby. "Mezi řečníky byli rovnoměrně zastoupení ti, kteří tehdy bojovali za svobodu, a ti, kteří se cítili být chráněni policejním kordonem, který na Národní třídě stál," uvedl Schwarzenberg. Takovýto přístup je podle šéfa TOP 09 neúnosný a není možné zapomínat na to, co se před listopadem dělo. ČRo, 16.11.2014

* * *

Podle nejnovějšího průzkumu 86% lidí nepůjde do ulic – dá přednost přírodě, chatám, hospodám a supermarketům, pokud budou otevřeny. Moji petici na odstoupení Václava Klause před lety podepsalo pár lidí, na mnou pořádanou demonstraci v den volby presidenta přišlo na Hradčanské náměstí také jen pár. Kde byli a jsou ty tisíce „revolucionářů“ z Facebooku?!

Povšimněte si u dvou petic na odstoupení Zemana, jak u mé ze dne 30.10.2014, tak u Jana Němce ze dne 3.11.2014 statistik a jejich průběhu – strmá křivka z počátku a poté takřka horizontála s neznatelným stoupáním. Jsme národem hodinových, či denních „revolucionářů“, kteří jen zasvítí, nevydrží a potom dají přednost soukromým zájmům.

Obětovat cokoliv ve prospěch druhých je vzácností, závistivost, nepřejícnost, pomlouvání apod. jsou naopak dost rozšířené vlastnosti. Obávám se, že to není jenom dědictví totality, ta tyto vlastnosti jen prohloubila. Měla to mnohem snadnější bez českých Němců a Židů, kteří pomáhali tyto negativní vlastnosti našeho národa „držet na uzdě“. Nedivme se proto, jak se nám dnes komunisté vysmívají z Parlamentu, včetně Evropského. To není o jejich síle, ale o naší hlouposti, neschopnosti a slabosti.

Projevem síly a charakteru je vytrvalost v cestě za cílem. To nám ukázali Ukrajinci na Mejdanu. Český národ je dnes v situaci, kdy není schopen sám od sebe se bránit. Chová se jako dobrovolná, předem poražená oběť bez „pastevců“, která čeká, že to někdo udělá za ni.

Opět stojíme na křižovatce dějin, čekáme na charismatické, schopné vůdce, se kterými se národ ztotožní a bez kterých upadne naše země opět do otroctví, bezvládí a bídy. Na ty dobré mnoho štěstí naše země v minulosti neměla. Můžeme jen doufat, že se objeví ti skuteční, kteří nezklamou, budou jasně prozápadní a nebudou patolízalsky poklonkovat Moskvě.

* * *

Jak se za těch 22 let změnili politici?

„To, co jsme si mohli dovolit k politikům tehdy, už není možné. Politici kolem sebe vybudovali nepřístupnou hradbu. Zřejmě trpí pocitem, že co se stali politiky, jsou nadlidmi, všichni jim mají podlézat a novináři jim mají sloužit. Vezměte si náš parlament - zatímco jsme se tam dřív mohli pohybovat v kuloárech, získávat informace, oslovovat politiky, dnes se tam vůbec nedostanete. Vybudovali kolem sebe ochrannou bariéru tiskových mluvčích, je prostě problém se k politikovi dostat přímo. Musíte si domluvit termín, říct téma…“ Michaela Jílková, ČT.

* * *

Jak se to dělá.

„Jedna z mnoha škodlivých manipulací, které jsme se nedokázali po převratu postavit bylo odmítnutí nabídky pomoci západního kapitalismu s názorem Česka, že si jej vybudujeme sami. Za tímto oficiálním názorem se skrýval ve skutečnosti vliv levice, která si přála, abychom zůstali pod vlivem Ruska.“ K.Mrzílek

* * *

Politici už dávno nejsou z velké většiny zástupci občanů, ale svých nízkých, soukromých zájmů a zájmů těch, kteří umožnili jejich volbu. Dobře to ví, proto se zbaběle schovávají ve Sněmovně, ve svých poslaneckých či senátorských kancelářích a raději se na veřejnosti vůbec neukazují. Politické strany neslouží zemi, udělaly si ze státu firmu, skvěle prosperující díky kolosálním krádežím, bez rizika, krytých stejně nemravnými z řad policie a justice. Služba zemi je na posledním místě!

Náš národ je mravně na dně, zlhostejněl, mlčí církev, mlčí známé osobnosti veřejného života, ministr zdravotnictví Němeček nám káže o morálce, přitom by měl stát dávno před soudem a nejen on – viz Reportéři ČT a pořad o Čeladné!

Co ale chcete, když předseda vlády ČR nikdy v životě nepracoval, nic nevytvořil, živí se jen politikou od ukončení studií a kdy se nestydí veřejně přiznat, že si na byt našetřil z poslaneckých náhrad! Máme co jsme nechtěli, ale máme co si zasloužíme! Je jen na nás, zda se zmůžeme jen na nedůstojné naříkání, nebo na chování, za které se nebudeme stydět a na které budou hrdi i naši potomci. V tomto smyslu Listopad 89 ještě neskončil. Stále jsme na startovní čáře. Nebude věčně volná. Mráz opět přichází z Kremlu a zcela jistě bude sílit, pokud sebevražedná apatie a odevzdanost obyvatelstva bude pokračovat! Dnešní 25.výročí listopadu 89, by mělo vést k dalším předčasným volbám!

 

Jan Šinágl, 17.11.2014

 

Marek Říčar do vězení na 7 let, Věra Jourová do Bruselu na 5 let?! Obávám se, že to mělo být obráceně!

 * * *

„Národu svému přeji z té duše, aby sebe sama nikdy neopouštěl v malomyslnosti,

ani nezpychal v domýšlivosti.“

František Ladislav Rieger

národní buditel, publicista a politik.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (17 Votes)
Share

Komentáře   

0 #7 JUDr.Karel Vlk 2014-12-14 12:27
Pane Mejstřík, ne vždy jsem s Vámi souhlasil, ale s vyrovnáním s minulostí máte pravdu.Komunist ická strana měla být zakázána.Nyní vidíme výsledky.Soudru h estébák Babiš má zelenou a komunistka Semelová může kydat hnůj na vše
+1 #6 Jan Šinagl 2014-11-22 10:38
Nebyl jsem u toho, pane Hradile. Případů, kdy média likvidují nepohodlné je dost - i těch, co všemu hned uvěří, např. inzerátu v BLESKu o manželce Karla Schwarzenberga, který zabránil jeho zvolení presidentem.
+1 #5 Mrzílek 2014-11-20 18:35
Vážený pane exsenátore Mejstříku. 200 let se těžko dožijete. Od těch co jsou v parlamentě, morálku nečekejte. /Přechytračit, podplatit, udržet koryto/ Charakter a morálku necháme Masarykovi.
+1 #4 PHradil 2014-11-20 13:19
Cituji Jan Šinagl:
Jak malé a české – prioritně okamžitě hledat chyby na druhých. Není hlavní co říkají, ale kdo to říká. Jakoby jen dokonalí směli říkat pravdu. Potom by ji směl říkat jen Bůh. Pan Mejstřík má za sebou kus viditelné práce, např. odhalení minulosti Vojtěcha Filipa – agenta StB Falmera. Můžeme potom znevážit i Miladu Horákovou, která se jako studentka podílela na svržení Mariánského sloupu. Znám jistého Hradila, kamaráda hejtmana Haška ze kterého jako kněze má asi Bůh pramalou radost.

Podle vás je tedy malé a české poukázat na moralizujícího oportunistu, který se krom funkce v SSM vyznamenal i tím, že se neštítil neoprávněně žádat od magistrátu finance za údajně vytopený byt v centru Prahy. To se záhy ukázalo jako podvod a pan M. pod tlakem veřejnosti a médií začal mlžit, že to je nedorozumění. Jeho bytu se žádná záplava ani nedotkla. Skutečně ryzí charakter.
+1 #3 Jan Šinagl 2014-11-20 06:25
Jak malé a české – prioritně okamžitě hledat chyby na druhých. Není hlavní co říkají, ale kdo to říká. Jakoby jen dokonalí směli říkat pravdu. Potom by ji směl říkat jen Bůh. Pan Mejstřík má za sebou kus viditelné práce, např. odhalení minulosti Vojtěcha Filipa – agenta StB Falmera. Můžeme potom znevážit i Miladu Horákovou, která se jako studentka podílela na svržení Mariánského sloupu. Znám jistého Hradila, kamaráda hejtmana Haška ze kterého jako kněze má asi Bůh pramalou radost.
-2 #2 PHradil 2014-11-19 15:27
Pročpak statečný svazáček Mejstřík, který by dnes nechal zavírat lidi za to, že prý nedostatečně kritizují Moskvu, přijal před Listopadem funkci místopředsedy celoškolského výboru SSM pro ideově výchovnou práci? Tedy nejvyššího ideologa na celé AMU, kde tehdy studoval ve čtvrtém ročníku? Tohle bych namísto jeho úvah, kdo podle něho patří do kriminálu, od něj docela rád slyšel...
+5 #1 Jan Mrzílek 2014-11-19 00:30
Také bych se chtěl dožít odsouzení kolaborantů, vlastizrádců a škůdců země, kteří zde vládnou podle direktivy KGB od komunistického perestrojkového puče v r. 1989. Jenže to by zde musel být svobodný, hrdý národ, ve svobodné hrdé zemi. Z národa však dávno zbyla jen nemyslící chátra a ze země jen česká kolonie, až na čestné výjimky. Všechna media, namísto aby se zabývala soustavným hanobením země prezidenty a politiky z Andropovsko Gorbačovské prognostické líhně KGB mají po vystavení červené karty těmto lotrům mladou inteligencí českých měst, po 17.11. jedinou starost. Totiž jestli je nebo není házení vajec přiměřené a nedotklo se náhodou příliš důstojnosti oněch lotrů. A já se ptám. Kteří pisálkové a pleticháři si dovolují brát si právo hodnotit věci cti národa a určovat mu, co smí a co nesmí. Od nepaměti zrádci země a národa a kolaboranti s cizí mocí byli spravedlivě trestáni nejvyššími tresty, a neházeli se po nich vajíčka, ale dlažební kostky. Je čas říci: Už dost bylo sametu!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)