Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno: Aktualizováno: Nepřesná zmínka o Pavlu Wonkovi coby „neodsunutém sudetském Němci“.

Aneb drží se vás jako lejno košile - Mýtus Libuše Rudinské Respekt 45/2014 - Svědectví 88-leté paní Boženy Martincové v časopise PULS-Vrchlabí 12/2014!

Dá se říci, že fáma má obvykle i charakter pomluvy, možná se mýlím, ale v poslední době jsem žádnou pozitivní fámu nezachytil. Svět je plný fám, nejvíce na nich vydělává bulvár. Fáma je jakási překroucená pravda, však se taky říká: „Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu“. V to m je její síla. Fáma posiluje vyzdvihuje především negativní rysy pomlouvaného, čímž se tomu, kdo tuto fámu vytváří a zároveň i jeho posluchači dostává zadostiučinění, že oni jsou těmi lepšími a čestnějšími lidmi než pomlouvaná osoba. Ostatně i v politice je lepší vést negativní kampaň než kampaň solidní, dobře propracovanou. Lidé si spíš zapamatují lumpárny, které druzí učinili, než to, co udělali dobrého. Lze říci, že dobře propracovaná fáma je daleko atraktivnější, než suchá profánní pravda.

 


… Z některých diskusních příspěvků, ať již zde nebo na jiných fórech, jsem se dozvěděl tuto informaci: „Wonka byl feťák, opilec a nefachčenko a to, že se cpal do politiky, bylo důsledek toho, jak z toho chlastu zblbnul. Skoro jakoby si tu smrt zasloužil. A ten jeho brácha je nemlich takový.“ Navíc, aby dotvrdili pravdivost svého tvrzení, říkali, že ho buď sami znali, nebo že to o něm věděli všichni. Kdyby byl tento hlas ojedinělý, asi bych mu nevěnoval pozornost, avšak pomluva se šíří rychlostí blesku (další charakteristická vlastnost), obdobné mínění jsem zaslechl z více stran. To už bylo na pováženou.

Asi dva diskutéry jsem znal ze stránek tohoto blogu. Persony, kterým bych ruku nepodal. Typoval bych je na vyčurané úředníčky, kteří si prostřednictvím pomluv futrují svá bojácná ega. Maloměšťáčky, jimž vše, co je jiné, než jejich uprděné živůtky, připadá podezřelé a nebezpečné, což je zřejmě společná vlastnost těchto šiřitelů fám a pomluv.

Dobrá, víme, že tito šiřitelé jsou lidé pochybného charakteru, dále víme, že bulvár je tiskovina žánru pokleslého a strany, které pouze očerňují protivníka, většinou nemají co nabídnout. Víme to, a přesto se těmto lidem neúměrně dostává sluchu, bulvár je nejsledovanější tiskovinou a strany s negativní kampaní mají vysoké preference.

I když tato fakta možná známe, jednáme, jako bychom to nevěděli a pro napadeného je sebeočista takřka nemožná. Špína je zažraná hluboko v naší mysli.

Podtrženo a sečteno, věřím, že Pavel Wonka byl statečný nonkonformní chlapík, přesto při zmínce o něm mi pokaždé na mysl vytane stín fámy a pomluvy. Jediné, jak se lze proti tomuto jedu bránit, je přijmout fakt, že na základě iracionálních pocitů nemohu soudit ani sebe ani druhé. Jed pomluvy je neomyvatelný.

Jan Lněnička

http://lnenicka.bigbloger.lidovky.cz/c/435979/Famy-pomluvy-a-Pavel-Wonka.html

* * *

Aktualizováno:

 

Z koho že to vlastně udělala Rudinská gestapáky a nacisty?

Filmařka Rudinská mluví o neodsunutém sudetském Němci Pavlu Wonkovi. Informaci vytiskl i nepozorný Respekt. A otec Wonky dokonce prý sloužil nacistům a Gestapu. Podívejme se nyní, jak fanatičtí soudruzi typu Marty Semelové bezostyšně páchají trestný čin pomluva.

Pavel Wonka neodsunutým sudetským Němcem nikdy v životě nebyl. Tuto mimořádné záludnou legendu (ne o něm, ale o jeho otci) vymyslel nějaký bezcharakterní komunista už před 70 lety a od té doby to v lidovém podání pronásleduje celou rodinu Wonkových jako prokletí v každé generaci. A tato tragédie dodnes běží, jak prokázala pomlouvačka Rudinská. Co nám říkají dobové vyšetřovací spisy, které Rudinská odmítla studovat?

Dědeček

Němcem byl pouze dědeček Pavla Wonky pan František Wonka. Babička byla Češkou. Děda byl však antifašistou a soc. demokratem. Za války se scházel s Čechy a mluvili celé roky jen o pádu Hitlera. Viz přílohy. Proto nemohl být vůbec odsunut a ani nebyl. Za války pomáhal ruským zajatcům předáváním jídla a cigaret.

Otec

Otec Pavla Wonky Ludvík Wonka byl už Čech. Po rodičích byl sice Čecho-Němcem, tedy jenom polovičním Němcem. Ovšem za 1. republiky se už roku 1930 během sčítání obyvatelstva přihlásil k České národnosti, viz příloha. Později za války se vysmíval nacistickým válečným opatřením, předpovídal pád a zkázu Německa, projevoval protinacistické smýšlení, s Čechy mluvil česky, byl k nim přátelský, zdravil je Nazdar. A proto i přes snahy rudých fanatiků ho po válce uvěznit a pomstít se mu za nějaké jiné Němce, byl už roku 1946 z toho nařčení z kolaborace zcela rehabilitován. I s omluvou. Viz příloha.

Jinak, všimněme si českých křestních jmen u děda, otce i vnuka.

Pavel

A Pavel Wonka pak byl po obou českých rodičích Čechem jako poleno. Viz občanka v příloze. Německy vůbec neuměl, s nikým z dávných předků svého strýce z Německa nebyl ve styku. Ani by se s nimi nedomluvil. Navíc se narodil 8 let po válce roku 1953 čili dávno po odsunech - nejde tedy o neodsunutého člověka ani o neodsunutého Němce. 

Je načase očistit tuto 70-letou bolševickou křivdu. Ta totiž slouží Rudinské a spol. ve Vrchlabí k rozdmýchávání nenávisti k rodině Wonkových. A k poplivání mrtvého politického vězně (vězněn v Minkovicích a v Hradci), který se z hrobu už nemůže hyenám bránit…

J.Kubík, Konfederace politických vězňů ČR,

26.11.2014

Wonka Frantisek Pilar svedectviWonka Frantisek Erlebach svedectviWonka Ludvik ceska narodnost potvrzeni MV CSSR 1930

 

 

 

 

 

 

* * *

P.S.

V LN ze dne 26.11.2014 ve článku „O jednom selhání historiků“, píše autor Petr Zídek, že Libuše Rudinská byla na premiéře a na sociálních médiích vulgárně urážena. Na sociálních médiích je urážen kde kdo. Nicméně jako přímý účastník premiéry v Jihlavě a v Praze mohu dosvědčit, že autorka nebyla vulgárně urážena, jen vystavena oprávněné, tvrdé, věcné kritice, byť pochopitelně mnohdy velmi emotivní na hranici vulgarity. To se stalo Johnu Bokovi. V Lucerně se za to autorce omluvil. Petr Zídek prokazatelně nepíše pravdu. Naopak o vulgárních vyjádřeních vůči historiku Petru Blažkovi Rudinskou, formou SMS, se vůbec nezmiňuje, ačkoliv byly historikem Blažkem obratem zveřejněny. Proto jeho komentář působí dost podjatě a neobjektivně. Doufejme, že alespoň dokáže napsat objektivní hodnocení chystané knihy o Pavlu Wonkovi autora Petra Blažka. Mimochodem ČT pokračuje v propagaci tohoto pomlouvačného dokumentu. Právě odvysílala další reklamu na tuto dokumentaristickou ostudu!

Jan Šinágl, 27.11.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.82 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Jan Mrzílek 2014-12-02 14:51
["Jan Šinagl"]Byl snad každý kdo podepsal vstup do KSČ či „spolupráci“ s StB automaticky zločinec a každý kdo nepodepsal vzor občanské ctnosti?... Naprosto souhlasím. Pasivní členství v KSČ či NSDAP ještě automaticky nemusí znamenat, že ta osoba musí nutně být zločincem. Poněkud zarážející je, že se k jejich zvráceným extremistickým ideologiím mouhou po zveřejnění jejich zločinů stále hlásit někteří lidé. Cosi v jejich lidství musí být velmi pochroumané. Zločinu ve všech režimech však vždy věrně sloužili a slouží bolševici. Většinová chátra bez morálních zábran, bez svědomí. Iniciativně slouží každému, kdo má moc a velmi přiléhavě pro ně platí "Poturčenec horší Turka". A bolševici nikdy nejsou pasivní. Za prospěch, moc a bohatsví vymění všechno. Jsou to udavači i věznitelé, agenti i kati. Jsou to zvrácené zrůdy a nelze je vymýtit. Vždy se znovu objeví a škodí.
-1 #3 Jan Šinagl 2014-11-27 22:08
Byl snad každý kdo podepsal vstup do KSČ či „spolupráci“ s StB automaticky zločinec a každý kdo nepodepsal vzor občanské ctnosti? Bohužel těch co podepsali a přežili, byla většina. Což vypovídá o tom kdo a jak byl pro zločinný komunistický režim nebezpečný. Doporučuji ruský film LEVIATAN. Je i o Pavlu Wonkovi a i o tom, co se opět stále více stává realitou i u nás! Těžko bude presentován jako „dokument“ Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje.“
+1 #2 JMÉNA POMLOUVAČŮ..!! 2014-11-27 12:53
Libuše Rudinská a Michal Janoušek,

Libor Dušek z KRNAP Vrchlabí,

kpt. Luděk Ouředníček z StB Trutnov,

Josef Mikáska z Divadelního klubu Vrchlabí

a další jedinci projevující nenávist a národnostní nesnášenlivost k rodině Wonkových a pomáhající soudružce Semelové/Rudins ké.
-2 #1 Jan Mrzílek 2014-11-27 12:20
Fáma obvykle obsahuje nepravdivou nebo polopravdivou, špatně ověřitelnou, zkreslenou zprávu, jejím cílem je obykle ovlivnit mínění a jednání větší části veřejnosti. Např. Zítra se bude zdražovat benzín. Očekávaným výsledkem bude prudké zvýšení nákupu v síti čerpadel.
Pomluva je šíření lživé informace o konkrétní osobě či osobách, jejím cílem je poškodit tyto osoby, případně přinést výhodu nebo zisk pomlouvače na úkor pomlouvaného.
Obhajoba češství Pavla Wonky je sice věcně správná, nicméně z ní trochu mrazí. I kdyby byl Sudetským Němcem, je snad zločin nebo zvácenost být příslušníkem nějaké národnostní skupiny? Mohlo by to být důvodem omlouvání vraždy, šíření štvavých pomluv? Není spíše správné ukázat na pomlouvače, zločince a vrahy?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)