Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel Vezen svedomi“Člověk nemusí přimout lež. Stačí, že přijmul život s ní a v ní. Už tím totiž stvrzuje system, naplňuje ho, dělá ho, je jím.” Václav Havel, Moc bezmocných, říjen 1978

Článek Libora Duška O svobodné tvorbě, svědomí a hrdinech "nové doby" o dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ je další ukázkou neobjektivnosti, resp. lží a nízkých pomluv. O úrovni autora svědčí i jeho poznámka na konci článku. BL připustí pouze názor jedné strany. Aby nebyl ohrožen či vyvrácen. Přiložený e-mail jejich „šéfredaktora“ Jana Čulíka je ubohost sama – profesní i lidská. Tuto zkušenost s panem Čulíkem jsem už udělal několikrát. Napadat druhé by BL šlo, ale postavit se věcně, demokraticky k jinému názoru v žádném případě. Podobně se chová i Neviditelný pes, kdy odmítá zveřejnit mé komentáře k tématům kterým se věnuji a kde jsem často přímo i nepřímo napadán. BL řádím ke stále více se odhalujícím stoupencům Kremlu a starých struktur. Svému jménu dělají ostudu. K poctivé britské novinařině mají asi tak daleko, jako Putin k demokracii. Alespoň víme kdo je kdo.  

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Jan Culik Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 8. 12. 2014 23:32:49

Předmět: Re: Fwd: prosba k otištění

 

Vážený pane,


vidím, že se vám píše lehce, ale důsledkem může být opravdu velké soudní odškodné. Musel byste dodat důkazy, že všechny interviewované osoby v tomto filmu byli estébáci. Jinak si koledujete o milionové odškodné.


A ohrožujete jím i nás.


S pozdravem


Jan Čulík

Britské listy


On 12/08/2014 08:13 PM, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. wrote:


Vážená redakce četli jsme vyjádření L. Duška k filmu Rudinské a proto Vás prosíme o otištění 2 příspěvků jeden nyní přeposílám děkuji Jiří Wonka …

* * *

Paní Rudinská,

 

pan Jiří Wonka Vás přivedl k nám domů dne 8.11. 2013, protože jsem jedna z posledních pamětníků, která znala rodiče bratří Wonkových. Ludvík Wonka byl velmi slušný člověk, přestože byl ze smíšeného manželství, mluvil krásnou, perfektní češtinou, byl to chytrý, sečtělý člověk.

Po léta tady někdo šíří, a to mě rozhořčuje, nehorázné lži na jeho adresu, že byl členem nacistických organizací a podobné nesmysly. Ludvík Wonka byl manželův spolužák zde ve Vrchlabí v české pokračovací škole. To byla škola pro učně a chodili tam hoši i děvčata všech řemesel, které se učili. Pan Wonka, můj muž a ještě nějaký Tonda Pospíšil seděli spolu v jedné „škamně“, jak se tenkrát dřevěným školním lavicím říkalo. Ty škamně byly vždycky pro tři žáky. Můj manžel, pan Wonka a ten Tonda byli velcí přátelé. Škoda, že Pan Ludvík Wonka tak brzo zemřel v pouhých 28 letech, pro mého muže to bylo velmi bolestivé, protože ti dva mužští si výborně rozuměli. Proto mě nyní rozčililo Vaše tvrzení v Reflexu, který napsal p. Petr Vrabec, že jste p. WONKU OZNAČILA ZA KONFIDENTA GESTAPA.

Je mi z vás paní Rudická opravdu na zvracení, vždyť znesvěcujete památku těch, kteří se již nemohou bránit. Styďte se. Proč jste mě vystříhala z filmu jako všechny ostatní, kdo mohou podat pravdivé svědectví o rodině Wonkových ?

Nemohu pochopit Vaši nenávist a takové nařčení pustit do světa. Jiří Wonka a jeho dcery tady musí bydlet a takových pomluv se chytá lůza jako vždy v dějinách.

Opakuji Vám znova důrazně, že Ludvík Wonka nebyl žádný nacista, kde jsme se znovu ocitli, že takové nařčení pustíte do světa. Již dříve jeden člověk primitivní toto rozšiřoval, myslím, že to dostal jako stranický úkol on také tu rodinu nemohl znát, přišel sem v roce 1945   „budovat“ pohraničí. Kdyby byl pan Wonka nacista, to by můj muž rozhodně se s ním nebavil. Toto jsem o Ludvíku napsala a také říkala před kamerou a je mě to vše líto do jakého bahna jste klesla.

 

Ve Vrchlabí 31.10. 2014                                                                  

Božena Martincová

ul. Boženy Němcové 849

543 01 Vrchlabí

* * *

Dodatek k prvnímu dopisu.

Paní režisérko.

…………Spíš Paní Rudinská. Režisérko je příliš uctivé – ke gaunerovi

Dnes se mi dostalo, proč jste nedodržela slovo a nepozvala mě na promítání filmu o Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí. A ten Váš hnus jste zase promítala v Jihlavě. Dále jste na televizním kanále zase špinila Ludvíka Wonku. Tomu se nestačím divit, že i přes to, že jsem Vám důrazně řekla, že ty řeči o otci Pavla jsou nehorázný nesmysl od jednoho praštěného komunisty a že na tom není zbla pravdy...

Já jsem ho osobně znala /toho komunistu/ a několikrát jsem mu důrazně řekla, že jsem Ludvíka Wonku osobně znala jako kamaráda a spolužáka mého nezapomenutelného manžela a kdybych Ludvíka neznala osobně, tak bych dala na jednání mého muže, ten by se s nějakým gestapákem nebavil ani ho nezval k nám na návštěvu. Takže to je nehorázný nesmysl a moc by mě zajímalo, kdo vám to odsouhlasil, doporučil nebo poručil ten film tak sestříhat a moje svědectví vynechat. To byl jistě nějaký pořádný komunista, který týral lidi a ještě je po smrti špiní.

Čekám, že mě napíšete, kdo to je a já si to s ním vyřídím. Má veliké štěstí, že je můj muž už po smrti, protože by jste on i vy svoje dostali. Já se vám divím, že jste přesto, že jste ode mě věděla pravdu, přesto jste jednala tak, jak jste jednala. Jsem zvědavá, jestli se to od vás dovím. Jenže, je to asi takový komunista, že se válí v milionech a nebo má takový důchod, že se obyčejným lidem protáčí panenky. To je gestapák komunistického režimu, takoví mlátili lidi až je umlátili k smrti a dnes, když nemohou dělat svoje krvavé řemeslo, tak alespoň po Wonkových házejí jedovatou slinu.

A takoví lidé, jako jste vy, jim sednou na lep a pomlouvají. Mrzí mě, že u vás takovýto živel má větší váhu, než já, která Ludvíka znala jako manželova kamaráda. A že to byl člověk laskavý a čestný, protože takový byl i můj muž, a rozhodně by se nepropůjčil k přátelství s člověkem, který byl u Gestapa nebo u SS. Protože se taky o to zajímám a mlčet nebudu, protože z těch pomluv padá stín na mého muže, který naopak byl členem odboje.

Ale pozor paní režisérko !

Nyní vám napíši něco, co jsem za těch hrozných 40 let zažila na vlastní kůži. Byli jsme s manželem 3 krát vyhozeni ze zaměstnání, protože si špinaví lidé usmysleli, že si sednou na jeho židli. A představte si, že osud jim tu jejich špinavost vrátil, aniž bychom se o to snažili jediným slovem: Já jsem ze staré evangelické rodiny, kdy slovo se drželo, žilo se mravně, slušně, kdy se ctili staří lidé a rodiče a pomluva a špína, ať mravní nebo vylhaná se nepěstovala.

Při posledním vyhazovu jsem svému nadřízenému řekla, že dělá chybu, že nás vyhazuje, že Osud mu to za nás vrátí, podle biblického „Hoď do světa dobro, vrátí se ti dobro, hoď do světa zlo, pomluvu a bezpráví, totéž se ti vrátí . Chechtal se, až se za břicho popadal a do roka umíral na rakovinu takovým způsobem, že prosil doktory o umrtvující injekci. Ti mu ji samozřejmě nedali a tak si zkusil své. Jestlipak si na mě vzpomněl a taky se tak strašně smál, když umíral.

A jiný případ. Manžel přijal jednu zaměstnankyni ze soucitu, protože byla svobodná, její pracoviště se rušilo, tak ji přijal a ona se mu odvděčila tak, že si vymyslela na něj různé hovadiny, aby se dostala na jeho místo. Toho mého dobráka to tak mrzelo, ale já mu řekla, že ať nechá vše být, že bude od osudu potrestaná tak, že bychom ji to ani nepřáli. Také se stalo, ta jeho místo trikem dostala, pak se vdala, měla chlapečka a Osud zasáhl, jejího manžela zabila televize, protože se v ní šťoural a ona s malým dítětem zůstala sama. A tak bych mohla vyprávět ještě více.

A vy děláte totéž, že pomlouváte někoho, kterého jste neznala ani nemohla a věříte nějakému pomlouvači, který má na svědomí možná ledacos, tak pozor !!!

Nepřeji vám nic zlého, ale já osud nikoho neovlivním ani nechci, ale na to biblické hoď do světa dobro, na to věřím, protože to sama jsem zažila.

Nevěřím, že mě napíšete jméno toho, který vám pokynul nebo odsouhlasil, že jste jednala tak, jak jste jednala, protože určitě nejste statečná, abyste hájila pravdu, raději přistoupíte na lži a pomluvy a za tím, co jste slyšela od očitých svědků. Vy nejste z těch, kteří stojí za pravdou a tím pádem Pavlu Wonkovi nedosahujete ani po kotníky, protože ten za svou pravdou, za kterou stál, se nechal raději umlátit.

Končím proto, všechna čest jak Ludvíkovi, tak jeho synovi Pavlovi.

Byli to slušní a čestní lidé, ale někomu lézt někam, víte kam, za svůj prospěch.   

                                     

Ve Vrchlabí 1.11. 2014

Božena Martincová

ul. Boženy Němcové 849

543 01 Vrchlabí

* * *

Britské listy jsou komunistický plátek. Nic jiného od nich nelze čekat. Docela mne pobavilo, že mne paní Rudinská nazývá „internetovým extrémistou“. Jako „extrémista“ jistě žádný zákon neporušuji. Budou-li ve společnosti dostávat tolik prostoru a podpory tak bezcharakterní lidé, můžeme se v budoucnu dočkat i takového zákona. Slova Václava Havla z roku 1975 mají stále svoji varující platnost.

 

Jan Šinágl, 11.12.2014

* * *

Požadavek zaplatit za trailer k dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ 20.000,-Kč, byl odmítnut

O aktivní spolupráci Pavla Wonky s StB nemáme doklady

* * *

„Dnešní nátlak má formy jemnější a vybranější. A i když i dnes existují politické procesy (jejichž mocenská zmanipulovanost je každému známá), reprezentují už jen hrozbu krajní, zatímco hlavní váha je přenesena do oblasti nátlaku existenčního.“

Dopis Václava Havla Gustavu Husákovi, duben 1975

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)