Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Duka HavelVčerejší zádušné mše za presidenta Václava Havla u příležitosti třetího výročí jeho skonu byla nezapomenutelná. Kázání pražského arcibiskupa Dominika Duky pronesené spatra bylo kázáním o nás, každém z nás. Na záznamu ČT 24 začíná od 13:28 min. Díky veřejnoprávní ČT za tento přenos. Bohužel projev zazněl na ČT jen jednou. V Událostech zopakován nebyl, což by každá normální veřejnoprávní ČT učinila. Místo toho jsme se dozvěděli kde se co konalo, ale o podstatném nic. Neschopnost, nebo záměr? Zdeformovaní udržují nevědomě zdeformované ve zdeformovanosti, nebo naopak vědomě? Na každý pád takovýto styl zpravodajství pomáhá udržovat obyvatelstvo v nevědomosti, zhlouplosti, o to snadnější manipulovatelnosti a ovladatelnosti.  Václav Klaus ani Miloš Zeman se nezúčastnili. Podstatné nepodstatné nepostrádalo a nikomu nechybělo.

Problémem doby je, že každý dnes může mluvit o všem a ke všem díky internetu, bez ohledu na kvalitu. Kvalita se tak utápí v moři informací, včetně nekvality. Veřejnoprávní média musí preferovat kvalitu a ne se snižovat na povrchní zpravodajství o nepodstatném, často připomínající bulvár.

Dominik Duka připomněl, že Václav Havel byl symbolem návratu svobody a demokracie a jeho 6 bodů, pro které bychom si ho měli vážit: 1) navázání styků s Izraelem 2) navázání styků s Vatikánem 3) pozvání Papeže 4) pozvání Dalajlami 5) vstup do EU 6) vstup do NATO. Obdivuhodně připomněl odkaz Jana Palacha.

Velikost Václava Havla plně ocení až budoucí generace, jak už je tradicí v naší zemi. Vyspělé země na to generace nepotřebují.

President Václav Havel nám ukázal směr. Je jen na nás, zda převáží totalitní minulost, pošle nás opět na Východ, či si zvolíme nesnadnou, ale důstojnou cestu ke svobodě a demokracii. Začíná u odpovědnosti každého z nás. Stamiliony obětí komunismu po celém světě a jejich odkaz nás k tomu zavazují a povinují. Otroctví, bída, nebo odpovědnost, svoboda a demokracie? Zatím máme ještě volbu!

 

Jan Šinágl, 19.12.2014

* * *

Debata s Respektem: Listopad 89, ÚSTR a spor o výklad dějin

Nezapomínejme na odkaz Václava Havla, nikdo to za nás neudělá

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (10 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)