Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Jedinou z podmínek, kterou vláda zmírnila, je jazyková vybavenost kandidátů. Ti musí umět anglicky, francouzsky nebo německy, příslušnou certifikovanou zkoušku si však nově mohou doplnit až do konce příštího roku. …

Včerejší rozhovor v Událostech na ČT s ministrem vnitra Chovancem byl další ukázkou neschopnosti redaktorů. Logické otázky typu: Závazné podmínky nebyly kandidátům známy? Pokud byly, co to o jejich kvalitě vypovídá, když se hlásí a nesplňují všechny podmínky? A pokud vyhlášeny nebyly, co to vypovídá o kvalitě zadavatele i kandidáta, který se hlásí na něco, kde mu podmínky známé nejsou? Ministr Chovanec nám tak nepřímo sdělil, buďte bez obav, najdeme takového, který bude pod kontrolou a bude nás, rozuměj politiky, poslouchat. Znalost cizí řeči je prkotina, to se naučí při své práci za rok! Další ukázka českého Kocourkova a zbytečného vyhazování peněz.

Samozřejmě osvědčeny francouzský systém vzdělávání státních úředníků nepřipustíme. Tam si musí budoucí úředník projít tvrdým, náročným systémem. Proto jsou i váženými, respektovanými osobami. Obávám se, že tato náročná kritéria by u nás nesplnil snad žádný. Zcela jistě ne ti, kteří byli dosazeni na svá místa politiky! Jedním z nich bude zcela jistě i budoucí „superúředník“. Slouha za slušné peníze se v naší zemi vždy našel. Snad je dobrým signálem, že se v prvním kole přihlásili jen tři slouhové?!

Nedivme se potom, že zemi opouštějí skutečně schopní „superúředníci“, pro které je perfektní znalost alespoň jednoho světového jazyka naprostou samozřejmostí. Loni opustilo naši zemi 30.900 obyvatel. Škoda, že statistiky neuvádějí o jak kvalifikované lidi se jednalo. Pochybuji, že by zemi opouštěli příjemci štědrých sociálních dávek?! Daleko spíše to budou schopní a vzdělaní lidé, kterých si jiné země budou vážit a které výsledky jejich práce použijí smysluplně. Je otázkou, kdo bude v budoucnu vydělávat na sociální dávky, když ti co tvoří hodnoty poctivou prací zemi opouštějí stále více?! Ve svoji úspěšnou budoucnost v rodné zemi už přestali věřit.

 

Jan Šinágl, 24.12.2014

* * *

Začalo nové výběrové řízení na služebního náměstka

Vláda vyhlásila nové výběrové řízení na náměstka ministra vnitra pro státní službu, podmínky pro uchazeče zveřejnila na svém webu. Předchozí konkurz skončil nezdarem poté, co ani jeden ze tří přihlášených zájemců nesplnil zadaná kritéria. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) po pondělním jednání vlády uvedl, že tentokrát doufá ve vyšší počet uchazečů. Zájemci mají zaslat své přihlášky na adresu ministerstva vnitra do 2. ledna. Každý uchazeč musí být alespoň čtyřicetiletým, plně svéprávným, bezúhonným a vysokoškolsky vzdělaným státním občanem ČR s negativním lustračním osvědčením. Uchazeč musel vykonával nejméně čtyři roky praxi ve vedoucí funkci ve správním úřadu, územním samosprávném celku, instituci EU, mezinárodní organizaci nebo vykonával obdobné činnosti jako uvolněný člen zastupitelstva kraje anebo obce s rozšířenou působností. Kandidát také musí disponovat bezpečnostní prověrkou alespoň na stupeň "důvěrné". Jedinou z podmínek, kterou vláda zmírnila, je jazyková vybavenost kandidátů. Ti musí umět anglicky, francouzsky nebo německy, příslušnou certifikovanou zkoušku si však nově mohou doplnit až do konce příštího roku. ČRo, 23.12.2014

* * *

Loni se do ciziny vystěhovalo téměř 31 tisíc lidí

Z Česka se do ciziny každoročně vystěhovávají tisíce lidí. Loni za hranice odešlo 30.900 obyvatel republiky. Příliv cizinců po letech poprvé jejich odchod nedorovnal. Vůbec nejvíc lidí se od poloviny minulého století do zahraničí vypravilo před deseti lety. Bylo jich skoro 35.000. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Po pádu komunistického režimu, kdy se otevřely hranice, začali Češi a Češky odcházet do ciziny za studiem či za prací. Mimo hranice někdejšího společného státu začali lidé odcházet hlavně po roce 2001. ČRo 23.12.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)