Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putinovy deti vojaci… Za povšimnutí stojí scénář této „hry“: Je rok 2020. USA jsou těsně před rozpademPutin mlady v důsledku dlouhé politické a ekonomické krize. Zbytky jejich jaderného arzenálu představují hrozbu pro celý svět. Jednotka ruských sil zvláštního určení Specnaz „Osvobození“ je vyslána k jejich neutralizaci, neboť – a teď, čtenáři, pozor – „tato území se nám budou ještě hodit“ – v originále „veď eti zemlji nam ješčo panadobjatsja“ - „Členstvo v proteroristickej agresívnej organizácii NATO pod imperiálnym vplyvom USA, alebo členstvo v prebyrokratizovanej Európskej únii postupne sa meniacej na všeeurópsky superštát nie je v tomto smere absolútne žiadnou garanciou istoty ani zábezpekou slobody a zachovania suverenity SR.“ V Moskvě musejí mít radost. A co teprve až se podobná bojůvka objeví i v Praze! …

V neděli 18.ledna 2015 proběhne mezi 11 a 18 hodinou na území Národního parku Losí ostrov v Jaroslavském rajonu města Moskvy vojensko–taktická hra „Přepad“. Organizátory jsou ruské polovojenské organizace Naša Armija, Hnutí Nová Hranice a společnost ENOT, zabývající se organizací dodávek vojenského i nevojenského materiálu povstalcům na Ukrajině. (Detaily v ruštině ZDE)

Jak zabavit jaderný arzenál

Minimální věk účastníků je čtrnáct let. Organizátoři po celou dobu hry zajišťují za účastnický poplatek tisíc rublů nejenom velení, spojové prostředky a výstroj – světelné zbraně a vesty, zaznamenávající každý „zásah“, ale i horký čaj a šašlik.

Za povšimnutí stojí scénář této „hry“: Je rok 2020. USA jsou těsně před rozpadem v důsledku dlouhé politické a ekonomické krize. Zbytky jejich jaderného arzenálu představují hrozbu pro celý svět. Jednotka ruských sil zvláštního určení Specnaz „Osvobození“ je vyslána k jejich neutralizaci, neboť – a teď, čtenáři, pozor – „tato území se nám budou ještě hodit“ – v originále „veď eti zemlji nam ješčo panadobjatsja“.

Ve stejnou chvíli se však k raketám pokouší dostat skupina islámských náboženských fanatiků „Odplata“, jejichž cílem je odpálit jaderné zbraně na území USA „v odplatu za léta útlaku národů světa“.

A aby to nebylo tak jednoduché, máme tu ještě Vojensko-průmyslový komplex USA, který v posledním tažení zrodí „svoje finální dítko“, nazvané „Skynet“, a vysílá první prototypy svých bojových kyborgů „na ochranu tohoto zlověstného systému“. Pokud se nepodaří jaderné zbraně neutralizovat, Skynet je využije k rozpoutání jaderné války proti Rusku….

Bojovým úkolem útočníků je odhalit ukrytou základnu pro odpalování raket, dobýt ji a rakety neutralizovat (Osvobození) nebo odpálit na cíle v USA (Odplata). Pokud se jim to nepodaří, zvítězí Skynet…

Tolik scénář. Nejde ale zdaleka jen o hru.

Dotažený koncept Hitlerjugend

Za posledních deset let se v Rusku rozrostla síť stovek podobných „vojensko-vlasteneckých organizací“, propojených s armádou a jednotkami ministerstva vnitra, a sdružující desítky tisíc členů.

Řídí je překvapivě podrobná legislativa, určující metodiku i výstroj do nejmenších detailů, a podřizujících je vedení státu – rozuměj prezidentu Putinovi.

Protože nejsou formální součástí ozbrojených sil, nevztahují se na ně žádná omezení mezinárodních smluv či případná inspekce. Jako nástroj indoktrinace mladé generace je to nepřekonatelné. Stejně nepřekonatelné jako nástroj agrese a dobyvačných tažení „dobrovolníků“, ke kterým se stát nemusí hlásit.

Z pohledu fungování Putinovy posttotalitní diktatury jde o doopravdy působivé dopracování konceptu známého kdysi jako Hitlerjugend a SS.

Svatá matička Rus

Nadřazenost Ruské říše v hranicích bývalého Sovětského svazu nad zbytkem světa je, spolu s paranoidním obrazem zkaženého a k zániku předurčeného Západu, nejmenším společným jmenovatelem ideového zařazení těchto skupin.

Hrdě ho prezentují na stovkách webových stránek a fór, kde se mísí úsměvná přeřeknutí bývalých politruků o potřebě obrany a budování „socialistické vlasti“, zbožňování masového vraha Stalina, s kozáckými závazky hájit prezidenta Vladimira Vladimiroviče do posledního dechu či tmářskými obrazy světa, ovládaného Satanem a čekajícího na osvobození jediným mravným národem na světě „svatou matičkou Rusí“.

Ale všechno je prý v nejlepším pořádku, protože ve skutečnosti jde pouze o zvyšování fyzické připravenosti mládeže, utužování kolektivu, pobyt v přírodě – a navazování na krásné tradice obrany vlasti.

Pobočky na Slovensku, možná v Česku?

Takže ani z poboček ruské organizace Stjag založených na Slovensku, v Makedonii nebo v Srbsku nemusí mít nikdo strach.

Jenom na Slovensku, podle jednoho z videí, působí už dvanáct klubů vlastenecko-vojenské organizace „Slovenskí branci“. Na jejich webových stránkách, kupodivu, o spolupráci s ruskými vojensko-patriotickými „kluby“ nenajdete ani slovo, ale jeden citát z programu SB stojí za to:

„Členstvo v proteroristickej agresívnej organizácii NATO pod imperiálnym vplyvom USA, alebo členstvo v prebyrokratizovanej Európskej únii postupne sa meniacej na všeeurópsky superštát nie je v tomto smere absolútne žiadnou garanciou istoty ani zábezpekou slobody a zachovania suverenity SR.“

V Moskvě musejí mít radost. A co teprve až se podobná bojůvka objeví i v Praze!

http://hlidacipes.org/prepad-usa-vikendova-bojova-hra-ruske-obdoby-hitlerjugend/

* * *

Putinův dlouhý stín

J.Š.19.1.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.93 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #9 Patrik 2015-01-26 03:40
Cituji Švindlnágl:
Tááák a přesně na tohle jsem čekal. Jen jsi Šinágle potvrdil, že jsi omezenec. Ano, příspěvky jsou opravdu jadrné, ale vyplodit dedukci, že když někdo nesouhlasí s americkou agresí a jejich celosvětovou vojenskou účastí a propagandou vůči Rusku, které jim stojí v cestě k celoplanetární nadvládě, že je to "stoupenec Putina, to chce hodně velké IQ!!!

No teda ty seš vizitka rusáků. Jenom posledních 100 let dokazujete, že na tuto planetu nepatříte.
+1 #8 Švindlnágl 2015-01-25 19:26
Tááák a přesně na tohle jsem čekal. Jen jsi Šinágle potvrdil, že jsi omezenec. Ano, příspěvky jsou opravdu jadrné, ale vyplodit dedukci, že když někdo nesouhlasí s americkou agresí a jejich celosvětovou vojenskou účastí a propagandou vůči Rusku, které jim stojí v cestě k celoplanetární nadvládě, že je to "stoupenec Putina, to chce hodně velké IQ!!!
+2 #7 Jan Šinagl 2015-01-25 11:04
Projev níže - Švindlnágl ( , IP: 109.202.89.69 ) – ponechám výjimečně jako varování, jaké stoupence má Putin, Zeman a Klaus.
-1 #6 Švindlnágl 2015-01-24 14:46
Reagane: Jak dlouho bude svět snášet Americkou agresi všude po světě? Kolik zemí bombarduje Rusko a kolik USA v současné době? Jste tady všichni tací vymrdaní fanatičtí antiruští čůráci jako Šinágl? Pak si nic jiného než americký fašismus nezasloužíte. Bohužel to odsereme s vámi!
-1 #5 sibolet 2015-01-20 19:20
Rus v cizině a jeho pohled literarky.cz/.../...
+4 #4 Jan Šinagl 2015-01-20 11:21
Moderní zbraně, které dostávají rebelové a které vyjmenoval premiér Jasenjuk, řekl že jsou neprodejné a k dostání pouze a jenom na ministerstvu obrany v Rusku.
+3 #3 Reagan 2015-01-20 11:09
Jak dlouho bude ještě Západ a USA tolerovat Ruské agrese,nenávist a Rudé zlo,jak dlouho?

www.youtube.com/.../
+4 #2 Reagan 2015-01-20 07:59
Vážný problém Sobotkovi vlády:
Dosud není zakázána Komunistická strana,viz:NSDA P zcela zakázána v sousedním Německu.
Dosud není zakázána ani propagace komunismu( je soustavně propagují dnešní komunisté viz:Gottwalda,S talina,Srp a kladivo atd) a nacismu.Vše povolené a v souladu?
+2 #1 Vitezslav Haramule 2015-01-19 23:25
Japonci take podcenovali Spojene Staty a jak dopadli.Ve dvou velikych mestech se vyparili jak Snehurky.Kdyby k necemu takovemu doslo na teto planete tak rus bude chraneny zivocich UNESCEM.Nebo si myslite ze vsechno o USA vite protoze je to na internetu?Budou toho ti moskalove litovat,dopadno u opravdu spatne.Prave nyni jim zdrazili pohanku o 50% a vojak musi zrat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)