Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

v norsku kradou deti demonstrace 2… odstranění Pavla Hasenkopfa, o jehož morální integritě nemám důvod pochybovat, z případu, vedou mne k závěru, že jde spíš než o skutečnou nespravedlnost o manipulaci veřejností i státními orgány. …

Shlédněte vypovídající, úvodní reportáž ČT 168 hodin. Europoslanec Petr Mach: „Já nepotřebuji číst ve spise, ve spise může být cokoliv.“ Europoslanec Tomáš Zdechovský: „V politice se nebudu držet ani minutu a odejdu, když se mýlím.“ Hlas zdravého rozumu – ministryně M.Marksová: „Děti nesmí být zneužívány k politické propagandě.“

Ve věci jsem napsal poslankyni Chalánkové, europoslancům Machovi a Zdechovskému – e-maily doručeny, příjem nepotvrzen, nereagováno. Dnes jsem napsal velvyslankyni ČR na Slovensku ing. Livii Klausové – e-mail doručen.

* * *

Chalánková (TOP 09): Jde o zájmy českých občanů

… Paní ministryně by si měla uvědomit, že v Norsku jsou bezdůvodně do adopce směrovány děti s českým státním občanstvím (a mimochodem i s občanstvím Evropské unie) a s vlastní českou rodinou. Je skandální, pokud tvrdí, že by se politici do takových kauz vměšovat neměli. Je to naopak jejich povinností. Pokud vláda a premiér Sobotka s podporou sněmovny v tlaku na Norsko vytrvají, otevřou se dveře domů dalším dětem, které úředníci ÚMPOD doposud znali jen podle jmen z úřednických lejster. Sníží se tím současně pravděpodobnost, že se podobné bezpráví bude jednou dít i rodinám v Česku. 

P.S.

Paní poslankyně zřejmě vůbec neví, jak děsivá je situace v ČR a pokud ano, tak Bůh nás chraň před takovými politiky, navíc s titulem MUDr. Tento článek je masivně šířen různými médii. Článek „Norská kauza přebila jiné případy“, od Michaely Kabátové v LN, ze dne 31.1.2015, už nikoliv?! Proč asi. J.Š.

* * *

V pochybnostech odebrat

Ke kause norského Barnevernu a jím odebraných dětí Evy Michalákové jsem měl zprvu ambivalentní postoj, ale postupem času jsem se přiklonil k názoru, že norské orgány jsou zřejmě v právu: emoční, hysterická kampaň v českých mediích, připomínající podobné organisované Jiřím Fialou a jeho suitou, již, čím méně jsou v právu, tím víc křičí (arciže v právu někdy bývají), spolu s rovněž typicky fialovskou neochotou zveřejnit jakékoli relevantní dokumenty, a naposledy odstranění Pavla Hasenkopfa, o jehož morální integritě nemám důvod pochybovat, z případu, vedou mne k závěru, že jde spíš než o skutečnou nespravedlnost o manipulaci veřejností i státními orgány. Naštěstí je význam těchto kampaní v zemi, jejíž armáda, včetně bojové techniky, by se patrně rozložila dříve, než by dospěla k první státní hranici, celkem snadno pominutelný. …

* * *

Poslankyně Chalánková a europoslanec Zdechovský se dušují, že budou stejně aktivní i v ostatních případech. Doufejme, že k tomu už nedojde a že jim snad dojde něco jiného. Poslanec a europoslanec by měl vědět, znát a podle toho se i chovat. Pokud vědí a přesto se chovají nedůstojně, potom jsou omylem politiky a měli by dělat něco jiného.

 

Jan Šinágl, 6.2.2015

* * *

Zasadí se politici stejně intenzivně za uneseného Otíka z Česka na Slovensko jako o neunesené děti v Norsku?!

Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast!

* * *

Matku, jíž norské úřady odebraly syny, v úterý asi přijme premiér

S českou matkou Evou Michalákovou, které norské úřady odebraly před více než třemi lety syny, by se mohl příští týden sejít premiér. Schůzka by se měla konat v úterý ve Sněmovně. ČTK to oznámila mluvčí petičního výboru na podporu rodiny Kateřina Jurigová. Podle ní Michalákovou bude v Česku provázet její norská advokátka, matka převezme i peníze ze sbírky na podporu rodiny. Úřad vlády zatím schůzku nepotvrdil. ČRo, 6.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2015-02-12 15:41
Jen abyste nebyla zklamaná Vy, paní Duřtová? Ptejte se proč byl odejit čestný právník Pavel Hasenkopf? Všichni soudí, ale kdo z nich četl rozsudek a soudní spis? Vy ano?Norská velvyslankyně to řekla přesně: „Soud nemúže bezdůvodně odebrat děti matce.“ Proč se mlčí o katastrofální situaci u nás, kdy se i mezinárodně obchoduje s dětmi? Osud malého Otíka Vás nezajímá, kdy táta po 34 soudech „vyhrál“, máma jej unesla na Slovensko a odmítá vydat – už 4 roky!!! Odpovědní mlčí a nekonají. Oslovil jsem všechny politiky, kteří se zajímají o norský případ, napsal i velvyslankyni ČR Livii Klausové do Bratislavy. Ani nepotvrdili příjem, ačkoliv pošta byla doručena, mlčí. To je pro mne vypovídající. Pro romská paterčata se mohla veřejnost a politici „strhnout“, rodina je v rozkladu, díky hloupé „péči“ státu. „Bílá“ čtyřčata z Kroměříže žijí v nouzi, ale rodina drží pohromadě. Doporučuji se více předem informovat, než vynášet předčasné, neodpovědné soudy.
+1 #1 M. Duřtová 2015-02-12 15:17
Pane Šinágle, v tomhle jste mne tedy zklamal... :-(.
Já si spíš myslím, že kdyby nebylo paní Chalánkové, veřejnost by se vůbec nic nedozvěděla a ÚMPOD by dál vesele pokračoval v jeho nečinnosti. Sama mám s tímto úřadem jisté zkušenosti (ve srovnání s případem "norských" dětí "pouhé" vymáhání výživného ze zahraničí a předtím nepochopitelná "pochvala" z jejich strany za absurdní a "moudré" rozhodnutí českobudějovick é soudkyně Markéty Menšíkové-Franz ové). Myslím, že paní Chalánková je jedním z mála politiků, kteří nemyslí jen na své vlastní zájmy a že bychom ji měli spíše ocenit...!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)