Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masin snToto stanovisko pana Mašína je k dispozici s podmínkou, že bude zveřejněno celé, bezMasin Josef jn sebemenší změny, nebo se slovy, větami, odstavci vyjmutými ze souvislosti - Doufám, že soudci rozhodující o těchto základních lidských právech si jsou vědomi své morální zodpovědnosti vůči této zemi. Přeji jim rovnou páteř! - Listina základních práv a svobod, čl.11: Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje.

Postoj mého bratra, zrovna tak jako můj, k návratu našeho majetku, byl vždy stejný a nikdy se nezměnil. Můj bratr Ctirad ani já jsme se nikdy nezřekli vlastnických práv k nemovitostem naší rodiny v Lošanech a v Olomouci. Žádný souhlas k převodu vlastnictví na kohokoliv jsme nikdy nikomu nedali.

Pro zajímavost: Ctirad ani já, byť i komunistickým soudem, jsme ke ztrátě majetku z jakéhokoliv důvodu odsouzeni nikdy nebyli. Majetek nám byl komunisty ukraden!

Naše sestra Zdena má právo domáhat se s naším souhlasem našich vlastnických práv, je-li to v této postkomunistické společnosti dnes nutné, nebo vůbec možné, Ctiradovým i mým jménem, bez naší osobní účasti.

Není mým úkolem dokázat, že tato země má právo řadit se k civilizovaným zemím, v nichž každý jedinec má právo na osobní štěstí, svobodu a majetek. Toto je principiální otázka, kterou si musíte rozhodnout sami. Dobrá příležitost pro Nejvyšší nebo Ústavní soud dnešní České republiky.

Případ našeho rodinného majetku není v dnešní České republice ten jediný, kdy se musí oprávnění vlastníci domáhat před českými soudy svého práva, a to v převážné většině s neúspěchem.

Sametová revoluce byla dobře připravená. Komunisté si zvolili svého prezidenta, který jim zaručil beztrestnost a propůjčil zahraniční kulisu. Jeho alkoholismus a "neortodoxní" morální hodnoty jim byly zárukou spolehlivé spolupráce v novém, nyní kapitalistickém hospodářském zřízení.

Pomocí kontinuity zákonů hospodářská moc a rozkradené majetky zůstaly v rukou těch, kteří je rozkradli a v rukou jejich nových přátel, kteří vstoupili do hry v rámci privatizace. To, co nebylo rozkradeno nebo vytunelováno a nachází se ještě v rukou tohoto státu, je používáno dnešní politickou elitou k nákupu hlasů voličů.

Doufám, že soudci rozhodující o těchto základních lidských právech si jsou vědomi své morální zodpovědnosti vůči této zemi. Přeji jim rovnou páteř!

Josef Mašín, 15.2.2015

---

A Paul Zverina k tomu dodává:

Listina základních práv a svobod, čl.11: Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje.

http://hedvicek.blog.cz/1502/cesi-kradou

* * *

Podle statistik máme nejvyšší počet supermarketů na obyvatele v Evropě, heren a kasin, vedeme i počtu pohřbů bez obřadu?! Konzumací alkoholu, drog, jejich konzumací školáky, včetně kouření už na Základních školách, se také může „pochlubit“ málokterá země. Něco je hodně špatně s naším národem, pokud jím ještě vůbec je. Ani rodina nemůže být dobrá a kvalitní, když ji vedou špatní a neschopní rodiče a často se rozpadá. Naše země své nejlepší „rodiče“ vyhnala, pozavírala, pokud je rovnou nezavraždila a to po generace. Nachází se v morálním a mravním deliriu, po kterém už následuje jen bída a bezvládí. Žijeme stále více materiálně, stále méně duchovně, přestáváme se zajímat o sousedy, nekomunikujeme přirozeně o to více nepřirozeně, konzumujeme „jídlo i myšlenky“. I proto jsme stejně, ne-li více náchylní na manipulaci jako za totality. Nenajdeme-li sami ještě sílu včas se začít bránit, budeme umět zase jen naříkat, stěžovat si na osud a obviňovat za to druhé. Tentokrát by už za nás nikdo nebojoval a umíral. Musíme si pomoci umět sami a dokázat, že jsme svobody a demokracie hodni. Otrokem se člověk stane snadno, pokud čeká, že to za něho odpracuje někdo jiný.

Jan Šinágl, 18.2.2015

* * *

Aktualizováno:

P.S.

Sledoval jsem pořad o Číně na ARD. Jako země laciné produkce Čína definitivně končí. Lidé požadují vyšší mzdy, roste sociální napětí. Některé firmy už převádějí produkci do Kambodže (až 4x menší mzdové náklady). 400 milionů mladých Číňanů z venkova se přestěhovalo za prací do měst. Otřesný byl případ mladé rodiny, kdy rodiče pracují 12 hodin denně, 7 dní v týdnu, bez nároku na dovolenou. Pouze o svátku Draka mají pár dnů volna, spíše hodin na návštěvu svých třech dětí, které vidí jednou ročně. Obávám se, že si vůbec nevážíme a nedoceňujeme, jak si žijeme u nás po materiální stránce. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #2 Doplnění k bezpráví 2015-02-22 20:57
Celé ty rozsudky vypadají jako pokračování bolševického práva, tedy totalitního bezpráví. Spousta soudců bylo v KSČ nebo mají rudé myšlení dodnes. Nechce se jim vracet majetek antikomunistům za jejich odboj. Je proto nutné co nejdříve si zajistit chybějící plné moci Josefa a potomků Ctirada pro sestru Zdenu k vymáhání dědictví a pak komunistům vypálit rybník novou žalobou bez formálních vad. Rozhodně to nevzdat ! Je to už na dosah. Držíme palce.
J.Kubík, účastník vojenského odboje.
-3 #1 souhlas s P.Zvěřinou 2015-02-22 20:06
S odkazem na Listinu základních práv a svobod čl.11 lze plně souhlasit. Listina je totiž vyšší právní norma než Občanský zákoník a proto se jí soud měl řídit, když mu Obč. zákoník nestačil. A pokud soudu chyběly souhlasy ostatních dědiců, nebylo nic jednoduššího, než si tyto souhlasy od nich vyžádat. Totéž samozřejmě může učinit i paní Mašínová, aby věci urychlila. Pokud si vezme advokáta, jistě si s tím poradí.
J.Kubík

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)