Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaObčane, trhni si nohou (a ty, Ústavní soude, taky) – Strougal - Mikina - Úklid Ústí - Chybička se vloudila - Laura a její policajti - Šikanosní zajištění peněz na účtu vydavatelů Hitlerových projevů skončilo

… Na další vynikající úspěch má zaděláno česká policie: po uvěznění nedávno zemřelé rudé prokurátorky Ludmily se jí po ani ne 26 letech podařilo vypátrat, kdo byl ministrem vnitra v době, kdy na hranicích se Západním Německem a Rakouskem zabíjely narušitele dráty, do nichž bylo přivedeno vysoké napětí, a dokonce se nyní zjistilo, kde se tato osoba po celou dobu před spravedlností skrývá: totiž na své chatě v Jizerských horách. Blahopřejeme; Mossad i se svým únosem Adolfa Eichmanna musí před takovou rychlostí a efektivitou zblednout závistí. …


* * *

Občane, trhni si nohou (a ty, Ústavní soude, taky)

Není to náš případ a nevíme proto, které trojoslí u Městského soudu v Praze se toho dopustilo, avšak potvrdit rozsudek soudu I. stupně ohledně poškozeného, jemuž byl rok neoprávněně zadržován řidičský průkaz, že soud neshledal důvod pro přiznání peněžité náhrady žalobci, samotné konstatování, že právo žalobce bylo porušeno, je dostačující. Žalobce v důsledku nezákonného rozhodnutí nemohl používat k cestě do zaměstnání osobní automobil, tato skutečnost nepředstavuje zásah do práv žalobce, neboť jde toliko o výsadu, kterou žalobci umožňuje jeho majetková situace, jak o tom píše David Záhumenský, máme za v krajní míře pobuřující.

Možnost užívat osobní automobil se tak opět stává nenárokovou buržoasní výsadou, za niž musí být každý státu vděčen a pokud je o ni nezákonně připraven, postačí, že to stát milostivě připustí. Logice, zdravému rozumu i Ústavnímu soudu, který nedávno judikoval přesně opačně, navzdory.

Aktualisováno.
Přispěním právního zástupce nepoškozeného můžeme zveřejnit rozsudky obvodního i městského soudu. Z posledně jmenovaného, vydaného senátem vedeným soudružkou soudkyní Jiřinou Jislovou, ocitujme: Konstatování porušení práva je plnohodnotnou formou zadostiučinění, kterou není na místě bagatelizovat, když dle ust. § 31a odst. 2 OdpŠk v případě jednotlivých forem odškodnění přichází do úvahy na prvním místě. Tesat! Anebo aspoň vkusnou formou vpravit do hlavičkového papíru používaného orgány veřejné moci, jež jsou zpravidla téhož názoru: pokud pochybí občan, je třeba přísně jej potrestat, pokud stát, postačí konstatování.

* * *

Štrougal

Na další vynikající úspěch má zaděláno česká policie: po uvěznění nedávno zemřelé rudé prokurátorky Ludmily se jí po ani ne 26 letech podařilo vypátrat, kdo byl ministrem vnitra v době, kdy na hranicích se Západním Německem a Rakouskem zabíjely narušitele dráty, do nichž bylo přivedeno vysoké napětí, a dokonce se nyní zjistilo, kde se tato osoba po celou dobu před spravedlností skrývá: totiž na své chatě v Jizerských horách. Blahopřejeme; Mossad i se svým únosem Adolfa Eichmanna musí před takovou rychlostí a efektivitou zblednout závistí.

Ovšem pozor, ještě není vyhráno: jak píše Blesk, klíčovým důkazem má být posudek z oboru elektrotechniky, který má doložit, že dráty, kterými komunisté obehnali zemi na začátku padesátých let, porušovaly i tehdejší předpisy. Takže pokud si komunisté k provozování svého vraždícího zařízení vydali právní předpis, řekněme vyhlášku ministerstva vnitra, vše je v nejlepším pořádku a Lubomír Štrougal vyjde z procesu nevinen.

* * *

Mikina

Nový vývoj zaznamenal i případ závadového trička se slovanským symbolem. Teplický státní zástupce Pavel Norek podal obžalobu, v níž víceméně jen převyprávěl Zouharův diletantský posudek. Z toho důvodu ji vystavovat nebudeme, nestojí to za tu práci s anonymisací. Avšak jednu pasáž přesto ocitujeme, protože připravit své čtenáře o tento plod ducha teplického jurisprudenta by bylo kruté: K subjektivní stránce je třeba uvést, že z hlediska působení obviněného je zjevné, že si byl vědom významu symboliky na svém tričku. Jeho úmysl je dále projeven tím, že obviněný byl oděn do mikiny, kterou měl rozepnutou takovým způsobem, aby uvedený symbol na tričku byl jasně viditelný, a na druhou stranu mikina sloužila zároveň ke snadnému zakrytí této symboliky v případě potřeby. Alternativní vysvětlení, totiž že obviněný si mikinu oblékl, neboť mu byla zima, proti této brilantní konstrukci přirozeně nemůže obstát.

Únorového Osla jsme si vyplýtvali, proto se P. Norek za tuto hluboce logickou a zločincovy temné rejdy nelítostně rozkrývající inferenci bude muset spokojit s náhradním oceněním ad hoc, s rudou stužkou prokurátora Vyšinského. Blahopřejeme!

* * *

Úklid Ústí

Ústí nad Labem je zvláštní město: představitelé samosprávy se tam rutinně fackují s herci a když druze jmenovaný zveřejní na Facebooku (IMHO celkem nevkusný) vtip, hned je z toho trestní stíhání. Víra, že stíhání verbálních deliktů učiní z této země šťastnější místo k životu, jeví se být tristně nevykořenitelnou.

* * *

Chybička se vloudila

Vzpomínáte si na věčné litanie poslance Daniela Korteho, že orgány činné v trestním řízení neposkytují postiženým osobám informace o ukončených odposleších, vymlouvajíce se tu na to, tu na ono? Věru, neposkytují. Příkladmo o odposlechu svého serveru nařízeném v létě 2011 jsem nebyl dodnes notifikován, pravděpodobně proto, že jsem jej provozoval jako součást organisované zločinecké skupiny a/nebo že moje trestná činnost na něm páchaná pokračuje.

Občas se arci vloudí chybka a Lukáši Beerovi bylo sděleno, že jeho server byl od dubna 2013 odposloucháván. Což otevírá prostor pro zajímavé právní možnosti. Jako první krok nyní sprostý nevinný požádá o nahlédnutí do odposlechového spisu a pokud mu soud nevyhoví, bude mít nabito na zajímavou ústavní stížnost.

Aktualisováno.
Vedlejším produktem je zatím zjištění, že KSZ si vyžádalo od soudu spis a zvažuje dovolání. Nejvyšší soud je ta nejkomunističtější instituce v celé české justici a pro soudruha prokurátora Vagaie může theoreticky nalézt pochopení, ale spíše bych to neočekával: rozhodnutí městského soudu respektuje judikaturu Nejvyššího soudu a ten by musel svou rozhodovací praxi obrátit o 180 stupňů, což je těžko myslitelné i s úvahou nových okolnosti zostřeného boje proti pravicovým extremistům (v širším slova smyslu, tedy proti každému, kdo není z výdobytků této postkomunistické hry na demokracii a imitace právního státu dostatečně nadšen).

* * *

Laura a její policajti

Tak učebnicový příklad zneužití pravomocí, jímž se navíc policie ještě pochlubí v mediích, se tedy nevidí.

Pornoherečka vystupující pod uměleckým jménem Laura Crystal řídila pod vlivem drog a bez platného řidičského oprávnění, resp. se zákazem řízení. Přesto, milí policisté, nejste oprávněni ani poskytovat mediím video z jejího zadržení, ani jí poutat ruce za zády. Zákon o policií praví jednoznačně, že pouta lze přiložit, pouze je-li důvodná obava, že může být ohrožena bezpečnost osob, majetku nebo ochrana veřejného pořádku anebo že se osoba pokusí o útěk. Nikoli z důvodů jiných, notabilně k ukojení ega nějakého zakomplexovaného blba v uniformě.

* * *

Šikanosní zajištění peněz na účtu vydavatelů Hitlerových projevů skončilo

Dnes uvolnila banka osmimilionovou blokaci na účtu společnosti guidemedia, nařízenou policií v souvislosti s vydáním knihy projevů Adolfa Hitlera. Nezákonný zásah tak trval 1 rok, 5 měsíců a 11 dnů.

Připomeňme si při této příležitosti, kdo je pod příslušným usnesením podepsán: policejní komisař Michal Spáčil a státní zástupce Jan Petrásek. Oba mohli a měli vědět, že trestní stíhání je v rozporu s judikaturou Nejvyššího soudu, avšak za jejich chybu zaplatí někdo jiný, daňový poplatník.

Společnost guidemedia se bude po státu domáhat, vedle zhruba sedmdesátitisícových nákladů obhajoby, náhrady újmy ve výši pět milionů korun, což je částka zcela přiměřená s ohledem na to, že odnětím finančních prostředků byla po dobu půldruhého roku efektivně zbavena možnosti podnikat a její samotné finanční přežití lze za těchto okolností hodnotit jako malý zázrak.

* * *

J.Š.26.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)