Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Augsburg vyhnani 3 230515Níže uvádím výňatky z článku Petra Kozelky z Práva, uveřejněného 30. 5. 2015Augsburg vyhnani 2 230515 v Novinkách.cz

Myslím, že už dávno nastal čas, abychom jako lidé a Češi přiznali sobě i světu, že litujeme genocidních krutostí, jimiž se několik desítek či stovek naši psychopatických předků provinilo na svých bezbranných německých spoluobčanech po skončení druhé světové války. Tito zabijáci a trýznitelé se provinili i proti Českému národu. Oni uvrhli na nás ohavnou hanbu nepochopitelným krutým týráním a vražděním bezbranných mužů, žen a dětí.

Je to skryté trauma v hloubi našich duší a každý duševně zdravý občan Čech a Moravy se sotva může ubránit orosení svých očí při představě těch zvěrstev.

Augsburg vyhnani 1 230515Je nepochopitelné, že ještě sedmdesát let po těch hanebných událostech jsou mezi námi lidé, kteří překonávají toto trauma v sobě okázalým siláckým prohlašováním, že to byla spravedlivá odplata. Nechápou, že tak kulturní národ jednat nemůže. Obyčejní občané, poslední generace starousedlíků, měla právo pokojně žít ve svých rodištích. Právě oni, a ne gestapo a okupační justice však byli nevinnými oběťmi. Bylo mezi nimi tolik kulturních, vynalézavých a podnikavých lidí, že za tři desítky let přeměnili relativně zaostalé Bavorsko na prvořadý spolkový stát. Za tu dobu my jsme se zařadili mezi národy světa z desátého místa někam do druhé stovky. V tom smyslu nám tu dokonce chybějí.

* * *

S nápadem pozvat Sudetoněmecký landsmanšaft do Brna s tím, že by se tam mohly konat příští Sudetoněmecké dny, přišel jihomoravský lidovecký zastupitel a někdejší krajský radní David Macek.

„Přál bych každému, aby osobně zažil uvolněnou atmosféru setkání tisíců našich sudetských krajanů, pracovitých a přátelských lidí se silnou vazbou k naší vlasti. Snad nám už brzy dojde, jak obrovský potenciál pro rozvoj českých a moravských regionů v sobě ukrývá tato skupina v Bavorsku,“ prohlásil Macek.

„Ať si něco takového vůbec nedovolují, to je něco strašného. My jsme byli zavření v koncentračních táborech, pamatujeme Kounicovy koleje, kde gestapo mučilo naše lidi. Já sama jsem koncentrační tábor zažila. Nikdy nic takového nedovolíme, my nezapomeneme! Bylo by dobře, aby se tito lidé přišli podívat do památníku v Kounicových kolejích, aby viděli, co se tu za války dělo,“ je razantně proti landsmanšaftu v Brně Matyášková.

„Nevidíme důvod se někdejším brněnským Němcům, kteří v minulosti způsobili tolik příkoří i utrpení českému národu, za cokoliv omlouvat,“ končí svoje stanovisko odbojáři.

Petr Kozelka, Právo

* * *          

Tak tedy vážení odbojáři, omluvu už máme za sebou, už jste to zaspali. Udělali to státníci. Co nám ještě chybí, je chovat se jako slušní, sebevědomí a přátelští lidé. Ne jako nachytaní uličníci.

 

30. 5. 2015  

Vrbík, Zlín

* * *

1945: The Savage Peace - Krutý mír

Dotazník pro Tomáše Pecinu – Češi versus Sudetští Němci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Mrzílek 2015-06-01 05:14
Nejsem přítelem laciných pozérských omluv.Nemyslím, že bychom se měli omlouvat,nemáme za co.Benešovy dekrety byly osobní legislativní zločinnou aktivitou samozvaného,nik ým nezvoleného vlastizrádce,kt erý se zmocnil úřadu presidenta republiky neústavní cestou.Zločinů proti lidským právům,občanský m svobodám a lidskosti se nedopustil český národ jako celek,ale konkrétní zločinci-samozv aní mstitelé a ti musí být zjištěni, usvědčeni a tvrdě potrestáni.Bylo to v době,kdy byl stát všestranně rozvrácen a státní správa řádně ještě nemohla fungovat.Nemůže tudíž být viněna z toho, že nezabezpečila pořádek a ochranu práv svých občanů.Stejně však musí být posuzovány konkrétní případy zločinů proti státu a proti lidskosti v jednotlivých konkrétních případech ze strany Sudet.Němců v letech 1937-45,a to jak jednotlivců, tak organizovaných protistátních skupin, které zavinily osud SN.Je nutno jasně a jednoznačně odsoudit každé paušalizování viny na základě příslušnosti k jazykové či národnostní skupině.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)