Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kde domov můj …? Pan Miloš Zeman – Prezident České  republiky. Pan Bohuslav Sobotka – Předseda vlády  České republiky. Pan Robert Fico – Předseda vlády Slovenské  republiky. Pan Jan Zahradil - Europoslanec Poděbrady, 26.května  2015

Vážení pánové, již delší dobou se potýkám s obrovským strachem  způsobeným tématem Islámský stát a uprchlíci. Nechápu, že tyto  oprávněné obavy nesdílí většina evropských politiků či představitelů humanitárních organizací: jsou toho názoru, že jediným řešením  současných politických, jistě obrovských potíží,  je přestěhovat celé národy z jiných  kontinentů do Evropy. Je to pro mne  naprosto nepřijatelná představa, nesmyslné a obrovsky nebezpečné řešení.  Evropští politici snad chtějí zlikvidovat Evropu ?! Chtějí přestěhovat do Evropy nejen kulturou naprosto odlišné obyvatelstvo, ale dále infiltrovat do Evropy velmi vynalézavé bojovníky Islámského státu. K  čemu vede tato evropská velkorysost?

Západní  Evropa přivedla na tento kontinent milióny obyvatel převážně islámského vyznání, naservírovala jim na stříbrném podnose bydlení, vzdělání a k čemu to nyní vede? Tito lidé se nyní spojují s Islámským státem, vybaveni znalostí jazyka, vzděláním, mentality Evropanů, technických vymožeností, které nyní dají rádi do služeb vražedného, nelidského režimu „státu“, který se rozpíná  neskutečným způsobem. Jeho bojovníci a jejich přisluhovači se množí jako moli a  člověk je proti nim bezmocný. První generace přistěhovalců přišla coby sluhové Evropanů, často z  kolonií apod. Dále jako levná pracovní síla, která byla  vděčna za životní podmínky, ve kterých v Evropě mohla žít, byt´ byly  jakkoliv skromné. Současná generace  už vděčna není: chce Evropanům ukázat svou moc. Mají vzdělání poskytnuté Evropou, dokáží se orientovat ve světě a jsou vítanými spojenci  Islámského státu.

Několik let jsem učila na  Univerzitě Karlově zahraniční studenty  češtinu. Za jednoho z nich, Kurda z Iráku, v současné době blízkého  spolupracovníka prezidenta Barzáního, jsem se málem provdala. Jsme stále  v kontaktu, ačkoliv jsme se několik let  neviděli. Myslím, že znám mentalitu  Arabů. Jsou velmi spojeni se svým etnikem, mnohdy nespolehliví,  ačkoliv jinak pohostinní a  milí. Pracuji od roku 1990 v cestovním ruchu, všude ve světě mám přátele různých národností a různých vyznání. Ale  nechci, aby v České republice vznikly arabské ulice či jiné  čtvrtě. Jak jsem nyní  vděčna za dříve uzavřené hranice a jak ráda bych je nyní obnovila ! Příslušníci určitých národností se  rozmnožují geometrickou řadou, za  krátkou dobu by nás pohltili, takže bychom se necítili jako doma. Vidíme v jiných zemích, jak musí jejich vlastní obyvatelé neustále brát  ohledy na jinou kulturu a  musí zatlačovat tu svou: viz případ jedné italské  školy, kde ředitel odmítl vystavit jesličky, protože by se  arabské děti cítily špatně!

Minulý rok jsem byla na měsíčním jazykovém pobytu v Anglii, z toho  tři týdny v  Manchestru. Chtěla jsem bydlet v původní britské  rodině, poznat její kulturu, zvyky, hovořit kvalitním jazykem. První  bydliště bylo u Číňanky a druhé u rodiny z Jamajky. Ostatní studenti na tom byli  podobně. Když jsem jela do centra autobusem, na Piccadilly station, ulici lemovaly  po několik kilometrů arabské obchody, restaurace apod. Všude kolem byli sice obyvatelé Velké Británie, ale dle barvy kůže každý mohl poznat,  odkud původně ten či onen je. Jak dobře jsem se cítila ve Skotsku,  v Edinburgu, kde jsem opět mohla  dýchat, kde kupodivu tento problém nebyl. Nikdy jsem se tak netěšila domů jako  po měsíci v Anglii. Těšila jsem se na naši  kulturu, na naše lidi, na zemi, kde není masově mezi obyvatelstvem zastoupen  celý svět. Každý by měl žít ve své zemi, ve své  kultuře. V rámci turistiky se  ráda seznamuji s kulturou jiné země, respektuji zvyky a  tradice daného národa, ale chci si zachovat vlastní identitu. Chci, aby si naše  země zachovala svůj charakter.

Nechápu, proč nás evropští politici  neustále nutí být druhou Francií nebo Británií. Pokud některé země chtějí mít jako své obyvatele  příslušníky naprosto odlišných kultur, je to jejich právo. Jen  nechápu, proč se dívají skrz prsty na Českou a Slovenskou republiku, která jejich názor nesdílí. Je absurdní, viz německý tisk, apelovat na Čechy a Slováky  argumentací poskytnutím azylu v roce 1968 pro naše  občany. Emigranti v roce 1968  byli pro Evropu, hlavně Švýcarsko nebo Německo požehnáním. Přišli  vzdělaní lidé stejné kultury, kteří nikoho neohrožovali,  pilně pracovali, nikoho neomezovali. Takové uprchlíky bychom i my vítali s  otevřenou náručí!

Před několika dny jsem byla na akci v jedné rezidenci velvyslance. Jeden z  účastníků, Evropan, mi  řekl, jak dobře se cítí v  České republice, kde nejsou Arabi, Černoši apod. masově zastoupeni. Nechci, aby to vyznělo rasisticky. Jde o to, že lidé určité kultury by se ve své zemi měli cítit doma a to se nedocílí tím, že se k nám nekompatibilní národy přestěhují. Pokud u nás žili „exotičtí“ cizinci  dříve, bylo to pro nás opravdu milé obohacení, viz Mireček z  filmů o „Básnících“, student se zamiloval do  české dívky a zůstal zde, proč ne, pracovní důvody, naprosto v  pořádku. Ale to byly případy jednotlivé, přirozeně vzniklé.

Neustálým ustupováním a přijímáním desítek tisíc uprchlíků jen Evropa zve k  trvalé návštěvě i další uprchlíky. Nikdy už  je totiž nikdo nepošle zpět! O  to více si převaděči budou mnout ruce a pokračovat ve své činnosti. Nejsem stratég ani politik, ale vím naprosto  jasně, k čemu tento masový  příliv uprchlíků a cesta  ústupků povede. Infiltraci nežádoucích osob,  rozmachu islámu a zničení kulturní  Evropy. Asi vypadám jako člověk bez citu, který si sedí v teple a nechce pomoci  lidem, kteří strádají, a to vskutku obrovsky. Tak to není.  Věnuji se charitě dlouhodobě a  i v této situaci jsem ochotna pomáhat, nejlépe finančně, ale směrem, jak to navrhuje Česká a Slovenská republika: v zemích, které jsou kulturně blízké mentalitě uprchlíků a vytvoření hradby zabraňující, aby se sem v  takové míře dostávali. Přesně  dle přísloví: „Podej prst,  ….“

Vážení pánové, děkuji za Vaši  trpělivost při čtení mých řádků. Jsou to velmi upřímné názory jedné občanky České republiky, která není rasistka,  má otevřenou náruč a velké srdce. Ale  také svůj jednoznačný názor na zmíněnou politickou situaci a její řešení. Velmi Vás  prosím o důrazné kroky pro zachování naší identity. Nebudˇme druhou Francií s jejími  2200 mešitami… Opravdu bych se za několik let  nechtěla zoufale ptát, „Kde domov můj…?“

Srdečné pozdravy z Poděbrad PhDr.Blanka Horáková T.G.Masaryka 573 290 01  Poděbrady

* * *

P.S.

Tento text koluje po internetu. Nemohu ověřit zda je autorka skutečná, či fiktivní osoba, nicméně její text vyjadřuje obavy většiny obyvatelstva. Humanitární pomoc lze poskytovat v rozumné míře, ale dnes jde v podstatě o novodobé stěhování národů, biologický proces, ovlivněný politikou a přírodou. Evropa stárne a potřebuje mladé lidi, aby přežila. Řešení je podpora rodin, ne migrace jiných kultur a náboženství. Politici musí konat, tzn. dodržování a realizace platných zákonů, v nouzi uzavřít hranice. Nebo zákony změnit a vysvětlit to voličům, potom ale musí počítat s tím, že v politice skončí. Rozlišovat kdo má právo na asyl a kdo ne je nerealizovatelné. Příliv uprchlíků musí být okamžitě zastaven a prostředky věnovat na budování záchytných center na severu Afriky při současném tlaku politiků na konsolidaci poměrů ve válčících zemích. Samozřejmě, že by členské země měly rozhodovat dobrovolně o přijetí uprchlíků, ale neměly by přitom zapomínat na solidaritu s jinými členskými zeměmi, které nesou hlavní zátěž. Rusko má nepochybně „prsty ve hře“. Oslabení Evropy jen uvítá. Obávám se, že jde opět o velkou, politickou hru, kdy hrozí, že na jejím konci budou opět miliony nevinných obětí. Můžeme se stát jimi i my, pokud na eskalující situaci nebudeme adekvátně reagovat. Stále platí: „Svoboda je ohrožena, když síla nenachází překážky.“

 

Jan Šinágl, 17.6.2015

* * *

O stavu světa, co nás brzy čeká a bude výzvou našim skutečným schopnostem!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.20 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Katka Dyntarová 2015-06-18 10:24
Dobrý den,
paní existuje,
zde je na ní kontakt:
Blanka Horáková ()
Sama jsem si jí našla a text u ní ověřovala, před zveřejněním.
Zdraví KD

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)