Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uprchlici vlnyDnes bude vláda řešit, kolik stovek uprchlíků si může Ceská republika dovolit? V prvním kvartálu 2015 do Švýcarska přišlo téměř 23.000 utečenců, nárůst o 14% ve srovnání se stejným obdobím z roku 2014. Letos Švýcarsko očekává až 90.000 uprchlíků. Polovina z nich už získala pracovní místo. ČR má až panický strach z pár stovek uprchlíků, přitom má o 2 miliony méně obyvatel než Švýcarsko, jehož značnou část tvoří horstvo. Porovnáme-li počty uprchlíků do Švýcarska a do ČR (do konce roku 2017 1500) s počtem obyvatelstva, vychází nám, že Švýcarsko přijme cca 180x více uprchlíků než Česká republika.

Nepochybně si může i ČR dovolit přijmout tisíce uprchlíků, ale bez rizika pouze z kulturně a nábožensky příbuzných oblastí. Zcela jistě ne z oblastí islámu. Toto náboženství je mnoha směrech v naprostém rozporu s křesťanstvím, které je, na rozdíl od islámu, tolerantní k jiným náboženstvím. Nutně by to vedlo v budoucnosti ke konfliktům, jaké se už dnes projevují ve Švédsku, Anglii či Francii. Bylo by jen otázkou času kdy tato biologická vlna získá na síle a vlivu i díky demografickému vývoji. Z titulu jejich víry není možná jejich asimilace v naprosto jiném kulturním prostředí a bude se ho přirozeně pokoušet změnit. Multikulturalismus zcela selhal. Nevím o žádném západním politikovi, který by si postavil svoji vilu v arabské čtvrti, či českém poblíž romských ghett a dodali tak váhy upřímnosti svých slov. Na internetu koluje tento text:   

… Až se budou vyplácet Romům dávky jen z peněz, které odvedou za práci jiní Romové, tak se změní přístupy těch ostatních  k nim. Toto není vtip, ale pohled nás obyčejných občanů a nejde opravdu o žádný extrém (poznámka pro vedoucího kanceláře Rady vlády pro záležitosti  romské  menšiny Martina Martínka.)

Názor občana, který píše romskému  aktivistovi:

Jakým způsobem se majorita podílí na nízké vzdělanosti Romů? Pokud je mi známo, tak nárok na vzdělání mají všichni stejně nastavený. Proč  romské etnikum, žijící tu staletí nedokázalo to, co vietnamská komunita za pár desítek let … všiml jste si, že děti vietnamských rodičů chodí do školek a škol, ve kterých patří mezi žáky s nejlepším prospěchem? A to  prosím,  sem přišli s jinou kulturou, mentalitou, náboženstvím a znalostí jazyka. Od Vás a Vám podobným jen slyším jak jste diskriminováni … a v čem? Máte stejná práva a povinnosti jako každý jiný v této zemi … jen Vaši "soukmenovci" si to zkrátili na ta práva bez povinností. Mě by zajímalo, proč potomci vietnamské menšiny, která tu žije max. 25let, žádné potíže se vzděláním a uplatněním potomků nemá?! A nastupující generace Korejců (Hyundai ) u nás studuje základní školy v angličtině. Indové z  Mittalu  v Ostravě nechávají studovat své děti na základních škole s anglickou  výukou a jak je vidět, tak nikomu barva pleti nevadí.

A pohled do historie:

Už mistr Jan Hus psal ve svých dílech, ze cikáni jsou menšina, která nikdy  nepracovala a pracovat nebude, vždy dělala a dělat bordel bude a bude stále parazitovat na ostatních lidech. Za 600 let se nic nezměnilo.

Jan Hus: "Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající !"

* * *

Aktuálním problémům s cikánskou populací se vyhýbáme, řešíme ho v podstatě vydáváním miliard jejich většině aniž bychom od nich požadovali jakoukoliv protihodnotu, jako je tomu u většiny jiných občanů. Vůči Cikánům se proto právem většina obyvatelstva cítí být diskriminována. Nespokojenost s tímto stavem ve veřejnosti narůstá. Zatím se projevuje tato nespokojenost jako ventil u protestů proti pár stovkám uprchlíků, kdy náklady jsou zanedbatelné ve srovnání s náklady státu na nepracující romskou populaci. To se může rychle změnit, zhorší-li se hospodářství. Využijí-li této situace populisté a extrémisté, nečeká naši zemi nic dobrého. Je na čase, aby vláda začala měřit všem stejně a začala konat, nechce-li brzy čelit problémům daleko větším. Může si vzít příklad ze Švýcarska.

 

Jan Šinágl, 8.7.2015

* * *

Aktualizováno 10.7.2015

Zeman podpořil přijetí prchajících syrských křesťanů

Uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by po přijetí v Česku nebyli ve šťastné situaci, myslí si prezident Miloš Zeman. Na dotaz ČTK to v souvislosti s rozhodnutím vlády přijmout 1500 uprchlíků sdělil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Dodal, že Zeman považuje za kulturně blízké syrské křesťany. O migraci budou ve Sněmovně jednat představitelé sněmovních stran s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Mluvit s nimi chce i o jejich postoji k řešení problému zadluženého Řecka. ČRo, 10.7.2015

P.S.

Porovnáme-li počty uprchlíků do Švýcarska (letos cca 90.000) a do ČR (do konce 2017 1500) s počtem obyvatelstva, vychází nám, že Švýcarsko přijme cca 180x více uprchlíků než Česká republika. Nemluvě o tom, že Švýcarsko přijímá uprchlíky trvale, dlouhé roky ve vysokých počtech. V těchto souvislostech se jeví chování českých politiků trapným. Ani Švýcarsko nemá neomezené kapacity, ale když politici nekonají, obyvatelstvo jim to v referendu připomene. J.Š.

* * *

„Svoboda je ohrožena, když síla nenachází překážky.“ Karel Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)