Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dnes dostal David Rath od středočeského krajského soudu v prvním kole za korupci osm a půl roku natvrdo a propadnutí zabaveného majetku státu. Dovolte mi při té příležitosti čtyři vzpomínky a drobet poznámek.

Vzpomínka první: Tři dny po zatčení D. Ratha mi osoba, s níž jsem se bavil o zcela jiných záležitostech, avšak kauza Rath byla živá, osoba znalá českého soudnictví a mnoha soudců více než my ostatní, mi na mou pochybovačnou otázku myslíte, že ho (Ratha) odsoudí (?), korupce se přece těžko dokazuje… velmi kategoricky odpověděla určitě ano, nemá šanci!

Vzpomínka druhá: Pár dní po zatčení D. Ratha mi osoba, s níž jsem se bavil o zcela jiných záležitostech, avšak kauza Rath byla živá, osoba znalá více než my ostatní dění a intrik v Lidovém domě, řekla: Zavinil si to sám, před pár měsíci prohlásil, že vedení ČSSD je bezzubé a že to (vedení) bude muset převzít, aby to k něčemu vypadalo. A Sobotka se to dověděl.

Vzpomínka třetí: Pár dní po zatčení D. Ratha mi osoba, s níž jsem se bavil o zcela jiných záležitostech, avšak kauza Rath byla živá, osoba znalá více než my ostatní dění a intrik v tzv. hlavní kanceláři ODS, řekla: Odeesáci jsou nadšení, z něho (Ratha) měli obavy, z měkotyblekoty Sobotky mají spíš srandu a vždycky se s ním nějak dohodnou.

Vzpomínka čtvrtá: Pár dní po zatčení D. Ratha mi osoba, s níž jsem se bavil o zcela jiných záležitostech, avšak kauza Rath byla živá, osoba, která v civilních šatech nosí služební průkaz dokládající její vyšší policejní důstojnickou hodnost (to je od majora k plukovníkovi) řekla: Ti (policisté) to na něj (Ratha) ušili, co? … ale zkurvili to… (píšu, jak jsem slyšel).

Vím, že díla placená z veřejných rozpočtů jsou z větší části provázena korupcí. Nevím jak na tom byl s korupcí D. Rath. Vím, že vydatných abonentů na flastr za korupci jsou hejna. Zmíním jen ProMoPro, tunel Blanka… a další korupční kauzy si, prosím, doplňujte sami dle libosti; kauzy úrovně republikové, regionální…

Tak si kladu otázku, proč Rath?

Protože neměl krytí, jako mají ti ostatní; krytí politické, třeba od politické strany, jež je u moci, nebo krytí policejní, či krytí sálající z pražské ulice Na Tržišti (zde sídlí ambasáda USA; jako v případě korupční kauzy ProMoPro). Rath však vadil všem: „vlastní“ straně ČSSD, přesněji jejímu současnému vedení, chtěl totiž dosednout na nejvyšší křeslo, vadil i konkurenční ODS jako potencionálně silný protivník, a ještě navíc bylo potřeba nějakého korupčníka, domnělého nebo skutečného, najít a exemplárně ho potrestat, aby se příslušné orgány ukázaly bdělými, neboť taková byla (a je) společenská objednávka.

Závěr: Vrchní padouch Calvera z filmu Sedm statečných věděl, že v Mexiku mohou krást jenom Mexičané (když totiž se svou bandou vykradl v Mexiku kostel, tak ho pronásledovala asi půlka mexické armády, vždyť co si to ten cizinec dovolil, že?; v případě, že by zloději byli Mexičané, tak by se armáda neobtěžovala). Analogicky platí, že krást v našem státě mohou jen osoby s krytím.

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/bez-kryti-flastr

* * *

P.S.

Osobně se domnívám, že Rath podlehl dojmu, že je jeden z „velkých“. Ti mu to „spočítali“ a dali patřičným způsobem najevo. Jistě toho Rath hodně ví. Byl by proto velký zázrak, kdyby si celý trest odseděl. Nezpochybňuji slova státního zástupce Petra Jiráta: „Rath si schoval stamiliony a zkusí utéct“, obávám se, že tak dalece naše justice a policie ještě nevyspěla. J.Š. 26.7.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)