Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN stary pes Zeman 110815Otevřený dopis politického vězně prezidentu republiky Zemanovi, za jeho skandální přátelství sLN zdravy nemocny 080915 východními asiatskými a komunistickými diktátory v Pekingu na náměstí Nebeského klidu, známého masakrem revoluce. Dopis prezidentovi a ČTK je od nejmladšího člena KPV Jiřího Kubíka. Vyšel v pátek večer v deníku iDNES.cz

… Nemohu mlčet k otřesným oslavám a námluvám proruského a pročínského poskoka Zemana v Moskvě a Pekingu. Tady už probíhá u hlavy státu (dříve člen KSČ) a jeho aparátu historický obrat ve vnímání komunismu jako možného řešení. Já tu ale nechci návrat okupace 68, diktátu, komunismu a lágrů jako v komunistické Číně a ve fašistickém Rusku, k nimž se jezdí ten patrně už pomatený alkoholik učit vládnout. To radši emigrace. Ale proč bych měl z domova utíkat já, když vyhnán někam na Kubu by měl být správně ten, kdo se stal vlastizrádcem. Anebo kdo ztratil poslední soudnost. Zeman kdyby byl na hradě ve 30. letech, bude se klanět i předchozím okupantům Hitlerovi a Heydrichovi. …

* * *

Prezident České Republiky

pan Miloš Zeman

Pražský hrad

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+ ČTK

 

Dotaz občana na prezidentské zastupování ČR a jejích občanů

 

Vážený pane prezidente,

 

dnes jste se v Číně jako náš reprezentant zúčastnil oslavy konce 2. světové války v Asii. Viděli jsme, jak uvedla ČT „monstrózní vojenskou přehlídkou na náměstí Nebeského klidu. Tyto pompézní oslavy se většina světových politiků rozhodla bojkotovat. Byla to největší vojenská přehlídka v dějinách Číny. Připomenutí sedmdesáti let od kapitulace Japonska přihlížely v Pekingu desetitisíce lidí, náměstím pochodovalo na 12 tisíc vojáků.

Přehlídka trvala hodinu a půl. Čína ukázala více než 500 pozemních a námořních zbraní a na dvě stovky letounů, stíhaček a helikoptér. 84 % z těchto zbraní veřejnost viděla vůbec poprvé, popsala na webu ČT parádu zpravodajka Barbora Šámalová.“

V těch zbývajících 16% známých zbraní jely m.j. i tanky, které zmasakrovaly a přejely stovky studentů ve stanech na tom samém náměstí v době studentské revoluce proti komunistické diktatuře roku 1989. Obdoby naší sametové - studentské revoluce 1989. Čínská vláda pak několik týdnů zoufale čistila všechny skvrny od krve, vnitřností a mozků, aby navždy zlikvidovala stopy masakru. A účastníky mírumilovné demonstrace zavřela do pracovních táborů a komunistických koncentráků, jakých jsme v ČR několik měli do roku 1989 i my. V jednom mi tady umučili kamaráda Pavla Wonku.

Rád bych se Vás zeptal, jak se Vám na tyto masové vrahy v těchto tancích i na tribunách při přehlídce a oslavě Vašich čínských přátel, kterou jste osobně podpořil, dívalo? A jak se Vám chodilo po dlažbě a asfaltu nasáklém uvnitř hektolitry krve studentů zavražděných vašimi čínskými přáteli? Je to příjemný pocit vžít se na chvíli do role těch vrahů a vítězů masakru a oslavovat jejich vládu spolu s nimi a se stejnými tanky na zneuctěném pietním místě jejich zavražděných obětí?

Nechce se mi věřit, že jste až takto ztratil soudnost, lidskost, paměť, empatii, úctu k mrtvým a zavražděným, úctu k lidskému životu. Že by se jednalo až o takovou poruchu osobnosti. Snad v tom bude jiný důvod. Mohu ho prosím znát?

Mezi více než dvacítkou přítomných hlav států a vlád byli vedle Vás tedy i masoví vrazi z čínské vlády premiéra Li Kche-čchianga, jeho armády a státní správy. Dále masový vrah z Beslanu (dnes v den Vaší čínsko ruské oslavy je zrovna 11. výročí masakru), z moskevské Dubrovky, z Gruzie, diktátor a ruský prezident nedemokratické země Vladimir Putin. Dále běloruský prezident nedemokratické země, diktátor a vrah opozice Alexandr Lukašenko. Dále kazašský prezident nedemokratické země, diktátor a vrah opozice Nursultan Nazarbajev. Dále súdánský prezident nedemokratické země, diktátor a vrah opozice Umar Bašír, na kterého Mezinárodní trestní soud vydal dva zatykače. Takže je zločineckým čínským státem vlastně ukrýván před spravedlností.

Lze očekávat, že všechny tyto lidské zrůdy a jejich pomahači budou jednou svými národy svrženy a mezinárodními soudy odsouzeny a spravedlivě popraveny.

Znamená Váš výrazný proruský, pročínský a prokomunistický postoj snad, že přátelstvím nebo společnými oslavami s těmito celosvětovými zločinci typu Adolf Hitler nebo Islámský stát demonstrujete shodný politický postoj, jaký tito východní diktátoři a tyrané představují? Tedy uznávání diktatur, vražd a teroru?

Vždyť tím ve světě, v Evropě a v Evropské Unii zcela diskvalifikujete naší demokratickou zemi. I náš poměrně vyspělý západoslovanský národ odedávna patřící historicky do křesťanské západní Evropy a do austroslovanských genetických kořenů. Tak moc odlišných od asiatských, barbarských východoslovanů. Jakou věrohodnost pak mají Vaše mediální proklamace rázně odsuzující obdobné diktatury nacismu a Islámského státu?

Za mlada jste přeci nesouhlasil se sovětskou okupací naší země a potlačením občanů žádajících svobodu. Dnes jste obhájcem a v Evropě vlastně podpůrným agentem ruského diktátora Putina. Dříve zločince (ve službách zločinecké organizace KGB) udržujícího ruskou okupaci a diktaturu ve východním Německu. Dnes okupujícího jiné evropské země (Krym, Gruzie) stejně jako kdysi nás - ČSSR. Ostatně Putin celý rok ignoruje Vaše návrhy na útok proti teroristům IS. Nemá zájem. Jen v případě bránění diktátora Asada.

I na podobných oslavách v Moskvě jste oslavoval spolu s komunistickými diktátory a masovými vrahy za nedemokratické země Kuba a Severení Korea. Dlouhodobě vidíme u Vás výrazně slabší (až nulový) zájem o západní představitele a západní země a výrazně silnější a radostnější zájem o východní nedemokratické země - nacionalistické a komunistické diktatury v zaostalých východoslovanských a mongoloidních oblastí. Nechvalně známých těžkým alkoholismem v Rusku, mravním a psychickým narušením většiny tohoto národa, naprostou neúctou k lidskému životu v asijských velmocích. (Čína rovněž okupuje Tibet, v lágrech odebírá zaživa orgány disidentům z opozice Falun Gong. A také drží u moci Severní Koreu, nejkrutější režim celého světa, obdobu Hitlerovy říše.)

Uvědomujete si, že jste těmto spoluoslavencům poskytl a dlouhodobě poskytujete podporu a legitimizaci moci a zločinecké politiky? Ne jen Číny. Anebo došlo k pouhému omylu a všechna tato fakta jste nevěděl a tyto politické režimy neuznáváte?

Protože jste naším prezidentem, zastupoval jste i mne, bohužel v rozporu s mojí přirozenou lidskostí, s mými morálními a právními hodnotami obvyklými ve střední a západní Evropě. Což je pro mne i mnoho mých kolegů a přátel nepřijatelné. Proto nesouhlasím s dalším pokračováním výkonu Vaší funkce takto nás zastupujícím. Nebo je podle Vás snad v pořádku, když prezident zastupuje občany v rozporu s těmito civilizačními principy střední a západní Evropy? Domnívám se, že rozhodně nikoliv.

 

Děkuji za odpověď.

 

Jiří Kubík,

právní zástupce obětí diktatury, člen Konfederace politických vězňů ČR

V Praze, dne 3.9.2015

* * *

P.S.

Kdo uzná za vhodné, přidejte se prosím s podobnou žádostí o vysvětlení na hrad, emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., i tak podpoříme ochranu naší budoucnosti před patrně nemocnou hlavou státu. Děkuji. J.K.

* * *

Doplňující komentář J.Š.

Čína už skupuje Českou republiku a nikoho to nezajímá?! Co přijde na řadu po historických českých budovách v Praze, letištích, Slavii? Bude bývalý ministr obrany a ředitel ČSA Jaroslav Tvrdík, osobně odpovědný za jejich pád, dále moci beztrestně likvidovat naši zemi a její průmysl jako Zemanova spojka mezi ČR a Čínou? Bude hlavním sponzorem fotbalové reprezentace ČR komunistická Čína? Potom už morálka a dobré mravy naši zemi nadobro opustily. Jak jsme mohli vidět v Událostech v reportáži z Číny, prezident Zeman pokorně spěchá k Putinovi a už zdálky ho rusky zdraví. Nato prezident Číny oceňuje statečnost naší země v boji proti nacismu a vyzdvihuje Juliuse Fučíka. Těžko se Zeman bavil s Putinem o Olegu Sencovovi, ukrajinském novináři.

Na kolika pietních a vzpomínkových akcích konce II.světové války v Evropě jsme viděli prezidenta Zemana osobně u pomníků Američanů a dalších spojeneckých vojáků?

Doporučuji tuto tiskovou konferenci z letošního roku o hrůzostrašném obchodu s lidskými orgány v Číně - TK Davida Kilgoura a Ethana Gutmanna – otřesná fakta z dnešní komunistické Číny! – o tom také jistě Zeman v Pekingu pomlčel. Stejně jako o Tibetu či Gruzii!

USA vybudují jako první země na světě, nákladem 2 ½ miliardy USD, MUZEUM OBĚTÍ KOMUNISMU ve Washingtonu. Základní kámen by měl být položen ke 100.výročí komunistického puče v Rusku 7.11.2017. ČR už byla pořádána o spoluprací. V roce 2007 byl ve Washingtonu odhalen POMNÍK OBĚTEM KOMUNISMU. Pomník podpořilo 12 vlád. Pouze Čína protestovala. Maďarsko tehdy poslalo 1 milion USD.

Věřme, že brzy podpoří dopis svého nejmladšího člena i vedení KPV ČR v čele s MUDr. Naděždou Kavalírovou, nositelkou Řádu TGM I.stupně. Kdo jiný by se měl jako první ozvat než političtí vězni! Je to další test o stavu naší společnosti. Mlčení poslušných, „kandidátkových“ politiků, lze očekávat. Občané by mlčet neměli ve vlastním zájmu - a zachování naděje pro uchování svobody a demokracie.

Senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, bude na své 11. schůzi, dne 16. září 2015, od 13:00 hodin (č.352, Valdštejnský palác „C2“, II.patro) od 13:45 hod. projednávat bod „petice“, kde rozhodne o dalším postupu ve věci petice občanů za odstoupení prezidenta Zemana. Tedy zda se věcí bude zabývat Senát a rozhodne o podání ústavní stížnosti pro zločin velezrady.

Dnes dosáhl prezident Zeman poloviny svého pětiletého funkčního období. Má-li naše země ještě dostatek demokratického, občanského potenciálu, neměl by mít možnost nadále škodit a ohrožovat bezpečnost a budoucnost naší země dalších dva a půl roku.

Češi si neuměli nikdy sami vládnout a být jednotní. Být jednotní uměli být pouze v nouzi a ohrožení. Jakmile nehrozilo nebezpečí, chtěl vládnou každý, sám sobě a bohužel hlavně pro sebe. Naše země si nemůže dovolit mít v čele člověka, který „reprezentuje“ její nedobré poměry a je sám příkladem nedobrých mravů a způsobů. Potřebuje osobnosti typu Karla IV. či TGM, které byly skutečným mravním příkladem a svými schopnostmi dokázaly vládnout a sloužit zemi v jejím zájmu a k jejímu prospěchu a rozkvětu. Je na čase, aby na sídle českých králů začali zasedat opět skuteční vladaři a ne osoby, mající blíže k nebezpečným sluhům, šaškům, či zločincům.

Zeman ohrožuje naši zemi daleko více než uprchlíci - za stálé podpory  Klause! Vskutku ruští sluhové, za války se takoví lidé nazývají kolaboranti!

Po Benešovi, Gottwaldovi, Zápotockém, Novotném, Svobodovi, Husákovi, Klausovi a Zemanovi, by měla být konečně éra poslušných „Russynků“ na majestátním sídle českých králů ukončena!

 

Jan Šinágl, 9.9.2015

* * *

Z knihy Ladislava Feierabenda „Soumrak československé demokracie“

... Souhra mezi bolševiky a nacisty byla dokonalá. Německo díky Sovětům se stalo vojensky nejmocnějším státem na světě a mělo zabezpečenou svou východní hranici. Stanovisko Sovětského svazu k nacistickému Německu vy­jádřil ministerský předseda Molotov, když 1. listopadu 1939 mluvil před Nejvyšším sovětem SSSR o zahraniční si­tuaci. Podle českých novin zdůraznil „v první řadě úplný převrat v poměru mezi Německem a Sovětským svazem, který vedl k vytvoření trvalého přátelství mezi těmito největšími státy v Evropě.“ V dalších svých vývodech řekl: „Válečný cíl západních mocností je prý zničení hitlerismu. Tento válečný cíl je prostě zločinný. Státní ideu jako je nacionálně-socialistická, možno odmítnout nebo přijmout, prohlásit ji však za důvod k válce je nesmyslné a zločinné. Pravým válečným cílem západních mocností je tedy uhájení jejich světovlády a další nerušené vykořisťování koloniál­ních národů“... „Sověty mají přátelský poměr k Německu. Bylo dosaženo praktické spolupráce a politická podpora ně­meckých mírových snah Sovětským svazem se již osvěd­čila. Hlavně při obtížné otázce ustanovení zájmových hranic na území bývalého polského státu. Sovětský svaz sleduje s hlubokým porozuměním boj Německa za odstra­nění versaillského systému, neboť trvá na stanovisku, že silné Německo je nezbytnou podmínkou míru v Evropě“... „Žvast o sovětizaci Baltických států je výrokem protisovětských provokací a má prospívat jenom našim nepřáte­lům. Nedotknutelnost suverenity Baltických států a zásada nevměšovat se do jejich vnitřních poměrů je docela jasně obsažena ve smlouvách o vzájemné pomoci.“

Jak se najednou otočil všemocný diktátor Stalin! Býval jedním ze strážců versaillského uspořádání v Evropě, ale nyní „s hlubokým porozuměním sledoval boj Německa za odstranění versaillského systému!“ Najednou Stalinovi ne­vadilo, že ho Hitler nepozval k mnichovské konferenci! Tak vypadal bývalý spojenec Francie a Československa.

Sovětské přátelství k Československu brzy vyprchalo. Sovětský svaz uznal Slovenský stát a zařídil v něm své dip­lomatické zastoupení. Do Moskvy přijel vyslanec Sloven­ského státu František Tiso. Byl bratrancem dr. J. Tisa, který byl 26. října jednomyslně zvolen prezidentem Slo­venského státu. Československý vyslanec v Moskvě Zdeněk Fierlinger dostal konsilium abeundi a musel v prosinci 1939 vyklidit československé velvyslanectví a odejít ze Sovětského svazu. …

* * *

Naši hrdí předci si věděli rady. Vzorem mohou být: Pravidla vztahů ve společnosti roku 1356. Z kroniky Beneše z Weitmile..


“...stanoveno právem, aby kdokoli z pánů šlechticů, vladyků nebo měšťanů, nebo kterékoli osoby laické, ať je kteréhokoli stavu nebo vynikajícího postavení, která by byla pro zločin krádeže, lapkovství nebo loupeže obžalována a nemohla se z tohoto zločinu ve lhůtě jí stanovené podle zemského práva ospravedlniti, anebo jestliže byly její přečiny obecně známé a veřejné, aby potom ta osoba navěky bezectná a beze všeho práva a nebyla připuštěna k žádným úkonům právním nebo čestným. A onen člověk, kdyby mu bylo dáno vrácení cti nebo náprava z milosti královské a neutrpí ze shovívavosti panovníkovy časnou smrt, kterou za své špatnosti zaslouží od
škodnit majetkově ty, kterým způsobil škody a i když všechno nahradí - přesto však ať zůstane bezectným a bez práva a úcty, po celou dobu svého života.“

* * *

Rusko v Česku dlouhodobě buduje „vlivové a propagandistické struktury“

… „Rusko dlouhodobě buduje v Česku vlivové a propagandistické struktury, jejichž cílem je prosazovat a chránit ruské ekonomické a politické zájmy na úkor zájmů Česka a potažmo NATO a EU,“ upozorňuje BIS. Spektrum nástrojů ruské propagandy v Česku podle kontrarozvědky začíná u ideologicky manipulovaných občanů, kteří nevědomě podporují ruské propagandistické úsilí a končí u profesionálů, kteří s Rusy spolupracují vědomě. „Zásadní vliv na české publikum měly a mají české prorusky orientované organizace či jednotlivci a jejich webové projekty, které ruské názory a argumenty českému publiku přetlumočí či podsunou a následně potvrzují kruhem takovým způsobem, že se běžný občan může domnívat, že nepřijímá ruské ideje, nýbrž názory a přesvědčení českých spoluobčanů,“ poukazuje i na mediální scénu a sociální média BIS.

* * *

Byznys ruského armádního experta v ČR: Firmě před krachem šéfuje syn Zemanova poradce generála Picka

* * *

Píseň roku 2014 „RUSKÝ ŠVÁB“, by měla být hrána denně!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 Horský 2015-09-14 12:43
Včera konečně po tolika letech začala spolupráce ČT-Art a německo-francou zského kanálu ARTE /který lze sledovat buď německy nebo francouzsky/. Takže určitě dojde i na masakr na náměstí Nebeského "klidu" a další pořady např. o Putinovi,čínské m Gulagu /opakování zítra dopoledne/i mnoha dalších týkajícících se i nás nebo ?
+3 #1 Horský 2015-09-10 12:08
Jsem přesvědčen, že i na popud "našeho člověka" jak píše putinovský tisk bude i jejich prezident Zeman, jen co dokouří cigaretu s Lavrovem se zasazovat o to, aby slovutná a objektivní Česká televize s milióny extra a každoročních odměn řediteli Dvořákovi alespoň dodatečně odvysílá německo-francou zský otřesný dokument 2009 a znovu 2014 z ARTE TV "Tiananmen" Thomase Weidenbacha a Shi-Minga o krvavém potlačení s 3.000
obětmí hlavně čínských studentů na Náměstí nebeského klidu v Pekingu nebo alespoň zopakuje poučný dokument "Muž, který se postavil tankům" z roku 2006.
Jako poděkování za mohutnou přehlídku.
Kde jsou ty doby, kdy si dědeček přál s třemi přáními stále to samé, aby k nám přišli Číňané a hned zase odešli. Šestkrát by totiž museli přes Sovětský svaz.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)