Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin TSA plakatAltualizováno: Pořad ČT 168 od 22:34 min. !!!

Koncert Alexandrovců: Protest proti znásilnění Ukrajiny při vystoupení Vondráčkové - LN Chuchma Putin TV NOVA 151015Hned po začátku vystoupení Heleny Vondráčkové se na židle v předních řadách postavili tři do pasu svlečení muži s vlajkami NATO, EU a Ukrajiny

Dne 17.října 2015, u vchodu do areálu Tipsport arény v Praze, protestovali velmi důstojným způsobem od 14:00 hod až do skončení druhého, večerního koncertu. Pořídil jsem video a mnoho fotografií, které vypovídají za vše, bohužel se mi záhadně ztratil mobil na který jsem vše natáčel. Mohu jen doufat, že jeho nálezce bude patřit k těm poctivým a ozve se mi, potom obratem tento článek o video a fotografie doplním. Článek vpravo LN, 15.10.2015.

Gulag mapa„Hned po začátku vystoupení Heleny Vondráčkové se na židle v předních řadách postavili třiBOJAR a naciste do pasu svlečení muži s vlajkami NATO, EU a Ukrajiny. Těla měli pomalovaná červenými nápisy Ukrajina, Čečna, Sýrie, Gruzie, Kavkaz, a byli osvětleni dalšími členy skupiny oMen. Tomáš Peszyński z East Europiean information centre nám k tomu řekl: „Skupina oMen dnešní akcí na koncertě ruského armádního souboru Alexandrovci pokračuje ve své snaze probudit společnost a upozornit na trvající propagandistickou agresi a rostoucí ruský vliv na společenské prostředí východní Evropy. Varuje, že metody, které Rusko používá, vedou k nárůstu strachu, neofašismu a ohrožují demokracii. Krvavými nápisy na tělech členů skupiny upozorňuje veřejnost, ale i prezidenta, že zásahy Ruské armády kdekoli po světě nepřináší rozkvět či mír, ale jen zmar.“

 

K celé dnešní akci vydávají organizátoři ještě závěrečné prohlášení, jež publikujeme v plném znění: „Alexandrovci nejsou jen hudební soubor, jsou regulérními vojáky armády, která má na svědomí desetitisíce mrtvých v Čečensku, tisíce mrtvých na Ukrajině, armády, která v těchto dnech shazuje kazetové bomby na civilisty v Sýrii. Sami si říkají zpívající zbraň a jako takové je potřeba je brát. Jsou propagandou a první výspou hybridní války zaměřené proti střední Evropě. Na tělech členů skupiny oMmen byla záměrně barvou krve vypsána jména míst, která armáda, jíž jsou Alexandrovci pyšnými členy, napadla a kde způsobila zmar: Čečensko, Kavkaz, Gruzie, Ukrajina a Sýrie. Alexandrovci písní oslavili nezákonnou anexi Krymu. Oslaví písní i brutální dokončení rozvratu Sýrie a generování milionů uprchlíků? O praktikách armády Ruské federace svědčí zprávy mezinárodních organizací, není možné, aby Středoevropan neznal tragédie, které tato armáda způsobila. Proto považujeme jak prezidentskou záštitu tohoto koncertního turné, tak i účast na něm za zjevné ignorování lidskosti, snahu o devastaci morálky české společnosti a za podporu snahy rozvrátit soudržnost a hodnoty Evropské unie.“

Akci pořádali Majdanisté, kteří vytrvale protestují každou neděli na Staroměstském náměstí. Jistě mezi nimi byli i čeští občané. Očekával jsem jich mnohem více, protože tato ruská propaganda ohrožuje naši zemi více než současný problém s uprchlíky. Zastánci a odpůrci se sešli na Václavském náměstí. Pro zemi by udělali více, kdyby společně protestovali u Tipsport arény. Nad koncertem převzal záštitu prezident Miloš Zeman

Web http://www.prazskymajdan.cz/ doporučuji sledovat! Na google se objeví pouze Svobodné forum jako jediné, které o akci informuje.

Potkal jsem náhodně u recepce Tipsport arény Karla Gotta, na moji otázku zda také vystoupí odpověděl, že ne. Zpěvačky Helena Vondráčková a Lucie Bílá vystoupily.  

Alexandrovci – takové je neznáte!

 

Jan Šinágl, 18.10.2015

* * *

Koncert Alexandrovců: Protest proti znásilnění Ukrajiny při vystoupení Vondráčkové

Piket proti invazi Alexandrovců – ne válečným trumpetám!

Rusko, 16.listopadu 2009: † Sergej Magnitskij

* * *

Rusové při náletech kosí civilisty, postříleli účastníky pohřbu, tvrdí syrští ochránci práv

Organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR) v neděli upozornila na případ civilních obětí ruských náletů v zemi. Ruská a syrská letadla pokračují v útocích ve střední a severní Sýrii.

* * *

* * *

Aktualizováno:

Tak ještě Alexandrovci: Strkanice před koncertem, zahraniční ohlasy a jízlivý článek, ze kterého mnozí uvidí rudě. Třeba Helena Vondráčková

Na protest se prý přišli podívat i samotní Alexandrovci. „Takže dobře vědí, co si o nich myslíme. Doufáme, že tuto zprávu dovezou do Ruska. A věříme, že někteří z nich začnou přemýšlet o tom, čemu se propůjčují. Určitě by se jejich talent dal využit jinak. Osobně proti nim nic nemáme. Ale je to prostě nepřátelská armáda,“ dodal Peszyński s tím, že zpěvačka Helena Vondráčková, která na koncertě Alexandrovců také vystupovala, nazvala protestující aktivisty hlupáky. „Větší pochvalu jsme ani nemohli dostat,“ pochvaloval si výsledky akce Peszyński závěrem.

* * *

RFE: Czechs Disrupt Performance Of Russian Army Choir

Published 18 October 2015

Czech and Ukrainian activists demonstrated outside an arena in Prague during a performance by the Alexandrov Ensemble, the official choir of the Russian armed forces. Protesters held signs calling the chorus "the music of war and occupation." Inside the concert hall, a small group of protesters holding Ukrainian, NATO, and EU flags tried to disrupt the show during a guest appearance by Czech pop star Helena Vondrackova, but were quickly escorted out. (RFE/RL)

* * *

Alexandrovci dozpívali a přišla vyhrocená reportáž ČT. Zároveň k počítači usedl manžel Heleny Vondráčkové, aby použil sprostého slova

Martin Michal: „Alexandrovci, naprostá umělecká nádhera. Jen drobná připomínka. Na dnešních koncertech v Praze bylo více nadšených lidí, než čítá nedemokratická pražská kavárna. Takže ta kavárna už by měla jít do pr... Jen tady otravuje vzduch.“

P.S.

Jen dodávám, že Agentura MM s.r.o., Martin Michal, Helena Vondráčková, Michaela Kocourková a Mgr. Jana Gavlasová, mne žalují na částku 3.650.000,-Kč. Ve věci podobné žaloby na Ing. Jiřího Fialu a Ing. Jiřího Štefka, VS Praha odvolání Agentury MM s.r.o. zamítl, v mém případě nikoliv. Odvolání jsem nepodal a věc se vrací ke KS Praha. Seznámíte-li se s minulostí soudkyně Romany Vostrešové, nebudete zas tolik překvapeni. J.Š.

* * *

Putin portrét člověka – tajemství ruského prezidenta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.38 (16 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 K.Mrzílek 2016-12-27 23:06
Zpívat ve vojenských uniformách mě připadá jako když faráři žehnají vojákům. Bundeswer v uniformách jak zpívá ve Smetanové síní? Obtížná představa. Kultura v uniformách je vždy podezřelá. Německá legenda filmová hvězda a zpěvačka Marlen Ditrich odešla před Hitlerem zpívat US armádě, Hitler mohl puknout vzteky. Jako náhradu získal švédskou zpěvačku Zarah Leander.
-2 #10 Jan Šinagl 2015-11-17 08:41
Paní či pane Stano, byl porušen etický kodex tohoto webu. S cenzurou to nemá nic společného. Urážky, lži a nevěcné napadání osob emotivními projevy patří do bulváru, nebo do totality. Jiné weby se brání registrací. Tato možnost byla Vámi zneužita. Téměř výlučně odstraňuji komentáře anonymní, kdy byl porušen etický kodex. Slušný člověk se pod svůj názor podepíše.
+3 #9 Stana 2015-11-17 07:27
Dobrá cenzura mistr Šinágl, psala jsem několik komentářů, které se nehodily, tak se zcenzurovaly a vymazaly. Oč jste lepší než soudruzi z KSČ? Horší jste pane Šinágl, tehdy byla diktatura proletariátu a totalita. Ted je údajně demokracie!! Vy ji svojí cenzurou porušujete. Styďte se!!
-3 #8 Bergmann 2015-10-23 13:14
No zase jsme viděli národní památku Helenu Vondráčkovou a dokonce i Karla Gotta. Vot charašo!
0 #7 Pavel 2015-10-20 18:43
Chtěl bych se zastat ČT, která opakovaně zpravodajství o Alexandrovcích odvysílala, a to v podobném duchu a se stejnými citáty jako pan Šinágl. Je ovšem pravda, že ČT byla v hodnoceních mírnější a vynechala drastické záběry z války na východě Ukrajiny. Za zhlédnutí stojí i reportáž pořadu "168 hodin".
+4 #6 K.Mrzílek 2015-10-20 00:44
Kdy si naši kulturní pracovníci uvědomí, že zvát ruský pěvecký soubor ve vojenských uniformách do Česka je připomínání sovětské okupace. Nebo jsou tak mladí, že si to už ani nemohou pamatovat?
+6 #5 L.Rudolf 2015-10-19 20:45
Rychle český národ zapomíná ..... 21.sren 1968
-7 #4 kecate nesmysly 2015-10-18 23:28
Byl jsem v Praze na vecernim koncertu. Zadneho protestu jsem si nevsiml. Meli byste tem nahatym napraskat na holou. Zrejme se stydeli ukazat. Rozhodne nesplnili Vase ocekavani. Nikdo je nevidel a nic nepredvedli.
-1 #3 Sonique Pospisilova 2015-10-18 23:02
Pražský Majdan má novou stránku www.prazskymajdan.cz/ a fungujeme hlavně na Facebooku.

Děkuji za skvělý článek.
+2 #2 5. kolona povstala.. 2015-10-18 15:50
jo,jo, a bude hůř. Zeman oceňováním agentů StB a členů KSČ, tedy zločineckých organizací uznaných takto zákonem 198/1993 Sb. docílil jejich rehabilitaci a sebevědomí do takové míry, že se ozbrojili a vytvořili soukromou armádu několika tisíc mužů. A zcela veřejně a jmenovitě vyhlásili včera do kamery ČT, že za spojenectví s NATO v případné bojové akci chtějí hned 1. den vystřílet náš parlament a celou Strakovku - vládu. Tak ať si to prý politici uvědomí, doslova řekl Martin Holkup...Co dodat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)