Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Ač jde evidentně o přímý útok na demokratické uspořádání našeho státu a rovněž o podněcování nenávisti vůči skupině obyvatelstva, v tomto případě vůči vládě a poslancům, zatím nebylo vzneseno ze strany státního zastupitelství žádné obvinění. Vzbuzuje to podezření, že soustava státních zastupitelství není schopna sama reagovat na výroky, které ohrožují naší státnost a jen laxně čeká na to, co dostane od policie. Pokud by tomu tak bylo, i ona by se podílela na ohrožení naší státnosti. Jak známo svoboda slova končí tam, kde je ohrožena svoboda druhého, kde začíná lhaní a vyhrožování. Na takové jednání je třeba reagovat rychle a rázně. 

Oslavy Dne boje za svobodu a demokracii ze 17. listopadu v Praze na Albertově mají dozvuky. Jak známo, severočeská státní zástupkyně podala obvinění na jednoho z účastníků Martina Konvičku hned druhý den za výroky, které v minulých letech učinil na svém facebookovém profilu.

Tam mimo jiné psal o namletí muslimů do masokostní moučky nebo horoval pro jejich zavírání do koncentračních táborů. Obviněn je z podněcování nenávisti vůči skupině lidí, osob nebo k omezování jejich práv a svobod, protože tak učinil na počítačové síti, která je veřejně přístupná. Lídrovi Bloku proti islámu tak hrozí trest od půl roku až do tří let. 

Jenže na stejné manifestaci, jak zaznamenala Česká televize v pořadu 168 hodin, promluvil představitele tzv. Československých vojáků v záloze Martina Holkupa, který řekl s odvoláním údajně na výrok Ernesta Hemingwaye, cituji: "Lid by měl v první den války zastřelit vládu " a pokračoval: "Vzkazuji, že se bude v takovém případě střílet ve Strakovce a v parlamentu." 

Na tyto výroky reagoval poradce náčelníka generálnígo štábu Ludvík Cimburek, který před touto skupinou varoval a upozornil, že jde o proruský spolek, který považuje NATO za zločineckou organizaci. 

Českoslovenští vojáci v záloze ve svých prohlášeních například uvádějí, že chtějí zabránit válce, kterou se snaží NATO rozpoutat, českou ústavu označují za „záměrně nedokonalou" nebo uvádí, že „zastupitelská pseudo-demokracie" ohrožuje svobodu a nezávislost. 

Českoslovenští vojáci v záloze ve svých prohlášeních například uvádějí, že chtějí zabránit válce, kterou se snaží

Na jejich úvodní webové stránce stojí, že "nepřátelé nejsou ruští vojáci, ale naši politici." V okamžiku, kdy tento text píši, má tato skupina podle počítače na jejich stránkách 5 505 příznivců. 

V čele tohoto uskupení je podplukovník v záloze a lékař Marek Obrtel, který sloužil v misi v Afghánistánu a který na sebe upozornil, když v srpnu vrátil na Hrad vyznamenání. V souvislosti s migrační vlnou svolává bývalé vojáky, kteří - zase cituji - "by byli ochotni plnit úkoly dle zadání prezidenta republiky," míní se v souvislosti s uprchlíky. 

I na to reagoval poradce ministra a řekl: "Je trapné, že podplukovník české armády nezná zákony země, ve které žije. Ostraha hranic je úkolem policie." 

Ač jde evidentně o přímý útok na demokratické uspořádání našeho státu a rovněž o podněcování nenávisti vůči skupině obyvatelstva, v tomto případě vůči vládě a poslancům, zatím nebylo vzneseno ze strany státního zastupitelství žádné obvinění.  

Vzbuzuje to podezření, že soustava státních zastupitelství není schopna sama reagovat na výroky, které ohrožují naší státnost a jen laxně čeká na to, co dostane od policie. Pokud by tomu tak bylo, i ona by se podílela na ohrožení naší státnosti. 

Jak známo svoboda slova končí tam, kde je ohrožena svoboda druhého, kde začíná lhaní a vyhrožování. Na takové jednání je třeba reagovat rychle a rázně. 

http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/karel-hvizdala-kde-konci-svoboda-slova--1558331

* * *

J.Š.28.11.2015

* * *

Českou republiku bezprostředně ohrožuje mnohem více teroristů než Francii od IS !

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)