Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pelta Hurnik… Další velkou osobností je předseda fotbalového svazu Miroslav Pelta. Ten se proslavilPlatini Pelta v jednom z odposlechů nyní již zlidovělým výrokem, který bych si dovolil ocitovat v jeho úplnosti, neboť pouze tak vyniknou všechny jeho půvaby a laskavému čtenáři zprostředkuji plný vhled do poměrů, jež v českém fotbale panují: Ty vole, já bych mu nejradši řekl: ty č…ku, tys přišel do Sparty, měli jsme náskok, vole, na jaře jsme se klepali, vole, všechno bylo cinklý, vole, jinak byl konec, nevyhráli jste ani jedinej zápas, ani s Hradcem to nešlo. Jo, tragédie, ostuda, blamáž, ty vole, Champions League, kvalifikace. Tak si na to vzpomeň, jak jsme postoupili, ty č…ku.

V naší nepravidelné rubrice Branky, body, úplatky se dnes podíváme do Jablonce nad Nisou, města, kde mají prvoligový fotbalový klub s téměř nejnižšími domácími návštěvami (po Dukle Praha, jež sklízí trpké ovoce někdejšího lampasáckého klubu) a majitelem, jenž je zároveň předsedou fotbalové asociace.


Miroslava Peltu, alias Cinklý jaro, známe z předchozího dílu naší rubriky, a víme i to, že jeho obliba mezi fanoušky se projevuje na každém zápase ligy skandováním Pelta ven!, v němž se dojemně spojí hlasy fandů domácích i hostí. Nepřekvapí, že cinklý podzim měli letos i v Jablonci. Serie podivných pokutových kopů ve prospěch Peltova klubu, v jednom případě dokonce v počtu dvou kusů na zápas, to je danost, s níž musí každý soupeř počítat.

Ale ani to letos nepomohlo, klub před zimní přestávkou skončil v hloubi tabulky. Pelta tedy sáhl po nejsilnější zbrani a angažoval Ivana Horníka; ano, právě toho Ivánka, na jehož  účet se bavili návštěvníci Čtvrtníčkova a Lábusova představení Ivánku, kamaráde, a který od soudu odešel s podmínkou a desetiletým zákazem činnosti.

Podotýkám, že v každé slušné zemi by byl druhý trest nadbytečný, žádný klub by člověka s takovou minulostí nezaměstnal, protože by věděl, že rázem přijde o všechny sponsory: nikdo příčetný nebude chtít být spojován s osobou, kterou soud, byť podmíněně, poslal do vězení za korupci. Ne tak v některých afrických zemích a v České republice: tam je korupce cosi jako gentlemanský delikt a odsouzení za ni drobná provozní nehoda. Trest byl vykonán, zapomeňte.

Tedy se těšme, co spolu ti dva předvedou a jakému novému kulturnímu počinu dají vzniknout.

Sportu zdar a korupci zvlášť, vážení přátelé televisní kopané!

http://paragraphos.pecina.cz/2015/12/branky-body-uplatky-aneb-dobri-holubi.html

* * *

P.S.

Další děsivá ukázky české, potěmkinovské demokracie! Zločinci a lidská spodina vládnou českému fotbalu a nejen jemu. Společnost se zmohla jen na „pobavení“ se divadelní hrou. Žádný politik se veřejně nevyjádřil a nic dosud nepodnikl?! Je snad lhostejné ministryni školství co se děje s penězi určené i pro mládež ve fotbale? Proč nepromluví? Divíte se, že jsou fotbalové stadiony stále prázdnější? Koho by také zajímalo sledování mnoha podvodů, které patří před soud a ne na fotbalová hřiště! Být fotbalovým reprezentantem, odmítl bych nastoupit dokud bude v čele českého fotbalu osoba, jakou představuje Miroslav Pelta. Fotbaloví fanoušci a nejen oni by měli zaplnit prostory kolem sídla vedení českého fotbalu a celé vedení vypískat co nejdříve! Kdo se ujme odpískání začátku konce Pelty a spol.?!

Zde nejde o Peltu, ale o mnohem více, nechceme-li skončit opět pod vládou všehoschopných gaunerů. Ty budou bezpracné peníze přitahovat vždy a všude! Zaplatíme je my a bude to jen naší ostudou. Zloděj stud nezná, jen se právem vysmívá neschopnosti slušných, kteří mu v tom nejsou schopni zabránit. Potom to končí i tak, že odškodňujeme možné pachatele tzv. Loupeže století! Můžeme jen spekulovat, kolik milionů skončilo v rukách těch, co loupež vyšetřovali, nebo těch, co vyšetřování bránili a protahovali?! Zrovna tak obdrželo 12 členů tzv. Zádamského gangu, vyšetřovaných pro vydírání podnikatelů odškodné 6.800.000,-Kč. Je jim to málo, požadují 43.000.000,-Kč! Škoda, že ČT v dnešních Událostech se nezeptala těchto vydíraných podnikatelů, co na to říkají?! Pravděpodobnost, že košatost českých zákonů, ve spojení s všehoschopnými advokáty, která umožňuje na první pohled jasné věci protahovat na roky, je i v tomto případě vysoká. Oni mladí muži rozhodně nebudí dojem solidnosti, vzdělanosti a příkladem dobrých mravů?!

V Čechách byly vždy kriminály jen pro malé zloděje. Je na čase, aby se začalo měřit všem stejně, jinak nás svět bude právem považovat za zemi podvodníků a zlodějů. Budeme jí, pokud slušní budou mlčet, jen přihlížet a NEKONAT!

Dnešní Události ČT věnovaly z 60 minut udělení Nobelových cen celých 10 vteřin !!! Ze 33 zpráv byly Nobelovy ceny až na 27 místě !!! Německá veřejnoprávní ARD z 15 minut věnovala v hlavních večerních zprávách Nobelovým cenám celých 5 minut !!! Občan se dozvěděl vše důležité, co se událo ve světě, včetně počasí a sportu – a hlavně také si to zapamatoval, aniž by byl zahlcen nepodstatným, jako nám předvádějí Události ČT! Záměr udržovat lidi v hlouposti a neznalosti jako to dělali komunisté a tím i snadnější manipulovatelnosti, ovladatelnosti, nebo bez záměru, jako pokračující dědictví totality, se kterým jsme se dodnes nedokázali vypořádat?!

 

Jan Šinágl, 10.12.2015  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)