Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ruske velvyslanectvi PrahaRuská ambasáda v Praze je zcela určitě sídlem centrály moci Ruska v Evropě. Má oficiálně 142 zaměstnanců (USA 71, Čína 29). Pražská hrad je v současnosti její poslušnou pobočkou, stejně, jako tomu bylo za prezidenta Klause. Po odchodu presidenta Havla je Pražský hrad opět sídlem poslušných kolaborantů, spolupracujících přímo a nepřímo s Ruskem více, než s vedením EU! Poslanec Ivan Gabal situaci vystihl přesně: „Redikt okupační mocnosti. Ta asymetrie zastoupení je historicky urážlivá. Vysoký počet lidí na ruské ambasádě je relikt okupační mocnosti, je to sídlo místodržícího, je to dehonestující a jako pamětníkovi roku 1968 mi to vadí.“ Praze a Čechám vládne Ruský hrad v Praze, ne Pražský hrad!

Poslanci Gabalovi to vadí. Chci věřit, že i většině obyvatelstva. Pouhým konstatováním pravdy se nic nezmění. Víme, že Rusko respektuje a uznává pouze sílu. Slušnost považuje za projev slabosti. Proto si může tak zahrávat s EU, která je proti němu mnohem silnější. EU je slabší jen díky  paralyzování sebe sama, v dodržování době a vážné situaci neodpovídajících zákonů a zvyklostí. Rusko a jeho tajné služby je plně využívají a zneužívají, stejně jako demokratických hodnot, které jsou pro obyvatele Ruska dostupné jen na papíře. Vraždí se nepohodlní novináři, podnikatelé, právníci a další občané. Občan může demonstrovat, ale občan zákonodárce by měl především účinně jednat a využít všech možností, které mu svěřil občan jeho zvolením. Pouhým konstatováním, byť sebeodvážnějším, které nenásleduje odpovídající, aktivní konání, zůstává jen občanem, nenaplňujícím svůj volební slib a přísahu poslance.

 

Jan Šinágl, 15.12.2015  

* * *

Ruská ambasáda rok poté. Počet zaměstnanců zůstává nadále nebývale vysoký

I když se počet zaměstnanců ruské ambasády v Česku meziročně mírně snížil, nadále zůstává – slovy poslance Ivana Gabala – „reliktem okupační mocnosti“. … O nápadně vysokých počtech pracovníků ruské ambasády v Česku se ve svých zprávách BIS pravidelně zmiňuje s tím, že „ruští zpravodajští důstojníci pod diplomatickým krytím provádějí činnosti, které se neslučují s náplní práce diplomata.“ … Rusko si vysoký počet zaměstnanců v Praze (plus například konzulárním oddělení v Karlových Varech) udržuje dlouhodobě. Rekordní byl rok 2011 se 151 zaměstnanci ambasády. … „Ta asymetrie zastoupení je historicky urážlivá. Vysoký počet lidí na ruské ambasádě je relikt okupační mocnosti, je to sídlo místodržícího, je to dehonestující a jako pamětníkovi roku 1968 mi to vadí,“ řekl už dříve k tématu předimenzované ruské ambasády poslanec Ivan Gabal.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #2 Paw 2015-12-19 01:41
Vopakovani otriskanych klise ukradenych odjinud znehodnoti i spiny hazene na ty kolem..Sinaglov ani je vypatlanost demamgogicka az na pudu...
-1 #1 K. Mrzílek 2015-12-16 11:01
Vláda by měla důsledně upozorňovat ruskou ambasádu a žádat zásadu reciprocity, vzájemného rovnoměrného vyváženého stejného poskytování obdobných výhod pro oba státy. Zde nemá co dělat rozdíl velikosti států, či množství obyvatelstva.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)