Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Svoboda slovaKdo zaplatí za právo říci svůj názor? Budeme opět zemí mlčících, ustrašených a poslušných?!

V týdeníku REFLEX 52/53/2015 píše Marek Stoniš v článku VLÁDA JE VŮL s podtitulkem: Tento text naplňuje všechny skutky urážky úředních osob a jeho schvalováním se stáváte spolupachateli autora:

Vládní koalice protlačila sněmov­nou vládní (takže pachatelem je celá vláda) novelu správního řádu, jež zavádí nový přestupek - „zne­vážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci", kterýž­to zločin je ohodnocen pokutou ve výši deseti tisíc korun. Odhléd­něme nyní od prostého faktu, že většina úředních osob u nás nepožívá žádné vážnosti, a není tudíž příliš co znevažovat, a místo toho se pokusme na tuto chystanou normu naroubovat letošní Reflex: na pokutách by nás to vyšlo zhru­ba na dva milióny korun - obál­ky jsou ve vyšší sazbě, jde totiž o zvláště hrubé znevažování stát­ního aparátu. Protože se to ještě může - norma se zatím mrská mezi sněmovními výbory a nevstoupila v platnost -, rozhodl jsem se svobodně vyjád­řit následující názor: každá vláda, která zcela vážně hodlá pokutovat urážky vlastního aparátu, je .

* * *

Je to přímý útok na svobodu slova a projevu, tedy porušení Ústavy ČR! Soudružka poslankyně Semelová, levicová extrémistka a učitelka (!!!) si může veřejně lhát a popírat zločiny komunismu beztrestně. Pravicoví extrémisté jsou za vyslovení pravdy trestáni. Něco je hodně špatně! Kdo takový nesmysl ve vládě navrhl?! To i komunisté byli mírnější, kdy za podobný výrok dávali podmínku. Kam by to vedlo? K šikaně, udávání, zneužívání a dalšímu strachu občanů vyslovit veřejně svůj názor ze strachu, že budou pokutováni posílen i vědomím, že „úředník má vždycky pravdu“. Tedy umlčování a přinucování obyvatelstva k poslušnosti a snadnější ovladatelnosti. Máme-li skutečně svobodná média a novináře, měla by bít na poplach. Zatím to nevypadá, že by jich zde byla většina…?!

Pokud by tento protiústavní, zločinný zákon byl přijat, tak je to na další předčasné volby, revoluci či emigraci. Pěkně nám nový rok začíná. Měli bychom se konečně probudit, nemáme-li být opět zneužiti. Ještě není pozdě, brzy by být mohlo!

 

Jan Šinágl, 7.1.2016

* * *

Příprava sametové revoluce dva a půl roku před jejím konáním

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2016-01-08 09:16
Doporučuji více sledovat německá média a méně spoléhat na informace českých médií a novinářů. Nedávno se, tuším ARD omluvila na nátlak veřejnosti, že neodvysílala negativní zprávu o uprchlících. S omluvou ji napravila a dovysílala. To se dá pochopit, kdy emoce a vážnost situace je třeba brát v úvahu při mnohamilionnové sledovanosti. Pokud se jedná o pana Neffa z NP, tak jsem byl na něm napadán a NP odmítl odmítnout moji reakci.
+3 #1 Zdeněk 2016-01-07 22:35
Německá veřejnoprávní media - Styl a forma je důvěryhodná, kultivovaná a objektivní

Německá média lhala.

To je nepřijatelné!
Pokud jde o politiky, Neff chápe, že se snaží pohybovat v mezích politické korektnosti, protože ve svých funkcích mají určitou odpovědnost. „Ale médiím zazlívám, že neplní svou povinnost a neinformují o tom, co se opravdu děje,“ rozzlobil se host s odkazem na silvestrovské nepokoje v Německu. „Je to naprosto hrubé porušení novinářské práce. To, že i veřejnoprávní média to zamlčovala, a tím pádem lhala, dnes vzbuzuje oprávněné vášně.“

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)