Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Auta PCRPolicejní ředitelství je pachatelem?! Kde jste ho potkali? Kolik je mu let? Jaké má vzdělání?!

Jako příklad NKÚ uvádí chyby pražského a ostravského policejního ředitelství při nákupu aut. „Pražské krajské policejní ředitelství porušilo zákon o veřejných zakázkách, když u dvou zakázek na dodání pěti automobilů v celkové hodnotě téměř 2,7 milionu korun oslovilo pouze jednoho dodavatele a požadovalo konkrétní vozidla,“ popsala Málková. Kromě konkrétních požadavků policie pochybila i při následném postupu. Nakoupená vozidla totiž bez dalšího využití prohlásila za nepotřebná a převedla na jinou organizační složku státu. „Pražské ředitelství tak pořídilo majetek, který nepoužilo k výkonu své působnosti, čímž porušilo rozpočtovou kázeň,“ uvedl NKÚ.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policie-nakup-automobilu-nku-dji-/domaci.aspx?c=A160111_072851_domaci_hro

* * *

Policejní ředitelství je pachatelem?! Kde jste ho potkali? Kolik je mu let? jaké má vzdělání?! Nikdo není za nic odpovědný, zato téměř každý odpovědný dokáže vysvětlit, proč není odpovědný za svoji práci a své podřízené. Pro většinu jsou funkce jen prostředek osobního prospěchu, ne službě zemi a občanům!

Konkrétní osoba musela přijít s konkrétním návrhem a zdůvodnit svůj návrh! Proč NKÚ nejmenuje konkrétní osoby podepsaná pod dokumenty? Nezjistil je, nebo se zase upřednostňuje ochrana soukromí veřejné osoby před veřejným zájmem? Takové práce je na nic, když NKÚ jen oznámí trestní čin a nemá pravomoc podat TO ani veřejně jmenovat odpovědnou osobu.

Bohužel je to tak. Moc vniká odzdola klientelismem, kdy každý od někoho něco potřebuje, každý na druhého něco ví. Tak se dospěje ke „kolektivnímu“ rozhodnutí např. podvodně koupit auta, kdy nejvíce profituje ten „nahoře“. Je-li v ohrožení, „odzhora“ se odpovědnost zase vytrácí propojením se spolupachateli ze „zdola“, tedy opět vzájemným krytím a propojením. Nepochybně tyto mechanismy takto fungují nejen u policie, ale i v justici a na úřadech. Občan je potom bezmocný a snadnou obětí těchto zločinců v „bílých límečkách“, ukrytých v neprostupné anonymitě.

Nelze tomu zcela zabránit, ale míra, jaké se dosáhlo u nás je neuvěřitelná a ohrožuje už přímo základy státu. Potýkáme se s dědictvím totality mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Z rudého kabátu přeskočila do demokratického a je stále troufalejší, ale vždy bude dělat jen to, co jí dovolí občané. Je to jen chatrný „domeček z karet“, jako vše, co není postaveno na pevných základech. Je jen na občanech, aby se do „korupčního chrámu“ konečně pustili. Mnoho to nechce, stačí narušit na správném místě klientelistický řetěz. Ztratí soudržnost a začne likvidovat sám sebe.

Mimochodem, doporučuji k přečtení paměti presidenta Německa Joachima Gaucka. Mj. vybudoval organizaci na vyšetření zločinů STASI (StB v NDR). Prioritou bylo nejprve vyšetřit a zveřejnit jména těch nejvýše odpovědných, spolu s dokumenty, aby se občané dostali k důležitým informacím. Dokázal to skvěle! U nás se děje opak – z těch zdola, často obětí, se dělají „estébáci“ a minulost hlavních pachatelů a jejich jmen v podstatě vůbec neznáme. Bohužel, český Gauck se u nás neobjevil, zato máme za prezidenta kolaboranta s Ruskem.

Osoba současného prezidenta tak názorně ukazuje nehezkou tvář českého charakteru, na který jsme tolikrát v minulosti doplatili. Současný prezident se nestydí opít „pod obraz“ na ruské ambasádě a poté se v Chrámu sv. Víta potácet mezi korunovačními klenoty! Máme silné proruské politiky, ale žádné silné proevropské. Žijeme ve zvláštním, pokryteckém prostředí. Kdekdo ví, co jsou to dobré mravy, mluví o nich, pomalu každý se rozčiluje, ale kdo z nás je sám dodržuje? A pak chtějte demokracii! Máme ji - Potěmkinovskou, nebo Putinovskou? Moc velký rozdíl mezi nimi není!

Současné aktivity premiéra Sobotky ve věci norských dětí jsou ostudně trapné!

* * *

Sobotka: Matka odebrané holčičky musí říct, jestli chce pomoc

Česká matka devítiměsíční holčičky, kterou odebrala norská sociální služba Barnevernet, se musí vyjádřit, zda chce pomoc českých úřadů. Novinářům to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), podle něhož je stát připraven matce pomoci. Ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) v pondělí uvedla, že česká matka pomoc odmítla. Matčina zástupkyně, poslankyně TOP 09 Jitka Chalánková ČTK řekla, že žena rozhodně pomoc českého státu neodmítá a stojí o ni. ČRo, 19.1.2016

* * *

Země má tolik neřešených problémů, ale osud dětí v Norsku budí dojem, jakoby vláda neměla nic důležitějšího na práci a nebyl tu nikdo, kdo to za vládu vyřeší. Ta mediální, jednostranná propaganda, jak je v Norsku dětem ubližováno, kdy nikdo neslyšel přímé vyjádření druhé strany, zavání silně populismem – o to nemravnějším, že jde na účet dětí! Kéž by se v ČR věnovala taková péče dětem jako v Norsku! Případ malého Otíka, uneseného tátovi na Slovensko, nezajímá ani premiéra Sobotku, ani velvyslankyni Livii Klausovou – ani média. Proč asi?“

Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast!

Zasadí se politici stejně intenzivně za uneseného Otíka z Česka na Slovensko jako o neunesené děti v Norsku?!

Příští presidentské volby ukáží, zda jsme opět podřízeni Východu, nebo máme ještě vůli a sílu připojit se k vyspělým, kultivovaným zemím.

Jan Šinágl, 19.1.2016  

* * *

Pro hrst dolarů

Hádanka pro mateřskou školku: jaké máme po­slance?

Řidičskou licenci dostane jen ten, kdo předvede losí test a jízdu mezi ku­žely. Bingo! Ještě lepší by bylo nevydat řidičák nikomu, kdo nepředvede smyky na ledu i spo­lehlivou jízdu na sněhu... Je jas­né, kdo podobné báječné nápa­dy prosazuje, ale děsivé je, jak často si vykukové prosadí svoji agendu na úkor všech.

Jen nová technická norma na správně namontovaný hromo­svod má 280 stran! Zákoník prá­ce je takový, ze firmy prodávají podnikům software, který simu­luje naprosto fiktivní pracovní docházku i přestávky v práci. Příkladů jsou stovky: před pár týdny si penzijní fondy prosadi­ly skrze dva poslance pozměňo­vací návrhy, které přesunou kvůli vyšším poplatkům ročně desítky miliard z účtů klientů právě na účty fondů.

Toto bytostné riziko parlamentarismu popsal už Alexis de Tocqueville v roce 1835 v klasickém díle Demokracie v Americe. Ve velké zkratce: de­seti lidem se vyplatí vylobbovat milionovou výhodu, protože de­seti milionům, které na ní kaž­dý prodělají dolar, se kvůli pito­mému dolaru nevyplatí vláčet se až do Washingtonu.

Dobří poslanci jsou pak ti, kteří hájí jeden dolar voliče pro­ti vykukům, kteří chtějí každé­ho o ten do­lar připravit.

Hádanka pro mateřskou školku: jaké máme po­slance?

 

Sloupek LN, PETR KAMBERSKÝ, 13.1.2016

* * *

Vitásková bojuje dál

Alena Vitásková se jen tak nedá a bez boje neodejde. Je proti ní vyvíjena organizovaná snaha ze strany parlamentu, nejméně dvou ministerstev, premiéra, vlády jako celku a policie s cílem odstranit ji z čela Energetického regulačního úřadu unijním zákonům navzdory. Místo toho, aby si zvolila snadnou ústupovou cestu, jako by to udělala většina českých úředníků, Vitásková odhaluje, o co skutečně jde. Vysvětluje, jak se lidé u moci chovají, když si mohou rozdělovat peníze daňových poplatníků. Když ji policie v pátek navrhla obžalovat záměrně těsně před včerejším jednáním vlády, Vitásková vrátila úder odvoláním místopředsedy ERÚ Jana Nehody. Z její strany šlo o chytrý krok: zatímco ona sama je popotahována policií za to, že jmenováním Renaty Vesecké způsobila škodu 1 milion Kč, Nehoda obešel zákon, aby mohl vyplatit částku 42 000krát vyšší – 42 miliard Kč. O to se ale policie z nějakého důvodu nezajímá.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)