Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Slachta a LangerPolicejní déjà vu - Cinklá justice v akci - Liberecký soudce Zbránek uznán vinným Slachta a samopal

Sbohem a kdybychom se nikdy nesetkali

bylo to překrásné a bylo toho dost

Sbohem a kdybychom si spolu schůzku dali

možná že nepřijdem že přijde jiný host

Bylo to překrásné žel všecko má svůj konec…

Slachta a IstvanSlovy Vítězslava Nezvala dovolujeme si dáti stručné sbohem plukovníku Robertu Šlachtovi; Slachta Bradacova Moravecvyšetřování trestné činnosti nebyla nikdy jeho silná stránka, jiné věci mu šly lépe, např. kádrové posudky. O Šlachtovo uplatnění v civilu, pokud hrozbu skutečně splní, nemáme arci obav, dokážíce si jej představit v mnoha důstojných a intelektuálně padnoucích rolích: jako trenéra v posilovně, stavěče terčů, popřípadě vyhazovače holubů na střelnici, pracovníka ochranky v hypermarketu, evenutálně v bordelu, za přepážkou na poště, případně, po vzoru jeho slavnějšího předchůdce, za volantem taxíku.

http://paragraphos.pecina.cz/2016/06/adieu.html

* * *

Policejní déjà vu

Shodou okolností jsem se v posledních týdnech zabýval událostmi, které předcházely komunistickému putschi v únoru 1948, a nemohl jsem si proto nevšimnout, že něco podobného se děje před našima očima, tady a teď.

Když vedení policie oznámilo reorganisaci útvarů zaměřených na boj s organisovaným zločinem, zvedla se – arci pečlivě orchestrovaná a řízená – bouře nevole, jejímž společným znakem je původce: Andrej Babiš a jeho jako jeden muž vystupující politické hnutí. Začali to novináři jeho Lidovek, poté následovalo prohlášení Babišova spojence Radima Jančury a dosud relativně neutrálně vystupujícího nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, a dnes následovalo rasantní prohlášení ministra spravedlnosti za ANO Roberta Pelikána. O něco jemněji proti plánu zalobboval i president Zeman.

Připravovaná reorganisace, v jejímž rámci by měl ztratit část kompetencí ÚOOZ Roberta Šlachty, je přirovnávána k někdejšímu odstranění Mrázkova vyšetřovatele Evžena Šírka, a je vytvářen dojem, že bude-li Šlachta odstaven od moci, tato země nevratně upadne pod nadvládu různých mafií.

I kdybychom něčemu takovému chtěli uvěřit, měli bychom zpozornět, kdo jsou Šlachtovi přímluvci a co je spojuje: totiž blízký vztah k Andreji Babišovi, tedy muži, jehož existence, politická i ta občanská, vyjádřená možností pobývat na svobodě, visí nyní na vlásku toho, že jej policie nebude stíhat za dotační podvod v kause jeho resortu Čapí hnízdo, a to optimálně i v případě, že OLAF uzavře své vyšetřování s výrokem Podvod – a to se může stát každým týdnem, ne-li dnem.

Tato země má s ovládnutím policie jedinou politickou stranou svou zkušenost právě z r. 1948, a to natolik neblahou, že bychom neměli být neteční.

Šlachta, Ištvan a další orgány, co spolu mluví a náramně si rozumějí, jinak známí též jako Bratrstvo protikorupční pracky, by měli být hodnoceni na základě výsledků, a ty jsou na jednu stranu sice imposantní – vždyť který policejní útvar nebo státní zástupce dokáže zajistit pád vlády! – ale z hlediska soudní koncovky, včítaje v to i názor Ústavního soudu o porušování ústavních práv při účelové volbě soudu v přípravném řízení, jde o jedno velké, seriové a pokračující fiasko.

Dopustíme-li, aby byla u trestních orgánů místo odbornosti a kvalitní práce honorováno oddanost, můžeme se vbrzku nadít něčeho podobného jako kdysi: nebude se to asi jmenovat Vítězný únor, ale poraženým bude, stejně jako tehdy, primárně právní stát.

* * *

Cinklá justice v akci

Destrukce právního státu v přímém přenosu. Nic jiného mne nenapadá nad zprávou, že Nejvyšší soud odložil vykonatelnost rozsudku v kause Zdeňka Altnera. Soudružka soudkyně Blanka Moudrá dobře ví, na čí stranu se má ve sporu vládní strany s prostým občanem postavit. Více k tomu v tuto chvíli nenapíšu, an akutně hrozí, že bych se jadrným komentářem mohl dotknout jemnocitu citlivějších mezi svými čtenáři.

* * *

Liberecký soudce Zbránek uznán vinným

Zavřít obviněného nedůvodně do vazby: beztrestné, psát kriticky a ostře o imigrantech: důtka. Rozhodnutí dosud není vystaveno, proto si ponecháváme výhradu, že Zbránkovy texty mohly být skutečně vulgární a soudci nepříslušející, a v plném rozsahu se rozhořčíme, až bude rozhodnutí vystaveno.

* * *

J.Š.10.6.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)