Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a svazackyJako státní převrat - Protiústavní nesmysl - Kdy to všechno začalo - Právní stát může počkat – OKD: Sobotka, Bakala, Mládek - Zachraňte premiéra Sobotku

Policejní prezidium připravilo v utajení, a mimo jakoukoliv odbornou diskuzi a veřejnou kontrolu, zásadní reorganizaci kriminální služby. Fakt sám o sobě výjimečný a podivný.

Už jenom proto, že v ústavním pořádku České republiky nelze vnímat kriminální policii jinak, než jenom jako součást „orgánů činných v trestním řízení“, kde konání policie je v každém kroku pod kontrolou státního zastupitelství a v předepsaných úkonech pod rozhodovací pravomocí soudu.

Jako státní převrat

Úmyslně nekonzultovat tak důležitou proměnu kriminální služby s policii nadřízenou soustavou státního zastupitelství a s justicí, mohl jen blázen. Profesionál, vedený nejlepším zájmem policie, tak nikdy jednat nemohl. Stejně tak byla vyšachována i jediná další ústavní pojistka, kterou je parlamentní dohled nad ozbrojenými sbory. Už jenom tento fakt by v právním státě musel vést k okamžitému odvolání policejního prezidenta a všech jeho podřízených, kteří se podíleli na utajování celé věci. …

Protiústavní nesmysl

Podle doposud zveřejněných informací se zdá, že celá reorganizace kriminální policie je vedena snahou o nastolení centrální kontroly Policejného prezidia nad informačními toky v rozpracovaných a připravovaných kauzách. Jinak řečeno, politiky dosazení policejní funkcionáři chtějí převzít funkce a pravomoci, svěřené doposud ze zákona pouze státnímu zastupitelství a soudům. … Klíčem k posuzování by mělo být zacházení s citlivými informacemi v živých kauzách a v nepřípustnosti politického dozoru nad jakoukoliv součástí jednání orgánů činných v trestním řízení. To je, oč tu běží.

Kdy to všechno začalo

Pro stát tragickým prvním „úspěchem“ nové policejní reformy je odstranění plukovníka Roberta Šlachty, zatím jen několika jeho podřízených – vědomá destabilizace protimafiánského útvaru a bezprecedentní destrukce vztahů se státním zastupitelstvím. … Nelze si však nevšimnout, že zásah proti na politice nezávislé struktuře části orgánů činných v trestním řízení přišel přesně ve chvíli, kdy „Šlachtovci“, „Zeman“ a „Bradáčová“ začali zasahovat proti státním zástupcům a policistům, podezřelým z dlouhodobé spolupráce s politiky a vynášení informací organizovanému zločinu. Nevyhnutelná politizace této vskutku krizové situace vynáší na povrch nepěkné resentimenty minulosti. Málokdo si chce pamatovat, jak tragické důsledky mělo vyhození velitelů čtyř klíčových útvarů kriminální policie premiérem Milošem Zemanem. Dojednával je tehdy Zemanův poradce Miroslav Šlouf přímo s gangsterem Františkem Mrázkem, který si mu do telefonu stěžoval, že mu „muzikanti“ šlapou na paty. Obvinění, vazby, rozprášení útvarů, podivné sebevraždy nepoddajných policistů, ale i vraždy… Podobné zničující zásahy za premiéra Paroubka, či ministrů vnitra Langera a Peciny. Když Robert Šlachta před osmi lety nastupoval do funkce po vynuceném odchodu Jana Kubiceho, dostal prý na uvítanou tablo se sto jedenácti fotografiemi policistů, kteří útvar opustili…

Právní stát může počkat

Pozoruhodné – a tragicky nepoučené – jsou reakce politických stran na tuto krizi. Namísto, aby se zabývaly narušením ústavních principů a stability země, strany pravicové se v této chvíli raději spojí s komunisty, jen aby nezískal body Andrej Babiš. Pro TOP 09 a ODS je to sebevražedná taktika. Nejčistší řešení, jakým by byly předčasné volby, nepřichází v úvahu, protože strany nenajdou společnou vůli přinutit prezidenta, aby volby vypsal a nehrál si s úřednickým kabinetem. Lidovci, namísto, aby podpořili o fakta opřená stanoviska svého bezpečnostního experta Ivana Gabala, kritizujícího „reformu“ jako riziko pro bezpečnost státu, lavírují. Podlost, s jakou ministr vnitra vyvolal krizi a vnitrostranický puč za zády svého nepřítomného premiéra, se pak dá srovnat pouze se slabostí, s jakou premiér trpně přijal roli oběti. Místo toho, aby ministr vnitra okamžitě přišel o funkci za porušení ústavního pořádku, svolává se Bezpečnostní rada státu, kde se v utajeném režimu bude vysvětlovat reorganizace kriminální policie, kterážto reorganizace je však prý veřejná

A po podzimních volbách oslabená sociální demokracie nakonec ráda zapomene na sobotkovské snahy a modernizace – a v čele s Milanem Chovancem po kolenou přileze k Miloši Zemanovi, aby ho poníženě poprosila o pokračování v prezidentské funkci. Právní stát může počkat. Samozřejmě, na kolenou.

Celý článek Jana Urbana: http://hlidacipes.org/jan-urban-akce-slachta-a-pravni-stat-na-kolenou/

* * *

Zachraňte premiéra Sobotku

Bylo by zjednodušující tvrdit, že ČSSD přišla s plánem na reorganizaci policie jen proto, aby ochránila Bohuslava Sobotku od závažného, nebo dokonce jednostranného, vyšetřování privatizace OKD. Jedním z impulsů pro návrh reorganizace to ale nejspíš bude. Jak by to vypadalo, kdyby ve volebním roce stanul před soudem další expremiér? Sobotka se zuby nehty snaží příliš se nehlásit k odpovědnosti za plán reorganizace, aby nemohl být obviněn z konfliktu zájmů. Trvá na tom, že vše je plně v kompetenci policejního ředitele a ministra vnitra. I když už před týdnem bylo jasné, že jde o velkou věc (v naší pravidelné týdenní analýze jsme 3. června plán na reorganizaci policie označili za jednu z nejvýznamnějších událostí české politiky a byznysu od založení ANO v roce 2011), když se Sobotka 5. června objevil v Otázkách Václava Moravce, nepřišla na reorganizaci vůbec řeč. Ve včerejších OVM premiér chyběl a k dispozici nebude ani příští víkend. Tou dobou si totiž bude s Komunistickou stranou Číny vyměňovat tipy na to, jak udržet subjekty jako policie pod kontrolou. 

* * *

Diletantismus a neschopnost už nelze nadále schovávat za zákony a kolektivní nezodpovědnost. Postřehy a šokující informace v Událostech komentářích ČT poslance Ivana Gabala a novináře Jaroslava Spurného, by neměly zapadnout. Policejní prezident reorganizaci svého náměstka Laubeho nezveřejnil a poslanec Gabal svůj slib, že zveřejní na druhý den, pokud policejní prezident nezveřejní, dosud nesplnil. Vzhledem k výbušnosti situace je rozumné vyčkat až po zasedání Bezpečnostní rady státu. Mimochodem náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube, autor plánu reorganizace policie, měl být do roku 89 vedoucím oddělení tzv. "sledovačky" StB, jak zaznělo v médiích? Je známým faktem, že řadoví příslušníci StB byli propouštění po listopadu 89. Jejich nadřízení zůstali a obsazovali lukrativní a důležitá místa, hodně věděli. O těch prvních se píše, o těch druhých se prakticky dodnes mlčí.

Včerejší tisková konference Andreje Babiše stojí za poslech. Je zajímavé, že v archivu ČT 24 není uložena tak důležitá zpráva odděleně, ale skrytá ve velkém bloku – naleznete ji na tomto odkazu od 69:20 min. Fakta vypoví často více, než sáhodlouhé projevy. Pokud nebude Šlachta na jednání Bezpečnostní rady státu pozván, bude to důkazem neschopnosti, nebo nevůle problém racionálně řešit, kdy jeho odvoláním není vůbec sledováno zkvalitnění práce policie, ale její kontrola politiky a ohroženými.

Za ministra financí Kalouska vzrostl státní dluh o 670 miliard, za Sobotky o 400 miliard, za Babiše se konečně zastavil. Jeho firmy v zahraničí tvoří ¼ příjmu ČR od českých firem v zahraničí. Kolik znáte miliardářů, kteří vytvořili tolik pracovních míst, platí řádně daně a nemají sídlo v tzv. daňových rájích?!

Neškodí připomenout „studia“ ministra Chovance na ZČU a jeho „lánskou zradu“. Obávám se, že by v přímé volbě neuspěl ani na kandidátce uklízeček do Sněmovny, při vší úctě k této profesi. Stejně by dopadla většina podobných "kandidátkových" občanů zákonodárců.  Jediné co dobře umí je poslouchat "vrchnost", schopnost nerozhodovat, nenést osobní odpovědnost a odporovat jak doma tak v EU!

Dění okolo OKD je také skandální. Premiér Sobotka je přímo odpovědný za prodej OKD Bakalovi „za babku“, tedy i za současnou krizi. Je neuvěřitelné, že současný vlastník OKD vyplácí dividendy a ministr Mládek požaduje na Babišovi miliardu pro OKD s tím, že asi celá nebude vrácena?! Na Babiše útočí jím ohrožení, nebo ti, co si naivně myslí, že proti zlu mohou bojovat jen „svatí“. Žádní zde nejsou a nebudou. Pokud na ně budeme nečině čekat jako posledních 27 let, budeme se dočkávat stále stejného a různí podvodníci a gauneři se budou jen radovat. Není to o jistotě, ale naději. Dokud se nedokážeme zbavit nepřirozenému požadavku jistoty předem na úkor naděje, budou to mít „Babišové“ o to těžší a „Kalouskové“ a jim podobní o to snazší.  

 

Jan Šinágl, 13.6.2016

* * *

Nebylo to tak?

Předčasné volby jsou za dveřmi, diletantismus neschopných v plné nahotě!

Ing. Aleš Přibyl — 2016-06-13 13:05

Otřesné bylo zjištění, že plukovník, který jezdil pod vlivem alkoholu a drog učil na vysoké policejní škole. Na fotce vypadal tak na 7 tříd na obecné škole. Co je asi naučil. A kdyby neboural učil by dodnes.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.17 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #1 Pavel 2016-06-21 18:46
Tak, milé děti, a ten hodný soudruh spolupracovník StB Andrej Babiš zaměstnává lidi, kterým zlí kapitalisté v čele s padouchem Kalouskem (ještěže je to na koho svést...) práci vzali. I díky zasloužilému soudruhu Babišovi má naše země tak skvělý export. Jedině soudruh spolupracovník a oligarcha má právo na to, na co si ti, kteří s ním a Agrofertem nekamarádí, nesmějí ani pomyslet.
Tohle je agitka jak z Rudého práva nejen formou, ale i "pravdivostí" sdělení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)