Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NICE 2016

"Na všechny ty nářky, slzy, zoufalé pláče, je jediná odpověď: Domluvte se a PŘESTAŇTE JIM DODÁVAT ZBRANĚ A VÝBUŠNINY!!! Domluvte se!! K.Mrzílek

* * *

Západní svět by se měl nenávisti, postoji "oko za oko, zub za zub" usilovně bránit. Místo aby se k tomu semkla, pokračuje EU v absurdní úředničině.

… Pomalý odchod Velké Británie z Unie je masivním, drsným důkazem rozpadu. Jednou z příčin Brexitu byla také neschopnost (a neochota, nezapomeňme) chránit vnější hranice EU, potažmo imigrace, nezvládnutí uprchlické vlny (a samozřejmě i imigrace především z východních zemí EU).

Reakce Bruselu? Nepřátelství vůči Británii. A taky nové závazné nařízení o sekačkách na trávu (5. července Evropský parlament schválil emisní limity pro stroje poháněné spalovacími motory, které nejsou určené k dopravě po silnicích). Jak moc smějí a nesmějí smrdět, znečišťovat. Ta úřední setrvačnost tváří v tvář zániku Unie je vskutku fascinující, těžko uvěřitelná eurorealita.

Na stav, ve kterém se v době teroru Evropská unie ocitla, nelze odpovědět další (možná rozumnou, ale v dané chvíli absurdní) regulací, nařízením. Reakce měla být jiná: vykašlat se na tyhle drobnosti, pro lidi "nesmysly", a soustředit se na spojování, na hledání společného a na společnou obranu.

Útok v Nice přece není pouze útokem na Francii, ale na celou Evropskou unii a západní civilizaci. Tak to by asi měly sekačky pár let či desetiletí počkat.

Celý článek:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/masove-vrazdeni-v-nice-teror-noveho-veku/r~b22ab39c4a6e11e6abfa0025900fea04/

* * *

P.S.

Teroristé opět chladnokrevně využili situace, kdy po ME ve fotbale nikdo další masakr neočekával. Evropa je ve válce! Čím dříve to politici pochopí, tím lépe. Nejsou-li schopni ničeho jiného než dosud předvádějí, budou muset ze svých míst odejít - bez „zlatého padáku“ – a přenechat místo takovým, kteří se pokusí zabránit nejhoršímu. Ve válce neplatí hezká slova a zákony, ale vždy jen síla. Zatím ji stále ještě Evropa má. Může o ni přijít velmi rychle, pokud se nebude schopna sjednotit. Obávám se, že společná politika Číny a Ruska těmto zločinným režimům zatím stále vychází.

 

Jan Šinágl, 15.7.2016

 

"Na všechny ty nářky, slzy, zoufalé pláče, je jediná odpověď: Domluvte se a PŘESTAŇTE JIM DODÁVAT ZBRANĚ A VÝBUŠNINY!!! Domluvte se!!

K.Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Oldřich Musil 2016-07-16 13:24
Vojenská obrana západní civilizace by měla být především úkolem NATO.Takže experiment zvaný EU je jenom zbytečným klínem,vraženým mezi evropský a americký kontinent.A to jenom proto,že někdo není schopen pochopit a smířit se s tím že doba Evropy ve světové politice skončila,že už ve světové politice nehraje prim tak jako kdysi.
+1 #1 Daria 2016-07-16 09:46
Postoj "oko za oko, zub za zub" urcite neni to prave orechove, pane Sinagle. Ale jinak Vam gratuluji k prohlednuti. Doposud jste lidi, kteri se vyjadrovali kriticky k absurdni politice EU, stavel do kouta pro nacisty a hlupaky. Nekterym to halt trva dele, nez pochopi, co se vlastne deje.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)