Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Okupace tankove boty 1968Dary se zpět neberou, natož násilím - Není seriál jako seriál - Historik Imhof vrací medaili za zásluhy, na protest, že ji dostal i Zeman - TEN ROZDÍL

„To byla vojenská okupace našeho území.  Už druhá. Tentokrát tajná. V noci, jako chodí zloději, nás přepadly armády východní Evropy a naše armáda byla schovaná v kasárnách. Tahle okupace trvala dvacet jedna let.“ „A ta první okupace?“ „Ta byla v roce 1939. To nás okupovala armáda z Německa. Stalo se to veřejně za bílého dne. Naši vojáci na hranicích vůbec nebyli. Ta trvala šest roků.“ „Naši vojáci na hranicích nebyli?  A proč jsme se ani jednou nebránili?“ „ Protože některé malé státy mají občany poddajné jiné statečnější a odvážnější.  I když při té obraně někteří padnou. To jsou hrdinové,  jejich vzory. Lidé si svých padlých váží, jsou na ně hrdi a pyšní. Oslavují je. Jiné státy se naopak k okupantům přidají a jiné se prostě okupantům podají. Takže za jejich osvobození musí bojovat ti stateční.“

* * *

Dary se zpět neberou, natož násilím

Tak jako ČSR nemůže vojensky obsadit a zpět si vzít Podkarpatskou Rus, kterou po válce „ darovalo“ Sovětskému svazu, tak ani Rusko nemá právo okupovat a brát si zpět poloostrov Krym darovaný za Chruščeva Ukrajině Sovětským svazem.

* * *

Není seriál jako seriál

Animovaný seriál Panda je propagandou do duší českých dětí. Aby byl čínský medvěd synonymem radosti a štěstí. Naopak grotesky Miky Maus, Pepek námořník jsou skoro ignorovány. Disneyovu pohádku „Sněhurka a sedm trpaslíků“ neviděly už dvě generace českých dětí. Naopak ruská pohádka  Mrazík  se opakuje skoro do nekonečna. Ano líbí se. Jakoby se Sněhurka líbit neměla? Ale ano. Na obrazovku však nemůže. Má autocenzuru? A tak desítky let jak za komunistů, tak 25 let po „demokratickém“ převratu ji nikdo neviděl. Inu, kdopak to tady vládne?

* * *

Historik Imhof vrací medaili za zásluhy, na protest, že ji dostal i Zeman

Německý historik Werner Imhof, který organizoval a pedagogicky doprovázel několik stovek debat s českými pamětníky holokaustu, vrací zpět medaili za zásluhy. V roce 2011 ji dostal jako teprve druhý Němec od Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Vadí mu totiž, že ji od nového vedení svazu dostal letos v červnu i prezident Miloš Zeman.

* * *

TEN ROZDÍL

To, že Němci svoje zločiny veřejně přiznávají už přes 70 let a stydí se za ně, očišťuje příští generace, protože jsou si vědomi zločinů svých předků. To, že Rusové svoje zločiny zapírají, případně svalují vše na Džugašviliho stalina, vychovávají mladé generace k zatvrzelosti a neupřímnosti.

 

K. Mrzílek, 27.8.2016

* * *

Podrobné zpravodajství z tiskové konference ze Senátu (26.8.2016) o trestním oznámení na Štrougala a spol. podaném v Německu, spolu s odhalením pamětní gen. Josefa Mašína v Roudnici nad Labem (26.8.2016), následuje příští týden. Veřejnoprávní média opět podstatné zamlčela!

 

Jan Šinágl, 28.8.2016

* * *

Pokyn z KV KSČ: Tak se soudruzi připravili na „sametovou“ revoluci!

Kdo ve skutečnosti hanobí státní symboly

V neděli, dne 21.8. 2016 jsem učinil na Policii ČR podání na osoby Laube, Chovanec, Tuhý

Vyrovnání se s minulostí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+2 #2 Horský 2016-08-28 20:01
Jakým hrdinstvím oplývají jedinci z našeho národa! U Vyškova vystrčil na americkou projíždějící vojenskou kolonu uvědomělý a vděčný občan nahý zadek a škoda, že nám policie neuvedlo jeho jméno. Jistě by dostal od soudružky Semelové čestný odznak vzorného komunisty-Obrán ce vlasti.Na dřívější sovětské si ale netroufal,asi mu nechtěli také zaplatit a pak žít s ustřelenou zádí by byla příliš velká oběť.Doufejme, že ten chlapec a další kolem mávající při příjezdu německé kancléřce s transparenty s nacistickými symboly na pražském Hradě byli zaplaceni
dostatečně.Už z vděčnosti, že je Německo pro nás nejlepší a na prvém místě obchodní partner pro vývoz i dovoz českých výrobků. Jinak by mu třeba nezbylo ani na fix ku kreslení hakenkrajce.
+2 #1 Václav 2016-08-28 19:36
Nejstupidnější goebbelsovsko-r uskou argumentací pro "bratrskou pomoc" v srpnu 1968 proč přišli je opakování jak nás chtěli již na hranicích připravené jednotky NATO, Američané či Bundeswehr. 30.srpna jsem přejel vlakem hranice u Schirdingu. Tam nestál nikdo kromě za nádražím automobily s vlajkou Červeného kříže. Já měl ale dojem, že se jedná o Švýcary.Pak nás čerstvé uprchlíky Němci odvezli na nedaleký hrad-Hohenberg u Selbu, kde byla Jugendherberge. Mladí Němci nás vítali,byl táborák se zpěvem, do kterého se nám moc nechtělo. Následující den následoval transport do lágru Zirndorf u Norimberka, kde se vyřizoval asyl. Ano, viděl jsem bezradné německé vojáky, jejich vozidla stála na náměstí v Selbu,dál k čáře prý nesměli. I americká rozvědka se na hradě v noci objevila, dávali nám nahlédnout do infrapřístrojů, Chlum sv.Máří daleko za Frant.Lázněmi s koupalištěm Amerika byl viděn i v noci.Žádní vojáci, i když bychom si přáli opak, tak jak jsem US Army vítal v Plzni 1945.Škoda!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)