Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SDL CZ StatiTři kraje bývalých Sudet čeká vládní pomoc. Oblasti, poznamenané výměnou obyvatelstva po poválečném vyhnání německých usedlíků či následky těžby a těžkého průmyslu, zaostávají v řadě sociálních i ekonomických oblastech za ostatními tuzemskými regiony. V grafice Aktuálně.cz, která mapuje situaci Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského kraje, jsme využili též data, která o situaci v českém pohraničí zjistil týdeník Ekonom. …

Češi si v roce 1945 opravdu mysleli, že získáním sudetoněmeckého majetku budou bohatší, že snad i česká země bude bohatší. Těžko byste hledali jasnější důkaz, že bohatství nepramení z majetku, ale z lidské tvořivosti. Když byly po válce vyhnány tři miliony Němců, jejich majetek zůstal. Jsou snad Češi, kteří obsadili jejich prázdné domy, o to bohatší? Po víc jak sedmdesáti letech si přece musí každý přiznat, že ani náhodou.

Dopustili jsme se největšího zločinu v dějinách naší republiky. Barbarsky jsme vyhnali 1/3 vlastních, nevinných obyvatel, jejichž předci k nám začali přicházet už v 8.století. Postupně nás naučili práci, hudbě, řemeslům. Svoji pracovitostí a umem z nehostinné krajiny učinili hospodářsky a kulturně významnou část naší země. Sudety byly hospodářsky a kulturně kvetoucí částí naší země.

Ta grafika je otřesná a pokračujícím trestem za naše zločinné chování. Poctiví lidé vytvoří poctivou prací miliardy, doprovázené tomu odpovídajícími hodnotami v kultuře a mravnu. Jen miliardy peněz nic takového nemohou dokázat. Budou opět promarněny a rozkradeny. Kdyby zde čeští Němci zůstaly, grafika by byla zcela opačná. Sudety bala nejvíce průmyslová část Rakousko-Uherska a tvořili nemalou část HDP Československa. Začít je třeba výchovou a vzděláním.

Kdo dnes ví, že z řad českých Němců pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny? Porsche mohla být naše automobilka. Z 27 popravených „českých“ pánů mělo 2/3 i německou krev. Kdo byl otec největšího „Čecha“ Karla IV.? Proč Francouzi své Alsasko-Lotrinské Němce nevyhnali? Dokonce bylo hlasováno, aby mohly zůstat – a to ve Francii byla válka, na rozdíl od nás. Jak je dnes nádherné Alsasko-Lotrinsko, tato symbiosa dvou kultur. Zrovna tak mohly kvést i dnes Sudety a místo abychom jim posílaly miliardy, posílaly by Sudety stovky miliard do státního rozpočtu jako pracovité a vzdělané etnikum o vzhledu krajiny nemluvě. Ta je vždy obrazem charakterů, kteří v ní žijí. Jeden charakter po staletí dává, druhý po desetiletí jen bere. Nemůžeme se proto divit zániku Sudet, když je opustilo jejich staleté obyvatelstvo…  

To, že se dodnes bojíme tento zločin uznat, projevit pokání, pokoru, omluvit se ještě žijícím původním obyvatelům Sudet, vyhlásit „Den Vyhnaných“ jako v Maďarsku a Rumunsku jen ukazuje, jaká dlouhá cesta nás ještě čeká, abychom se mohli považovat za morálně vyspělý národ a zařadit se tak po bok vyspělých jakou je SRN. Tam začínali čeští Němci opět od nuly a zásadně přispěly k rozkvětu nejvíce hospodářsky silné země SRN Bavorska.

Zkuste se vžít do situace, když byste museli opustit svůj domov během pár hodin, zanechat zde vše a začít opět od nuly ve válkou zničené zemi? K tomu najít sílu může jen člověk, hodný našeho obdivu!      

Polsko požaduje reparace od SRN za škody způsobené II. světovou válkou? Reparace za Polsko obdrželo SSSR! Mají snad Němci platit reparace dvakrát?! Proč se Polsko neobrátí i na Rusko? Jaká byla hodnota majetku zabaveného polským Němcům? 

I u nás jsou podobné snahy. Bylo by zajímavé porovnat škody, které v době II.světové války byly způsobeny Německem v Československu s finanční hodnotou majetku zabaveného, resp. ukradeného českým Němcům? Obávám se, že bychom se nedoplatili!

Kolik nám zaplatilo SSSR za čs. uran..?!   

Jinak je zajímavé, jak komunisté neustále volají po vyšetření zločinů po roce 1989, ale brání se vyšetřování svých vlastních?! Bylo by zajímavé vědět, kolik se současných zločinců, korupčníků a podvodníků, bylo dříve členy KSČ,resp. jejich rodiče…?!

 

Jan Šinágl, 13.9.2017

* * *

Muriel Blaire jako služka komunistů v ÚSTR

* * *

Soud v Semilech uznal nárok rodu Walderode na zabavené pozemky

Okresní soud v Semilech uznal nárok Karla des Fours Walderode na pozemky na Turnovsku zkonfiskované rodině na základě Benešových dekretů. O vrácení rodového majetku včetně zámku Hrubý Rohozec nejen na Turnovsku, ale i na Jablonecku a Liberecku za zhruba tři miliardy korun usiluje jeho manželka Johanna Kammerlanderová už 25 let. Soudce Michal Polák vydal takzvaný mezitimní rozsudek, kterým nárok rodiny na zabavený majetek uznal. Pokud bude rozsudek potvrzen a nikdo se proti němu neodvolá, věc bude v budoucnu u soudu pokračovat projednáváním vrácení jednotlivých pozemků. "Těch je více než 1400," řekl ČTK Polák. Součástí nemovitostí je i zámek Hrubý Rohozec, kde podle něj Kammerlanderová žádá i vrácení archivu. "Tuto otázku bude soud ještě zkoumat, nevím, zda vůbec tyto předměty byly konfiskovány zmíněným dekretem nebo něčím jiným, to bude předmětem dalšího dokazování," řekl soudce. ČRo, 12.9.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 x4pkd 2017-09-13 20:53
Češi si v roce 1945 opravdu mysleli, že získáním sudetoněmeckého majetku budou bohatší, že snad i česká země bude bohatší. Těžko byste hledali jasnější důkaz, že bohatství nepramení z majetku, ale z lidské tvořivosti. Když byly po válce vyhnány tři miliony Němců, jejich majetek zůstal. Jsou snad Češi, kteří obsadili jejich prázdné domy, o to bohatší? Po víc jak padesáti letech si přece musí každý přiznat, že ani náhodou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)