Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neuvěřitelného zážitku se včera dočkali návštěvníci Knihovny Václava Havla. Předvolební debaty o vzdělávání se účastnila poslankyně Marta Semelová (KSČM). Občanským povoláním učitelka je fanatickou obdivovatelkou Klementa Gottwalda a schvaluje proces s Miladou Horákovou. Debatu pořádala Česká středoškolská unie. Pak se divme mnohdy katastrofální nevzdělanosti mladé generace. Knihovna se od účasti Semelové distancovala.

Předvolební debaty se v Knihovně Václava Havla účastnili zástupci pěti parlamentních stran. „Bez vědomí Knihovny se debaty zúčastnila za KSČM poslankyně Marta Semelová… V duchu odkazu Václava Havla zastáváme toleranci ve veřejné diskusi, a to i vůči názorům a stranám, s kterými nesouhlasíme. Proto jsme a priori účasti zástupce parlamentní KSČM nebránili. Nemůžeme se ale smířit s tím, že ji v diskusi zastupovala soudružka Semelová, která popírá, omlouvá a hájí zločiny komunistického režimu, včetně justiční vraždy Milady Horákové. Popírání zločinů komunismu je stejně hanebné jako popírání holokaustu a mělo by být také i trestně postižitelné,“ stojí v prohlášení, které zveřejnil ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský na webových stránkách knihovny.

 

 

 

Česká středoškolská unie má na svém webu, že prosazuje demokratické principy. Je bohužel smutnou skutečností, že KSČM je součástí demokraticky zvolené sněmovny. Unie pozvala zástupce všech sněmovních stran, tedy i komunistů. Ovšem pořádat podobnou událost v Knihovně Václava Havla za účasti stalinistky Marty Semelové je nehorázné.

„To, že se osoba tak žalostného charakteru má veřejně vyjadřovat k otázkám výchovy mladé generace, je pak politický skandál, za který je odpovědná i strana, kterou soudružka Semelová reprezentuje. Knihovna Václava Havla se distancuje od celé akce, kterou účast pí. Semelové nenapravitelně znehodnotila, a ze srdce se omlouvá všem, kdo si váží památky obětí komunistického režimu a odkazu Václava Havla. K této omluvě se připojuji i osobně,“ dodal Michael Žantovský.

http://forum24.cz/nehoraznost-semelova-na-predvolebni-debate-v-knihovne-vaclava-havla/

P.S.

Pokud soudružka stalinistka Semelová byla přítomna celý večer, tak se ptám, co tam bylo za veřejnost, že ji nepřinutila odejít a ještě jí poslouchala? Poslouchat obdivovatelku alkoholika a syfilitika Gottwalda, popíračku komunistických zločinů, osobu pro kterou nebyl rok 1968 okupací a chválící rok 1948, mohou jen lidé, kteří už ztratili pud sebezáchovy a sebeúcty. Taková osoba se vyřazuje s demokratické společnosti sama a měla by být trestně stíhána stejně jako popírači holocaustu! Jak to, že okamžitě nezakročilo vedení KVH a její ředitel Michal Žantovský?! Měl by převzít osobní odpovědnost okamžitou rezignací ze své funkce za zcela fatální, neomluvitelné selhání! Drzost a troufalost Semelové a KSČM je neskutečná, stejně jako její absolutní absence studu a hanby. 

Pozvánky z KVH už dostávám jen občasně, v poslední době vůbec, tedy ani na tuto akci, kam bych se jinak určitě dostavil. Jakoby si tuto akci zorganizovala „stranická buňka“ KSČM. Naposledy jsem kriticky vystoupil v KVH při výročí vzniku česko-německé deklarace za účasti několika ministrů zahraničí. Nikdo z nich se neodvážil nazvat věci pravým jménem. Až v závěru jsem dostal slovo, řekl podstatné a ředitel KVH rychle diskuzi ukončil. Poté mi ještě svým tělem zabraňoval v kontaktu s jedním bývalým ministrem zahraničí, který už se nacházel v jiných prostorách. Ještě jsem bývalého ministra stačil kontaktovat…

Program KVH už není zdaleka tak atraktivní, jako býval za dřívější ředitelky, kdy bylo takřka vždy plno. Jakoby plíživá novodobá normalizace zapouštěla kořeny i v KVH?! Připomínám výrok Jana Masaryka: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky“.

Jan Šinágl, 15.9.2017 

* * *

Debata o vzniku Česko-německé deklarace v KVH za účasti pár lidí…?!

* * *

Lošany 11.9.2017: Syn gen. Josefa Mašína oslovil a promluvil do duší nás všech!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Jenyš 2017-09-17 09:20
Cituji je estébák Jenyš?:
Pane Jenyši jaké je vlastně Vaše celé jméno .......
Thomas.


Od Vás si rád nechám poradit a poučit se. Naivní a důvěřivý hltač průjmů, co syn estébáckého donašeče napsal. Šinágl je člověk, který se v životě ničeho nedobyl. Zoufalec, co emigroval, aby utekl sám před sebou, V zahraničí neuspěl, a tak se vrátil zpět, aby nás tady všechny poučoval o demokracii. Prudí soudy a úřady četnými žádostmi, stížnostmi, žalobami a trestními oznámeními, protože nenašel jiný smysl svého nepovedeného života. Umí jen kritizovat, ale sám nic v životě nedokázal. V pozdějších článcích kritizuje každého, kdo byl v KSČ nebo byl donašečem STB, ale jeho vlastní otec byl právě takovým. Jeho hlavní sponzor "Bureš" Babiš byl právě takovým. Prostě kdo nemá klapky na očích musí vidět, že Šinágl je ubohý primitivní pokrytec. Estébácký synek.
+1 #5 je estébák Jenyš? 2017-09-17 02:36
Pane Jenyši jaké je vlastně Vaše celé jméno (nejste-li rovnou anonym jenyš) a odkud jste?
Já jen, že neustálé napadání provozovatele tohoto webu za estébáckého synka, nedoučeného hlupáka, co se v zahraničí neuchytil, primitiva a zrůdu je trestným činem pomluva. Navíc evidentně lživá, jak vyplývá z dostupných životopisů a svědků emigrace.
Z této podpásovky to vypadá, že bývalým estébákem jste mohl být spíše Vy, STB to měla jako součást profese. V tom případě si ale jistě svá veřejná obvinění i veřejně obhájíte, že?
(Na kritiku Babišovy politiky už právo máte, navíc je opodstatněná, takže tam anonymní podpis až tak nevadí.)
Thomas.
0 #4 Jenyš 2017-09-17 00:40
Estébácký synek Šinágl, pokrytec, podporovatel estébáka (Bureše) Babiše. Vadímu komunistka v Havlově knihovně, ale nevadil mu podvodník s evropskými dotacemi, bývalý estébák a komunista Andrej (Bureš) Babiš ve finkci ministra financí a nebude mu ani vadit jako premiér. Grebeníček tuto pokryteckou zrůdu správně kdysi označil za primitiva a nemýlil se. Šinágl je nejenom velký pokrytec ale především nedoučený hlupák, co se v zahraničí neuchytil a tak se vrátil do ČR "chránit" demokracii. Primitiv jeden ji opravdu chrání, o tom žádná.
-1 #3 Bergmann 2017-09-16 13:39
Soudružka Semelová konečně kandidátka-žena na stolec prezidenta ! Doufejme, že ji pan Zeman místo uvolní.
+2 #2 J.Tetenka 2017-09-16 11:31
Nechápu proč si M. Žantovský stěžuje, sklízí se to co on a jeho kamarádi ve vysoké politice zasely, říká se, nevyrovnání z minulostí, společnost neměla zájem o potrestání atd. NE, společnost se chtěl vyrovnat z minulostí, měla zájem o potrestání a pojmenování zločinů, ale sám pan Žantovský a lidé okolo něj, vč. pana Havla nebyl zájem, pouze rozdělit funkce a restituce, tím to končí, dnes jsme jako společnost v morálním bahně a můžeme poděkovat těmto, komunistka Semelová je v debatě v knihovně V.H. právem, je to demokraticky zvolený zástupce komunistů, tak jako soudruh Čalfa, kamarád pana Havla
+5 #1 K. Mrzílek 2017-09-16 00:11
Už v prvorepublikové m parlamentu K. Gotwald říkal, že se jezdí do Moskvy učit jak demokracii zakroutit krkem. Když český parlament 75% anonymně zvolil prvním místopředsedou parlamentu Pana Filipa předsedu KSČM a zbylých 25% neprotestovalo, ukázal, že se demokracie neumí bránit. To není vina poslankyně Semelové, že mluví podle svého. Je to její přesvědčení, které s demokracií nemá nic společného. Je na poslancích nebo vedoucích v knihovně, aby používali zákonů demokracie. Tak, aby podobní lidé poznali že demokracie není bezbřehá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)