Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Liberte a knedlikDiskutujte: 100. výročí od zjevení Panny Marie ve Fatimě 1917 - 2017

Oldřich Musil - 2017-09-24 15:29

K:Michal Krátký

Co svět světem stojí vždy platilo, že pokud některý národ rozpoutá válku a prohraje ji, musí potom počítat s tvrdými následky. Dobrodružství které rozpoutali čeští stavové (Ještě bych pochopil, kdyby něco takového provedla lůza, ale nejvyšší političtí představitelé země? Ukažte mi jiný národ v Evropě, kde se něco podobného stalo) byl politický puč proti panovníkovi, kterého si předtím sami zvolili. Kdo si pozorně prostuduje historii let 1618-20 ten zjistí, že tehdejší stavovská vláda rozkradla do svých kapes co mohla, stejně jako v devadesátých letech minulého století. Stejně tak docházelo k excesům jako např. umučení Jana Sarkandra, vyvlastňování majetku jezuitského řádu a jeho vyhánění ze země, podobně jako ve čtyřicátých a padesátých letech minulého století. Jestliže! se tedy pobělohorští vítězové chovali k poraženým tvrdě a nevybíravě, dali jim k tomu oni sami předtím nejeden pádný argument.

To není "katolická pravda na úkor pravdy jiné", to jsou historická fakta, která byla nežádoucí nejen pro komunisty, ale i pro naše národní buditele a tatíčka Masaryka. Jan Amos Komenský z něhož podle vás pane Šinágl vzešel náš národ způsobil, že k nám vtrhli Švédové, kteří tu drancovali a rozkradli všechno bohatství sbírek Rudolfa II. Proto se jim náš národ také bránil. Slova pana Stropnického, podle něhož to byli naši spojenci ponechávám bez komentáře, ať si o tom vytvoří svůj názor každý sám. Naši národní buditelé také neviděli (nebo vidět nechtěli) jak si tento národ vládl sám od samého začátku. Česká šlechta se ve svém zločinném boji o moc nakonec sama úplně vybila a musel k nám přijet vládnout někdo cizí, tedy Lucemburkové. Opět konstatuji, že nevím o jiném evropském národě, kde by to došlo až do takových konců. Takže pane Krátký, chápu že je těžké si to přiznat, ale pokud si tento národ vládne sám, vždycky to skončí nějakou katastrofou.

Důvodem je naše zpupná pýcha (která jak známo předchází pád) a krátkozraké sobectví díky kterému postrádáme vlastnosti k tomu, abychom si byli schopni sami vládnout. Totiž moudrost a prozíravost. Zkrátka jak praví jedna stará lidová moudrost: "Bez Božího požehnání, marné lidské namáhání."

* * *

Člověk neví nikdy dost. Je dobré si připomínat myšlenky těch, kteří ví více a jsou svými znalostmi a zkušenostmi mnohem dále než většina z nás. „Dějiny už máme, zbývá jen napsat historii“, řekl tuším Jaroslav Hašek. Ta se mění podle potřeb vítěze, bohužel ne vždy takového, kterého si přejí slušní lidé. I jejich chování určuje, kdo bude vítězem. Jinými slovy zda budou poslušnými otroky, nebo svobodnými bytostmi, vědomy si své osobní odpovědnosti před sebou, svým okolím a před světem.

 

Jan Šinágl, 26.9.2017

* * *

TK odpůrců znovupostavení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze

* * *

Česko je nejnezdravější zemí světa, uvádí britská studie

Česká republika je nejnezdravější zemí na světě, pokud jde o kombinaci konzumace alkoholu a tabáku a o počet obézních lidí. V první desítce je devět bývalých komunistických zemí ve střední a východní Evropě, desáté jsou Spojené státy s Litvou. Na druhém místě je Rusko, na třetím Slovinsko, sousední Slovensko je páté. Vyplývá to ze srovnávací studie 179 zemí světa, o které informoval britský server Clinic Compare, který se opírá o veřejně dostupná data Světové zdravotnické organizace (WHO), americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) a Světové plicní organizace (WLA). V Česku se v průměru na osobu ročně zkonzumuje 13,7 litru alkoholu a země je na 11. místě co do spotřeby tabákových výrobků. Celkově třetí Slovinsko je na šestém místě v množství vykouřených cigaret za rok, a sice 2637 na osobu. USA se do první desítky dostaly kvůli rozšířené obezitě, která postihuje 35 procent jejich obyvatel. Jinak nejobéznější jsou obyvatelé tichomořských ostrovů - Samoa má takto postiženo 41,6 procenta populace. ČRo, 26.9.2017

* * *

Ministerstvo zaslalo desítky výzev k odstranění billboardů

Ministerstvo dopravy zaslalo desítky výzev majitelům billboardů k odstranění reklamních poutačů u dálnic. První výzvy odeslalo ministerstvo na začátku minulého týdne. V současnosti trvá pětidenní lhůta od data doručení výzev, kterou mají majitelé na odstranění poutačů. Poté mohou úřady začít se zakrýváním a následně i odstraňováním těchto poutačů. ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Odstranění billboardů z ochranného pásma dálnic a silnic 1. třídy vyžaduje novela zákona o pozemních komunikacích. Majitelům reklamních ploch nařizuje z bezpečnostních důvodů jejich odstranění, pokud jsou blíž než 250 metrů od dálnic a 50 metrů od silnic první třídy. K 1. září by tak od silnic v Česku měly zmizet 3000 z celkem 25.000 poutačů. Část provozovatelů ale oznámila, že reklamní poutače neodstraní. Někteří provozovatelé reklamní sdělení nahradili státní vlajkou. Tvrdí, že tím změnili charakter ploch, které již nejsou reklamním zařízením. ČRo, 26.9.2017

* * *

Komise pro třetí odboj ocenila 11 protikomunistických odbojářů

WonkaJedenáctka účastníků odboje nebo odporu proti komunistickému režimu obdržela za svou činnost pamětní dekrety a odznaky od etické komise pro třetí odboj. Oceněni byli za aktivní členství v odbojových skupinách, pomoc pronásledovaným nebo šíření protikomunistických letáků. Podle ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) ocenění prokázali, že "je možné za všech okolností stát s rovnou páteří". "Vy jste těmi, kteří svým životem vybojovali naši svobodu. A na nás je nyní, abychom tento veliký dar uhájili," řekl ministr. ČRo, 26.9.2017

* * *

P.S.

Pavel Wonka, poslední oběť zločinného komunistického systému (26.4.1988), čeká už 5 let na ocenění příslušníka III.odboje in memoriam? Proč nejsou uvedena jména 11 odbojářů a čím byli nebezpečnější komunistickému režimu více než Pavel Wonka, který za svůj boj proti totalitnímu režimu položil svůj život?! 

Soud projedná odvolání v případu skupiny Ztohoven

Pražský městský soud dnes projedná odvolání v kauze tří členů skupiny Ztohoven, kteří podle obžaloby v září 2015 vyvěsili nad Pražským hradem obří červené trenýrky místo prezidentské standarty. Činem umělci protestovali proti politice prezidenta Miloše Zemana. … Jednání umělců bylo podle verdiktu soudu namířeno proti hodnotám společnosti…. 

Naopak, jednání skupiny se řídí myšlenkou JAK Z TOHO VEN a bojují za hodnoty společnosti, které prezident Zeman degraduje, byť s metodami skupiny nemusí každý souhlasit. Nicméně je morální stav společnosti tak děsivý, že zcela legitimuje jejich jednání. Že státní zástupce nechce pochopit, co je jasné většině lidí, je jen potvrzením žalostného stavu současné české justice.

J.Š.27.9.2017

* * *

#18 Oldřich Musil 2017-10-07 14:57

Cituji Tomas:

Pane Musile, 

to jste řekl hezky. My to ale víme, že vy věřící máte svoji pravdu, kterou neustále ostatním vnucujete. Nikdo by se na vás nezlobil, kdybyste si svou pravdu někde mumlal v kapli a nenutil nám ji pod záminkou, že jen naše zpupná pýcha a krátkozraké sobectví nám zabraňuje tuto vaši skvělou pravdu vidět a všude jí stavět různé pamětní sloupy :)

Takže:

1.Nevím o tom,že bychom my věřící svoji pravdu někomu vnucovali.

2.Na tomto webu má snad každý právo napsat svůj názor. Chápu že jsem vám šlápl na kuří oko, ale s tím už se budete muset smířit.

3.Pokud může být v Praze pomník masového vraha Žižky a Jana Husa, proč by tam nemohl být také Mariánský sloup? Pomníky Žižky a Husa už nejsou vnucování něčí pravdy jiným?V tomhle já vidím fakt, že u nás má jen někdo na pravdu monopol.

* * *

Ale navíc. Sochy, které nejsou někomu sympatické, i když už stojí jsou přestěhovány do míst, kde odkud jsou co nejméně vidět. Příkladem je socha W. Churchilla, která měla stát na jeho náměstí na Žižkově přímo u chodníku třídy Jaroslava Seiferta. Tam stál piedestal, na který poklepala svého času premiérka Tacherová. A tento státník byl přemístěn zcela dozadu a osázen stromy takže po jejich rozkvětu je socha nejen vzadu, ale zakrytá. Druhým příkladem je socha presidenta Wilsona, která měla stát před nádražím, které nese jeho jméno. Kdo ji chce vidět musí si dát pozor a najde ji vzadu v parku ne před nádražní budovou, ale těsně u Opletalovy ulice odkud jsou dobře vidět záda. Dnes se nádraží nazývá Hlavní jako za Protektorátu Böhmen und Mähren.

K.Mrzílek, 8.10.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.22 (18 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #18 Oldřich Musil 2017-10-07 14:57
Cituji Tomas:
Pane Musile,

to jste řekl hezky. My to ale víme, že vy věřící máte svoji pravdu, kterou neustále ostatním vnucujete. Nikdo by se na vás nezlobil, kdybyste si svou pravdu někde mumlal v kapli a nenutil nám ji pod záminkou, že jen naše zpupná pýcha a krátkozraké sobectví nám zabraňuje tuto vaši skvělou pravdu vidět a všude jí stavět různé pamětní sloupy :)

Takže:
1.Nevím o tom,že bychom my věřící svoji pravdu někomu vnucovali.
2.Na tomto webu má snad každý právo napsat svůj názor.Chápu že jsem vám šlápl na kuří oko,ale s tím už se budete muset smířit.
3.Pokud může být v Praze pomník masového vraha Žižky a Jana Husa,proč by tam nemohl být také Mariánský sloup?Pomníky Žižky a Husa už nejsou vnucování něčí pravdy jiným?V tomhle já vidím fakt,že u nás má jen někdo na pravdu monopol.
+4 #17 Tomas 2017-10-03 21:15
Pane Musile,

to jste řekl hezky. My to ale víme, že vy věřící máte svoji pravdu, kterou neustále ostatním vnucujete. Nikdo by se na vás nezlobil, kdybyste si svou pravdu někde mumlal v kapli a nenutil nám ji pod záminkou, že jen naše zpupná pýcha a krátkozraké sobectví nám zabraňuje tuto vaši skvělou pravdu vidět a všude jí stavět různé pamětní sloupy :)
-4 #16 Oldřich Musil 2017-10-03 18:52
Cituji Pavel: Pan Musil splňuje požadavky: píše protičesky, pseudofilozofic ky a neřeší Bureše. Proto v žádném případě nemůže být anonym, natož neinformovaný či zlovolný.

Víte Pavle,filozofie nás věřících je,že pravda nemusí být vždycky to co si myslí většina a má takovou hodnotu,že je třeba kvůli ní jít někdy i proti proudu,vhod či nevhod.A že se kvůli ní někdo jako Vy na nás zlobí?Inu koho svědí,ať se drbe.
+6 #15 K. Dvořák 2017-10-01 17:38
Kdepak Pavle,MM budu asi já (pokud nejsem pracovník MÚ Žebrák,z čehož jsem byl již taky p.Š.obviněn,kdy ž jsem si dovolil reagovat na článek týkající se Žebráku),protož e jsem reagoval na nepravdivé tvrzení p.Š.,že má HV má málo prodaných lístků na koncert v lednu,ač web prodejce hovoří jinak,nebo budu všichni diskuteri dohromady, kteří p.Š.údajně pomlouvají od 2013,ač 1.můj příspěvek zde je z června 2017! S tou paranoiou byste pane Šinágl fakt měl začít něco dělat.
+8 #14 Pavel 2017-10-01 14:32
Cituji Jan Šinagl:
Pane "Pavle" hodnocení ponechme na druhých, nebo jste snad soudce? Pokud jste došel k Vašemu "hodnocení" mé osoby po tisích článcích za 15 let mé činnosti, není k tomu třeba nic více dodat. Mimochodem slůvko (sic!), používá často dokumentarista pan Martin Vadas.

Pane "Šinágle" (technicky jste úplně stejný "anonym"), soudce nejsem, soudcem jsou zde čtenáři těchto stránek, kteří mají možnost vyjádřit, jaké příspěvky považují za smysluplné a jaké ne, můžete se nad tím třeba ve volné chvíli zamyslet, byť věřím, že se s tím vypořádáte plně v duchu svého vidění světa (tzn. komouši,ruští agenti, placení záškodníci, Rumburak, Gargamel, adt.). Vaše x-letá práce vám ve finále zařídila exekuci na barák, tak hlavně že jste s ní spokojen vy. A děkuji, že jste mi vybral zase novou identitu, Pavel Zvěřina, Martin Vadas...teď tipuju, že by mohl padnout Martin Michal.
-9 #13 Jan Šinagl 2017-10-01 13:55
Níže zmiňovaný odstraněný příspěvek. Pan "Dvořák" je pozorný čtenář (Jaké je asi jeho povolání, když mu nic na tomto webu neunikne a proč má zájem jen o jistá témata?). "Diskuse" se vzdalovala tématu článku. Zde je na místě tento můj příspěvek opět zveřejnit jako "vyšitou" ukázku Hlasu Svobody a Demokracie, protože se týká tématu - českého charakteru:

Samozřejmě, stále stejní či stejný? (proč asi se "Karel Dvořák" brání, že není anonymní a používá dva e-maily - + ?). Zde jsou další ukázky z mnoha tvořivosti anonyma - Death , , , , , , , , - vše na jedno téma "Šinágl". Co si o nich či něm myslet není třeba rozvádět. To už není o nenávisti, ale o nemoci... Jistě si nedá či nedají pokoje. Trestní čin pomluvy byl oznámen kybernetickému odboru PČR a SZ. Bude či budou nadále pokračovat v trestné činnosti a pomáhat tak při vyšetřování? Pomluvy začaly v roce 2013, to byly ještě podepsány jménem Martin Michal (manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové). Jeho syn je společně se svým tchánem obžalován z největšího daňového podvodu. Probíhá právě u MS Praha za mediálního nezájmu hlavních médií...
+10 #12 K. Dvořák 2017-10-01 13:30
Pane Pavle,charakter a reakce pana Šinágla jste vystihl excelentně! Jeho jedinou reakcí na věcnou otázku k tématu článku je vždy útok na diskutera formou zveřejňování a kritiky formátu jeho mejlu apod. V příspěvku, který smazal,dokonce označuje diskusi jako páchání trestného činu a vyhrožuje udáním na PČR! Hlas svobody a demokracie jak vyšitý!
-12 #11 Jan Šinagl 2017-10-01 13:02
Pane "Pavle" hodnocení ponechme na druhých, nebo jste snad soudce? Pokud jste došel k Vašemu "hodnocení" mé osoby po tisích článcích za 15 let mé činnosti, není k tomu třeba nic více dodat. Vás soudit nemohu, Vaši práci ani Vaši pravou identitu neznám. Pouze uvažovat jaké důvody může mít člověk takto neustále negativně, vytrvale napadat ty, kteří něco dělají? Mimochodem slůvko (sic!), používá často dokumentarista pan Martin Vadas. Je dobrý dokumentarista, ale v kauze pana Hučína selhal, bohužel. Přiznat chybu umí dnes málokdo...
+11 #10 Pavel 2017-10-01 12:30
Cituji Jan Šinagl:
Není snad jiným druhem paranoie sledovat "paranoiu"? . Neanonym oznamuje, anonym udává a pomlouvá pěkně počesku, nenapadnutelně. Cítí-li se "zasažen", instiktivně přidává další primitivní "výrazyvo", odpovídající jeho zákeřné povaze a charakteru...

A chtít po vás jediný příklad onoho primitivního "výraziva" je, jak vás znám, zcela zbytečné, neboť -ač se sám titulujete hlasem svobody a demokracie (sic!)- diskutovat vůbec neumíte, jen zákeřně napadat ty, kteří si dovolí s vámi nesouhlasit. V pořádku, zrušte zde diskuzi, udělejte si z toho svoji tribunu a máte klid. V opačném případě vám ovšem nezbyde než snášet, že vám sem tam někdo připomene, že:
-již nejste nezávislý publicista, nýbrž placený kašpar
-že váš chlebodárce je bývalý kariérní komunista a velmi pravděpodobně též STBák
-že se čím dál více projevujete jako fanatický, zákeřný člověk, používající komoušské denunciační praktiky (byť je to každému naštěstí zpravidla úplně fuk).
-11 #9 Jan Šinagl 2017-10-01 12:16
Není snad jiným druhem paranoie sledovat "paranoiu"? Někdo se vyjadřuje neanonymně, jiný anonymně, bez přidané hodnoty, jen se paranoidně vyžívá v kritice jiného. Alespoň tím přiznává, že se za svůj "názor" stydí a nemá odvahu jej podespsat. Neanonym oznamuje, anonym udává a pomlouvá pěkně počesku, nenapadnutelně. Cítí-li se "zasažen", instiktivně přidává další primitivní "výrazyvo", odpovídající jeho zákeřné povaze a charakteru...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)